Akıcı konuşamamak..

witch hunt

1gunluk SucukluKuruFasulye
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mart 2010
10.523
29.498
798
Merhaba ,derdim çok sizi endiselendirmez olabilir elbette ama ben bu şekilde para kazanabiliyorum o yüzden benim için epey geçerli bir dert .
Ingilızceyi kendi imkanlarimla öğrendim Anadolu liseleri eskiden 5.sınıfta girilen sınavlarla olurdu onu kazanarak başladım. Sonra yurtdışında biraz daha ilerlettim ama istediğim seviyeye gelemiyorum ben bi türlü.
Akıcı,şakır şakır bir ingilizceyle konuşamamak canımı sıkıyor :(
Cümlelerin arasına eeeee immmmm ooooooo hassas ahahahaaha karıştırmak istemiyorum,aptal gibi ne diyo bu ya demek istemiyorum .
Bunu nasıl yenebilirim ben ya ?
Ikinci bir dil bildiğim için ortaya bazen çok saçma kelimeler çıkartıyorum,karşımdaki aval aval bakıyor,iki dil karışıyor neyse deyip geçiyorum.
Is yerinde hadi sen konuş witch deyip ortaya attıkları zaman geriliyorum .
Sıkılmadan,sırtımdan ter akmadan,esprili bir ingilizce istiyorum ben .
Kurs önerilerini kabul etmiyorum belki hiç bilmeyenler için olabilir ama ben anadil seviyesi istiyorum .
Teşekkürler..

Tatlış, kendi imkanlarınla buraya kadar gelebilmen harika, senin sadece biraz daha yüreklendirilmen gerek. Bu yüzden kurs değil ama bire bir konuşma dersi alman gerek. Bu derslerde daha çok günlük hayatta bir arkadaşınla nasıl sohbet ediyorsan o şekilde yabancı dilde sohbet edeceksin. Başta yine takılabilir, kasılabilirsin ama sonra açılacaksın. Bu şekilde bir ders alamayacaksan internet üzerinden kendine arkadaş edin ve bol bol konuş. İngilizce'yi sandığından daha iyi biliyorsun sadece rahatlaman gerek.

Canım seni çok iyi anlıyorum. Bende aynı dertten muzdaribim şu an okul da olduğu için üzerine gidemiyorum. İkinci dil öğreniyorum ve ikisi birbirine giriyor. Kaç defa denedim konuşmayı bazen baya akıcı sohbet ediyorum ama hiç bir zaman 4.4 luk olmuyor ve bazen takılıyorum. Sana önerim kurs önerisi istememissin ama bazı kursların konuşma bölümleri var oralara sık sık gitmen. 2. Önerim de yabancı bir arkadas yapıp görüşmen sık sık. Benim bir arkadaşımın yabancı sevgilisi var ve mecbur ingilizce konuşuyorlar. Bu yüzden aşırı derecede gelişti ingilizcesi. Çocuk sık sık türkiyeye gelebiliyor ve her konuda sohbet edebiliyorlar. Arkadaşim da benim seviyemde ingilizce gördü ama pratik gerçekten herseyi çözüyor. Gerçekten imkanın varsa yabancı arkadaşlar edin yüzyüze gelemesen de telefonda konuş.

Ya ben de yararlanıyorum engoo diye bir site var oraya bakabilirsiniz. Yabancı öğretmenlerle dil seviyenize göre sadece speaking çalışıyorsunuz skype üzerinden. İstediğiniz hocayı seçebilirsiniz, ders fiyatları da uygun ve 25 dakika. Bir bakın derim. :)

Tatlış, kendi imkanlarınla buraya kadar gelebilmen harika, senin sadece biraz daha yüreklendirilmen gerek. Bu yüzden kurs değil ama bire bir konuşma dersi alman gerek. Bu derslerde daha çok günlük hayatta bir arkadaşınla nasıl sohbet ediyorsan o şekilde yabancı dilde sohbet edeceksin. Başta yine takılabilir, kasılabilirsin ama sonra açılacaksın. Bu şekilde bir ders alamayacaksan internet üzerinden kendine arkadaş edin ve bol bol konuş. İngilizce'yi sandığından daha iyi biliyorsun sadece rahatlaman gerek.

