• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileyle görüşme sıklığı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kkedi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yazın bir aya yakın. Onun dışında her ay bir iki gün görüşmek. Yakın olunca zaten gidiş geliş kolay ama bu kadar gerek var mı bilmiyorum
Dediğiniz gibi yaklaştıkça muhabbetler de değişebilir

Bence hiç gerek yok Z her ailenin bir özeli olması lazım 1 ay nedir ya çok fazla . ben yatılı misafir hiç sevmiyorum hastalık sağlık olmadığı sürece. Ayda bir gelsin gitsinler ideal hadi yaşlılar yol yordu toruna doymadılar 1 gece yeterli .

Bence hiç gerek yok Z her ailenin bir özeli olması lazım 1 ay nedir ya çok fazla . ben yatılı misafir hiç sevmiyorum hastalık sağlık olmadığı sürece. Ayda bir gelsin gitsinler ideal hadi yaşlılar yol yordu toruna doymadılar 1 gece yeterli .
Anlatamadım sanırım
Yaz tatilinde bir aya yakın zaten kalıyoruz, o cepte
Kayınbabamın istediği ayda bir de görüşmek, arayı açmamak

Anlatamadım sanırım
Ayda bir görüşün eğer sizi huzur olarak rahatsız etmıyorlarsa siz ve eşiniz bu görüşmeyi onaylıyorsanız makul . ama sürekli siz gitmeyin maddi manevi yükünü almayın .

Kızlar merhaba.
Biz eşimle üç senedir evliyiz. Onun ailesine 2,5 benim aileme 8 saatlik mesafede oturuyoruz.
Şubat tatilinde bir hafta onun ailesinde bir hafta benim ailemde kalıyoruz.
Bir bayram onun ailesinde bir bayram benim ailemdeyiz.
Yaz tatilinde de eşit şekilde kalıyoruz.
Fakat bunlar dışında eşimin ailesiyle ilgili muhakkak bir şey oluyor ve onlara aralarda da gidiyoruz bazen. Onlar da bize geliyor yılda iki üç kez falan. En fazla iki gün kalıp dönüyorlar.

İlk sene yazın 2 hafta kalmıştık. Diğer sene üçe çıkardık o da çok çabuk geçti, (tatile de gittik ayrıca) eşim çok sıkıldı ben de tamam bu sene 25 gün kalalım dedim. Bu sene tatile gidecek durum pek yok, ailelerdeyken gezeceğiz çevre şehirleri.
Eşim evde çok sıkılan hep gezmek isteyen birisi. Onlarda kalırken de sık sık dışarı çıkarız eşimle. Bazen onlarla bazen baş başa. Her seferinde ille gelelim diye tutturmazlar laf etmezler yani. Rahat ettirmeye de çalışırlar. Bu yüzden iki senedir kademeli kademeli kalma süremizi artırdım.
Ama bu sene çocuktan sonra daha bi görme istekleri var. Bu bayram onlardaydık. Kayınbabam bir ay siz gelin bir ay biz gelelim dedi. Zaten en fazla iki ayda bir görüşüyoruz hiç üç aylık bi aramız olmamıştı. Daha sık olmasını istiyor.
Bir yandan oğullarını torunlarını görmek istiyorlar diyip hak veriyorum ama bir yandan da bana çok fazla gelmeye başladı. Özellikle çocukla zaman çok çabuk geçiyor ayda bir bana haftada bir gibi gelir. Eşim hiçbir şey söylemedi ben de söylemedim.
Yani benim aileyle aynı şehire taşınmayı istememem zaten çok düşkün olmaları birbirleriyle çok sık görüşecek olmaları. Ama bu şekilde zaten orda yaşasak daha bile kârlı oluruz en azından kendi evimizde kalırız rahat ederiz. Durum buna evrilmeye başladı yani. Zaten tatillerde bayramlarda herhangi önemli olayda hep görüşürken bir de ayda bir görüşmek sizce normal mi fazla mı?
Bence de aynı şehirde yaşasanız daha az görüşürsünüz. En azından yatılı kalma olayı biter. Gündüz torunlarını görmeye gelseler bile akşam gider evlerinde kalırlar.
Biz sırf bu sebeple ailelerimizin yaşadığı beldeden ev aldık, gidince onlarla kalmayalım diye.

