Akıl akıldan üstündür...

Nanelimonlupastil

Guru
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2009
108
75
298
İstanbul
merhaba kızlar :)

(Size bir şey danışmak istiyorum umarım bunaltmadan anlatırım ve bunalmadan okursunuz..)

Bir de sizden ricam var.Lütfen fikirleriniz benim için çok önemli..olumlu olumsuz düşüncelerinizi belirtirseniz çok sevirim. Benim düşünemediğim mamafih göremediğim kısımlarda beni aydınlatırsanız sevinirim.❤️

Evimin yakınında bir atölyem var.

3 oda gibi bir yer.Hemen yanında anaokulu var ve sokağın başında a101 var sokağın diğer tarafında başka anaokulu ve yürüme mesafesinde ilköğretim,lise var.

Bunları söylememdeki sebep azıcık bir birikmişim var.Atölyeyi değerlendirmek istiyorum.

Atölyeyi parti evi olarak hazırlasam. Bir nevi dopum günü organizasyonları için bir mekan oluşturmayın planlıyorum.

Çocuklar için oyun alanı olacak şekilde..

24 kişilik ahşap masa sandalye temin etsem. Masaların örtüleri konsepte göre diksem.Doğum günü masası konseptlerini tasarlasam hazırlasam...Konsepte uygun kostümler temin etsem.

Güzel,şık ve herseyden önce sıcak bir mekan oluşturma gibi planlarım var.

Bu şekilde atölyemi değerlendirebilirmiyim???

O kadar kararsızım, cesaretsizim :(

Aklımda deli sorular

Ya tutmazsa ?

Ya yapamazsam ?

Bir yandan da hayal kuruyorum.Güzel olacak birşeyler yapabilirim.Elimden geleni yaparım lakin olmazsada amenna kısmet değilmiş derim diyorum.

Atalarımız ne güzel demiş Akıl akıldan üstündür buna binayen düşüncelerine açığım arkadaşlar...

Fikir güzel de tutmaz malesef.
Anaokulunda kesiyorlar pastayı yapıyorlar partiyi.
Ama okullar yakın olduğu için şirin bi kafe tarzı birşey açsanız şirin cupcakeler yapsanız en azından lise öğrencileri için ilgi çeken bir yer olabilir duvarları tarz olarak boyatın falan:)
Ayrıca yazı asabilirsiniz doğum günü ve parti organizasyonlarınızda bizi tercih edebilirsiniz:) gibisinden

Yaa bilemedim ki. Bu işler masrafsiz gibi gozukse de cok masrafli. Atölye size aitse kiraya mi verseniz.
Insanlar cılgin gibi insta fotosu icin cok tercih ediyolar ama bilemicem.

Hayal gucunuzun genis olmasi ve belli bir birikiminizin olmasi gerekiyo bir sure ayakta durabilmeniz iciyor. Oyun odasi falan da gerekli cocuklarin raht rahat oynayabilmesi icin.

Güzel bir girişimcilik isteği doğmuş içinize.
Bu durum içinde bence anaokulundaki ortamdan daha çekici bir ortam yaratmalısınız ki insanlar sizi tercih etsin.
Instagram'da paylaşıp hava atabilecekleri bir yer yani :)
Çok iyi hesaplamanız gerek masrafları, yapılabilirliği. Minik bir fizibilite çalışması da denebilir.
Belki çevredeki insanları yoklayabilirsiniz, pazar araştırması olması açısından. Nerelerde kutlama yapıyorlar, ne kadara yapıyorlar gibi.
Girişimci olacaksanız hesaplanabilen riski alacaksınız. Yani bu iş olur gibi gözüküyorsa girişin, ama hiç tutmayacak bir işe girişmeyin.

Artı ve ekşi yönleri var. Maddi açıdan bunu kaldırabilecek bir semt mi orası? Veliler okulda mi yapıyor yoksa gezi, kafe vs. gidiyorlar mı araştırma yaptınız mı? Size destek olacak birileri var mı reklam için? Bütçeniz nedir hazırlık için? İzin almak gerekebilir sonuçta para kazanacaksınız. İşletme mi olacak orası? Siz de ikram, yemek verecek misiniz?

Benim bir tanıdığım bir işhanında dükkan kiraladı içine kullandığı malzemeleri hem sergilemek hem depolamak amacıyla düğün organizasyonu nikah kına evlilik teklifi vs.günlerde dekor hazırlıyor kızın işi baya tuttu artık yer bulamıyor insanlar mesela ahşaplardan bir konsepti var onu kumsalda nikah için hazırlıyor normal belediye nikahlarına bile gidip masa dekor hazırlıyor kuma geceleri için ekip kurdu şimdi davullar taht vs onlara gidiyor fikir olabilir belki ınstagram hesabını bir görseniz çok güzel bir iş başardı

Fikir güzel , ama çokca sermaye ve reklam lazım..
artık organizasyon yapmadan kimse hayatında degisiklik yapmıyor malum:)

Oyüzden tutabilir ama dedigim gibi reklam cok önemli..

Kızlar toplu cevap vereyim

aslında swot analizi yaptım anaokulunun dezavantajı ve avantajı var açıkcası.Partiler anaokulunda kutlanıyor lakin aile arasında parti kutlamaları oluyor çünkü anaokuluna anne baba katılımıyla kutlanıyor.Genelde geniş aile kapsamındayız yakınımdaki bireylerde ailecek cümbür cemaat etkinlik yapmayı seven insanlar..

Aslında anaokulu burayı kiraya istiyor.Etüt merkezi olarak çalıştırmayı düşünüyorlar kira hususunda oldukça cimriler ve ne yazıkki ölücüler...

Etrafımda komşular falan kına gecesi bebek mevlutu,umre mevludu, nişan gibi organizasyonlar için talep ettiler.Kendi tabure falan getirip iki saat için belirli bir ücret karşılığında..Lakin bunada sıcak bakmadım.Olacaksa belirli resmi prosedür dahilinde olsun istiyorum.

Yakın komşum buraya yakın bir organizasyon şirketini kapattı.Daha küçük bir alanda ve çalıştığını kiraya verdiğini yanında çalışanı olduğu için masraflar çok olduğunu birde devlete vergi tabela vergisi muhasebecisi vb dahil çok gideri olmuş.

Bunlar olması gerekenler.

Kendi potansiyel müşteri kitlesi var bende ortak nazarıyla değilde komisyon bazlı yahut yüzde oranında organizasyon için ücretlendirme yapabileceğimizi söyledim şayet açarsam.

Yemek işine girmeyi istemiyorum aslında banada sevimli geliyor minik sevimli bir cafe tarzı bir mekan olması açısından ama onun belirli izinleri ve prosedürü oldukça zor.Ben sadece mekanı kiralama şeklinde iş yapmayı düşünüyorum devlete ödeyeceğim vergi ve alacagım izinler bu yönde olursa daha iyi olur benim için.

Back
X