Akhisarlılar ya da Akhisarlı tanıdığı olanlar!!

scrolllock

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2013
760
873
Hanımlar merhaba,
Bu bölüm doğru yer değildir eminim ama nereye yazsam bilemedim.
Konu şu;
yıllar önce Akhisarda bi eve misafir olmuştum, kahvaltıda önümüze el yapımı hafif ekşi domates salçası getirmişlerdi.Zeytin yağında ekmeği badıra bandıra yiyosun.Hamileyim ve canım inanılmaz çekiyor, niyeti bozup te istanbuldan akhisara gidicem nerdeyse o kıvamdayım.
Acuka ya da salça kavurması değil bu yani içinde ceviz falan yok, özel bişeyde değil.sadece güneşte kurutulmuş normal domates salçasından daha ekşi.. off .. ağzım sulanıyor :oops:

Tanıdığınız ya da Akhisarlı olan varsa noolur bana biraz göndersin, parası servet değerinde olsa sorun yok.çok zor durumdayım.
Şu hamileye bi yardım.:kk77:

Ayyy kıyamam ya...
Elimden bir şey gelse de seve seve gönderirdim. Para pul da istemem.
Biz de normal ev salçası var öyle ekşi değil...

Hanımlar merhaba,
Bu bölüm doğru yer değildir eminim ama nereye yazsam bilemedim.
Konu şu;
yıllar önce Akhisarda bi eve misafir olmuştum, kahvaltıda önümüze el yapımı hafif ekşi domates salçası getirmişlerdi.Zeytin yağında ekmeği badıra bandıra yiyosun.Hamileyim ve canım inanılmaz çekiyor, niyeti bozup te istanbuldan akhisara gidicem nerdeyse o kıvamdayım.
Acuka ya da salça kavurması değil bu yani içinde ceviz falan yok, özel bişeyde değil.sadece güneşte kurutulmuş normal domates salçasından daha ekşi.. off .. ağzım sulanıyor :oops:

Tanıdığınız ya da Akhisarlı olan varsa noolur bana biraz göndersin, parası servet değerinde olsa sorun yok.çok zor durumdayım.
Şu hamileye bi yardım.:kk77:
Akhisarli değilim ama evde annemin yaptigina benzettim
Domatesi uzun sure kaynatip domates salça kivamina getirip indirmeye yakin sirke koyar içine.

Ah kiyamam yaa nanisaliyim ben arkadaslarim var benim akhisarda ozelden adresini yaz kargoyla gindersinler sana aksam arkadasi arayayim bizim salcalarimiz meshurdur kahvaltilarda

Benim arkadaşım geçen bir sos yapmıştı ama salça kıvamında değildi sos gibi ekşi bir şey netten bakarak yapmıştı ekşili kahvaltılık sos diye aratmıştı. Ay canım kıyamam sana yaa yok ki tanıdık.

Ayyy kıyamam ya...
Elimden bir şey gelse de seve seve gönderirdim. Para pul da istemem.
Biz de normal ev salçası var öyle ekşi değil...
çok sağol lale düşünmen yeter.
kaç gündür normal domates salçası kaşıklıyorum ama o tadı bulamıyorum.içim çekiliyor yemin ederim.

Akhisarli değilim ama evde annemin yaptigina benzettim
Domatesi uzun sure kaynatip domates salça kivamina getirip indirmeye yakin sirke koyar içine.
bu dediğimi güneşte kurutuyorlarmış hannesli, özelliği oymuş.
normal yemek salçasına neler eklediim de çıkmıyor o tat.

X