akil sagligi mi para mi

Nasıl olsa mecbur olmadığınızı söylüyorsunuz. Bu yüzden bence devam edin. Çünķü hem iş hem hayat deneyimi olur uzun vadede. Sonraki işyerlerinizde nasıl insanlarla karşılaşılacağı meçhul. Daha rahat olun inceldiği yerden kopsun diye düşünün.Bahsetmemissiniz de yeni mezunum deyince aklıma geldi Kpss çalışmayı düşünüyorsaniz ama bence zaman kaybetmeyin.

inanin ben dd calismak istiyorum. ama insan her gun bugun ne diye takacak diye gidince olmuyor daha 3 hafta oldu ustelik...

gecen beni herkesin icinde rencide etti. durumu acikladim ben hakliydim. bana dedigi su "dedigin dogru ama eger yanlis olsaydi baska bi dunyada konusuyor olurdum seninle". hakliyken bile uslup bu.o gun de aglatti beni eve gider gitmez cok yoruldum mental olarak
Isi doğru dürüst bilmeyen yeterince pişmemiş belki de tepeden inmiş insanlarda bu ego, azarlama vs oluyor. Müdür olacak kadar bir şeyi bilmediğini saklamak için yapıyor büyük ihtimalle.

yoksa istifa mi etsem... yerime birini bulmak icin 2 hafta(kanunen hakki) daha calistirirsa burnumdan getirir inanilmaz kaba laflari var duysaniz...
Yanlış bilgi, böyle bir şey yok. Yani var ama sen daha ilk iki aylık deneme surecindesin - hatta sigortani geç başlattıkları için bir haftalık eleman sayılırsın. Cikiyorum dediğin saniye cikabilirsin, aynı şekilde onlar kovuyorum dediği saniye de çıkarsın.
Bence böyle bir iş yeri senin gençliğinden yer. Yeni mezunsun zaten, ayrıl gitsin. Tekrar iş ararsin.

Yanlış bilgi, böyle bir şey yok. Yani var ama sen daha ilk iki aylık deneme surecindesin - hatta sigortani geç başlattıkları için bir haftalık eleman sayılırsın. Cikiyorum dediğin saniye cikabilirsin, aynı şekilde onlar kovuyorum dediği saniye de çıkarsın.
Bence böyle bir iş yeri senin gençliğinden yer. Yeni mezunsun zaten, ayrıl gitsin. Tekrar iş ararsin.
tesekkur ederim... ama galiba deneme surecini sozlesmeye eklemeleri gerekiyormus deneme sureci gozukmesi icin...
ben de oyle bi madde yoktu.. direk alinmis gozukuyorum galiba 😔

Öyle yöneticilerin ömrü uzun olmuyor, ben olsam yeni iş bulana dek kalırdım. En kötü işten ayrılacaksam kaybedecek bir şey yok diye düşünüp rahat davranırım.

tesekkur ederim... ama galiba deneme surecini sozlesmeye eklemeleri gerekiyormus deneme sureci gozukmesi icin...
ben de oyle bi madde yoktu.. direk alinmis gozukuyorum galiba 😔
Hayır ya öyle şey mi olur? Benim de yeni calisanken ayrıldığım isim olmustu (iyi ki de ayrılmışım), ayın birinde çalıştığım günün Maaşını ödediler,oldu bitti.
Yakin arkadaşım da bu sene ilk ayını doldurdu, çıktı. Gönül rahatlığıyla cikabilirsin

Hayır ya öyle şey mi olur? Benim de yeni calisanken ayrıldığım isim olmustu (iyi ki de ayrılmışım), ayın birinde çalıştığım günün Maaşını ödediler,oldu bitti.
Yakin arkadaşım da bu sene ilk ayını doldurdu, çıktı. Gönül rahatlığıyla cikabilirsin
ama soyleymis diye soyledi bi avukat arkadasim...
2 hafta onceden soylemeliymissin, yoksa yerine isci aranirken 2 hafta daha calismak zorundaymissin... ama eger isveren de anlasirsa ve karsilikli fes imzalanirsa 2 haftaya gerek kalmiyormus

