akdeniz anemisi minör ve hamilelik

Vendetta

...............
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2009
255
4
318
bugün dr.a gittim 5 haftalık hamileyim kan tahlili falan yapıldı kan değerim 9.4 çıktı çok düşük çünkü akdeniz anemisi taşıyıcısıyım bundan 6 ay önce de bi düşüğüm olmuştu, şimdi de çok korkuyorum aranızda böyle bi hastalığın taşıyıcısı olup hamile olan var mı nasıl bi gebelik süreci geçirdiniz lütfen bu durumda olanlar bişeyler yazsın kendimi çok kötü hissediyorum..

Geçmiş olsun canım, benim bi bilgim yok bu konuda.Doktorun sana gerekli bilgiyi vermedi mi ? Yani tehlikeleri varmı veya neler yapman gerektiğini anlatmadı mı ? ınşallah bebeğini sağlıklı bi şekilde kucağına alırsın.Tekrar geçmiş olsun. :1hug:

Geçmiş olsun canım, benim bi bilgim yok bu konuda.Doktorun sana gerekli bilgiyi vermedi mi ? Yani tehlikeleri varmı veya neler yapman gerektiğini anlatmadı mı ? İnşallah bebeğini sağlıklı bi şekilde kucağına alırsın.Tekrar geçmiş olsun. :1hug:

ya canım imkanları çok kısıtlı, ilden epeyce uzak bi ilçedeyiz aynı zamanda ilde bile sadece bi tane kadın doğumcu var ildeki ve civar ilcelerde ki bütün hastalar ona geliyo dolyısıyla çok yoğun oluyo ben de ona ancak 8.haftamda gidebilcem, burdaki pratisyen de bugün pek yardımcı olamadı bana kafam çok karıştı..

ya canım imkanları çok kısıtlı, ilden epeyce uzak bi ilçedeyiz aynı zamanda ilde bile sadece bi tane kadın doğumcu var ildeki ve civar ilcelerde ki bütün hastalar ona geliyo dolyısıyla çok yoğun oluyo ben de ona ancak 8.haftamda gidebilcem, burdaki pratisyen de bugün pek yardımcı olamadı bana kafam çok karıştı..

İnternette biraz araştırdım da , eğer eşinde de yoksa bu hastalık gebelikte çok büyük bi zararı olmuyomuş.Yalnız doğacak bebekte %25 aynı hastalıktan olma olasılığı oluyomuş.Hamilelikte aşırı yorgunluk ve halsizlik oluyomuş.Bol bol dinlenirsin sende.Bir an önce de doktorunla görüş.Hatta telefonu varsa arayıp bilgi alabilirsin.:1hug:

İnternette biraz araştırdım da , eğer eşinde de yoksa bu hastalık gebelikte çok büyük bi zararı olmuyomuş.Yalnız doğacak bebekte %25 aynı hastalıktan olma olasılığı oluyomuş.Hamilelikte aşırı yorgunluk ve halsizlik oluyomuş.Bol bol dinlenirsin sende.Bir an önce de doktorunla görüş.Hatta telefonu varsa arayıp bilgi alabilirsin.:1hug:

evet canım çok şükür ki eşimde yok ve dediğin gibi acaip halsizim bi de çok çabuk yoruluyorum.. kanım düşük çıkması korkuttu beni ama ben de dr. bi kaç arkadaşımla konuştum onlar da kanımın düşük olduğunu ama akdeniz anemisi minör için kan değerlerimin normal değerler olduğunu söylediler..biraz olsun rahatladım yani... :dance:

canım bende senin gibi taşıyıcıyım eşimde yok çok şükür.bende doktorla görüştüm hiç bi sorun olmaz dedi.sadece biz biraz halsiz olabilirmişiz.sana tavsiyem pekmez iç kanın yükselir.allahın izniyle hiçbişey olmaz korkma sen yemene bak

slm cnm
Allah analı babalı büyütsün.bende taşıyıcıyım.kuru üzüm ye ve pekmez iç.biz çok üşür ve çok halsiz oluruz genelde.kanın bu arada iiyi bence.telaş yapma.bende 3 aylık hamileyim.sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin inş.

arkadaşlar bende akdeniz anemisi taşıyıcısıyım pekmez falan yiyipte kanınızı çoğaltmayın pekmezde zaten demir yüksek zaten bizde demir yüksek kırmızı kan hücrelerimiz az druma kuru üzüm yiyorum dedim neden dedim akdeniz anemisiyim diye dedim oda dediki zaten sende demir fazla yükleme yapma kendine :)

dedi :)
ben şuanda 5,5 aylık oldum çok şükür 2.ci çocuğum bi problem çıkmadı Allaha şükür gebelik normal gidiyo bebeğim normal olması gereken durumunda haftasına göre opuyorumnanaktan

