• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailevi sorunlarım

nevertime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2015
1.403
622
53
Merhaba. Benim ailevi problemlerimi daha önceki konularımda anlatmıştım içimi dökmüştüm annem ile ilgili.Şimdi bi sıkıntım var.Annem evlenmeye karar vermiş adam Ankara'da yaşıyormuş 3 tane çocuğu varmış.Annem de oraya gitmeye karar vermiş.Ben tanımadığım insanlarla kalmak, şehrimi işimi düzenimi değiştirip onlarla kalmak istemiyorum gelmem dedim. Ozaman abinlerle birlıkte yaşayacaksın onların evine geçiceksin diyo bana.Ama abim ve eşiyle aramızda hiç bizaman sıkı bi bağ olmadı anlaşamıyoruz.Abimle hiç kardeş gibi değiliz olamadık.Babam la senelerdir görüşmüyorum zaten anlatmıştım arkoliktir.Beni yıllardır aramadı sormadı bi kızı olduğunu hatırlıyo mu bilmem.Şimdi annemin yaptığı çok zoruma gitti.Benim evlenmeme daha 2-2,5 sene gibi bizaman var.Evlenmemi bekleyemezmiş. Bian önce gitmek niyeti.Kaç gündür başım ağrıyo üzüntüden.Abimler eminimki bana sığıntı gibi davranıcaklar eminim bundan.Ne yapmalıyım bilmiyorum.Haksızmıyım haklı mıyım onuda bilmiyorum

iyi de buna siz karar veremezsiniz. gitmek isteseniz de gelin istiyor mu acaba sizi?

madem acelesi var evlenecek sizi gözü görmüyor, arkadaş öğrenci vs. bulun bi evde kalabilecek. çalışır kendi hayatınızı kurarsınız.annesinin sahip çıkmadığına abi ne yapsın hele de arası yoksa..

kaç yaşındasın bu arada?

Benim annem de beni dinlememişti ve evlenip taşınmıştı.Hayatım o gün karardı desem abartmış olmam sanırım.Çok kötü yıllar yaşamıştım eşi rezil bir insandı ya da bana öyle geldi bilmiyorum ama ....çok şey yazmak istedim bak ben de şimdi..çok pis yaralarım deşildi.regl öncesiyim bir de..bugün bitmez bana. :KK42:

çalışıyorsanız ufak bır ev tutun yada apart ayarlayın yalnız kalın , evdende ıhtıyacınız olacak yata yorgan vs esyaları alın, annenız bellıkı kafaya koymus evlenecek ama su da bır gercek 2-2,5 yılda az bır sure degıl ve onunda bır hayatı var sızı bekleyerek omrunu harcamasını ıstemek vıcdansızlık olur, abınızle zaten anlaşamıyormusunuz kı abınız sızı ıstese yengenız rahatsız olur bır sure sonra ıster ıstemez...
sız kendı basınızın caresıne bakın en ıyısı bu..

Aranızda bağ olsa bile abinizle kalmanız bence iyi bir fikir değil, gelin istememkte haklı çünkü. Sen evlensen sen de istemezdin, insan özel olup rahat olmak istiyor ev hayatında.

Bununla birlikte annenizi kınadım biraz, neden böyle bir karar aldı bilmiyorum ama sizi bekleyip öyle evlenebilirdi. Evlilik çağında kızı var, kendi brini seçip çocuk gibi sürükleyemez öyle sizi. İmkan varsa iyi bi işe çıkıp bi kaç ev arkadaşı bulup eve çıksan? Ben olsam öyle yapardım...

Annenin evlenmek istemesi gayet normal bir durum ancak böyle apar topar emrivaki yaparak yapması yanlış.çalışıyormuşsunuz kendinize küçükl bir ev tutum düzeninizi kurun inanın böyle daha çok mutlu olursunuz.abi yanında kalma teklifine hiç girmiyorum bile.

ben 24 yaşındayım.evi ben geçindiyodum annem çalışmıyo.oyüzden hiç birikim yapma fırsatım olmadı kendime.

Anneme kaç kere dedim.Ozaman bırak ben yanız yaşıcam dedim.Olmaz el bile ne der kızı bırakıp gitmiş der. diyo.Elalemin lafını düşünüyo

Anneniz keşke sizin için sabretseydı bi süre daha :(
Benım annem 28 yaşında bekar kaldı 3 çocukla hepimiz küçüktük . Hepimizi evlendırdı daha sonrada kendı evlendı.

Anneye bak ya..Kuzen arkadaş vs yanına eve çıkabileceğin bir tanıdığın varsa evleneceğin zamana kadar olan süreyi orda geçir canım..Ama bu geçiş sırasında maddi olarak kendini toparlaman açısından birkaç ay abinin de seni alıp abilik yapması lazım bence..

Anneye bak ya..Kuzen arkadaş vs yanına eve çıkabileceğin bir tanıdığın varsa evleneceğin zamana kadar olan süreyi orda geçir canım..Ama bu geçiş sırasında maddi olarak kendini toparlaman açısından birkaç ay abinin de seni alıp abilik yapması lazım bence..

abilik yapmaz.babama çekmiş o.Kendini düşünüyo sadece

aslında benim zoruma giden şey şu; ben liseden mezun olur olmaz işe girdim hep çalıştım ve ev geçindirdim.Şikayetimde olmadı.Ama şimdi elimde avucumda hiç bişey yokken annemin ben gidicem deyip hop diye karar vermesi benim zoruma gidiyo.Ki ben bu eve yeni eşyalar aldım tadillat yaptırdım borçlar ödedim. Bende evlenicem 2 3 seneye diye kendime çalışmadım hiç bizaman.

Bence öğrenci evi yada bulunduğunuz yerde öğretmen evi varsa orda kalmalısınız. Abinize gittiğinizde siz de rahat edemezsiniz. Anneniz de çok ayıp etmiş. Evlenmek isteyebilir ama evladını yok sayarak olmamalı.

Anneniz evlenebilir fakat zamansız olmuş abinizin yanında kalmanızı tavsiye etmem mutlaka ki sorun olacaktır ev arkadaşı bulun çalışıp kimseye muhtaç olmayın derim

aslında benim zoruma giden şey şu; ben liseden mezun olur olmaz işe girdim hep çalıştım ve ev geçindirdim.Şikayetimde olmadı.Ama şimdi elimde avucumda hiç bişey yokken annemin ben gidicem deyip hop diye karar vermesi benim zoruma gidiyo.Ki ben bu eve yeni eşyalar aldım tadillat yaptırdım borçlar ödedim. Bende evlenicem 2 3 seneye diye kendime çalışmadım hiç bizaman.
Sen o evde otur o zaman bırak giden gitsin.Böyle düşüncesizlik mi olur nedir yani millet gencecik yaşında dul kalıyor da bekliyor! Abine de bravo..

ev arkadaşı bulabilsem çok iyi olurdu ama hiç bi arkadaşım öle ev aramıyo.Yani ya aileleleriyle yada evliler.

Diret yalniz yasa.
Abinlerle siki diyalogun olsa bile olmaz o is.
Annen de elalemin lafina bakiyorsa evlenmeyiversin.
Pes etme.

Oturduğumuz ev kendimizin.Anneme ben burda tek yaşarım ozaman sen gidebilirsin dedim.Bana dediği laf ta ağrıma gitti. Burdan da kira gelmesi lazım dedi. Bunu da duyunca pes artık dedim.Tamam ozaman kiracı gibi kiranı öderim sana her ay yollarım dedim.Hala el diyo.El ne der derdinde.Benim derdimde değil.

Back
X