• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileye borç

Eşler çalışıp taksit vs ödeyecekler mis ,birazda kredi çekmiş ,annemde destek olacak yani bir şekilde planlamislar ama düğün bu yetmiyor tabiki benim teklifi duyunca hemen zıpladı benim moralimde bozuldu 1 senedir işsiziz ,ben anneme kiyamadim ağzımdan çıktı yoksa verecek durumum zaten yok insan istemeye utanır
Valla zırnık koklatmam isterse ömür boyu konuşmasın

Anneniz adaletli davranmiyor başına gelenin aynisini size yapmasi cok üzücü insallah yapmaz

Bu arada kocaniza gelecek miras sizinde sayılıyor ortak sayiliyor evlilikte anneniz hakli ancak bu onun kendi mirasını size vermiycegi anlami taşımaz cok ayıp ediyor gercekten.

Oğlanları kayırıyor iyi valla gez toz pasam bu yasa gel anne abla de üzülme acıma o kardesine sakın

Benim arkadas kardesine 30 bin tl para verdi kardesi ve yengesi evlendigi kiz yani üzüyorlar arkadaşımı
Gelinleri cok nankör cıktı...
Kocamın mirası ailesinden gelecek ortak alınan miras değil yani sadece onun dolaylı yoldan benim .. bilmiyorum hayat çok acımasız inşallah birgün maddiyat düşünmeden ,bu ay fatura kira vs dusunmeden yaşayacağım bir hayatım olur

Arkadasim erkek kardesine para verdi ve arkadasim da evli,cocugu var kocasindan habersiz ha bu arada, evleniyor oglan diye
Oglanda bu yasa kadar gezdi yedi icti birikim yapmadı
Onun parasiyla evlendi bi nevi
Dugun nisan kina borc harc
Sonuc gelinleri terbiyesizlik yapiyor oglan da hiic savunmuyor

Kocamın mirası ailesinden gelecek ortak alınan miras değil yani sadece onun dolaylı yoldan benim .. bilmiyorum hayat çok acımasız inşallah birgün maddiyat düşünmeden ,bu ay fatura kira vs dusunmeden yaşayacağım bir hayatım olur
Tamam hayatım kocanin üzerine olan miras seninde olmus olcak evlisiniz diye ortsk olcak

Arkadasim erkek kardesine para verdi ve arkadasim da evli,cocugu var kocasindan habersiz ha bu arada, evleniyor oglan diye
Oglanda bu yasa kadar gezdi yedi icti birikim yapmadı
Onun parasiyla evlendi bi nevi
Dugun nisan kina borc harc
Sonuc gelinleri terbiyesizlik yapiyor oglan da hiic savunmuyor
Yok zaten bu durumda kardeşime güvenip veremem ,boş yere polimik yaşadık

Arkadasim da dediki ben isticem parami artik arabasini mi satar ne yapar ödesin bana borcunu dedi.
Hakli valla
Terbiyesizler cunku
Evleneli 1 sene oldu ustune ustluk

Tamam hayatım kocanin üzerine olan miras seninde olmus olcak evlisiniz diye ortsk olcak
Rabbime sukurki iyi bir evliliğim var ama olmasa ayrilsaydim, kocamın mirasından hak talep edebilir miyim edemem çünkü ortak almadık evli kaldığım sürece oturum hakkım var:) ,annemde miras vermeyecek yani o durumda döneceğim babaevim bile yok ,

Rabbime sukurki iyi bir evliliğim var ama olmasa ayrilsaydim, kocamın mirasından hak talep edebilir miyim edemem çünkü ortak almadık evli kaldığım sürece oturum hakkım var:) ,annemde miras vermeyecek yani o durumda döneceğim babaevim bile yok ,
Oyle miymiş kanun bilmiyordum bunu bak neyseki guzel bir evliliğin varmış kotu seyler dusunmemek gerek tabiki