Görüşme sıklığı değil de, kalma süreniz gerdi beni 😅ben kimsenin evinde 1 ay kalamam zorunluluk olmadığı müddetçe ya. Kendi aileme de 7 saat mesafedeyiz, en fazla 1 hafta kaldık şimdiye kadar.

Görüşme sıklığı değil de, kalma süreniz gerdi beni 😅ben kimsenin evinde 1 ay kalamam zorunluluk olmadığı müddetçe ya. Kendi aileme de 7 saat mesafedeyiz, en fazla 1 hafta kaldık şimdiye kadar.
Valla evet söyleyince aşırı fazla ve geriyor 😅
Biz evlenmeden önce yazları iki hafta kalırız diye anlaşmıştık. İlk sene de öyle olmuştu zaten. Ama iyi anlaşınca, eşimin canı evde çok çok sıkılınca, uzun süre tatil yapacak kadar paramız olmayınca falan üç haftaya çıkardık. O da gayet hızlı ve güzel geçti. Ama yine çok bunalınca bu sene daha da artırdım. 😅 25 gün diyince bana da çok gerçekten ama nasıl olduysa yaşarken kolay yaşıyoruz 😅

Bence de aynı şehirde yaşasanız daha az görüşürsünüz. En azından yatılı kalma olayı biter. Gündüz torunlarını görmeye gelseler bile akşam gider evlerinde kalırlar.
Biz sırf bu sebeple ailelerimizin yaşadığı beldeden ev aldık, gidince onlarla kalmayalım diye.
Valla keşşşşke öyle bir imkanımız olsa. Aynı evde kaç kişi o sıkıntı oluyor cidden.

Benim eşim bu kadar az görüşse yataklara düşer
Benimki de ailesine gidince fenalıklar denizine düşüyor 😂😂
Kurbanda 3 gece kaldık döndük. Yazın gitmeyelim demeye başladı dedim yazın biz gitmesek annen gelmeye kalkacak. Biz gideriz hem gezeriz çocuğa iyi olur boşver dedim😂😂
Bakalım oğlum evlenince nasıl olacak? Umarım ne benimki ne seninki gibi olur da orta şeker gelir gider. Her ay her ay ben kayınvalide olunca da çekemem ya 😂😂

Yazın bir aya yakın. Onun dışında her ay bir iki gün görüşmek. Yakın olunca zaten gidiş geliş kolay ama bu kadar gerek var mı bilmiyorum
Dediğiniz gibi yaklaştıkça muhabbetler de değişebilir
Ay nasıl sabrediyorsunuz ya. Ben kendi öz annemde bir hafta kalsam hafakanlar basıyor
Hele kayınvalide de 25 gün kalacağım.
Yani kocanızın yazın sıkılırız diye gitmesi de ayrı faciaya. İnsan kendi evinde eşiyle sıkılır mı ya?
Bizim ilk evlendiğimizde evimiz konyadaydı. Bir tane bile arkadaşımız yoktu o dönem ikimizin annesi de aynı şehirdeydi ve o şehirde çok arkadaşımız olduğu halde birer hafta iki anneye gidip döner tüm yaz kendi evimizde takılırdık. Evli bir çift kendi evinde daha güzel zaman geçirir bir sürü insanla aile evinde değil. Yani senle evimizde sıkılıyorum annemde bir ay kalalım dese bozulurum ben.
İnsan eşinden sıkılır mı yahu?
Kendi evinde eşinle baş başa eğlenmek varken aile evinde takılmak ne saçma iş

Anlatamadım sanırım
Daha neler ya. Her ay her ay nasıl gidip geleceksiniz ne gerek var. Eşimin anne babasını senede bir hafta görüyorum onda bile depresyona giriyorum resmen sıkıntıdan. Yarın bir gün annesi gelir uzunca bizde kalırsa diye şimdiden dert etmiş durumdayım. Hiç sevmiyorum bu kadar sık görüşmeyi. Kendi ailemle bile.