Teşekkür ederim oturduğum yer Türkçe yi bile zor konuşan insanların bulunduğu bi yer .
Acaba ingilizce kitaplar mi alsam
Oturup deli gibi dizi mi izlesem..
Saf gibi kalıyorum bazen bildiğim kelimeleri de söyleyemiyorum susunca aklıma geliyor .
En büyük handikap iki dilin birbirine karismasi ,frekans karışıklığı yemin ederim bazen kendimi embesil gibi hissediyorum :(

Canım seni çok iyi anlıyorum. Bende aynı dertten muzdaribim şu an okul da olduğu için üzerine gidemiyorum. İkinci dil öğreniyorum ve ikisi birbirine giriyor. Kaç defa denedim konuşmayı bazen baya akıcı sohbet ediyorum ama hiç bir zaman 4.4 luk olmuyor ve bazen takılıyorum. Sana önerim kurs önerisi istememissin ama bazı kursların konuşma bölümleri var oralara sık sık gitmen. 2. Önerim de yabancı bir arkadas yapıp görüşmen sık sık. Benim bir arkadaşımın yabancı sevgilisi var ve mecbur ingilizce konuşuyorlar. Bu yüzden aşırı derecede gelişti ingilizcesi. Çocuk sık sık türkiyeye gelebiliyor ve her konuda sohbet edebiliyorlar. Arkadaşim da benim seviyemde ingilizce gördü ama pratik gerçekten herseyi çözüyor. Gerçekten imkanın varsa yabancı arkadaşlar edin yüzyüze gelemesen de telefonda konuş.

Is arkadaşlarım genelde ingilizce bilmeyen yabancılar.
O speaking kurslarını araştırdım burda yok çok kafama takılıyor ,sorumluluk olarak değil de havalı ve eğlenceli konusamiyorum .
Ya bizde eğitim sistemi gerçekten berbat .
12 yıl Mr Brown Mrs Brown dan öteye gidilmiyor :)
Ikinci dil öğreniyorum demissin hangi dil ?

Is arkadaşlarım genelde ingilizce bilmeyen yabancılar.
O speaking kurslarını araştırdım burda yok çok kafama takılıyor ,sorumluluk olarak değil de havalı ve eğlenceli konusamiyorum .
Ya bizde eğitim sistemi gerçekten berbat .
12 yıl Mr Brown Mrs Brown dan öteye gidilmiyor :)
Ikinci dil öğreniyorum demissin hangi dil ?
Maalesef türkiyede ingilizce öğrenmek gerçekten zor. İnternetten bulmayı denesen? İyi bir arkadas edinirsen ve konusabileceğin konular olursa ise yarar diye düşünüyorum. Ben almanca öğreniyorum. Senin diğer dilin ne ?

Maalesef türkiyede ingilizce öğrenmek gerçekten zor. İnternetten bulmayı denesen? İyi bir arkadas edinirsen ve konusabileceğin konular olursa ise yarar diye düşünüyorum. Ben almanca öğreniyorum. Senin diğer dilin ne ?

Bi kaç tane buldum şimdilik whatsapp üzerinden konuşuyoruz. Genelde iş ile alakalı ama olsun .
Çince .

Teşekkür ederim oturduğum yer Türkçe yi bile zor konuşan insanların bulunduğu bi yer .
Acaba ingilizce kitaplar mi alsam
Oturup deli gibi dizi mi izlesem..
Saf gibi kalıyorum bazen bildiğim kelimeleri de söyleyemiyorum susunca aklıma geliyor .
En büyük handikap iki dilin birbirine karismasi ,frekans karışıklığı yemin ederim bazen kendimi embesil gibi hissediyorum :KK43:
Türkçe alt yazılı dizi ve film olur. İnternet üzerinden bir konuşma dersi de olur aslında. EF English Live sitesini bir araştır bakalım aklına yatacak mı? Bunun gibi nice site var.

Bunun dışında evet kitap olur ama cümle kalıplarına aşina olabilmek için bence Türkçe'den İngilizce'ye düzgün çevirilmiş bir kitap belirleyip hem Türkçe, hem İngilizcesini elinin altında bulundur ve satır satır git.Yine de bu konuşma pratiği kadar yararlı olmuyor. Birileri seni konuşmaya zorlarsa yumurtadan çıkan civ civ gibi özgürlüğe kavuşacaksın.

İki dilin karışması konusunda da sorun yok, aynı durumu yaşadım, beyin bulamadığı kelimenin karşılığını başka bir dilde ortaya koyuyor, iyiye işaret ama iki dili birbirinden ayırmak lazım :KK48:

Yapabileceğin şeyler var ama bunun için biraz alt yapı lazım. Nlp veya meditasyon konuları ile alakan var mı?

Ben ingilizce biliyordum ama ingilizce kitap okuyarak ingilizce film izleyerek daha iyi öğrendim daha akıcı konuşmaya başladım. Tabi araya eeemm ömmmm giriyor ama hergun lazım olmadığı icin normal. Birde dinlediğim şarkıları türkçeye ceviriyordum hep. Sende dene. Ingilızce şarkı dinlediğimde sanki kendi dilimdenmis gibi anliyorum

Türkçe alt yazılı dizi ve film olur. İnternet üzerinden bir konuşma dersi de olur aslında. EF English Live sitesini bir araştır bakalım aklına yatacak mı? Bunun gibi nice site var.

