airfryer kullananlar

oylesinebirii0

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2023
354
39
28
23
hanımlar iyi akşamlar airfryer aldım bugun elime ulaştı üstünde et balık patates buz çözme sebze kek muffin yapma gibi ayarları var ama mesela sigara böreğini hangi programda pişiricem kafam karıstı biraz. daha önce kullanmadım bilmiyorum program fark edermi mesela patatws kızarma modunda sigara böreği yapabilir miyim ? yada biber patlıcan közlemeyi hangi modda yapmalıyım sebzemi ? mod farkedermi ?kullananlar yardımcı olursa sevinirim

Mod farketmez onlara göre dakika ve derece ayarlanmış olduğu için o fotolar var. Manuel vardır ordan kendiniz derece ve dakikayı kendiniz ayarlayabilirsiniz

Mod farketmez onlara göre dakika ve derece ayarlanmış olduğu için o fotolar var. Manuel vardır ordan kendiniz derece ve dakikayı kendiniz ayarlayabilirsiniz
Ayrıca kendiniz deneyerek, ve kullandıkça, neyi hangi ayarda kaç dakikada pişireceğinizi öğreniyorsunuz. Eğer sık sık kontrol ederek pişirirseniz yanlış yapma ihtimaliniz yok. Arada da tahta kaşıkla vs karıştırın, daha eşit pişer. Airfryer'ın mantığı (özellikle kızartmada) yemekleri yağsız ya da az yağ ile pişirebilmek. Ben mesela patlıcan biber kızartırken sprey şişeyle bir kaç fıs zeytinyağ sıkıyorum üzerlerine, çok başarılı ve hafif oluyor. Patateste özellikle başarılı sonuçlar elde ettim. Sigara böreği de yaptım ama içleri biraz taştı (belki peynirimden kaynaklandı) ve eşim "yağda daha güzel oluyor" dedi ama içlerinin biraz taşması dışında o da başarılıydı (sonuçta yağsız). Ayrıca önceki günden kalmış simit ya da poğaça ısıtırken de iyi oluyor, taptaze gibi çıkıyorlar. Ama fırın ve tencere yemeklerinde pek bir fark yarattığını söyleyemem. Balık pişirdim, fırından daha hızlı pişirmesi dışında bir avantajını görmedim.

Back
X