• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aileye destek...

afraima

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2012
1.573
503
323
Merhaba arkadaşlar. Biz evde 3 kişiyiz. annem ben ve erkek kardeşim.
ben çalışıyorum maaşım dışında bir ek gelirim daha var. aylık olarak iyi bir mevla geçiyor elime. birikim de yapıyorum. aileme para harcama konusunda sıkıntı yok ama daha önceden böyle değildi. yani şimdi mutfak masrafları ve birkaç fatura ödeme bana düştü. önceden tek maaş olunca hiç benim üstüme yüklenmemişti tamam önceden de biraz eve katkı sağlıyordum ama ek gelir de gelince daha bir rahat takılmaya başladılar. ki ben o ek geliri sadece biriktirmeyi düşünüyordum ona karışmamayı düşünüyordum.

kendim için plan yapayım diyorum ne bileyim hafta sonu günü birlik turlar yaparım diye de düşünmüştüm. yine olmuyor eve bakmaktan. alışveriş yapıldığı zaman kardeşime al anneme al ben yine karşılayamıyorum kendi ihtiyaçlarımı doğru dürüst. yapmak istediklerim de yarım kalıyor. ben bu durumu anemle konuştum
yap kızım isteklerini sana karışan mı var. ödeme fatura sana öde diyen mi var diyor. ama bunları söylerken suratı düşüyor. ve içten gelerek söylediğini zannetmiyorum.
bir yandan da içim el vermiyor sonuçta canımdn çok seviyorum onları. kendi istekleri mi de yapmk istiyorum. ortada kaldım.

Ya annenizin surat yapmasına aldırmayacaksınız, siz de istediklerinizi alacaksınız, ya "bu ay siz halledin de önümüzdeki ay ben ödemeye çalışırım" şeklinde geçiştireceksin, ya da bu aynen devam edecek.

Çünkü hep aynı şeyi gördüm; destek konusunda aileye elini kaptırdın mı kol kanat gidiyor-imiş.
Umarım bir yolunu bulursunuz.

Belli bir miktar ver annene baska biseye karisma sende o evdesin vermek zorundasin ama benim yaptigim hatayi yapip hepsini verme

Orta yolu bulmaya calıs ne annenı kır ne de kendını uz bıraz fedakarlk yapardım ben olsam o kadar bızlere emek verıyo sonucta analarımız ben evlıyım esım bana her ay kendı sahsıma aıt para verır eksıklerımı almam ıcın ben anneme bakarım benden daha coj ıhtıyacı varsa hıc tereddut etmedn verırım cunku vermezsem aldıklarım da bana keyıf vermez ha tabı her ç zaman mı degıl kı sız aynı evı paylasıyosunuz bence anneler butun fedakarlıkları hakedıyorlar.

Yaşınızı bilmiyorum
Fakat annenin, kardeşin, yani ailenin değeri onlarla yaşarken değil de onlardan ayrılıp mesela evlenip barklanınca daha iyi anlanıyor. (İstisna - kötü ebeveynler hariç)
O zaman insan "keşke şunu şöyle yapsaydım onlar için" diyor bazen veya "keşke şöyle yapmasaydım".
bence tabi kendini de düşün ama, elinden geleni yap ailen için, ileride "iyi ki" diyebilmek için...

Yani aslında siz aynı evde olduğunuz için görev paylaşımı yapsanız iyi olur. Evin gideri ne kadarsa 3te1ini verin annenize.

Maaşınızın kalanı sizin olsun. İhtiyaç durumunda yine çıkarır verirsiniz, hediyeler alırsınız. Ama en azından paranızı daha iyi yönetirsiniz bu şekilde.

anladığım kadarıyla baba yok..sen destek olmasın zaten elinden geldiği kadarıyla..kendi ihtiyaçlarını tabiki erteleme.sana düşen faturaları öde.çok kafana takma bence.birbirnize destek olmalısınız..

Ya annenizin surat yapmasına aldırmayacaksınız, siz de istediklerinizi alacaksınız, ya "bu ay siz halledin de önümüzdeki ay ben ödemeye çalışırım" şeklinde geçiştireceksin, ya da bu aynen devam edecek.

Çünkü hep aynı şeyi gördüm; destek konusunda aileye elini kaptırdın mı kol kanat gidiyor-imiş.

evet. ben onlarla beraber yaşamıyordum. 8 aydır beraberiz. ben eve geldiğimde daha iyi oldu falan dedi. onlara birşey almak yada ihtiyaçlarını gidermek asla zoruma gitmiyor . kendime birşey yapsam tek, ona da içim el vermiyor.