Merhabalar...
Yeni mezunum... Sukur mezun olur olmaz ise girebildim. Maasi da ortalama diyebiliriz belki ustu hatta.
Fakat mudur inanilmaz kaba, saygisiz. Bu sene gelmis ve bu sene gecen senenin tum calisanlari sokta. Kurallar koymuş (koysun ama uslubu cok cirkin), yonetici (kendi) gorunce destur cekilecek. Bu yuzden kiziyor insanlara. Deli gibi calisma saatleri koymus insan yasamaz. 2 kisilik isi bir kisiye yuklemis. Surekli bir azar isitecegim korkusu.. 3 hafta oldu calismaya baslayali. Sigortami da yeni baslatmislar, onceki maasi verecekler mi o da mechul.

Ailem cok mutluydu isimden dolayi. Cok uzuluyorum herkesi hayal kirikligina ugrattim diye. ben de ugradim... cikmayip bir ay disimi siksam mi yoksa istifa mi etsem... yerime birini bulmak icin 2 hafta(kanunen hakki) daha calistirirsa burnumdan getirir inanilmaz kaba laflari var duysaniz... yazamiyorum nolur nolmaz diye...

tesekkurler simdiden
daha 3 hafta çalışıyorsanız, yerinize birini bulunmasını bekleme mecburiyetinde değilsiniz. iş sözleşmesi imzaladıysanız orada genellikle ilk 1 ay deneme süreci olarak geçer, o süreç içinde işten tazminatsız ayrılma veya işten çıkarılma durumu olabiliyor. yani yerinize birinin alınmasını beklemek zorunda değilsiniz. ammma... zaten sizin sigortanız yatırılmamış ilk günden itibaren, sözleşmenizin geçerlilik tarihi işe başlama tarihinizdir, o da sigorta başlangıç tarihinizdir. öncesinde çalıştığınız dönem için şikayetçi olabilirsiniz ancak, ki o da dava süreci vs uzun iş, 3 haftalık süreç için bilmiyorum uğraşılır mı?

özel sektörde ne yazık ki işler ve ortamlar birbirine benziyor. mutlaka iş yükünüz fazla olacak, verdikleri ücretin karşılığı maksimum verim bekleyecekler. acı ama gerçek bu... yıllarca çok değişik firmalarda çalıştım, elektrik, temizlik/ yazılım sektörlerinde.. yöneticin egoluysa eğitim seviyesi/konumu vs fayda etmiyor onu gördüm.

iş hayatı zor... yeni iş yeri burdan iyi olacak diye bir şart yok... yine sigortanız da geç yatırılıcaktır yüksek ihtimal. o yüzden ilk önce iş bulmadan asla ayrılmayın, dayanacağınız yere kadar dayanın derim. olmuyorsa, iş hakaret boutuna varıyorsa o ayrı

daha 3 hafta çalışıyorsanız, yerinize birini bulunmasını bekleme mecburiyetinde değilsiniz. iş sözleşmesi imzaladıysanız orada genellikle ilk 1 ay deneme süreci olarak geçer, o süreç içinde işten tazminatsız ayrılma veya işten çıkarılma durumu olabiliyor. yani yerinize birinin alınmasını beklemek zorunda değilsiniz. ammma... zaten sizin sigortanız yatırılmamış ilk günden itibaren, sözleşmenizin geçerlilik tarihi işe başlama tarihinizdir, o da sigorta başlangıç tarihinizdir. öncesinde çalıştığınız dönem için şikayetçi olabilirsiniz ancak, ki o da dava süreci vs uzun iş, 3 haftalık süreç için bilmiyorum uğraşılır mı?

özel sektörde ne yazık ki işler ve ortamlar birbirine benziyor. mutlaka iş yükünüz fazla olacak, verdikleri ücretin karşılığı maksimum verim bekleyecekler. acı ama gerçek bu... yıllarca çok değişik firmalarda çalıştım, elektrik, temizlik/ yazılım sektörlerinde.. yöneticin egoluysa eğitim seviyesi/konumu vs fayda etmiyor onu gördüm.

