• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akıl işimi?

ben yapayım sana bir değerlendirme..
benim üç kuruşum yok ..
ya bana kredi çek iş kurayım
ya da gel benim gibi rezil ol ...
kredi çekersen sana minnetr kalırım ama şimdilik..
üç beş sene sonra unutur üstüne üstelik seni de bir güzel aldatır yarı yolda bırakır ,kk da topik açmıp derdini anlatmana sebep olurum ..
yok diğer seçenek ise yanıma gel benimle beraber rezil ol ..
haaa ama bak beni seviyorsan her rezilliğe katlancaksın .
mesela biz doğuluyuz bizde bir evde dört beş aile yaşar ...
beş on kardeşim olur...
kazanılan para ortaktır bir elde toplanır ..
anaya babaya karşı gelinmez onlar ne derse o ..
ayrı evmiş unut ..
sabahtan akşama ailesini yedirir içirir yıkar paklarsın ...
üstüne üstlük kendi maaşını kocanın elineayarsı ..o da ayrı evde olsanız bile anasına babasn bir miktarını belkide yarısını gönderir..
çünkü onlarda adet böyledir...
her çocuk aileye yardım eder etmek zorundadır...
gelin olarak da sen onların uydusu olmak zorundasın .
şimdi ii olabilirler ama evlenine anlarsın ii lermi değillermi ..
evlilik öyle basit bir şey değil ...
her olasaılığı düşünüp karar vermek lazım ..
kızma ama gördüğüm bütün doğulu aileler böyle ..
ben bunlar katlanırım onu seviyorum diyorsan o senn kararın ..
ben sadece gerçekleri hatırlatmak istedim sana

off offffffff..yedin beni be ...

ben yapayım sana bir değerlendirme..
benim üç kuruşum yok ..
ya bana kredi çek iş kurayım
ya da gel benim gibi rezil ol ...
kredi çekersen sana minnetr kalırım ama şimdilik..
üç beş sene sonra unutur üstüne üstelik seni de bir güzel aldatır yarı yolda bırakır ,kk da topik açmıp derdini anlatmana sebep olurum ..
yok diğer seçenek ise yanıma gel benimle beraber rezil ol ..
haaa ama bak beni seviyorsan her rezilliğe katlancaksın .
mesela biz doğuluyuz bizde bir evde dört beş aile yaşar ...
beş on kardeşim olur...
kazanılan para ortaktır bir elde toplanır ..
anaya babaya karşı gelinmez onlar ne derse o ..
ayrı evmiş unut ..
sabahtan akşama ailesini yedirir içirir yıkar paklarsın ...
üstüne üstlük kendi maaşını kocanın elineayarsı ..o da ayrı evde olsanız bile anasına babasn bir miktarını belkide yarısını gönderir..
çünkü onlarda adet böyledir...
her çocuk aileye yardım eder etmek zorundadır...
gelin olarak da sen onların uydusu olmak zorundasın .
şimdi ii olabilirler ama evlenine anlarsın ii lermi değillermi ..
evlilik öyle basit bir şey değil ...
her olasaılığı düşünüp karar vermek lazım ..
kızma ama gördüğüm bütün doğulu aileler böyle ..
ben bunlar katlanırım onu seviyorum diyorsan o senn kararın ..
ben sadece gerçekleri hatırlatmak istedim sana

ne kadar yıkıcı bir uslup bu,tamam belki yapacağı yanlış ama seninde genellemelerin yanlış.bizde doğuluyuz ama hiç böyle yapmadık,etrafımda yapanda görmedim.
lütfen dikkat edin yazdıklarınıza,fikirleriniz size doğru olabilir saygılıyım,herkesi içine alıp konunun farklı yönlere gitmesine sebep oluyorsun.
burası paylaşım sitesi,ayrımcılık yapıp yerden yere vurma yeri değil.

