• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akıl verin ne olur.

cileklisakiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2010
186
0
96
İstanbul
Kıslar merhaba. Benim bu aralar kafam çok ciddi karışık ve fikir almak istiyorum. Ben 5 aylık evliyim ve eşimle çocukluktan beri tanışıyorum. Evliliğimde -henüz bunu söylemek için erken de olsa- çok iyi gidiyor. Yani en azından eşimle ilgili kısmı. Ailesi de gerçekten çok iyi insanlar ve beni de çok seviyorlar. Bugüne kadar bana karşı tek kırıcı hareketlerini görmedim. Ama etraflarına karşı bazen o kadar cahil biçimde davranıyorlar ki zaman zaman insanlar dalga geçiyorlar. ( ve haklılar) Sorun şu; şimdi ben gerçekten iyi bir eğitim aldım ve 2 sene farklı bir sektörde çalıştım ve çok da başarılı oldum. Ancak iş tempom çok fazlaydı ve evlilikle yürümeyecekti. Bu yüzden işten ayrıldım. Zaten ilk evlendiğim zaman bir kaç ay dinlenmek istiyordum. Çünkü okuldan sonra hiç ara vermeden çalışmaya başladım ve gerçekten yorgundum. Ancak evde çok sıkııldım ve eşimin yanına gelip gitmeye başladım ama burda gerçekten çok mutsuzum hergün o kadar mutsuzlukla uyanıyorumki anlatamam. Şimdi ben buradan ayrılıcam ancak2 konuda yardıma ihtiyacım var:
1. Eşim burada mutsuz olduğumu biliyor ve o aslında çalışmamı istemiyor ama kayınpederime buradan ayrılacağımı onu kırmadan söylemek istiyorum.Benim çalışmaktan kaçtığımı düşünmesini istemiyorum.
2. Çalışmaktan istediğim her firmaya cv mi yolladım ve onlardan cevap bekliyorum. Maddi olarak çalışma ihtiyacım yok bu yüzden gerçekten kariyer yapıp mutlu olabileceğim bir iş yerinde çalışmak istiyorum. Hem bu arada bu sefer mızmızlanmadan evimin keyfini sürmek ve dinlenmek evliliğimin tadına varmak istiyorum. Eşim bebek çok istiyor ama ben erken olduğunu düşünüyorum. Ama öte yandan da eşimden yana hiç bir şüphem yok, benim mutluluğum için herşeyi yapıyor. Yani kıslar bir yanım eşim ve benim en büyük hediyemiz bir bebek yap evde otur evinin bebeğinin eşinin hayatının tadını çıkart kaç günlük dünya diyor ama öte yandan bu kadar eğitim aldım kurumsal bir yerde kariyer yapmaı kendime daha ço yakıştırıyor. Yani 2 farklı dünya arasında sıkıştım kaldım ve bu beni hergün biraz daha bunalıma itiyor. Lütfen fikir verin.

Şimdi kayınpederinizin yanında çalışmak istemiyorsunuz öte yandan çalışmak istediğiniz firmalara cv yolluyorsunuz değil mi..Doğru anlamış mı yım CADIARZU

Canim kayinpederin neden yanlis anlasinki. Babacigim, ben kariyer yapip yüksek yerlere gelmek istiyorum, yanlis anlarsiniz diye cekindim söylemeyi ama benim planlarim bunlar dersin, oda insansa anlar.
Zaten iyi insanlarmis. Herkesin hayati kendine, oraya bagli kalmak zorunda degilsin. Önce esinle konus derim.

Bence bebek için çok erken daha, evliliğiniz biraz daha otursun, gençsiniz daha.
Çalışabilirsiniz, tecrübeyi ve kariyeri şimdi yapacaksınız asıl.
Ve elbette istediğiniz bir sektörde, eğitimini aldığınız bir dalda çalışmanız en mantıklısı.
Buna kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum, zaten aranız da iyiymiş kayınpederle.
Güzel güzel anlatın illaki anlayacaktır.

kayınpederinize açıkça söyleyin ben farklı bir sektörde çalışmak istiyorum diye. kırılanacak bir konu değil bu.
bebek içinse çok erken daha. 5 aylık evlisiniz henüz. birbirinizin tadını çıkarın bence bir süre.
bebekle beraber evlilik çok farklı bir boyut kazanıyor çünkü..

çalışmaya alışmış birisi ev hayatına çok zor alışır..

bence ilk önce iyi bir yerden sizi görüşmeye çağırsınlar o zaman söyleyin...

bence anlayacaklardır...

Kıslar yardımlarınız için çok teşekkürler. Ama gerçekten burada o kadar mutsuzum ki bi yerden haber gelene kadar bekleyecek gücüm yok. Dengem ve sağlığım bozuldu. Kötü niyetle bana yapılan hiçbir şey yok. Ancak kayınpderim gerçekten çok cahil insanlara bazen o kadar haksız yere hakaret ediyor ki :( Herkes de farkında ama kötü niyetli olmadığını bildiği için herkes ona tahammül ediyor. Ama ben böle olaylar oldukça soğuyorum evliliğimden de soğuyorum :( Şuanda bile başım içinden birşey çıkıcakmış gibi ağrıooo ;)

Canım sen eşinin ailesiyle evlenmeden önce hiç bir araya gelip sohbet etmedin mi?hadi çıkarken gözüne batmadı nişanlıyken de mi dikkatini çekmedi..bak tahsilli bir hanım olduğunu söylüyorsun,evlilikte eş kadar ailenin de önemli olduğunun farkına şimdi mi varıyorsun....geçmiş olsun....

tatlım bence sen hangisinde daha mutlu olcaksan onu yap sonucta kendi mutlulugun önemli eger cocuk yapıp deyimi yeride evinin kadını olursan yaşlandıgında yada ysın ilerlediğinde pişmanlık duyacakmıısnki şimdiden duymaya baslamıssın ama şu devirde dediğin gibi de rahat bi iş bulman zor gibi karar senin ama herkes şimdi çocukta yapıo çalışıoda kariyerde yapıo önemli olan senin kendini nsaıl mutlu edeceğin benm bi tanıdıgım avr kadın akademisyen aama o kadar çalışıoki anlatamam ve ne doğru düzgün evinin hanımı ne dogru düzgün anne ne de doğru düzgün eş diyebilirim dışardan görünen tabi bu böyle de var

Eşinle birlikte kayınpederinle konuşun.Beni seviyolar ve çok iyi insanlar diyosun.bişey demez heralde...
Çocuk için çok çok erken mutlu olacağın bir işe gir ve orada çalış derim...

Back
X