• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akademik Kariyer

PaytakPikap

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2018
863
2.294
113
29
Merhaba kk üyeleri. Ben 24 yaşında hukuk fakültesi mezunuyum. Üniversiteye giderken kariyerimi iyi planlayamadım , kendimi donatamadım. Şu an bu açığı kapatmak istiyorum. Akademisyen olmak istiyorum. Yüksek lisans yapacağım okulu da en iyi şekilde seçmeliyim.Nerede yl yaparsam beni bir adım öne çıkarır? Tekrar yanlış bir seçim yapmak istemiyorum.Bilgisi ve tecrübesi olanlar yardımcı olabilirse çok minnettar kalırım.:KK200:

Bu arada bence bir iş en iyi mutfağında öğrenilir. Yüksek lisans yaparken bir büroda staj yapabilirsin. Çok faydası olur

Yüksek lisans eyvallah ama en çok dik açısından kendinizi geliştirin. Yeterli puanları almak lazım.

Hukukta hangi alana yoğunlaşacağınıza karar vermeniz kritik. Anayasa, deniz, roma vs hepsinin isimli hocaları ayrı. Okuldan önce alanınızı seçin, sonra da sizinle en iyi ilgilenecek hocayı bulun. Şimdiden başarılar.

Hukukta hangi alana yoğunlaşacağınıza karar vermeniz kritik. Anayasa, deniz, roma vs hepsinin isimli hocaları ayrı. Okuldan önce alanınızı seçin, sonra da sizinle en iyi ilgilenecek hocayı bulun. Şimdiden başarılar.
Roma hukuku ya da hukuk tarihinde uzmanlaşmak istiyorum. Ama hocamı öncelikli seçmem gerektiğini düşünmemiştim teşekkür ederim ,araştırıcam.

İlginiz olan alanda hangi hocalar iyiyse o okullara bakmanızı ve hocalara mail atmanızı öneririm.

Her hoca her dönem yl ya da phd öğrencisi almak istemeyebiliyor. Enstitü sayfasından da başvuru koşullarını inceleyip hangı okullara basvurabılıyorsunuz bakabılırsınız.

Üzerinize alınmayın ama bu tavra aşırı şaşırıyorum. Kendinizi geliştirmeye, hayatınızla ilgili kararları kendiniz araştırarak vermeye çalışarak yani tam içinde oldugunuz noktadan başlayabilirizsiniz. Okulların imkanları hocaların donanımları sizin yeterlilik düzeyinizin ne olması gerektiği hepsi ayrı kıstas. Kendimi geliştirmek istiyorum diyen biri araştırır en başta hazıra konmak istemez. Bu kolaycılığı anlamak mümkün değil hakikaten...

Üzerinize alınmayın ama bu tavra aşırı şaşırıyorum. Kendinizi geliştirmeye, hayatınızla ilgili kararları kendiniz araştırarak vermeye çalışarak yani tam içinde oldugunuz noktadan başlayabilirizsiniz. Okulların imkanları hocaların donanımları sizin yeterlilik düzeyinizin ne olması gerektiği hepsi ayrı kıstas. Kendimi geliştirmek istiyorum diyen biri araştırır en başta hazıra konmak istemez. Bu kolaycılığı anlamak mümkün değil hakikaten...
Ben zaten araştırmamı yaptım, sadece daha önce bu yolda yürümüş insanlar çıkar ve tecrübelerini aktarır diye başlığı açtım ya da haberim olmayan yurtdışı programları varsa öğrenebilmek için.

İlginiz olan alanda hangi hocalar iyiyse o okullara bakmanızı ve hocalara mail atmanızı öneririm.

Her hoca her dönem yl ya da phd öğrencisi almak istemeyebiliyor. Enstitü sayfasından da başvuru koşullarını inceleyip hangı okullara basvurabılıyorsunuz bakabılırsınız.
Teşekkür ederim hocaları araştırmaya başladım.

Back
X