akil sagligi mi para mi

lokmatatlisiyim

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2020
355
269
23
28
Merhabalar...
Yeni mezunum... Sukur mezun olur olmaz ise girebildim. Maasi da ortalama diyebiliriz belki ustu hatta.
Fakat mudur inanilmaz kaba, saygisiz. Bu sene gelmis ve bu sene gecen senenin tum calisanlari sokta. Kurallar koymuş (koysun ama uslubu cok cirkin), yonetici (kendi) gorunce destur cekilecek. Bu yuzden kiziyor insanlara. Deli gibi calisma saatleri koymus insan yasamaz. 2 kisilik isi bir kisiye yuklemis. Surekli bir azar isitecegim korkusu.. 3 hafta oldu calismaya baslayali. Sigortami da yeni baslatmislar, onceki maasi verecekler mi o da mechul.

Ailem cok mutluydu isimden dolayi. Cok uzuluyorum herkesi hayal kirikligina ugrattim diye. ben de ugradim... cikmayip bir ay disimi siksam mi yoksa istifa mi etsem... yerime birini bulmak icin 2 hafta(kanunen hakki) daha calistirirsa burnumdan getirir inanilmaz kaba laflari var duysaniz... yazamiyorum nolur nolmaz diye...

tesekkurler simdiden

Calisma hayatinda cok kisa sure bulundum o da eşim işsiz kalmisti ve diger isleri bozulmustu. Maddi olarak o donem buna hazir degildik yeni evliydik zaten. O donem işe girmiştim burnumdan geldi diyebilirim.
Cidden ellerim sinirden titreyecek kivama gelmiştim. Mecbur olmayan kimse calismasin boyle sartlarda ama iyi şartlar herkese nasip olmuyor ve iş bulmak zaten zor hele su hastalikta. O donem haric bir daha calişmadim ben.

İş hayatı maalesef böyle. Çok üzücü bir durum gerçekten, yöneticilerin çok büyük çoğunluğu böyle, çalışanlar mutsuz, verim düşük. Ayrılsan bir sonraki işin belki bir tık daha iyi olur ya da olmaz. Üzgünüm ama alışmaya çalış.

Merhabalar...
Yeni mezunum... Sukur mezun olur olmaz ise girebildim. Maasi da ortalama diyebiliriz belki ustu hatta.
Fakat mudur inanilmaz kaba, saygisiz. Bu sene gelmis ve bu sene gecen senenin tum calisanlari sokta. Kurallar koymuş (koysun ama uslubu cok cirkin), yonetici (kendi) gorunce destur cekilecek. Bu yuzden kiziyor insanlara. Deli gibi calisma saatleri koymus insan yasamaz. 2 kisilik isi bir kisiye yuklemis. Surekli bir azar isitecegim korkusu.. 3 hafta oldu calismaya baslayali. Sigortami da yeni baslatmislar, onceki maasi verecekler mi o da mechul.

Ailem cok mutluydu isimden dolayi. Cok uzuluyorum herkesi hayal kirikligina ugrattim diye. ben de ugradim... cikmayip bir ay disimi siksam mi yoksa istifa mi etsem... yerime birini bulmak icin 2 hafta(kanunen hakki) daha calistirirsa burnumdan getirir inanilmaz kaba laflari var duysaniz... yazamiyorum nolur nolmaz diye...

tesekkurler simdiden
Mobbing bu, ara 170 anlat ihtar cekebilir miyim diye sor ya da yonlendirir seni kimse kimseye boyle sey yapamaz yaparsa karsiligini alir

3 haftalik calisan oldugunuz icin kanunen hakki yok 2 hafta daha calistirmaya diye biliyorum. Bunu bi danisin 170e. 2 aylik deneme suresinde hic ihbar suresi zorunlulugu duymadim. Herkes elini kolunu sallaya sallaya cikiyor ilk haftalarda.

Bence cıkın. Saatleri, uslubu, sigortanizin yapilmayisini da sikayet edin.

Ben olsam bir taraftan çalışmaya devam eder bir taraftan da başka iş başvuruları yapardım. İlk atandigimda sanırım kurtlar sofrası burası diye düşünmüştüm. Herkes birbirinin açığını arıyor, dost görünenler arkandan iş çeviriyor, müdür ben parçala- yönet uyguluyorum daha kolay oluyor diyordu. Kolay iş yok maalesef

3 haftalik calisan oldugunuz icin kanunen hakki yok 2 hafta daha calistirmaya diye biliyorum. Bunu bi danisin 170e. 2 aylik deneme suresinde hic ihbar suresi zorunlulugu duymadim. Herkes elini kolunu sallaya sallaya cikiyor ilk haftalarda.

Bence cıkın. Saatleri, uslubu, sigortanizin yapilmayisini da sikayet edin.
Sozlesmede deneme suresi ekliyse gecerliymis o... Bende deneme suresi yazmiyordu... 😔
Yani azicik daha insani calisma suresi olsa,mudur yine kontrol etsin ama azarlayici,asagilayici, rencide edici,kibirli olmasin. hadi olsun ama bu kadar degil.. agzimda aft cikti stresten. ise alirken seni cok calistiracagim demisti ama bu kadarini bsklemiyordum.

ben de 2 hafta calismak istemiyorum bana kok sokturur eminim sinirinden. ama karsilikli kabul etmezse ihtar suresi 2 hafta dayanmak zorundayim...