iş hayatı zor... yeni iş yeri burdan iyi olacak diye bir şart yok... yine sigortanız da geç yatırılıcaktır yüksek ihtimal. o yüzden ilk önce iş bulmadan asla ayrılmayın, dayanacağınız yere kadar dayanın derim. olmuyorsa, iş hakaret boutuna varıyorsa o ayrı
Imzaladigim kagitta sadece isyeri kurallari yaziyordu saat 8de gelinir , temiz giyinilmelidir vs tarzi... maas, calisma saati vs yazmiyordu... O yuzden deneme sureci falan da yoktu... Is inanin ayip boyutlara ulasiyor dayanamiyorum yani adami gorunce yok edesim geliyor oyle hadsizlik. sabah kendisine heyecanla gunaydin denmedi diye herkesi konferans salonuna toplayip yonetici gorulunce destur cekilecek diye toplanri yapmis bi insan.

Çalışma hayatı malesef böyle. Yapabileceğin tek şey az muhattap olmak. Ne derse desin sanki sana dememiş gibi düşünmek. O kişinin sorunu seninle değil kendisiyle çünkü, hayatını boktanlığını başkalarıNa sararak gözardı ediyor. Burdan ayrılsan başka yerde başka bir huzursuzluk muhakkak olur ya iş arkadaşı ya yönetici ya bina ya yemek muhakkak olur yani. Bu kişinin suyunu yakında biri ısıtıverir bence sık dişini, kişisel algılama. İşi öğreniyorum deneyim sahibi oluyorum diye düşün. Baktın olmuyor olacak gibi değil paralelden iş bak kendini garantiye al.
komik şeylere odaklan sana söylenirken burnunda patates kızartması varmış gibi hayal et mesela. İnsanlarla nasıl konuşacağını bilmeyen abuk subuk bir tip için kendini germe sakın. Alnında bokl varmış gibi de hayal edebilirsin, o zaman sana söylediklerini duymaz gıcık olmazsın.

Imzaladigim kagitta sadece isyeri kurallari yaziyordu saat 8de gelinir , temiz giyinilmelidir vs tarzi... maas, calisma saati vs yazmiyordu... O yuzden deneme sureci falan da yoktu... Is inanin ayip boyutlara ulasiyor dayanamiyorum yani adami gorunce yok edesim geliyor oyle hadsizlik. sabah kendisine heyecanla gunaydin denmedi diye herkesi konferans salonuna toplayip yonetici gorulunce destur cekilecek diye toplanri yapmis bi insan.
eğer imzaladığınız kağıtta remsmen işe başlama tarihi (ki en geç 1 gün önce sigortaya bildirmek zorundalar kanunen), maaşınız vs açık açık yazmıyorsa, hiçbir geçerliliği yok.

siz şuan bilmiyorum resmi olarak çalışmıyor bile olabilirsiniz. sigorta girişiniz hangi tarihte yapıldı kesin bilginiz var mı?

imzaladığınız kağıt kaç nüsha düzenlenmişti, size iş verenin de imzası olan bir nüsha verildi mi?

eğer imzaladığınız kağıtta remsmen işe başlama tarihi (ki en geç 1 gün önce sigortaya bildirmek zorundalar kanunen), maaşınız vs açık açık yazmıyorsa, hiçbir geçerliliği yok.
siz şuan bilmiyorum resmi olarak çalışmıyor bile olabilirsiniz. sigorta girişiniz hangi tarihte yapıldı kesin bilginiz var mı?

imzaladığınız kağıt kaç nüsha düzenlenmişti, size iş verenin de imzası olan bir nüsha verildi mi?
yani tarih yaziyordu 3 hafta oncesinin tarihi ama sigortam daha 3 gun once basladi e devletten baktim.
sadece kurallarin yazdigi bi kagida imza attim, bana bi nusha vermedi kendi bi seyi imzalamadi...

