Ak m? Ailemi? Syleyin ltfen

yani ailenin ağzı yanmış ve başına gelecekleri biliyor.

Bir kez daha ailen haklı çıktı şu son yazdığınla.

Ailenin istemediği bir evlilik yapan birçok kişi mutlu olmamıştır bugüne kadar önümde çok örnek var.Ailelerimiz hep biizim mutlulugumuz iyiliğimiz için uğraşır bu yüzden ailenin sözünü dinle canım.Neden böle bir risk alasın ki tamam aşıgım diyeceksın ama evlendıkten sora aşk falan kalmıyo malesef gerçekleri görüyo insan.Etrafta bir sürü bu illeti kullanmamış insan varken nie kullanan biriyle evlenesın ki.

4 ay kısa bir süre.. genelde eroin gibi bağımlılk yapıcı maddelere bir depresyon gibi kötü dönemde başlanır. yine bir çöküşte çıkış kapısı olarak görebilir.

Canım 4 aydır birliktesiniz..Güvenini sağlayacak ne yaptı bıraktığını söylemekten başka?? Ayrıca geçmişte bu hatayı yapmış olabilir ama onu yeterince tanımak için uzun süre gerekli..Zor durumda (misal kavga ettiniz ya da sen onu bıraktın) hemen eroine başlamaya meyli var mıdır? vs..yani çok denemen gerek..Ayrıca ailen haklı olabilir bu konuda..Büyüklerin sözü herzaman dinlenmeli..Özellikle bu ailen ise sana zarar gelebilecek bir durum istemezler değil mi??? Bence zaman ver..Önce kendini ispatlasın..Sonra ailenide ispatlar..Çok seviyosan beklemelisin..Beklemelisiniz..

aşk dersen boşver derim evlendigini farzet nolucak 2 3 ay sonra ondaki hevesin geçicek insanlar herşeyden çabuk sıkılıo biliorsun daha yolun başındasın sevgili diyecegin birini her yerde bulursun ama aile öyle zor bulunur ki sana bi yüzlerini dönerlerse artık hayatta nefes almaya bile korkarsın ii düşün çabuk kara verme:olmaz:

Arkadaslar hepinize hak veriyorum; cok haklisiniz...
Ama: peki bu cocuk ne yapacak? Gecmisteki yapmis oldugu bir hatadan dolayi (evet, cok agir bir hata!) sevmeye, sevilmeye, evlenip yuva kurmaya hakki yok mu?!
Burada bu arkadasimiza tavsiye ettigimiz seyleri, bu cocukla birlikte olacak her kiza söylemis oluyoruz...
E ne yapacak bu cocuk???
Gecmiste böyle bir hata islemisse, dogurdugu sonuclarina da katlanmak zorunda mi diycez???
Ne sartlar altinda yetistigini, neler yasadigini bilemeyiz ki...
Bilemiyorum, cok ama cok zor bir durum...

Canim tabiki bir insan gecmiste yasadagi hatalardan dolayi yargilanmayi haketmiyo hepimiz insaniz ve kimse dort dortluk degil!!!
Ailene gelince onlar bukonuda tedirgin ve haklilar! hicbirzaman bir anne Baba evladinin kotulugunu istemez guzelim ha birde 4aydir cikiyosun canim nakadar cok onunla vakit gecirsende onunla ayni evi paslamayana denk ne oldugunu bilemezsin aileni karsina alma enazindan bu insanla beraber yola cikarsan aileni arkanda birakmaki en kotu zamaninda gidecek bir kapi omuzunda aglayacak bir ailen olsun aileye rest cekmek okadarda kolay olmamali hemde daha cokaz tanidigin bir insan icin

Evet insanı geçmişine göre yargılamamak gerekir ama dediğin geçmiş 8 ay öncesinde kalan bir bağımlılık çokda geçmiş sayılmaz daha, üstelik sen 4 aydır berabersin bence biraz beklemelisin, ailenin tepkiside son derece normal, eğer tepkileri kızım biz geçmişine göre yargılamayız kimseyi görüşebilirsin yönünde olsaydı o zaman anormal olurdu, çünkü söz konusu kişi eroinmandı ve daha 8 aydır ayık geziyor başlayıp başlamayacağının bir garantisi yok, eroinden bağımlılığından kurtulanların sayısı, yeniden başlayıp ölenlerden daha az, ailen çok haklı bu tepki vermekte kendini onların yerine koy ve düşün derim, bu insan bir kaç yıl önce bu iletten kurtulmuş olan biri olsaydı yorumum daha farklı olurdu...

Bu aslında yargılamak da değil ailen sadece temkinli yaklaşıyor her ana baba gibi, böyle durumlarda henüz tanımadığı birini değil evladını düşünüyor önce sence haklılık payları yok mu?

Canim sen daha 4aydir bir iliski yasiyosun ben4 senemi verdim ve ailemin istemedigi bir insanla sonuc noldu onlar hakli cikti ben ayrildim ve ailemin rizasi olmadanda hicbirsekilde boyle seylere kalkidilmicsni anladim iyi dusun canim Benim. Gibi husrana ugrama buarada tedavi olsun kendim iradeliyim birakirim demesin sende emin ol yas kac?

tatlim 4 ay kisa bir sure bir insani gercekten tanimak icin. ne insanlar var karsilarindaki kisiyi yillarca taniyamiyorlar...insaoglu bu yani cok guvenme kimseye...erkek arkdasindan ayril demiyorum ama aile mi ask mi diye sorarsan cevabim aile olacak cunku sevdigin kisi gun gelir seni bir kalemde silebilir ama ailen senin hayatinin sonuna kadar yaninda olur, hep yardimina onlar kosar, onlar destek olur. hayatta aileden onemli bir sey yok bence. aileni ve erkek arkadasini bir araya getir, bir tanissinlar belki isinirlar guvenirler ona (tabi ailen bu gibi seylere acik bir aileyse) ve ikinize iliskiniz icin bir sans verirler...