banada evlenirken taşıyıcı olduğum söylenmişti. eşim de hastalık olmadığı için sadece ömür boyu kan değerlerin biraz daha düşük olur denmişti. ayrıca şu konuda uyardılar beni: kan değerlerinin düşüklüğü bu hastalıktan ileri geliyor. gerçek demir eksikliği kansızlığı teşhisi için demir ve demir bağlama tahlillerini yaptırmadan doktorların verdiği demir ilaçlarını içme boşuna demir yüklemesi yaparsın vücuduna demişlerdi. yani bizim tahlil sonuçlarımızı gören doktor demiri dayıyor ama asıl sebep demir eksikliği değil.
hamileliğe gelince 6,5 aylık hamileyim 6, ayda demire başlattı doktorum her hamile gibi. taşıyıcılığın hamileliğime hiç bir etkisi yok. sadece bizler nasıl taşıyıcıysak bunu çocuklarımıza aktarabiliriz ve ilerde çocuklarımıza da taşıyıcı olup olmadıklarına dair test yaptırırsak ilerde onların çocuklarının talasemi hastası olarak doğmalarını önleyebiliriz.

bende akdeniz anemisi taşıyıcısıyım. Ama benim eşimde taşıyıcı :(
Ben 2 kere hamilelik yaşadım. Ama hasta olduğu için bebekler sonlandırıldı. Hamilelikte bir sorun yaşamadım.

benim eşim taşıyıcı.. evlenirken öğrenmiştik.. internetten çok araştırmıştım o zamanlar ve hamile kalmaya karar vedikten sonrada doktora gittik.. Eşlerden sadece birinde olması problem yaratmıyor sadece cocukta tasıyıcı olabilir. Akdeniz Anemisi genel olarak tehlikeli biirşey olmamakla birlikte bir hastalıkta değil... Eşimde var ama maşallah benden 100 kat daha enerjik kendisi:)))

bende akdenız anemısı tasıyıcısıyım ve su anda 32haftalık hamıleyım bebegımde bı sorun yoksadece hamılelıgımı cok agır gecırıyorum kansızlık halsızlık ve tansıyon dusuklugunden kan ılaclarım varduzenlı ıcıyorm ama kanım hep aynı cok dusuk hıc yukselmıyor cunku ıctıgım butun kan ılacları oglusuma gıdıyormus o cok cok ıı masallah, korkulucak bı durumyok bu bır hastalık degıl sadece bılınclı olup onlemını alman kendıne dıkat etmen gereklı, alahtan esımde yok o benım sansım ondada olsaydı ıste ozaman tehlıkelıydı

selamlar, ben ve eşim talasemi taşıyıcısıyız. mutasyonlarımız bile aynı :p bunun bile biliniyor olmasının avantaj olduğunu söyledi dr.lar... bir hamilelik geçirdim, bebeğim%100 sağlıklı çıktı fakat milyonda 1 görülen başka bir sendroma yakalandı...
neyseki ben kendimi hazırlamıştım herşeye... bu topiği okumadan insanların bilinçsiz olduklarını düşünürdüm, ama görüyorum ki tanı yöntemleri kullanılıyor, taşıyıcılığın hastalık olmadığı biliniyor.
hamilelik esnasında 9,8e kadar düşmüştü kanım benimde. özellikle bir hematoloğa gittim, çok normal dedi. ve normal hamilelik setrinde demir haplarını alabileceğimi söylemişti... darısı bu seferki bebişime, oda sağlıkla gelir inşallah...

Arkadaşlar ben de 6 aylık hamileyim kanım 8.8 e düştü çok korkuyorum kan nakli vs den benim durumumdan geçen var mı varsa Allahın rızası için yazsın

Arkadaşlar ben de 6 aylık hamileyim kanım 8.8 e düştü çok korkuyorum kan nakli vs den benim durumumdan geçen var mı varsa Allahın rızası için yazsın
Bende 7,5 aylık hamileyim bende de durum aynı o dönemler süreç nasıl geçti kan nakli yapıldı mı?

Evet hemoglobin 8.8 çıktı 8 in altına düşerse hemen yoksa doğumda kan nakli dediler
Aynen benim de en son 8.9 'du. 8'in altina düşerse kan nakli dediler. Siz ekstra birşey yapiyor musunuz kan yukselsin diye? Ben günde 1 Kere demir ilaci içiyorum. Et yemeye çalışıyorum. Daha baska ne yapmalıyım bilmiyorum..

Aynen benim de en son 8.9 'du. 8'in altina düşerse kan nakli dediler. Siz ekstra birşey yapiyor musunuz kan yukselsin diye? Ben günde 1 Kere demir ilaci içiyorum. Et yemeye çalışıyorum. Daha baska ne yapmalıyım bilmiyorum..
Benim zaten demirler yüksek demir takviyesi kullanmadan demirle ferritinde bakmak lazım kullanıyodum ben doktor arttıralım diyince bi bakalım yüksektir dedim ki yüksek çıktı dozu azalttık valla dinlenmeye çalışıyorum sadece demir b12 folik asit vs eksikliğinden değil çünkü ilaç işe yaramaz gibi doğumumuzda yakın zamanlardaymış

Back
X