• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aileye destek...

Kesinlikle katılıyorum. Artık bende öyle bir hale geldim ki sanki bunu yapmak boynumun borcu ve yapmayacağımı söylersem dahi kötü evlat benim. Zaten yapmama gibi yada kendime bi miktar ayırma gibi bi durum söz konusu bile değil. Sırf bu sebeple işten bile ayrılmayı düşündüm. Benden bi gelir gelmesin zaten bana hayrı yok diye.

Ben bu düşünceyi anlayamıyorum. Yani size nasıl hayrı yok. Ailenize olan hayır hayır değil mi? Elinize hatrı sayılır bir para geçiyorsa haftasonu turlarına da katılabilirsiniz bir iki faturayı da ödeyebilirsiniz. Ben bekarken 5 sene çalıştım ve hanemizin gelir babamın maaşı artı benim maaşımdı. Giderlerimiz de keza. Yani hani gözünüze batan bir şey olur, siz kendiniz için hiç bir şey yapmazken atıyorum kardeşiniz 3 milyarlık telefon alır, böyle bir örnek olur haklısınız ama iki fatura ödemenin lafı olmamalı bence. Ayrı bir eve çıkmışsınız, ev geçiminden haberiniz de var. Bir ev nasıl dönüyor bunu da biliyorsunuz. Siz yokken de geçiniyorlardı tabi ama sizin de yardımızlar eskisine nazaran biraz daha ferah geçinseler daha iyi değil mi?

tabiki onlar benim için çok çok değerliler. ben zaten ihtiyaçlarını elimden geldiğince karşılıyorum. ama ben zoraki dayatmalarından sıkıntı çekiyorum. içimden geldiği gibi yapıp etsem farklı .
Yaptiklari harcamalar fuzuli ise israftir. Sonucta kazanilan miktar belli. Yasiniz kac bilmiyorum ama bu isin birde yasliligi var. yada evlenince kendi evlatlarinin gelecegi var. ben olsam
Onemli gerekli seylerin ucte birini oderdim. Ara sira da caniniz bir sey cekerse diye belirli miktar para verirdim
Gerisi onlara kalmis. Kimsenin kusmeye hakki yok.
Kizim israfima karisiyor diye annenin kusmesi olmaz.

Babanız yok sanırım senin de maaşın iyi diye ödemeni istemişler sen öyle deyince de annen kırılmıştır annen çalışabilir mi çalışıyor m, kardeşinin mesleği var mı yazmamışsın ama sonuçta aile bireyleri olarak bir şekilde bunun yapılması lazım faturaların zaten hepsini değil bir kısmını ödüyormuşsun mutfak masrafınız mı çok oluyor yani hem maaş hem ek gelir gidip kendinize bile bir şey almayacak yapamayacak paranız neden kalmıyor? maaşın çoğunu kira götürür zaten onu siz ödemiyorsunuz. Ben de babasız büyüdüm annemle çalıştık eline sayardım paramı ben tutamazdım çünkü annem oradan fatura filan yatırır gerisini biriktirirdi. Evlenirken de çeyiz filan alındı yani siz hiçbir şeye karışmak istemiyor musunuz. Faturaları aza indirseniz desem zaten bir kısmını ödüyorsunuz ailenizin hem kira, hem mutfak giderinin yarısı hem faturaların yarısını ödeme imkanı var mı?

Yillarca okutup buyuttuler misali, birazda siz katkida bulunsaniz ne olur ki? Anne baba duasi almak gerekir, ben bunu bilir bunu soylerim. Rabbim sana veriyor, verirken belkide sinavdan geciriyordur 'nekadarini kendi menfaati, nekadarinida ailesi icin' harcayacak diye. Hep bana hep bana dememek lazim, kendinide kesinlikle dusun, ama aileninde gonlunu hosnut tut, dualarini al. ki paran bereketli olsun. ;)