Ay nasıl sabrediyorsunuz ya. Ben kendi öz annemde bir hafta kalsam hafakanlar basıyor
Yani kocanızın yazın sıkılırız diye gitmesi de ayrı faciaya. İnsan kendi evinde eşiyle sıkılır mı ya?
Bizim ilk evlendiğimizde evimiz konyadaydı. Bir tane bile arkadaşımız yoktu o dönem ikimizin annesi de aynı şehirdeydi ve o şehirde çok arkadaşımız olduğu halde birer hafta iki anneye gidip döner tüm yaz kendi evimizde takılırdık. Evli bir çift kendi evinde daha güzel zaman geçirir bir sürü insanla aile evinde değil. Yani senle evimizde sıkılıyorum annemde bir ay kalalım dese bozulurum ben.
Biz ilçedeyiz kayınailem şehir merkezinde. Ordayken sürekli geziyoruz dışar çıkıyoruz. Evde de bana karışan eden yok. Onlar erken kahvaltı yaparlar ben uyurum. Yemek temizlik falan yapmam. Gördüğümde biraz yardım ederim o kadar. Kötü bir tavırları da yok. Böyle sürekli dışarı çıktığımız için zaten durabiliyorum. Eşim orda da evde duramıyor illa dışarı çıkmak istiyor

Sizden maddi manevi bi beklentileri yoksa görüşmekte ne sakınca olabilir ki? Bir ay kalmalı fazla bana göre ama devamlı görüşmek bana normal geliyor.

Ya benim kocamla böyle uzun yaz tatilimiz olsa ama eşim sikilip ailesine gitmek istese kapıya koyarım yani. Maaş yatıyor ama tatildesin yahu mis gibi esin çocuğun var neye sıkılıyor acaba? Bir ay ailesinde kalmak isteyen evlenmesin bence.

Benimki de ailesine gidince fenalıklar denizine düşüyor 😂😂
Kurbanda 3 gece kaldık döndük. Yazın gitmeyelim demeye başladı dedim yazın biz gitmesek annen gelmeye kalkacak. Biz gideriz hem gezeriz çocuğa iyi olur boşver dedim😂😂
Bakalım oğlum evlenince nasıl olacak? Umarım ne benimki ne seninki gibi olur da orta şeker gelir gider. Her ay her ay ben kayınvalide olunca da çekemem ya 😂😂
Senin eşinle ailesinin hayat görüşleri yaşam tarzları falan farklı olunca eşin çok anlaşamıyordur. Benimki hık demiş burunlarından düşmüş. Hele görümcemle aynılar nerdeyse. Birbirlerinin kız erkek versiyonları gibiler. Öyle olunca da çok iyi anlaşıyorlar çok görüşmek istiyorlar
Ben de merak ediyorum Allah nasip eder oğlum evlenirse nasıl olacak diye. Şu anda bebek olduğu için aşırı düşkünüm ama büyüyüp kazık kadar olunca aman dizimin dibinden ayrılmasın diyeceğimi sanmıyorum ben de

Ya benim kocamla böyle uzun yaz tatilimiz olsa ama eşim sikilip ailesine gitmek istese kapıya koyarım yani. Maaş yatıyor ama tatildesin yahu mis gibi esin çocuğun var neye sıkılıyor acaba? Bir ay ailesinde kalmak isteyen evlenmesin bence.
O uzun tatilde ne yapacağımızı bulamıyoruz işte. Çok zengin olsak bir ay gezmeye de gideriz ama o kadar durumumuz yok. Eşim de evde durabilen birisi değil. Burda yazın kimsesi kalmıyor herkes memlekete gidiyor görüşecek birisi yok ilçedeyiz derken patlıyor sıkıntıdan
Gönül isterdi ki imkanlar olsun da iki ay kesintisiz tatil yapalım