Uzun zamandır işsizlik sebebiyle Madden çok iyi değiliz ama kenarda 2 bilezigim var çok dara dusersem bozdurmak için saklıyordumki bu arada kardeşimin düğünü var annem durumu çok kötü değil ama masrafları çok o sebeple bir yakindan borç isteyecekmiş ,bende Anne ben 2 bilezik vereyim ama sen ne zaman istersem alirsan çünkü birkaç aya ihtiyacim olabilir dedim ,oda o sürede ödeyebilirmiyim bir düşüneyim dedi ----,şimdi sonrası burada bunu duyan kardeşim abla bana ver dedi ( kendisini çok severim ama geçmişte biraz vukuatli çok sözüne güvenilirmi bilemedim olmaz dedim kirildi ,zaten bir sürü borçla evlenecek muhtemelen ödeyemez ve ben magdur olurum ))..bu böyle olunca üzüldüm hatamı yaptım bilemiyorum şuan işsiz ve kirada olunca bu konuda bu şekilde davranmam doğalmi?? (Ve ayrıca kendi ailem düğün olayına kadar gayet iyi yaşıyordu kimsede bana ne yiyip içiyor sun diye sormadı ....sizce bencillik mi yaptıgım...
Keşke hiçç ortaya çıkarmasaydınz. Bende geri ödemede problem yaşıck yakınıma veremem. Takılarm ailemde duruyo. Öyle bi muhabbet geçnce seneye bana lazım ödeyeceksnz tabikide alın diyorum

Uzun zamandır işsizlik sebebiyle Madden çok iyi değiliz ama kenarda 2 bilezigim var çok dara dusersem bozdurmak için saklıyordumki bu arada kardeşimin düğünü var annem durumu çok kötü değil ama masrafları çok o sebeple bir yakindan borç isteyecekmiş ,bende Anne ben 2 bilezik vereyim ama sen ne zaman istersem alirsan çünkü birkaç aya ihtiyacim olabilir dedim ,oda o sürede ödeyebilirmiyim bir düşüneyim dedi ----,şimdi sonrası burada bunu duyan kardeşim abla bana ver dedi ( kendisini çok severim ama geçmişte biraz vukuatli çok sözüne güvenilirmi bilemedim olmaz dedim kirildi ,zaten bir sürü borçla evlenecek muhtemelen ödeyemez ve ben magdur olurum ))..bu böyle olunca üzüldüm hatamı yaptım bilemiyorum şuan işsiz ve kirada olunca bu konuda bu şekilde davranmam doğalmi?? (Ve ayrıca kendi ailem düğün olayına kadar gayet iyi yaşıyordu kimsede bana ne yiyip içiyor sun diye sormadı ....sizce bencillik mi yaptıgım...
Peki eşin sana gelip senin şu iki bileziği anneme vereceğim dese ne yapardın

Siz bir senedir ailecek işsizken hiç bir ihtiyacin var mi diye sordular mi? Açıkçası o bilezikleri ortaya atarak siz hata yapmışsınız. Çok sinirlendim anlatamam. Anneniz isterse mecbur vereceksiniz artik sozunu tutan biriymis ama kardesiniz isterse sakın vermeyin. Cidden soruyorum bir senedir hiç sordular mi? Kardesiniz de daha simarik olsaymis. Yiyip icip gezip düğünü borcla yapacak ama hâlâ gözü kardeşinin zor gün parasinda. Siz de hala aman kardesimi uzdum mu derdindesiniz.20 30 bilezigim var kenarsa deseniz verin derim de bu ne ya.

Aile ile alacak verecek ilişkisine karşıyım.. bu sitede okumuştum. Ailesi geri ödememiş eşiyle sorunlar yaşayıp eşime mahcup oldum diye yazan arkadaşlar vardı.. siz iyi niyetle teklif etmişsiniz ama bence bulaşmayın bu mevzulara.

Size sormayana siz niye soruyorsunuz ki? Hatanız o bence. İşsiz ve kirada olan bir insan elindeki parayı neden başkasına versin ki? Böyle saçmalık berede görülmüş??

Kardeşim şuan iyi ama geçmişte biraz vukuatlı ve düğünü zaten borçlu yapacak bu borç içinde benimkini savsaklayabilir diye düşünüyorum ve bu riski alamam işsiz ve kiradayiz en azından iş bulamazsak 4 kira parası olarak kenarda tutuyorum..
Asla vermeyin..Issizken kac kez anneniz sordu ihtiyacin var mi diye kac kez sizi yemege cagirdi destek oldu..bosverin zengin degilsiniz..

Back
X