- 22 Nisan 2015
- 7.357
- 25.436
- 548
- Konu Sahibi iyotsuztuz
-
He bu noktaya da ayrıca gıcık oldum yani. "Senin durumun iyi, kayınbaban ev verdi senin ihtiyacın yok", kayınbiraderinize neymiş ki sizin durumunuzdan? Kalacak eviniz olmasa " Senin durumun da kötü sizin kirayı ben ödeyeyim" mi diyecekti?Anne babası köye gitmeyecekmiş
Kaynının kendi halt yemesi
Senin babanın verdiği eve kadar hesap etmiş
Hiç sevmem böyle tipleri
Tabi ki saçma olur gidileceği bile belli olmayan yerden ev alınması
5'e bölünmesini anladım da 3'e bölmek neden? Kız çocuğu çocuktan sayılmıyor mu?
Ev yaptırmak filan bunlar gönlünden kopanın yapacağı şeyler. Kaç çocuğu ne kadar yardım etmek isterse o kadar etmeli.
ben küçük kayına biraz hak verdim :)
en küçük diye çocugun günahı ne, neden anne ve babayla o yaşamak zorunda hissetsin ki.
Ama senin eşinde kendi açısından haklı, ev geçindiriyor.
Orada doğru söylemiş yani.
Bence eşin ve kardeşler küçük kayın evlendiginde anne ve babaya ev tutsun, kirayıda 5 e bölsünler.
yani anne babalara da biraz ibret olsun bu durum. Gençlikte bunlar düşünülüp hesaplanmalı.
İnsanın bir emekliliği olmaz mı.
Sonra böyle hem kendilerine, hem çocuklara zor.
Kendi kız kardeşlerinin kuruşuna dokunmazlarHe bu noktaya da ayrıca gıcık oldum yani. "Senin durumun iyi, kayınbaban ev verdi senin ihtiyacın yok", kayınbiraderinize neymiş ki sizin durumunuzdan? Kalacak eviniz olmasa " Senin durumun da kötü sizin kirayı ben ödeyeyim" mi diyecekti?
Ben de hak veriyorum zaten. Yaslilik ayridir(kv kp su an 45 50 yasinda) ama bes sene sonra evlense niye eve gelin getirsin kendi evini kurmak varken.
Kp arada sikisinca vs icin pazarcilik yapiyor sadece. Emeklilik sansi sifir.
Yok arkadaş ona da dokunuyorlar. Miras konusu açılınca "gollum"a dönüşmeyen çok az akraba tanıdım.Kendi kız kardeşlerinin kuruşuna dokunmazlar
Yengesinin babasının verdiği evi hesaplarlar bi güzel
Bence bu konuda kardeşinden para istemezler ama 3 kişinin yaptırdığı evi anne baba vefat ederse 5 e bölerler miras diyeYok arkadaş ona da dokunuyorlar. Miras konusu açılınca "gollum"a dönüşmeyen çok az akraba tanıdım.
Konu sahibine kolaylıklar, ne diyelim...Bence bu konuda kardeşinden para istemezler ama 3 kişinin yaptırdığı evi anne baba vefat ederse 5 e bölerler miras diye
Allah gecinden versin ama söz konusu kayınbiraderden tırstım
Kayniniz evlenince ailesiyle beraber yaşamamak için böyle bisey dusunmus ve bunu da anne babaya açık açık soyleyemedigi için abisine söylemiş.
Maddi yönden durumumuz varsa ortaklaşa yaptırılabilir ama yoksa bisey diyemem.
Hem anne babya yapılan her iylik kat be kat karşılığını bulur.
Bu arada soydan gelen şu beraber oturma olayı çok saçma.
Kimse kimseyle oturmaya mecbur değil.
Bence Eşiniz kardeşiyle açık açık konussun.
" anne babayla beraber oturmak istemiyo musun ? Bu konuyu aileyle oturup konuşalım" diye destek olsun.