O uzun tatilde ne yapacağımızı bulamıyoruz işte. Çok zengin olsak bir ay gezmeye de gideriz ama o kadar durumumuz yok. Eşim de evde durabilen birisi değil. Burda yazın kimsesi kalmıyor herkes memlekete gidiyor görüşecek birisi yok ilçedeyiz derken patlıyor sıkıntıdan
Bu çok ilginç kedi kusura bakma da.
Bak diyorum biz Allah’ın konyasındaydık. Bir tane arkadaşımız yoktu. Üniversite okuduğumuz şehirdeydi ailelerimiz. Gitsek ailelerimizin yanında kalsak arkadaşlarla da görüşürüz aklımızdan geçmedi. Akşamları şarap dizi yapar sabahları geç kalkar piknik kahvaltısı yapardık parklarda. Çünkü düzgün cafe bile yoktu. Benim kafa dengi de olsa kardeşimle tüm yazı geçirmektense kocamla baş başa takılırdım. Eşim de bunu tercih etsin isterdim. Yani kusura bakmada hoş değil yani biz karı koca sıkılıyoruz diye ana baba kardeşle takılalım bir ay demeniz.

Akşamları şarap dizi yapar sabahları geç kalkar piknik kahvaltısı yapardık parklarda.
Bu tarz bir düzen en fazla bir hafta gidebilir bize.
Yani kusura bakmada hoş değil yani biz karı koca sıkılıyoruz diye ana baba kardeşle takılalım bir ay demeniz.
Sanki onlar istemiyormuş biz emrivaki ile gidiyormuş gibi yazmışsın :) siz öyle tercih edersiniz biz bu şekilde. Herkesin hayatı farklı. "Hoş değil" denecek bir şey yok

Kedi nasıl kimsesi yok? Sen varsın? Daha kime ihtiyacı var?
İlla tatile gitmeye mi gerek var. Bak biz bu sene sadece bir kere bir hafta deniz tatiline gideceğiz. Bir haftada eşimin ailesine gidersek gideriz. Kalan 1,5 ayda yaşadığımız şehirde olacağız. Bin tane şelale, bin tane mesire alanı var. Çocukla oraları gezeriz, gitmediğimiz ilçelere gideriz dedik.
Yaşadığınız yere 2-3 saat mesafede doğal güzelliği olan hiç mi ilçe mesire alanı yok? Yani eşini alıp akşam bir dondurma yese mutlu olur insan.
Yani insan yokken eşimden çocuğumdan sıkılıyorum kardeşimden sıkılmıyorum durumu çok ilginç.
Elbette gidilir kardeşe de anne babaya da ama eşimden sıkılırım diye tüm tatili ana babaya ayırmak.
Ay yok hoş değil

Bu tarz bir düzen en fazla bir hafta gidebilir bize.

Sanki onlar istemiyormuş biz emrivaki ile gidiyormuş gibi yazmışsın :) siz öyle tercih edersiniz biz bu şekilde. Herkesin hayatı farklı. "Hoş değil" denecek bir şey yok
Çift olarak birbirinizden sıkılıyorsunuz demek bence bu.
Tamam benim de arkadaşlarım var görüştüğüm hep eşimle yapışık gezmiyorum. Ama bir ay iki ay başka evde kalıp düzenimi bozacak kadar da eşimden sıkılmam yani.
Resmen bu demek yani

Khomyuka katılıyorum valla üstüne yazılacak ekstra tek kelimem yok. Gerçekten cok tuhaf yani genceciksiniz, yeni de evli sayılırsınız hala. İnanılmaz.

Back
X