Orta yolu bulmaya calıs ne annenı kır ne de kendını uz bıraz fedakarlk yapardım ben olsam o kadar bızlere emek verıyo sonucta analarımız ben evlıyım esım bana her ay kendı sahsıma aıt para verır eksıklerımı almam ıcın ben anneme bakarım benden daha coj ıhtıyacı varsa hıc tereddut etmedn verırım cunku vermezsem aldıklarım da bana keyıf vermez ha tabı her ç zaman mı degıl kı sız aynı evı paylasıyosunuz bence anneler butun fedakarlıkları hakedıyorlar.

tabiki haklısın . yardımcı olmak asla zoruma gitmiyor. tam tersi biraz sevindirsem mutlu oluyorum. çok mu abartıyorum anlamıyorum. zaten bir dk bile doğru dürüst kendimi düşünmeye fırsat yok.

Yaşınızı bilmiyorum
Fakat annenin, kardeşin, yani ailenin değeri onlarla yaşarken değil de onlardan ayrılıp mesela evlenip barklanınca daha iyi anlanıyor. (İstisna - kötü ebeveynler hariç)
O zaman insan "keşke şunu şöyle yapsaydım onlar için" diyor bazen veya "keşke şöyle yapmasaydım".
bence tabi kendini de düşün ama, elinden geleni yap ailen için, ileride "iyi ki" diyebilmek için...

tabiki onlar benim için çok çok değerliler. ben zaten ihtiyaçlarını elimden geldiğince karşılıyorum. ama ben zoraki dayatmalarından sıkıntı çekiyorum. içimden geldiği gibi yapıp etsem farklı .

ben çalışıyorum maaşım dışında bir ek gelirim daha var. aylık olarak iyi bir mevla geçiyor elime. birikim de yapıyorum. aileme para harcama konusunda sıkıntı yok ama daha önceden böyle değildi. yani şimdi mutfak masrafları ve birkaç fatura ödeme bana düştü. önceden tek maaş olunca hiç benim üstüme yüklenmemişti tamam önceden de biraz eve katkı sağlıyordum ama ek gelir de gelince daha bir rahat takılmaya başladılar. ki ben o ek geliri sadece biriktirmeyi düşünüyordum ona karışmamayı düşünüyordum.

kendim için plan yapayım diyorum ne bileyim hafta sonu günü birlik turlar yaparım diye de düşünmüştüm. yine olmuyor eve bakmaktan. alışveriş yapıldığı zaman kardeşime al anneme al ben yine karşılayamıyorum kendi ihtiyaçlarımı doğru dürüst. yapmak istediklerim de yarım kalıyor. ben bu durumu anemle konuştum
yap kızım isteklerini sana karışan mı var. ödeme fatura sana öde diyen mi var diyor. ama bunları söylerken suratı düşüyor. ve içten gelerek söylediğini zannetmiyorum.
bir yandan da içim el vermiyor sonuçta canımdn çok seviyorum onları. kendi istekleri mi de yapmk istiyorum. ortada kaldım.

canım bende evlenmeden önce çalışıyordum eve tek kuruş vermemiştim şimdi evlendim onlar unumu pirincimi alır gelir saatim yoktu saat almış gelmişler mahçup oluyorsun böyle olunca elinden geldiğince yap bence zararı yok sonra benim gibi keşke bende zamanında yapsaydım demezsin gerçi benden böyle bi talepleri hiç olmadı ama insan evlenince daha iyi anlıyor

anladığım kadarıyla baba yok..sen destek olmasın zaten elinden geldiği kadarıyla..kendi ihtiyaçlarını tabiki erteleme.sana düşen faturaları öde.çok kafana takma bence.birbirnize destek olmalısınız..

çok şükür babam var ama ayrılar annemle. her ay aldığı bir nafaka var. artı emekli annem. yetmiyor yetmiyor diyor ben zaten evlenip ayrıldım geldim tekrar eve. ne bileyim valla biraz bana yüklediler sanki : )

canım bende evlenmeden önce çalışıyordum eve tek kuruş vermemiştim şimdi evlendim onlar unumu pirincimi alır gelir saatim yoktu saat almış gelmişler mahçup oluyorsun böyle olunca elinden geldiğince yap bence zararı yok sonra benim gibi keşke bende zamanında yapsaydım demezsin gerçi benden böyle bi talepleri hiç olmadı ama insan evlenince daha iyi anlıyor

ben evlenip ayrıldım geldim ailemin yanına 8 aydır beraberiz tekrar. ben de evliyken hakikaten hep onları düşünüyordum ne yapıyorlar diye. işte iş zoraki olarak bindirilince sırta ben bu durumdan hoşlanmıyorum sadece. sonuçta içimden gelerek kendi isteğimle yaptığım birçok şey var aileme.

tabiki onlar benim için çok çok değerliler. ben zaten ihtiyaçlarını elimden geldiğince karşılıyorum. ama ben zoraki dayatmalarından sıkıntı çekiyorum. içimden geldiği gibi yapıp etsem farklı .