Bu devirde iş bulmak çok zor artı kamu hariç özel sektörde insanlar resmen çirkef. Özellikle kadınlar bu günlerinizi mumla aramayın dikkat edin derim.
Ben kıskanç bir kadın yüzünden işimden olmuştum.
İşyeri baskısı heryerde var.

Bu devirde iş bulmak çok zor artı kamu hariç özel sektörde insanlar resmen çirkef. Özellikle kadınlar bu günlerinizi mumla aramayın dikkat edin derim.
Ben kıskanç bir kadın yüzünden işimden olmuştum.
İşyeri baskısı heryerde var.
Mudur tahammul edilecek gibi degil ki... Sabrimi sinamayin benim diyor kendi beceremedigi is icin. Kafami kasiyacak zaman birakmamislar. 9dan 6ya kadar angarya yikmislar hep. inanin 1 saatim yok ne 1 saati 20 dk ara birakmamislar

Mudur tahammul edilecek gibi degil ki... Sabrimi sinamayin benim diyor kendi beceremedigi is icin. Kafami kasiyacak zaman birakmamislar. 9dan 6ya kadar angarya yikmislar hep. inanin 1 saatim yok ne 1 saati 20 dk ara birakmamislar
Yeni geldiği için böyle. Kendini kabullendirmeye çalışıyor.

Bu kadar kolay pes etmemelisiniz. Yöneticiler geçicidir. Bu kadar şikayet varsa değişir zaten.
inanin ben dd calismak istiyorum. ama insan her gun bugun ne diye takacak diye gidince olmuyor daha 3 hafta oldu ustelik...

gecen beni herkesin icinde rencide etti. durumu acikladim ben hakliydim. bana dedigi su "dedigin dogru ama eger yanlis olsaydi baska bi dunyada konusuyor olurdum seninle". hakliyken bile uslup bu.o gun de aglatti beni eve gider gitmez cok yoruldum mental olarak

Sozlesmede deneme suresi ekliyse gecerliymis o... Bende deneme suresi yazmiyordu... 😔
Yani azicik daha insani calisma suresi olsa,mudur yine kontrol etsin ama azarlayici,asagilayici, rencide edici,kibirli olmasin. hadi olsun ama bu kadar degil.. agzimda aft cikti stresten. ise alirken seni cok calistiracagim demisti ama bu kadarini bsklemiyordum.

ben de 2 hafta calismak istemiyorum bana kok sokturur eminim sinirinden. ama karsilikli kabul etmezse ihtar suresi 2 hafta dayanmak zorundayim...

Kac saat calisiyorsunuz peki?
170den destek alin.
Azarlanma dediginiz ne mesela, azarlana azarlana kimse 2 hafta daha calismak zorunda degil. Detaylica anlatin 170 ne yapmaniz gerektigini anlatir.

Keske sigorta baslamadan ciksaydiniz o zaman hic sorun olmazdi.

Tabi ki akıl sağlığı. Ruh hastası tiplerin diktatörce şımarıklıklarını çekmek için tavsiye verenlere de hayret ettim. Tamam pandemide iş zor bulunuyor hatta bulunmuyor ama kölelik düzenini meşrulaştırarak bu ruh hastalarına cesaret verilmiş oluyor. Tamam para kazanıyorsun ama o parayı sana verdiğin hizmet karşılığında veriyorlar; onlar da senden hizmet alıyor. Kimsenin çalışanlara böyle davranmaya hakkı yok. Bir makama oturunca kendilerini Tanrı sanıyor pislikler. Önce iş arayın bulunca ayrılmaya yakın edebileceğiniz her yere şikayet edin. İnsanların hayatıyla top gibi oynamamayı öğrensin.

Benim müdürümde inanılmaz derecede kaba. Yaptığım ödül aldığım işi bile burnumdan getirdi. Varın gerisini siz düşünün. Ama oturup istifa edemem. Duadayım gitsin gönül rızası ile. Mümkün olduğunca uzak duruyorum. Elden bir şey gelmiyor. Bu devirde iş bulmak zor. Bir yandan başka işlere baksanız. Bulunca da çıkarsınız.

Benim müdürümde inanılmaz derecede kaba. Yaptığım ödül aldığım işi bile burnumdan getirdi. Varın gerisini siz düşünün. Ama oturup istifa edemem. Duadayım gitsin gönül rızası ile. Mümkün olduğunca uzak duruyorum. Elden bir şey gelmiyor. Bu devirde iş bulmak zor. Bir yandan başka işlere baksanız. Bulunca da çıkarsınız.
Burdan cikarsam calismayi dusunmuyorum bi sure... Bi de suan calisma zorunlulugum yok... 1 ay oldu cv'me 1 ayi eklesem kalsa oyle bi sure diye dusunuyorum... yani evli falan da degilim o yuzden mecburiyetim yok yani bu derece strese deger mi bilmiyorum

Back
X