Ben 17 yaşına gelene kadar Ailemin maddi durumu çok iyiydi. Daha sonra babamın işleri bozuldu evler arabalar satıldı vs vs Bende çalışmaya başladım eve destek verebilmek için çünkü babamın yaşadıkları pek kolay değildi ve bunalıma girmişti çalışamıyordu eve de gelecek başka gelir yoktu allahtan bir tane evimizi kurtarmıştık o yüzden kira derdi yoktu. Evlenene kadar aileme her türlü ihtiyaçlarında destek oldum şu an 39 yaşındayım 8 yıllık evliyim babamı emekli edebildik (bu arada ablamda çalışmasa da eşinin verdiği harçlıklardan biriktererek destek oluyor) Şu an bile tüm faturalarını ben ödüyorum onlarda emekli maaşlarıyla geçinmeye çalışıyorlar. Bir ömrüm daha olsa yine onlara feda olsun. Karakterli, Çalışkan, Üreten çevreme ve aileme faydalı bir insan olarak yetiştiysem bu ailem sayesinde oldu o yüzden Elim gücüm yettiğince herşeylerine yardımcı olmaya çalışıcam. Sende böyle düşün ileride yokluklarını hissettiğinde gerçekten başını taşlara vurursun.

Cnm her ay sadece belli bi miktar ver, ekstrem bi durum olursa o zaman artıdan verirsin. Onun dışında heray vereceğim şu dersin sen vereceğini bilirsin onlar alacağını bilir. Herkes rahat eder. Bunda da gücenecek birşey yok. Tatlı dille kırmadan anlat. Anne kalbi çabuk kırılır.. Ama sende hayatından vazgeçme. Bi daha bu Yaşları yaşamıcaksın..ikiniz içinde mantıklı bir orta yol bulunur. ;)

Babanız yok sanırım senin de maaşın iyi diye ödemeni istemişler sen öyle deyince de annen kırılmıştır annen çalışabilir mi çalışıyor m, kardeşinin mesleği var mı yazmamışsın ama sonuçta aile bireyleri olarak bir şekilde bunun yapılması lazım faturaların zaten hepsini değil bir kısmını ödüyormuşsun mutfak masrafınız mı çok oluyor yani hem maaş hem ek gelir gidip kendinize bile bir şey almayacak yapamayacak paranız neden kalmıyor? maaşın çoğunu kira götürür zaten onu siz ödemiyorsunuz. Ben de babasız büyüdüm annemle çalıştık eline sayardım paramı ben tutamazdım çünkü annem oradan fatura filan yatırır gerisini biriktirirdi. Evlenirken de çeyiz filan alındı yani siz hiçbir şeye karışmak istemiyor musunuz. Faturaları aza indirseniz desem zaten bir kısmını ödüyorsunuz ailenizin hem kira, hem mutfak giderinin yarısı hem faturaların yarısını ödeme imkanı var mı?

babam var annemle ayrılar gerçi nafaka yatıyor anneme artı emekli. kardeşime gidiyor çoğu da kılık kıyafet bilmem ne sonra bazı ihtiyaçları annem de kardeşime hayır diyemiyor. sonra bana diyor para kalmadı ay sonu gelmez sen yap al. fuzuli harcamada oluyor genelde. ben 24 yaşındayım. kardeşimde lisede okuyor. hesabını kitabını herkes bilsin yni. ben zatn evlendim ayrıldım kafamı yeni yeni toparlamaya çalışıyorum. kimse kimsenin halinden anladığı yok valla bunu ailem için diyorum benim gelecek planlarım var. tamam aileme karşı bencilce yaklaşmamam lazım ama ben ne zaman kendimi düşüneceğim . bazen düşünüyorum böyle sinir oluyorum ister istemez.

