Simdi ailene sormadan once sen kendin dusunmen lazim oncelikle. Karsindaki adam asker bu demek oluyorki en iyi ihtimalle 3-4-5 seneye tayin olacaksiniz. Yanlissam bilenler duzeltsin ben eski bilgilerime dayanarak soyluyorum cunku.
Sen ne okuyorsun ? Senin meslegin ne olacak ?
Anadolunu bir kosesinden otekine kocanin pesinden gidebilecek bir meslegin olacak mi ? Simdi egri oturup dogru konusalim, cok muhtesem bir bolumden mezun olup istanbul anlara falan gibi bir yerde ulusal veya uluslararasi buyuk bir sirkete girdin diyelim supersin calisiyorsun basarilisin kazaniyorsun ....
Ee sen bu adamla evlenince isin bitecekk meslek kariyer is guc bunlari unut yaniiii. Senin en iyi ihtimalle devlet memuru olman gerek, oda her turlu memurlukta da kolay kolay istedigin yere zirt pirt kadro bulup tayin olamazsin. Ogretmenlikte bile kari koca ayni ile gelmeye calisiyorlarda biri dag koyunde biri merkez ilcede surunuyor insanlar... Sonra isin yoksa il icin tayin yaptirmaya ugras.
Asker olmasi sorun degil senin ondan daha iyi bir okul okumadan sorun olmayabilir belki anlasmaniz icin ama bu dediklerim ciddi sorun teskil edebilir. Ben bu adami istiyorum derken neye evet dedigini enine boyuna dusunmeden ailenin karsisina cikmamalisin.