evet evet anlıyorum.
ama demek istediğim şu anda "sıkıntı çekiyorum" dediğiniz şey ileride gözünüze sıkıntının "s"si bile gibi görünmeyecek :)
fakat tabi ki kendinizi tamamen unutmayın, önceden program yapıp bütçenizi ayırabilirsiniz belki. ay başında bu ay şunu şunu yapacağım, şu kadar ayırıyorum derseniz belki bir nebze çözüm olur.

evet evet anlıyorum.
ama demek istediğim şu anda "sıkıntı çekiyorum" dediğiniz şey ileride gözünüze sıkıntının "s"si bile gibi görünmeyecek :)
fakat tabi ki kendinizi tamamen unutmayın, önceden program yapıp bütçenizi ayırabilirsiniz belki. ay başında bu ay şunu şunu yapacağım, şu kadar ayırıyorum derseniz belki bir nebze çözüm olur.

evet bir program yapsam iyi olacak gerçekten. en azından nereye ne kadar gidecek önceden ayarlamış olurum. tabi ekstra bir şey çıkmazsa : )
teşekkür ederim...

Öncelikle bir liste yap.
Kendi harcamaların, evin giderlerinin bir kısmı ve biriktirmek istediğin para.
Çok takılma annene, iki gün sonra alışır, yapman gereken hem destek olmak, hem kendini düşünmek ve en önemlisi birikim yapmak.
Yarın bir gün evlenince ailen rahat edecek birikimlerinle.Bunu da belirt annene..

Canım belli miktar annene ver başkada iatemeyin de. Annenın duaunmesi lazım bunu yuva kuracaksın bıgun onun için birikim lazım. Bu ailelerin dusuncesılıklerı delırtıyor benı çok üzülüyorum. İnşallah orta yolu bulursun

Simdi ne desem bilemedim..ben evlenmeden iki sene çalıştım. . Binkez maesimi elime almadim..ailemin durumuda iyi değildi tabi ama olsaydi zatwn beklemezlerdi adim gibi eminim..maasim borclara yemek kartim ev market alisverisine gidiyordu ve yemin ederim okadar mutlu oluuordumki.. evlenirkende maddi olarak cok zorlandim.ama hiccmi hic pisman degilim simdi bile elime para geçtikçe ufak tefek aliyorum. .hi suan onlar bana daha cok bakiyor resmen dugun borcu vs olunca esim cok sıkışti..babamin maasi 1100 esimin3000 babam hem uc cocuga eve hemde bize eli ywtiyor.. yani deme o ki onlar bitane, bastaci.. sen yine yap yapacagini.. annene de bu ay almam gerekenler var kendime..sunu sen odeyebilirmisin falan.. yada gune girdim de koy kenara.. bireysel emeklilik yaptrdim her ay ona kesikecek de..kirmadan orta yolu bul uc gunlu dunya..yesekte bitiyor yemesekte..

ben evlenip ayrıldım geldim ailemin yanına 8 aydır beraberiz tekrar. ben de evliyken hakikaten hep onları düşünüyordum ne yapıyorlar diye. işte iş zoraki olarak bindirilince sırta ben bu durumdan hoşlanmıyorum sadece. sonuçta içimden gelerek kendi isteğimle yaptığım birçok şey var aileme.
Kardeşin okuyor mu?
Ev kira mı?
Beraber yaşarken masrafları paylaşmanızdan doğal bişey yok.
Zaten de elinden geleni yapıyormuşssın.
Ama bir program dahilinde masrafları paylaşmadığınız için ipin ucu kaçıyor heralde.
Yapacağın masrafların adını koyarsanız rahat edersiniz.
Kira,fatura ödemeleri gibi.
Kalanı ile de ileride bir yatırım yaparsın.
Birikimini vadeli hesap şeklinde yapabilirsin.
Sanırım senin gelişinle birlikte biraz rahat etmek istemiş annen.
belki alamadıklarını yapamadıklarını yapıyordur.
sınırı aşmadıkça sorun yok.
tabi hepinizin de kendi geleceklerinizi düşünerek harcamalarınıza dikkat etmenizde fayda var.
birikim yapacağın bir yöntemin olsun.bunun gerekliliğini de annen anlayacaktır.

Kesinlikle katılıyorum. Artık bende öyle bir hale geldim ki sanki bunu yapmak boynumun borcu ve yapmayacağımı söylersem dahi kötü evlat benim. Zaten yapmama gibi yada kendime bi miktar ayırma gibi bi durum söz konusu bile değil. Sırf bu sebeple işten bile ayrılmayı düşündüm. Benden bi gelir gelmesin zaten bana hayrı yok diye.

Back
X