Ben bu düşünceyi anlayamıyorum. Yani size nasıl hayrı yok. Ailenize olan hayır hayır değil mi? Elinize hatrı sayılır bir para geçiyorsa haftasonu turlarına da katılabilirsiniz bir iki faturayı da ödeyebilirsiniz. Ben bekarken 5 sene çalıştım ve hanemizin gelir babamın maaşı artı benim maaşımdı. Giderlerimiz de keza. Yani hani gözünüze batan bir şey olur, siz kendiniz için hiç bir şey yapmazken atıyorum kardeşiniz 3 milyarlık telefon alır, böyle bir örnek olur haklısınız ama iki fatura ödemenin lafı olmamalı bence. Ayrı bir eve çıkmışsınız, ev geçiminden haberiniz de var. Bir ev nasıl dönüyor bunu da biliyorsunuz. Siz yokken de geçiniyorlardı tabi ama sizin de yardımızlar eskisine nazaran biraz daha ferah geçinseler daha iyi değil mi?
Yanlış düşünüyorsunuz. Benim bahsettiğim elbette ki iki fatura vs değil. Elbette destek ve yardımım olacak... Ancak belli bi süre sonra maaşımla alakalı 1 tl bile sormadan harcayamıyorsam orada sorun var demektir. Zaten mesajımda da yazdığım gibi "bana hayrı yok". Haftasonu turuna katılabilmek için bile izin almak zorunda kalıyorsam ciddi anlamda sorun var demektir. İzinden kastım dışarı çıkmak yada tura katılma izni değil, maddi olarak maaşımdan ufak miktarı alabilir miyim alamaz mıyım diye.
Ayrı bir eve çıkmadım ama az çok ev geçimi hakkında bilgi sahibi sayılırım. Benimde yardımımla biraz daha iyi olamadık. Çünkü geliri gören annem gideride ona göre düşünüyor. Ve hesabımda kredili mevduat hesabı 3 aydır neredeyse + bakiyeye çıkamadı. Bunun banka tarafı bana dokunuyr. İleride kredi çekmem gerektiğinde bunlar bana hep - puan olacak gelecek. Bunun sebebi de annemin gelire göre gideri arttırması.

Yanlış düşünüyorsunuz. Benim bahsettiğim elbette ki iki fatura vs değil. Elbette destek ve yardımım olacak... Ancak belli bi süre sonra maaşımla alakalı 1 tl bile sormadan harcayamıyorsam orada sorun var demektir. Zaten mesajımda da yazdığım gibi "bana hayrı yok". Haftasonu turuna katılabilmek için bile izin almak zorunda kalıyorsam ciddi anlamda sorun var demektir. İzinden kastım dışarı çıkmak yada tura katılma izni değil, maddi olarak maaşımdan ufak miktarı alabilir miyim alamaz mıyım diye.
Ayrı bir eve çıkmadım ama az çok ev geçimi hakkında bilgi sahibi sayılırım. Benimde yardımımla biraz daha iyi olamadık. Çünkü geliri gören annem gideride ona göre düşünüyor. Ve hesabımda kredili mevduat hesabı 3 aydır neredeyse + bakiyeye çıkamadı. Bunun banka tarafı bana dokunuyr. İleride kredi çekmem gerektiğinde bunlar bana hep - puan olacak gelecek. Bunun sebebi de annemin gelire göre gideri arttırması.

Konu sahibi siz misiniz yoksa turnaa isimli arkadaş mı onu anlayamadım öncelikle. Ama anneniz gelire göre gideri arttırdıysa siz nasıl ekside oluyorsunuz anlamadım. Eğer eksideyseniz demek ki ortada kazancınızdan daha fazla bir harcama var. Orda sıkıntı olur evet. Bu konuda da ayarlama yapabilirsiniz. Ama ben hala eve katkıda bulunmanız gerektiğini düşünüyorum. Bir ailede kimler çalışıyorsa gelir onların maaşlarının toplamıdır. Tabi kötüye kullanım olmadığı sürece ki sizin verdiğiniz örneklerde ben böyle bir şey göremedim.