Arkadaslar hepinize hak veriyorum; cok haklisiniz...
Ama: peki bu cocuk ne yapacak? Gecmisteki yapmis oldugu bir hatadan dolayi (evet, cok agir bir hata!) sevmeye, sevilmeye, evlenip yuva kurmaya hakki yok mu?!
Burada bu arkadasimiza tavsiye ettigimiz seyleri, bu cocukla birlikte olacak her kiza söylemis oluyoruz...
E ne yapacak bu cocuk???
Gecmiste böyle bir hata islemisse, dogurdugu sonuclarina da katlanmak zorunda mi diycez???
Ne sartlar altinda yetistigini, neler yasadigini bilemeyiz ki...
Bilemiyorum, cok ama cok zor bir durum...

kesinlikle haklısınız, çok zor bir durum,

mesela sizin bu kız çocuğunun , ailesinin yerinde olsanız tamam kızım arkadaşlık et, tanı ve evlen diyebilir miydiniz ?

Ama çocuğun ailesi de, sizin yukardaki dediklerinizi diyecektir, bir hata yaptı şimdi sevmeye, sevilmeye hakkı yok mu ?

Yani düşünceler kişilerin duruş yerine göre değişiyor.

Bence eş seçiminde bencil olunmalı. Çocuk ne mi yapacak. Yatacak bir rehabilitasyon merkezine. Arınacak, çevresini değiştirecek, işe girecek, kontrollere gidecek aradan 3-5 sene geçip de beyni ve ruhu tamamen arındığında evlenecek. ırademle bıraktım ayakları sökmez, maalesef en başta kendilerini daha sonra çevresindekileri kandırma konusunda uzman oluyorlar bu hastalığın pençesinde olanlar.

nefes,
KESİNLİKLE AİLEN! bunu eroin muhabbetinden dolayı söyemiorum.ailenin onayladıgı 4-4lük biri bile olsa göreceksin ki ailenin yerini birşey tutmaz

4 aylık bi insan için ben olsam
bu soruyu aklıma bile getirmem
tabiki ailem
herşeyden önce ailem :delphin:

ailen her dediğini yapmaya çalışıyorsa,çocukluğundan beri sana mükemmel anne baba oldularsa,her derdinle ilgilendilerse ;sende onların bir kere dediğini yapıver aileni seç.
ama ailen sana hep acılar yaşattıysa,kötü bir çocukluk geçirmene neden oldularsa,senle hiç ilgilenmedilerse,şimdi de ilgilenmelerine izin vermeo zaman aşkını seç.

SLM ARKADASLAR. YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR. BEN BİRİNİ SEVİYORUM 4 AYDIR HAYATIMDA. YALNIZ AİLEM HİÇ Bİ ŞEKİLDE ONAYLAMIYOR BU OLAYI. GECMİŞİ PEK TEMİZ TEMİZ DEĞİL AMA HANGİMİZ TERTEMİZİZKİİ.. GECMİŞTE EROİN KULLANDIGI İÇİN HİÇ Bİ ŞEKİLDE İSTEMİYORLAR. AYLARDIR BANA KAN KUSTURUYORLAR. AMA SUANDA KULLANMIYOR VE BANA OLAN SEVGİSİNDEN DOLAYI KULLANMAYACAGINI SÖYLÜYOR. BÜYÜK YEMİNLER ETTİ AYNI HATAYI YAPMAYACAM DİYE. NE YAPMALIYIM KIZLAR ÇOK KÖTÜYÜMM ONU ÇOK SEVİYORUMMMMMMMM :çok üzgünüm:senağlamasenağlamasenağlama

Aileniz cok hakli..bence ailenizi dinlemelisiniz...

4 ay çok kısa bi süre karar vermek ıçın acele etme....
sen bekle bakalım zaman geçsın sevgılını gözlemle... benım sevgılımın de bu kadar olmasa da benzer sorunları vardı. düzeltemez dıye bışey yok ama dedığım gıbı adımlarını yavaş at. aılenle zıt düşme en başından.
sevgılının ve senın yaşınız kaç?

Allah islah etsin inşallah kurtulur birdaha kullanmaz rabbim doğru yolu göstersin
Bu konularda arkadaşlar çok önemli düzgün arkadaş seçsin
Allah yardımcınız olsun

geçmişiyle bi insanı yadırgamak tabiki yanlış ama hayat maalesef yer yer acı oyunlarını oynar insana kimseye yüzde yüz güven kalmadı canım nerden biliyosun yarın bi gün yeniden başlamayacağını ailen kesinlikle onay vermemiş bence aileni seç çıkar hayatından derim biraz üzülürsün ama aileni kırmaya hiç deymez inan bana duygularımızla hareket ettiğimiz coğu yerde kaybediyoruzz

önce tedavı olmalı
sıze ıcmıyorum demesı bır sey ıfade etmez
eroın kullanan bırı cok rahat yalan soyleyebılır eroını kendılıgınden bırakması cok zor
rıske atmayın derım

Back
X