Son düzenleme:
ne kadar yıkıcı bir uslup bu,tamam belki yapacağı yanlış ama seninde genellemelerin yanlış.bizde doğuluyuz ama hiç böyle yapmadık,etrafımda yapanda görmedim.
Lütfen dikkat edin yazdıklarınıza,fikirleriniz size doğru olabilir saygılıyım,herkesi içine alıp konunun farklı yönlere gitmesine sebep oluyorsun.
Burası paylaşım sitesi,ayrımcılık yapıp yerden yere vurma yeri değil.

ama söyle bişey var genellemeye bakınca doğru .arkadaş sunu demiş bir evde yaşanır 5-6 kardeş...aynen öyle 5-6 kardeş ve aynı evine gelin gitcekmişim..arkadaş yaşam tarzından bahsetmiş..ama insanlığına değinmemiş...eşlerine iyi sahip çıkarlar..orada öle..
Mesela annem yaşlı kadında karşı derki kızım içim el vermiyor çünkü bunlar doğulu sen rahatsın ilerde seni döver.kıskanır..illaki bizim tarafa verecek..ama bizim taraf içinde der içkici,sorumsuz oda var..

ama söyle bişey var genellemeye bakınca doğru .arkadaş sunu demiş bir evde yaşanır 5-6 kardeş...aynen öyle 5-6 kardeş ve aynı evine gelin gitcekmişim..arkadaş yaşam tarzından bahsetmiş..ama insanlığına değinmemiş...eşlerine iyi sahip çıkarlar..orada öle..
Mesela annem yaşlı kadında karşı derki kızım içim el vermiyor çünkü bunlar doğulu sen rahatsın ilerde seni döver.kıskanır..illaki bizim tarafa verecek..ama bizim taraf içinde der içkici,sorumsuz oda var..

lütfen yapmayın.hangi devirde yaşıyoruz artık. insanlar çok değişti,bizim taraf,sizin taraf mı var?
''insan olsun yeter'' lafını hergün duyarken,şuan yazdıklarınız çelişmiyor mu?
madem doğulu,madem düşüncelerin bu yönde neden görüşüp sevgili oldun?
kafana silah dayamadı ki kimse.. bilmiyormuydun yaşam tarzını.sizin bizim taraf diye adlandırdığınız yerden aldatan,döven,parasını yiyen,kocasının ailesi ile sorunlar yaşayan,kırıp,söven yokmu?

binlerce hemde,neler görüp okuyoruz...

karakteri sağlamsa,güveniyorsan görüş,eğer ki yanlış geliyorsa yaşam tarzı sil at.
onu en iyi sen tanırsın,ihtimaller üzerine hayatmı kurulurmuş?
bırak,doğuyu,batıyı.yeter ki yürekli olsun...

lütfen yapmayın.hangi devirde yaşıyoruz artık. Insanlar çok değişti,bizim taraf,sizin taraf mı var?
''insan olsun yeter'' lafını hergün duyarken,şuan yazdıklarınız çelişmiyor mu?
Madem doğulu,madem düşüncelerin bu yönde neden görüşüp sevgili oldun?
Kafana silah dayamadı ki kimse.. Bilmiyormuydun yaşam tarzını.sizin bizim taraf diye adlandırdığınız yerden aldatan,döven,parasını yiyen,kocasının ailesi ile sorunlar yaşayan,kırıp,söven yokmu?

Binlerce hemde,neler görüp okuyoruz...

Karakteri sağlamsa,güveniyorsan görüş,eğer ki yanlış geliyorsa yaşam tarzı sil at.
Onu en iyi sen tanırsın,ihtimaller üzerine hayatmı kurulurmuş?
Bırak,doğuyu,batıyı.yeter ki yürekli olsun...

istanbuldaydı bilmiyordum yaşam tarzını hep insanlığına lafım yok ki olsaydı çıkmazdım konu farklı benden kredi çekmemi istemesi..her memleketinde kötü tarafı var..mesela annem bilecikli..babam takılırdı..seni bilecik cingenesi die..işte doğununda kalıplaşmış bazı şeyleri var çoğunluk neyse o kalıplaşmıştır zaten.