Bunun dışında evet kitap olur ama cümle kalıplarına aşina olabilmek için bence Türkçe'den İngilizce'ye düzgün çevirilmiş bir kitap belirleyip hem Türkçe, hem İngilizcesini elinin altında bulundur ve satır satır git.Yine de bu konuşma pratiği kadar yararlı olmuyor. Birileri seni konuşmaya zorlarsa yumurtadan çıkan civ civ gibi özgürlüğe kavuşacaksın.

İki dilin karışması konusunda da sorun yok, aynı durumu yaşadım, beyin bulamadığı kelimenin karşılığını başka bir dilde ortaya koyuyor, iyiye işaret ama iki dili birbirinden ayırmak lazım :KK48:

Yapabileceğin şeyler var ama bunun için biraz alt yapı lazım. Nlp veya meditasyon konuları ile alakan var mı?

Heh meditasyon bak bu da yapmak istediklerim arasında.
Sadece nasıl başlanacağı hakkında fikrim yok .
Aslında benim amacım,kendimi geliştirmek olabildiğince .
Huzur bulmak ,kafa boşaltmak,dilde ilerlemek ,donanımlarımı fazlalastirmak.

Ben ingilizce biliyordum ama ingilizce kitap okuyarak ingilizce film izleyerek daha iyi öğrendim daha akıcı konuşmaya başladım. Tabi araya eeemm ömmmm giriyor ama hergun lazım olmadığı icin normal. Birde dinlediğim şarkıları türkçeye ceviriyordum hep. Sende dene. Ingilızce şarkı dinlediğimde sanki kendi dilimdenmis gibi anliyorum

Var mı sıkıcı olmayan iç acıcı film önerileri ;)

Var mı sıkıcı olmayan iç acıcı film önerileri :KK66:
En son "how to make an american quilt" izledim. Okadar kaptirdimki kendimi birde ağlayıp zirladim filmde :D kitap okurken cümlede alamadığım kelimeyi üzerine kurşun kalem ile yazıyordum aklımda kaliyordu. Ayy gidi gunler:KK48:

Aynı durum bende de var. Ben ingilizce ve almanca biliyorum ve iş yerim bir alman fabrikası o yüzden sürekli almanya ile ve iş arkadaşlarımın geneli ile almanca konusuyorum ve aynı zamanda Birezilya gibi ulkelerde de fabrikamız var onlara da yazdığım yazılımlar gittiğinden onlarla da ingilizce konusuyorum. Kelimeleri bazen birbirine sokuyorum harmanlayıp garip bir dil çıkartıyorum :)
Eğer diğer dilin için iyi olmasa da olur ingilizcem iyi olsun dersen en iyi çözüm ev arkadaşı. Benim evlenmeden önce ev arakadaşım amerikali bir bayandı ve cok akıcı konusuyordum sayesinde ama bu defa da almanca konuşurken hep duraklamaya başlamıştım ikisi aynı anda olmuyor sanki :KK43:

Aynı durum bende de var. Ben ingilizce ve almanca biliyorum ve iş yerim bir alman fabrikası o yüzden sürekli almanya ile ve iş arkadaşlarımın geneli ile almanca konusuyorum ve aynı zamanda Birezilya gibi ulkelerde de fabrikamız var onlara da yazdığım yazılımlar gittiğinden onlarla da ingilizce konusuyorum. Kelimeleri bazen birbirine sokuyorum harmanlayıp garip bir dil çıkartıyorum :)
Eğer diğer dilin için iyi olmasa da olur ingilizcem iyi olsun dersen en iyi çözüm ev arkadaşı. Benim evlenmeden önce ev arakadaşım amerikali bir bayandı ve cok akıcı konusuyordum sayesinde ama bu defa da almanca konuşurken hep duraklamaya başlamıştım ikisi aynı anda olmuyor sanki :KK43:

Ev arkadaşı imkansız evliyim ;)
Evet birinden biri geriliyor .
Halbu ki 5 dil bilen arkadaşlarım var
Kendi çaplarında ingilizce Türkçe öğrenmiş tanıdıklarım var .
3. Bir dil öğrenmeye kalksam
Hepsi harman olacak :D

En son "how to make an american quilt" izledim. Okadar kaptirdimki kendimi birde ağlayıp zirladim filmde :KK70: kitap okurken cümlede alamadığım kelimeyi üzerine kurşun kalem ile yazıyordum aklımda kaliyordu. Ayy gidi gunler:KK48:

Izlicem mutlaka .
Bi de friends var aklımda şu siralar
Günlük konusmalar için .

pratik sadece ve sadece pratik ama yazışma değil konuşacaksınız. diyelim ki insanlar sizinle yazışıyor siz imkanınız varsa arayın. duymak da konuşmak kadar önemli hedef dilde ne kadar çok kelime, cümle, kalıp vs. duyarsanız o kadar iyi. bbc 6 min. english'i tavsiye ederim ve klişe olacak ama filmler ve diziler kulak dolgunluğu açısından mükemmel kaynaklar.

Back
X