yani tarih yaziyordu 3 hafta oncesinin tarihi ama sigortam daha 3 gun once basladi e devletten baktim.
sadece kurallarin yazdigi bi kagida imza attim, bana bi nusha vermedi kendi bi seyi imzalamadi...
Yani resmi olarak 3 günlük çalışansin. Avukatın dediği uzun zamandır çalışan insanlar için geçerli. Mesela benim şirkette 3. Yılım, öyle canım istedi diye çıkarsam benden 2 haftalık ihbar süremde çalışmamı isteyebilirler, çalışmazsam 2 haftalık bir kesinti ile ödeme yapabilirler. Aynı şekilde beni kovsalar da ya iki hafta ihbar süresi verirler ya da iki haftalık paramı öderler.
Ama inan ki 3 günlük eleman için böyle bir zorunluluk yok. Girdiği gibi çıkan tonla insan var . Maaşını al,istifani bas,git . Hakkında yasal işlem yaparlarsa sen de alo 170'i arayıp sigortasız seni çalıştırdıkları için onları şikayet edersin, 2 ile 38 asgari ücret arasında cezayı öderler.
SGK böyle konularda affetmiyor, sonuçta para onların kasasına gidiyor. Benim eski iş yerinde çıkan bir arkadaş bayramlarda tatillerde de çalışıp hakkımız olan ekstra parayı almadigimizi ve haftalık belirlenen sayıyı aştığımiza dair şikayet oluşturdu. Koca şirket hem devlete ceza ödedi hem geriye dönük olarak tüm çalışanlarına (işten çıkana bile) ekstra ödemesini yatırdı. Hatta o zamanlar benim için iki maaş gibi bir paraya tekabül etmisti- iki yıllık bir çalışandim. Yani şikayetler degerleniyor,o konuda için rhaat olsun. Onlar seni tehdit ederse sen de onları tehdit eder - hatta gayet de şikayet edersin.

Son düzenleme:
sözleşme denilen şey 2 taraflı yapılır, 2 taraflı yapılabilmesi için 2 tarafın da imzasının bulunması ve taraflara 1 nüshasının verilmesi gerekir. en azından bundan sonra başka bir yere başlayacak olursan aklında olsun, imzaladığın her şeyin nüshasını isteme hakkın var kanunen. ve madem 3 günlük sigortalısın ben işten ayrılıyorum dedikten sonra sadece üstün zimmetli olan şeyleri teslim etmekle yükümlüsün, onun dışında hiç bir yükümlülüğün yok anından işten ayrılabilirsin

sözleşme denilen şey 2 taraflı yapılır, 2 taraflı yapılabilmesi için 2 tarafın da imzasının bulunması ve taraflara 1 nüshasının verilmesi gerekir. en azından bundan sonra başka bir yere başlayacak olursan aklında olsun, imzaladığın her şeyin nüshasını isteme hakkın var kanunen. ve madem 3 günlük sigortalısın ben işten ayrılıyorum dedikten sonra sadece üstün zimmetli olan şeyleri teslim etmekle yükümlüsün, onun dışında hiç bir yükümlülüğün yok anından işten ayrılabilirsin
Bi is arkadasim biz sozlesme imzaladik kontrati daha sonra imzalayacagiz dedi... bu olabilir cunku imzaladigim seyde isyeri kurallari yaziyordu sadece, ise 8de gel temiz giyin vs gibi

Bi is arkadasim biz sozlesme imzaladik kontrati daha sonra imzalayacagiz dedi... bu olabilir cunku imzaladigim seyde isyeri kurallari yaziyordu sadece, ise 8de gel temiz giyin vs gibi
iş yeri kurallarının kontrat olarak sayılabilmesi için önce iş sözleşmesi imzalaman lazım :) bazı firmalar genellikle böyle ypıyor, günlük işlerini yaptırmak için iş deneyimi olmayan, bu tarz şeyleri resmi zanneden personelleri yüksek maaş vs vaadiyle sözde işe alıp dayanabildikleri kadar faydalanıyor. sonrası yok ama

iş yeri kurallarının kontrat olarak sayılabilmesi için önce iş sözleşmesi imzalaman lazım :) bazı firmalar genellikle böyle ypıyor, günlük işlerini yaptırmak için iş deneyimi olmayan, bu tarz şeyleri resmi zanneden personelleri yüksek maaş vs vaadiyle sözde işe alıp dayanabildikleri kadar faydalanıyor. sonrası yok ama
ah ya o kadar eminim ki boyle olduguna. vay benim saf kafam... cunku imzaladigim sey de maas bilgisi vs yazmiyordu... ben daha kontrati imzalamadim muhtemelen. yarin direk cikabilirim insallah

Back
X