hayat kadınlar kulübünden burdaki başlıklardan ibaret değil.......

amma senaryolar yazılmış...sadece tahmin edebilirsiniz ne yaşayacağınızı bilemezsiniz...şöyle olacak, böyle olacak...saçma...burası çoğunlukla insanların o anki öfke, kızgınlık hayal kırıklığı ile içlerini dökdükleri bir yer...çoğunlukla dertler anlatıldığı için hayatı dertten ibaret herkesi herşeyi kötü zannedip felaket senaryoları üretiyoruz...

size gelince güvenmeyin evet...evlenmeden ortak hayat kurmadan kesinlikle hiçbirşey yapppmaaayıınnn...erkek değil mi...geleceğini düşünecek olan o...ayrıca erkek olmasa da o...kimsenin kimseye sırtını dayayarak iş yapma durumu yok...güvenmemek değil bu....ha birde lütfen dikkate alın sadece kredi çekilip iş kurulmaz hiç mantıklı, ve akıl karı değil bu şekilde batan birsürü insan var...başka bir çözüm bulsun...

kredi ile iş olmaz başka bi çözüm bul deyin olsun bitsin ve gerçekten kredi çekip iş KURULMAZ... başlığa cevap; kesinlikle akıl işi değil..

lütfen dikkat edin yazdıklarınıza,fikirleriniz size doğru olabilir saygılıyım,herkesi içine alıp konunun farklı yönlere gitmesine sebep oluyorsun.
burası paylaşım sitesi,ayrımcılık yapıp yerden yere vurma yeri değil.

bende dogulu diye herkesi ayni kefeye koyma taraftari degilim
cogu öyle olabilir ama hepsi ayni degil

ben zaten genelleme yaptım ...aylinin de dediği gibi insanlık yönünden bir şey demedimki ...
bunlar türkiye gerçekleri ...
hem esmer şeker sizin doğulu olmanız şartsız savunmanız anlamına da gelmez ..
ortada böyle bir gerçek var ..doğu aileleri böyle ...mutlaka ki içinde farklı yaşam tarzı olanlar var ...ama unutmayın ki istisnalar kaideyi bozmaz ...
ben doğululara tepkili yaklaşan biri de değilim ..
ben sadece arkadaşın başına gelebilecekleri gayet açık ve net anlattım ..
polyannacılık yapmanın anlamı yok ..
kaldıki ben de karadenizliyim ...ve karadeniz erkeklerinden nefret ederim ..
karadeniz kızı ile evlenilir ama erkeğini kaldırıp atın çöpe derim her zaman ..
memleketli olmam onları savunmam anlamına gelmez..
ama genele vurursak her yörenin toprağındanmıdır suyundanmıdır karakteristik insan özellikleri vardır ..
hele ki bazı yörelerde bu özellikler ,yaşam tarzı çok ama çok belirgindir..
doğuludan kastım da bu ...

ben zaten genelleme yaptım ...aylinin de dediği gibi insanlık yönünden bir şey demedimki ...
bunlar türkiye gerçekleri ...
hem esmer şeker sizin doğulu olmanız şartsız savunmanız anlamına da gelmez ..
ortada böyle bir gerçek var ..doğu aileleri böyle ...mutlaka ki içinde farklı yaşam tarzı olanlar var ...ama unutmayın ki istisnalar kaideyi bozmaz ...
ben doğululara tepkili yaklaşan biri de değilim ..
ben sadece arkadaşın başına gelebilecekleri gayet açık ve net anlattım ..
polyannacılık yapmanın anlamı yok ..
kaldıki ben de karadenizliyim ...ve karadeniz erkeklerinden nefret ederim ..
karadeniz kızı ile evlenilir ama erkeğini kaldırıp atın çöpe derim her zaman ..
memleketli olmam onları savunmam anlamına gelmez..
ama genele vurursak her yörenin toprağındanmıdır suyundanmıdır karakteristik insan özellikleri vardır ..
hele ki bazı yörelerde bu özellikler ,yaşam tarzı çok ama çok belirgindir..
doğuludan kastım da bu ...

