AK Parti bayrağı artık masada değil!

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.437
Dünyanın en büyük tahvil yöneticilerinden Pacific Investment Management Co'nun (PIMCO) Almanya müdürü Andrew Bosomworth, yolsuluk iddiaları yüzünden kendisine 1 yıl önce verilen masasında tuttuğu AK Parti bayrağını kaldırdığını açıkladı

Dünyanın en büyük tahvil yöneticilerinden Pacific Investment Management Co’nun (PIMCO) Almanya müdürü Andrew Bosomworth, Türkiye’yi üzecek açıklamalar yaptı. Son birkaç ayda piyasalarında kriz yaşayan Rusya ve Türkiye’yi karşılaştıran Bosomworth “Ukrayna ile yaşanan gelişmelerden sonra Rusya ekonomisi ve finans piyasaları ciddi anlamda etkilendi. Pek çok yatırımcı Rus piyasasından çıkış yaptı. Rus MICEX endeksinde büyük kayıplar yaşandı” dedi. Buna karşın PIMCO’nun yaptığı değerlendirmede Rusya için yüzde 5-6 oranında bir getiri beklediklerini söyleyen Bosomworth, bu ülkeye yatırım yapmak için yeşil ışık yaptı.

TÜRKİYE İÇİN OLUMSUZ KONUŞTU
Rusya piyasalarındaki krizin benzerinin 17 Aralık’taki yolsuzluk soruşturması sonucunda Türkiye’de yaşandığını belirten Bosomworth şöyle konuştu: “17 Aralık sürecinde Türkiye’den sermaye çıkışının hızlandı. Erdoğan hükümeti buna Emniyet ve yargıda değişiklikler yaparak, YouTube ve Twitter’ı kapatarak cevap verdi. Şubat ayında kredi derecelendirme kuruluşu S&P’nin Türkiye’nin görünümünü negatife almasından sonra bugün de Moody’s’in aynı adımı atması Türk Lirası’nda değer kayıpları yaşanmasına yola açıyor. Yatırımcı bu şartlar altında daha yüksek faiz oranları beklentisi içinde olmaz. Rusya’da yatırım fırsatı görüyoruz ancak yolsuzluk iddiaları sebebiyle Türkiye için benzer şeyleri söylemeyeceğim.”

YOLSUZLUK TEPKİSİ BAYRAK
Bosomworth, 10 yıl önce AKP binasına yaptığı bir ziyarette kendisine hediye edilen AKP bayrağını, yaklaşık bir yıl önce masasından kaldırdığını söyledi. Bosomworth “Bayrağı yaklaşık bir yıl önce artan yolsuzluk emareleri yüzünden kaldırdım. Büyüme sağlandığı sürece yolsuzlukları görmezden gelmenin doğru bir yaklaşım olmadığını düşünüyorum. İş etiğini önemli buluyorum” dedi.
http://www.radikal.com.tr/ekonomi/ak_parti_bayragi_artik_masada_degil-1186177
 
X