daha 3 hafta çalışıyorsanız, yerinize birini bulunmasını bekleme mecburiyetinde değilsiniz. iş sözleşmesi imzaladıysanız orada genellikle ilk 1 ay deneme süreci olarak geçer, o süreç içinde işten tazminatsız ayrılma veya işten çıkarılma durumu olabiliyor. yani yerinize birinin alınmasını beklemek zorunda değilsiniz. ammma... zaten sizin sigortanız yatırılmamış ilk günden itibaren, sözleşmenizin geçerlilik tarihi işe başlama tarihinizdir, o da sigorta başlangıç tarihinizdir. öncesinde çalıştığınız dönem için şikayetçi olabilirsiniz ancak, ki o da dava süreci vs uzun iş, 3 haftalık süreç için bilmiyorum uğraşılır mı?
özel sektörde ne yazık ki işler ve ortamlar birbirine benziyor. mutlaka iş yükünüz fazla olacak, verdikleri ücretin karşılığı maksimum verim bekleyecekler. acı ama gerçek bu... yıllarca çok değişik firmalarda çalıştım, elektrik, temizlik/ yazılım sektörlerinde.. yöneticin egoluysa eğitim seviyesi/konumu vs fayda etmiyor onu gördüm.
iş hayatı zor... yeni iş yeri burdan iyi olacak diye bir şart yok... yine sigortanız da geç yatırılıcaktır yüksek ihtimal. o yüzden ilk önce iş bulmadan asla ayrılmayın, dayanacağınız yere kadar dayanın derim. olmuyorsa, iş hakaret boutuna varıyorsa o ayrı