Hamileliğinde TSH düşüklüğü yaşayanlar var mı?

Bunun kararını bize değil başka bir uzmana soracak olmanıza sevindim. Gebeliğin başında gebelik hormonu TSH düzeylerini etkileyebiliyor, doktorunuz o yüzden takip etmek istemiş olabilir. İlaca karar verirken sadece TSH'a bakılmaz. T4 de yüksek ise ilaç düşünülür. Evet TSH istenen değerden daha düşük çıkmış ama bu T4'ü etkilemediyse doktor takip edelim diyebilir. İnsanların çoğu gebelikte düşük tiroid (yüksek TSH) nedeniyle ilaç kullandığı için forumdaki yorumların yanıltıcı olma olasılığı yüksek
Benim TSH 0.01 di serbest t4 T3 yükselmişti ilaç kullanmaya başladım propycil diye bı ilaç biraz ağır geliyor gunde 3 defa kullanıyorum bebeğimin gelişiminde herhangi bi sıkıntı yok tarama testleri de temiz geldi detaylı ultrasona giricem 2 hafta sonra ama zihinsel bı sorunu olur diye korkuyorum

Benim TSH 0.01 di serbest t4 T3 yükselmişti ilaç kullanmaya başladım propycil diye bı ilaç biraz ağır geliyor gunde 3 defa kullanıyorum bebeğimin gelişiminde herhangi bi sıkıntı yok tarama testleri de temiz geldi detaylı ultrasona giricem 2 hafta sonra ama zihinsel bı sorunu olur diye korkuyorum
İlacı kullanmamak daha riskli, kontrollerinizi aksatmayın, güzel düşünün inşallah sağlıkla güzellikle gelsin yavrunuz 🎈

Back