Yaptığım 200 e yakın atıfta kayma var. Ben de bununla uyuyamam. Bugün farekttim. Enstitüyü pazartesi arayacağım ama pazartesiye kadar kalp krizi geçirebilirimBen bu sorunun çözülemediğini biliyorum. Ya ben bazi yerleri sarı ile belirtec göstergesi ile işaretli tezler gördüm ya yuh dedim. Hani danışman düzelt der sarıya boyar ya öyle kalmış yani. Sizinki bisey değil takılmayın
Yaklaşık 200 kadar kayma var. Onları düzeltmem lazım. Peki enstitüye teslim ettiğim basılı tez ne olacak? Onu da baştan mı bastırmam lazım. Basılı hali de yanlış. basılı hali ile yayınlanmış halinin aynı olması gerekiyor.Yöktez birimine dilekçe yazarsanız on beş gün içinde size dönerler, etik ihlal hataları dışında (sizin öyle değil zaten) düzeltme yapabilirsiniz
Dilekçenizde düzeltme gerekçesini net belirtmeli; ek olarak da örnek ekran görüntüsü ekleyebilirsiniz kayma olan bölümleri
Üzülmeyin lütfen ayrıca
Yaklaşık 200 kadar kayma var. Onları düzeltmem lazım. Peki enstitüye teslim ettiğim basılı tez ne olacak? Onu da baştan mı bastırmam lazım. Basılı hali de yanlış. basılı hali ile yayınlanmış halinin aynı olması gerekiyor.
Üç kişi okudu, ben de tek tek okudum ama savunmadan sonra bir hoca şıraya da şu resmi ekle dedi. Ben o 1 resmi ekledim ama en başa denk geldi. Ben düzelttim sandım ama sistem otomatik olarak resimlerin numarasını atmış fakat metin içi kaldı. Ben de onu unuttum. Kimse de fark etmedi tabi.Sorun yok panpa, format hatası düzeltilebilir bir hata mail yaz, ekran görüntüsü iliştir kimse hayır demez. Enstitüye söylersin, tekrar bastırcam dersin onlar da hayır demez diye düşünüyorum.
Yalnız anlayamadım , yani bu tezi okuyan kimse olmadı, yüklemeden önce bakan kontrol eden kimse olmuyor mu mı nasıl gözlerinden kaçmış
Üç kişi okudu, ben de tek tek okudum ama savunmadan sonra bir hoca şıraya da şu resmi ekle dedi. Ben o 1 resmi ekledim ama en başa denk geldi. Ben düzelttim sandım ama sistem otomatik olarak resimlerin numarasını atmış fakat metin içi kaldı. Ben de onu unuttum. Kimse de fark etmedi tabi.
Ahahah. Kalp çarpıntısı, el titremesi, resimlerden de yeri kayan var pdf e çevirirken olmuş. Hocam hemen mezun ol hemen mezun ol dedi. Acele işe şeytan karışıyor işte. Onları düzeltmeden uyuyamamNeyse panpa sorun yok, oluyor böyle şeyler çok da kendini sıkma diyorum düzeltirsin zaten sistem hatasıymış. Pztesiye kadar kendini yemeden dur:)
Benim de tezimde biçimsel bir hata var, enstitüme sordum. Dilekçe yazıp, tezin düzenlenmiş hali ile birlikte enstitüye teslim edilmesi gerekiyormuş. Enstitü yönetim kurulu onaylarsa değişiklik talebi Yök'e iletiliyormuş. Sizde de benzer şekildedir muhtemelen. Enstitünüzü arayıp ne yapmanız gerektiğini sorun, bu gibi biçimsel hatalar düzeltilebiliyormuş.Konu hakkında bilgisi olan hanımlar; YÖKTEZ’de yayınlanmış olan tezimde tablo numaralarının kaydığını farkettim. Yüz kere bakmama rağmen böyle bir hata gördüm. Şu an canım çok sıkkın. Mesela tablo 5’e atıf yapmışım ama tablo 4 var altta. Tablo 7 demişim metinde ama altta tablo 6 var. Bu büyük bir sorun ve benim bunu çözmem mümkün mü? Ne yapmam lazım? Yayınlanmıs tez geri çekilip biçimsel hata düzeltilebiliyor mu? Bilgisi olan ya da bilgi edinebilecek olan var mı? Böyle kalmaması lazım.
Pazartesi hem YÖKTEZ’i hem enstitüyü arayıp soracağımBenim de tezimde biçimsel bir hata var, enstitüme sordum. Dilekçe yazıp, tezin düzenlenmiş hali ile birlikte enstitüye teslim edilmesi gerekiyormuş. Enstitü yönetim kurulu onaylarsa değişiklik talebi Yök'e iletiliyormuş. Sizde de benzer şekildedir muhtemelen. Enstitünüzü arayıp ne yapmanız gerektiğini sorun, bu gibi biçimsel hatalar düzeltilebiliyormuş.
Peki direk YÖK ile olmuyor mu bu iş? Danışmanımla uğraşmak istemiyorumBenim de tezimde biçimsel bir hata var, enstitüme sordum. Dilekçe yazıp, tezin düzenlenmiş hali ile birlikte enstitüye teslim edilmesi gerekiyormuş. Enstitü yönetim kurulu onaylarsa değişiklik talebi Yök'e iletiliyormuş. Sizde de benzer şekildedir muhtemelen. Enstitünüzü arayıp ne yapmanız gerektiğini sorun, bu gibi biçimsel hatalar düzeltilebiliyormuş.
Benim enstitüm, dilekçeyi kendim yazmamın yeterli olacağını söyledi. Danışmanımın yapması gereken bir şey yokmuş, öyle dedi görevli. Yani ben tezde düzeltme yaptıracağımı danışmanıma bile söylemedim henüz. Sizde de aynı şekildeyse hocayla uğtaşmanıza gerek kalmaz.Peki direk YÖK ile olmuyor mu bu iş? Danışmanımla uğraşmak istemiyorum
Mesaj kutunuza bakar mısınız?Benim enstitüm, dilekçeyi kendim yazmamın yeterli olacağını söyledi. Danışmanımın yapması gereken bir şey yokmuş, öyle dedi görevli. Yani ben tezde düzeltme yaptıracağımı danışmanıma bile söylemedim henüz. Sizde de aynı şekildeyse hocayla uğtaşmanıza gerek kalmaz.
Teziniz hemen yayınlandı mı ki YÖKte? Benim son tezim geç yayınlandı. Okulun formatı değişmiş sanırım ki artık enstitü yüklüyormuş sisteme. Sizinkini enstitü daha yüklemediyse düzeltebilirler kolayca.Pazartesi hem YÖKTEZ’i hem enstitüyü arayıp soracağım
Akademisyenim ancak daha önce böyle bir düzeltme duymadım. Ne yanıt aldınız, ne yaptınız çok merak ettim. Bilgi verebilir misiniz?Konu hakkında bilgisi olan hanımlar; YÖKTEZ’de yayınlanmış olan tezimde tablo numaralarının kaydığını farkettim. Yüz kere bakmama rağmen böyle bir hata gördüm. Şu an canım çok sıkkın. Mesela tablo 5’e atıf yapmışım ama tablo 4 var altta. Tablo 7 demişim metinde ama altta tablo 6 var. Bu büyük bir sorun ve benim bunu çözmem mümkün mü? Ne yapmam lazım? Yayınlanmıs tez geri çekilip biçimsel hata düzeltilebiliyor mu? Bilgisi olan ya da bilgi edinebilecek olan var mı? Böyle kalmaması lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?