Belki yazılmıştır ama ben de yine birkaç teknik paylaşayım sizinle...
Başka bir dili anadiliniz gibi konuşabilmek için aslında dilin anadilde nasıl öğrenildiğine bakmak gerekiyor. Onun adı da hepimizin bildiği gibi "maruz kalma ve taklit etme"
Bebekken maruz kalarak ve taklit ederek öğreniyoruz... Sonra da o dilde düşünmeye başlıyoruz.
İkinci dilde konuşmanın geri olması da genellikle anadilde düşünüp aklımızda çevirmeye çalışıp sonra konuşmaya çabalamak sebebiyle oluyor...
Bu yüzden adım adım gitmelisiniz
1-Bol bol maruz kalın... Okuyun, dinleyin, izleyin... Hem kelime bilginiz artar
2- Taklit edin... Evet... Açın bir ingilizce video ve arada durdurarak konuşmacının sözlerini (ne dediğini anlamasanız bile) jest mimiklerini ve kelime vurgularını taklit ederek tekrarlayın. ( Yine bebekleri düşünün... Onlar da böyle yaparlar. Anne-babalarından duydukları kelimeleri taklit ederler)
3- O dilde düşünmeye başlayın... Ufak ufak başlayın önce. Kendinize birkaç dakika verin, etrafınıza bakın ve gördüğünüz şeyleri İngilizce olarak düşünün. Beyaz bir masa, kırmızı bir çiçek, koşan bir çocuk... Ne görüyorsanız artık, hepsini tek tek İngilizce olarak düşünün. Bu işte ilerlediniz mi kendinizi bazen içinizden İngilizce konuşurken bile bulabiliyorsunuz...
Son olarak bir tavsiyem de Ayna Egzersizi... Geçin aynanın karşısına ve kendinizle İngilizce konuşun.
Umarım işinize yarar... Sevgiler