ay robotum..biz dayımın eşini karadenizden aldık 4x4 lük diyebilir.hatta erkek kardeşi vardı bana talipti aman aman karadenizden uzak dur demişti..bak şimdi ırkçılık yaptım gene...kızma sakın...kadın öle dedi..ben değil..

ay robotum..biz dayımın eşini karadenizden aldık 4x4 lük diyebilir.hatta erkek kardeşi vardı bana talipti aman aman karadenizden uzak dur demişti..bak şimdi ırkçılık yaptım gene...kızma sakın...kadın öle dedi..ben değil..

yooo neden kızayım haklıymış ..yazımda da öyle olduğunu söylemiştim zaten ...
zaten kadınları çok çalışkandır ..
erkeklerinde iş yok ..
sabah akşam kahvede gezerler ,kadınlar çalışır...
çok da çapkındırlar

kredisiz size "varacam" dediğinde 6 kardeş yaşayacaz mı diyor?:)))
yani buraya gelme diyor adam resmen sana.
birleşmemiz lazım ama nasıl, "bir şeyler" yapmalıyız.
bir şeyler yapacak adam sana zaten demez ki, resmen senden beklenti içinde.
bahsettiğin paraya iş kurulmaz.
iş ciddiye binince beklentilerinin artacağına eminim.

tüm bunları sevdiğin için yaptığına inanamadım.
evde kalmaktan bahsetmişsin, sanırım artık noluyorsa olsun noktasındasın.
ama noluyorsa olsun noktasındayken bile biraz mantıklı olmak lazım.

kredisiz size "varacam" dediğinde 6 kardeş yaşayacaz mı diyor?:)))
yani buraya gelme diyor adam resmen sana.
birleşmemiz lazım ama nasıl, "bir şeyler" yapmalıyız.
bir şeyler yapacak adam sana zaten demez ki, resmen senden beklenti içinde.
bahsettiğin paraya iş kurulmaz.
iş ciddiye binince beklentilerinin artacağına eminim.

tüm bunları sevdiğin için yaptığına inanamadım.
evde kalmaktan bahsetmişsin, sanırım artık noluyorsa olsun noktasındasın.
ama noluyorsa olsun noktasındayken bile biraz mantıklı olmak lazım.

yok aklımı başımı getirdiniz..birde bir sözü geldi zaten aklıma ben keşke paran olsada ev tutsan iş yer kursaydın hiç bunları yaşamasaydık demiştim oda bana o zaman bana herkes evet der beni böle kabul et demişti..şimdi anlıyorum...
hem zaten kredi çektim diyelim iş açtık diyelim..hem o gözümde ne kadar küçülcek oda var işte...erkek gibi göremem ki.yalan mı?

yok aklımı başımı getirdiniz..birde bir sözü geldi zaten aklıma ben keşke paran olsada ev tutsan iş yer kursaydın hiç bunları yaşamasaydık demiştim oda bana o zaman bana herkes evet der beni böle kabul et demişti..şimdi anlıyorum...
hem zaten kredi çektim diyelim iş açtık diyelim..hem o gözümde ne kadar küçülcek oda var işte...erkek gibi göremem ki.yalan mı?

bu ne saçma şey, nasıl bir mantık...

yok arkadaşım hiç bulaşma bence

şükür.

ee o lafın açıklaması da şu olabilir: "zengin olsam işim evim olsa sıraya girerler ama şu an sadece sen beimle ilgilenecek kadar iyi niyetlisin..."

ha bu arada eşim karadenizli...

hayatımda tanıdığım en becerikli, en sorumluluk sahibi, en evcimen, en eğlenceli, en anlayışlı insan...tek eksisi biraz tezcanlı..bilmem şimdi nasıl genellemeli... şimdi ben karadenizli diye uzak durup hiç tanımasaydım??
tanımadan genellemeyle iş yapmak bilmem ne kadar doğru...nerden "oğlan" alcaz ozaman?

(anti parantez, bahsedip gittim)

Back
X