Akademisyenler var mi aramizda? Acil yardim

Ben de term paper hazırlamıştım.Ama benim hocam her hafta tutorial day yapıp hazırladıklarımi gözden geçirip beni yönlendirirdi.Siz de böyle bişey yapılmamış anladığım kadarıyla.Bu pek bı günde olacak bişey değil.Hem anadile hem de term paper in yazıldığı dile iyi hakim olmayı gerektirir.Ayni zamanda konuyu ciddi anlamda araştırmış olmanız da beklenir.Son dakika için biraz zor gibi geldi bana.Dile ve konuya daha hakim bir arkadasiniz daha complex cümleler kurmanız için yardımcı olabilirse bı nebze değişir belki ödev.Kolayliklar dilerim

5 bin kelimeye çok şaşırdım bitirme projesi mi? Onun dışında sıkıntınız şu cümlede: düşündüklerimi kelimelere dökemiyorum. Tez yazmak birşeyleri okuyup sonra düşündüklerinizi özetlemek değildir ki? Literatür taramanız tam mı? Konu başlıklarını belirlediniz mi? Research design kısmı tam mı? Araştırmanın amacını önemini yöntemi özet ve girişi yazdığınızda minimum 2 bin kelime tutuyor zaten. Bu arada türkiyedeki gibi yok 100 sayfa olsun kafası dünyada yok ve saçma sapan bişey ama yurtdışında bile en az 10.000 kelime olur 5 bin kelimeyi vize ödevinde falan yazıyoruz okulun istediği buysa demek ki çok da kriterleri yok parayı ver mezun ol tarzı bir yer gibi geldi bana.

size tavsiyem açın yurtdışında alanınızla ilgili yazılmış tezlere bakın, konular farklı olabilir ama en azından yapısını anlarsınız. Ama dediğim gibi tez olsa bitiremezsiniz de sizden bekledikleri arsştırma gibi. Çok çıkmaza girerseniz ve alanınız sosyal bilimlerse dm’den danışabilirsiniz aklınıza takılanları.

Konuya hakim olmadigindan bu sekilde. Yeterince o konuyu derinlemesine arastirmamissin. Sanirim bu tez degil, odev. Odev de olsa son gune birakmamaliydin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…