Akıl Almalıyım.Kreş Yaşı Hakkında

Bende daha önce oyun grubu arayışındaydım, oyun grubuna götürmenizi tavsiye ederim. Ailenizin bakması çok güzel,kreş için 4 yaşını bekleyin derim.Kreşe çok erken başlayan çocuklar bir süre sonra tükenmişlik sendromuna giriyor,her çocuk için aynı durum söz konusu olmayabiliyor gerçi,tükenmişlikten kasıt 2 yaşından 6-7yaşına kadar kreşe, sonra okula erkenden kalkıp gitmek bezdiriyor bazı çocukları. (Çalışmak zorunda olan ve çocuğuna bakacak kimsesi olmayanlar mecbur zaten göndermeye) Büyük şehirlerde oyun grupları oldukça yaygın,hangi şehirdesiniz bilemiyorum.Yaşıtlarıyla oynayıp çok Mutlu oluyorlar,haftaiçi anneniz haftasonu siz götürebilirsiniz. Karar sizin tabi.

verme canım erken başlatma annenden memmunsan 3 yaştan sonra iyi olur daha küçük
sagolsun annem gul gıbı bakıyor sadece annemde degılkı babamda sevıp sevıp bırakan bır dede degıl altını degıstırır yedırı uyutur herseyıyle ılgılenır babam sagolsun yanı bende vazgectım seneye2. donem gıbı gelen mısafırler kafamı karıstırmıstı zaten ama ınsan yıne kendını dınlemelıymıs

Ben ev hanımıyım 30 aylık kızımı kreşe verdim asosyaldi ve konuşmuyordu
3 ay gittik ve gerçekten çok ama çok faydasını gördük
Gelgelelim 3 ayda 3 defa hastalandı ve en son 5 gün hastanede yattık :( başlarım kreşine dedim artık aldım kreşden
Annelik içgüdüsü diye birşey var inanın kızım hiç ağlamadı gidip gelirken ama ben hiç rahat olmadım oh demedim isteyerek göndermedim :( iç sesinizi dinleyin göndermeyin bence

Ben de 48 ayi yani 4 yasini doldurmadan göndermeyi düşünmüyorum.Hatta dogum tarihi itibariyle anaokuluna baslatirsam 52 aylik olacak ki bence ideal.Azcik gec sosyallessin azcik gec faaliyet yapsin ne olacak..zaten yillarca okula gidecek.Birakalim da rahat buyusunler..Eger bakan varsa kresi dusunmeyin 48 ay dolunca anaokuluna başlatın derim.

Bende çalıştığım için 24 aylık ken verenlerdenim kreşe haftada 3 gün gidiyor bir çok olumlu yanını gördük konuşması gelişimi kendi becerileri filan ben mecbur kaldığım için verdim fakat siz tuvalet eğitim ini verip yarım gün veya haftada 3 gün verebilir siniz. Hastalık falan oluyor tabi malesef ilk zamanlar öğretmenler imiz çok profesyonel tuvalet eğitim i filan da veriyor lardı normal de ama biz öğretip te gönderdik

Ben ikisini de 3 yaşında verdim canım ama çalışmıyordum onun yerine değişik çocuk etkinliklerine götürüyordum

Back
X