Konu sahibi siz misiniz yoksa turnaa isimli arkadaş mı onu anlayamadım öncelikle. Ama anneniz gelire göre gideri arttırdıysa siz nasıl ekside oluyorsunuz anlamadım. Eğer eksideyseniz demek ki ortada kazancınızdan daha fazla bir harcama var. Orda sıkıntı olur evet. Bu konuda da ayarlama yapabilirsiniz. Ama ben hala eve katkıda bulunmanız gerektiğini düşünüyorum. Bir ailede kimler çalışıyorsa gelir onların maaşlarının toplamıdır. Tabi kötüye kullanım olmadığı sürece ki sizin verdiğiniz örneklerde ben böyle bir şey göremedim.
Konu sahibi ben değilim ancak benim mesajımı alıntıladığınız için bana söylüyorsunuz diye düşünerek cevapladım.
Yardımcı olunmasın demiyorum zaten asla.. Ama insanın kendine de ayırabilecek bir miktarı olması taraftarıyım sadece. Ne tamamen maaş verilmeli ne de tamamen kesilmeli.

Eksiye düşme sebebide aylık ekstrem çıkan durumlar. Ama bunları düşünerek gider azaltılmalı en azından çalışana motivasyon amaçlı bir miltar bırakılmalı. Ben 25 yaşındayım ve harçlık almam gerektiğini düşünmüyorum. Evdeki tüm faturalar benim hesabımda ve en azımdam bu da benim maaşım kazancım alınterim diyerek bir miktar alabilmeliyim diye düşünüyorum.

çok şükür babam var ama ayrılar annemle. her ay aldığı bir nafaka var. artı emekli annem. yetmiyor yetmiyor diyor ben zaten evlenip ayrıldım geldim tekrar eve. ne bileyim valla biraz bana yüklediler sanki : )
canım kendine birşeyler al bolca taksitle..onları ödemem lazım falan de..anladım şimdi ben gerçekten sana biraz yükleniyorlar..

Bende arkadaşlarla aynı fikirdeyim her ay sadece belli bir para ayır eve ve istikrarlı ol bence. Annenizin nafakası + emeklisi varsa aslında bi ona bide erkek kardeşinize yeter demek ki harcamalarda biraz fazlaya kaçılıyo o yüzden bence de atiyorum aylık 400 evin parası deyip koy bir kenara başkada hiç bir şeye elini sürme böyle gittikçe zaten evdekiler harcamayı one göre azaltır

Konu sahibi ben değilim ancak benim mesajımı alıntıladığınız için bana söylüyorsunuz diye düşünerek cevapladım.
Yardımcı olunmasın demiyorum zaten asla.. Ama insanın kendine de ayırabilecek bir miktarı olması taraftarıyım sadece. Ne tamamen maaş verilmeli ne de tamamen kesilmeli.

Ok ben sizi konu sahibi sanmıştım. Sizin durumunuzda ailenizin fuzuli bir harcaması var mı? Hani tamam sizi kendinize harcayamıyorsunuz ama onlar harcayabiliyor mu? Dediğim gibi onlar abartarak harcıyorsa haklısınız, siz eksiye düşüyorsanız gene haklısınız. Ama onlar da fuzuli harcamıyorsa aile zaten kıt kanaat geçiniyorsa sizin maaşınızın da tamamının gitmesi önlenemez gibi geliyor.

Konu Sahibi benim .sanırım başka bir sorundan muzdarip olan var.

Ben olsam odemem ki annem benden okadar yuk yukkenmemi istemezdi bekarken azbucuk calistim eve gram param dokunmamistir kimsede oyle bisey beklemedi

Hamile piskolojisimidir nedir bilemiyorum ama bazı yazılanları çok gaddarca buluyorum. Siz daha bebekken yada çocukken annenize henüz muhtaçken anneniz düşünmüşmüdür hiç acaba rimel mi alayım yada kızımın okul eksiklerini yada kışlık çizmesini mi alayım diye????? Biraz empati yapın ailelerinize karşı evlenip evden gidince sorumluluklar bitmiyor nasıl onlar bir ömür bizim için çabalayıp didiniyorsa bizde onlar için aynı şeyi yapmalıyız diye düşünüyorum.

Back
X