Kardesime ayiracaksaniz o paradan ben de isterim demis.yani ozaman biz de isteyelim durduk yere...acgozluluk sinirimi bozuyor.ve esimin de haberi yok soylesemmi blmiyormus da farzi misal gibi anlatsam ne der acaba onu merak ediyorum.Anne babanın malı üstünde onlar hayattayken çocuklarının payı yok ki. Hangi payını istemiş acaba?
Keza eşinizin de payı yok.
Siz de istemeye niyetlisiniz sanırım ama hiç girmeyin o işlere. Kardeşinin istediği şey hakkı değil, dediğiniz gibi aç gözlülük. İnsanları huzursuz ederek, hakkınız olmadan alacağınız paradan hayır gelir mi bilemiyorum.Kardesime ayiracaksaniz o paradan ben de isterim demis.yani ozaman biz de isteyelim durduk yere...acgozluluk sinirimi bozuyor.ve esimin de haberi yok soylesemmi blmiyormus da farzi misal gibi anlatsam ne der acaba onu merak ediyorum.
Aynen oyle huzursuz ederek istemek cok sacma..ihtiyaclari da yok ama onlarin yuzsuzlugu yuzunden esimin ailesi de bize de pay verme geregi duyacaklar akillarinda yokken..ben de para isteyelim demiyorum ama esimin pasif kalmasini da istemiyorum boyle bi durumda dogrusu.Yani ben istemiyorum derse de hic degilse kardesine bi mesafe koymali,cunku biz yeri geldgnde esimin ailesine cok destek olduk onlar bi fiske bile yardim.etmediler.simdi ailesinden gelecek paranin pesine dusmusler.Siz de istemeye niyetlisiniz sanırım ama hiç girmeyin o işlere. Kardeşinin istediği şey hakkı değil, dediğiniz gibi aç gözlülük. İnsanları huzursuz ederek, hakkınız olmadan alacağınız paradan hayır gelir mi bilemiyorum.
Dusuncesizler iste para icinde yüzüyorlar hala para diyolarKp demiş zaten digerinin de hakkı olur o zaman diye. Bunlarin hiçbirinden haberi yoksa sadece olanlari söyleyebilirsiniz eşinize. Kp iyi niyetliyken durduk yere kocanizi doldurmaya gerek yok bence. Ayrica yaşarken istediklerini yaparlar. Isterlerse satip tatile gidip tek kurus vermezler kimseye. Miras hak vs yaşarken değil ki.
İyi niyetli olmayan diğer kardes.. ihtiyaci olmadgi halde ortada olmayan paradan pay istiyor.ben de tesadüfen duydum ve irrite oldum,benim burda kotu niyetli oldgumu nerden cikardiniz? Akbaba olanlar belli.ben esimin kndisine sunulan hakki illaki alsin demiyorum alir yada almaz ama uyanik gecinen kardesinin de gercek yuzunu ben diil esim gormeli ben bunun davasindayim.bugun bunu yapan yarin ne yapmaz para yuzunden.esim de surekli hakkindan feragat etmeye meyilli oldgunu bildgim icin digerlerinin bu durum işine gelecek,bu da adil degil...Iyide sana ne oluyor ki ...kendi aralarında...
Kaldi ki kardese verilirse bu sefer siz de istiyeceksiniz...pür iyi niyet yok burda belli
Oyle olsa bide bizle uğraşmasınlar biz almayız dersin ama demiyceğine göre fazla da laf atma bence
Evlendirmek icin degil satmaya niyetleri var borclarindan dolayi borclrini odeyip kalanini kenara koymak kızlarınin evlenmesi durumunda da o paradan kullaniriz diye dusunmusler.maksat kizini evlendirmek iicn evini satmak degil ki oyle bile olsa kardesine destek olunacak paradan hic bir ihtiyacin yokken bana da payimi verin demesi itici degil mi? Once kardesimn isi görülse nolur benim ihtiyacim yok ailem isterse zaten bize de pay ederdiye dusunulmesi lazim.yani koyun can kasap et derdinde.Kizini evlendirmek icin daire niye satilir ben orasini anlamadim
Benim fikrim ; bir evlat icin daire gibi bisey satiliyorsa payini diger kardesler de almali.
Bana kimse akbaba gibi gelmedi. Kardeslerin hepsi isteyebilir.
Ha ama aile der ki , biz kendimize harcicaz. Borclarimizi odicez. Kimseye laf dusmez bence.
Tamam benim dedigim gibi iste. Kendileri icin satip , gerekirse kiza da burdan ceyiz duzeriz mantigi olusturmuslar. Mantikli.Evlendirmek icin degil satmaya niyetleri var borclarindan dolayi borclrini odeyip kalanini kenara koymak kızlarınin evlenmesi durumunda da o paradan kullaniriz diye dusunmusler.maksat kizini evlendirmek iicn evini satmak degil ki oyle bile olsa kardesine destek olunacak paradan hic bir ihtiyacin yokken bana da payimi verin demesi itici degil mi? Once kardesimn isi görülse nolur benim ihtiyacim yok ailem isterse zaten bize de pay ederdiye dusunulmesi lazim.yani koyun can kasap et derdinde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?