Akıcı konuşamamak..

Cevremde benim gibi kimse yok
Hatta çevremdekilere gore ne gerek var
Tamam derdini anlatabiliyorsan yeter ama ben uzun uzun sohbet etmek istiyorum insanlarla.
Soru cevap değil iş muhabbete dönsün
Ikimizde keyif alalım
Karin ağrısı yaşamıyım istiyorum

amerika'da 10 yıl yaşayan ingilizce öğretmeni bir arkadaşım buraya gelince buradaki bir kişiye sohbet dersi veriyordu

havadan sudan sohbet ediyorlardı

hatta öğretmen o gün bir konu belirliyor o konuda muhabbet ediyorlardı vs vs

ama şimdi birisi bana Türkçe gelse hadi bugün seninle şu konuda muhabbet edelim, bu bir ders dese onunla bile gerilirim ben

yani bu tarz çalışmalar gerçekçi olmaz gibi

en iyisi bol bol dinlemek

ben eskiden CNBC-e varken alt yazılı dizileri dinlerdim

alt yazısını okumaz dinleyerek anlamaya çalışırdım

şimdi daha kolay yabancı kanala ulaşmak

hiçbir şey yoksa haber kanalı dinle

eskiden biz ingilizce gazete okurduk

şimdi piyasada var mı bilmiyorum Wall streer journal vs okurduk ya

ya da ingilizce haber sitesi vardır CNN vs vardır hiç yoksa BBC vs vs

her gün düzenli olarak oradan haber dinle mesela hatta magazin bölümü varsa onları oku hem daha günlük olur

eşin güldür güldür izlesin sen de onlara takıl

Cevremde benim gibi kimse yok
Hatta çevremdekilere gore ne gerek var
Tamam derdini anlatabiliyorsan yeter ama ben uzun uzun sohbet etmek istiyorum insanlarla.
Soru cevap değil iş muhabbete dönsün
Ikimizde keyif alalım
Karin ağrısı yaşamıyım istiyorum

O zaman şunu önerebilirim,sanal arkadaşlık ( bununla ilgili siteler de çoğaldı zaten ),ya da herhangi bir ing metni ya da kitabı sesli şekilde okumak,mümkünse telaffuzunu bilmedikleriniz için interneti kullanmak.
Eğer dinlemek konusunda da sıkıntınız varsa yani karşıdaki bir şey söyleyince de zorluk çekiyorsanız İngilizce dizi/film de izleyin.
Geçen yıl her gün konuşma imkanım vardı benim,şu anda da var ama pek değerlendiremiyorum,açıkçası iyi ki konuşmuşum diyorum.İlk başlarda çok utanarak sohbetlere katılırdım tek tük kelimeler,sonra cümleler,sonra uzun cümleler...Karşınızdaki kişinin biliyor olması sizin için avantaj oluyor,bilmediğiniz kelimeleri veya telaffuzları açıklayıp sizi konuşturmaya çalışmaları falan yararınıza hep,o yüzden yabancı bir arkadaş edinin derim.

Hangu dili ogreniyorsan o ulkeden arkadaslar edin internet uzerinden konusmalar yapin, bos vakitlerinde o dillerde film izle muzik dinle haber dinle, bizw bir hocamiz hicbir imkaniniz mi yok ayna karsisina gecip rastgele konularda konusun diyordu :) telefonunu bile o dile ayarla mumkun oldugunca turlce konusma sen zaten ogrenmissin tek sorun kendine guvenip konusmak. Bir arkafasim dalga amacli markette bile almanca konusuyordu ilk baslarda komikti sonra aliskanlik oldu apman gibi aksani var smdi super grameri yok ama konusup derdini anlatıyor

İngilizce kurslarında ders değil de konuşma grupları oluyor, bunlara katılabilirsiniz. Hatta bizim burada belediyenin de varmış böyle bir oluşumu..

Onun dışında orijinal dilde film ve dizi izleyin. İngilizce kitaplar okuyun...

Bazı uygulamalar var, yabancı dilde pratik yapmak için. Onlardan yararlanın...

Back
X