Küçük kayninda beraber oturmak istemedigi için bir çıkar yol ariyo sanırım.
Yasida küçük bilemiyo nasıl davranacağını.
Eşiniz bence kayniniza bu kadar devri davranmasin.
Yasında küçük askerderdeymis zaten.
çok hesapçı kitapçı gördüm kaynını
eee o halde ana baba kirada bu çocuk neyin derdinde ?
kendı de evlenecek kendı evı var mı ki anasına babasına ev yaptırmak için milleti örgütlüyor ?
saçma ya !
herkes kendi evini derdine düşsün bence
ha anasıyla babasıyla evlenınce oturmak ıstemıyordur ona bıse dıyemem haklı dediğiniz gibi kim çeker kaynanayı bu çağda ?
ama sacmalık bence dedıgı ve vardır bı hesabı
bence siz eşinizin uyanık olduguna şükür edin ben gayet mantıklı buldum eşinizin verdiği cevapları
ağzını açıp benim anacığımın babacığımın evi yok deyıp hatta açılın anama babam ben ev alırım diyip bütün yükü üstlenenler de var
bu konu ile alakası yok ama mesela 7 8 kardes oluyorlar anası hasta olunca alıyor sadece bır cocuk evde karısına anasını baktıranlar var anamı kımseye bırakmam dıye var öleleri yanı
siz bence karışmayın eşiniz gayet güzel halletmiş
Bence beşe bölünmeli
Ama madem onlarda tek erkekler yapıyo, daha sonra da hak iddia etmesin kız kardeşleri
Bir de o kayın birazcık haklı ama bir yandan da çok çakal :)
Yani senin babanın verdiği evi agzına dolaması da hiç hoş değil. Bunu da belirteyim.
Olması gereken 5 e bölünmesidir. Ayrıca köye ev yaptırınca kv kaynınızın yanında kalırsa ileride herkesin diyeceği o baktı anamıza Babamıza ev onun olsun.
Bekar Erkekler evli abilerinin gelirini giderini daha çok hesaplarlar nedense. Ev geçindirmeyi kolay sanıyorlar.
Bencede 5e bölünür ama öyle damat nerde?
He bu noktaya da ayrıca gıcık oldum yani. "Senin durumun iyi, kayınbaban ev verdi senin ihtiyacın yok", kayınbiraderinize neymiş ki sizin durumunuzdan? Kalacak eviniz olmasa " Senin durumun da kötü sizin kirayı ben ödeyeyim" mi diyecekti?
Kaynınızın gözü fazla açıkmışki
Eşiniz bunu anlamış hemen
Kardeşler her ay toplu para verip annesinin babasının
kira parasını vs verirler evle çözüm olmuyor ki.
Kendi kız kardeşlerinin kuruşuna dokunmazlar
Yengesinin babasının verdiği evi hesaplarlar bi güzel
kayınbabanız calısıyor mu ? emekli maası olmayacak denmnis.
Yaşlılıkta köyde onlara kim bakacak acaba nasıl bi evlatmış o küçük kaynınız çok üzücü bi durum Allah sağlıklı ömür versin kimsenin yanında kalmazlar ztn ki sizin gibi gelinleri olursa açta kalmazlar
Bence bu konuda kardeşinden para istemezler ama 3 kişinin yaptırdığı evi anne baba vefat ederse 5 e bölerler miras diye
Allah gecinden versin ama söz konusu kayınbiraderden tırstım
Allah aşkına nasıl sorumsuz bir kp o emekli bile olmamış eyvah eyvah.
Konu sahibine kolaylıklar, ne diyelim...
Söz konusu para miktarı değilOrtada mal mulk yok ya, 5 10 bin tllik bi arsa var, bolusebildigi kadar bolussunler.
Guler gecerim o kisma.
Soyle de belirteyim, yeni dank etti bu kisim bana. Yazarken...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?