akıl verin ne yapacağımı bilemiyorum

ironman_2020

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2017
1.510
1.008
133
kızlar merhaba, 1,5 sene önce evlendim yaklaşık olarak. Çalışıyorum ,eşimde çalışıyor, maddi sorunlar haricinde büyük sıkıntılarımız yok. Sakin sessiz uysal biriyimdir.Eşimde öyle hatta çoğu zaman çok konuşkan da değildir.Ailesine çok düşkün en önemli kısmı o.

Ayrı şehirlerdeyiz ama uzak şehirler değil birbirine.2 haftada bir ya biz geliriz ya onlar kesin bir şey bulur gider.3 haftaya çıkmadı bu aralık daha. Kafayı yiyesim geliyor.

Şimdi ben artık bunu kullanmaya başladıklarını düşünüyorum.Kaynana ve görümcemle sıkıntım yok, ben evde yokken her yeri silip süpürürler vs yemekleri yaparlar ama onlar evdeyken ben kendi evimmiş gibi hissedemiyorum. Ev benden çıkıyor.Ama diyecek tartışacak hiçbir şey de diyemiyorum kızımın evine çöreklendik, sağolsun kızıma geldik filan diyorlar mecbur ses çıkartamıyorum.

Ama artık yoruldum.

Sürekli evde birilerinin olmasından,mutlaka bir action olup bizim gitmemizden ya da onların gelmesinden, rahatça gelip haftalarca kalmalarından, hatta bizim evde olmayacağımızı bile bile gelmelerinden...

Akıl verin.

Bu arada hep emrivaki yapıyorlar biz geliyoruz diye eşimde ne diyim gelmesinler mi diyim diyor. Beni hiç aramıyorlar.

Ne diyeceğim nasıl davranacağım bu insanlara.
Uzun oldu kusura bakmayın.

Son düzenleme:
Eşiniz diyecek siz değil
Geliyoruz mu diyolar ay anne biz evde yokuz suraya gidicez
Gelin mi diyolar su susu işimiz var halledicez diyin
Evde birileri varken sürekli eşinizle nasıl vakit geciriyorsunuz eşinizede posta koyun bi zahmet artık kendi ailemiz var her dk her dk gidilirmi böyle rahat edemiyorum vs vs

Eşiniz diyecek siz değil
Geliyoruz mu diyolar ay anne biz evde yokuz suraya gidicez
Gelin mi diyolar su susu işimiz var halledicez diyin
Evde birileri varken sürekli eşinizle nasıl vakit geciriyorsunuz eşinizede posta koyun bi zahmet artık kendi ailemiz var her dk her dk gidilirmi böyle rahat edemiyorum vs vs
Eşim o konuda devre dışı işte. kardeşi aylaaarca kaldı en son ben artık geceleri uyku uyumuyordum.baktı çıldırıyorum. ancak o zaman sesi titreye titreye dedi.
ne diyim gelmeyin mi diyeyim diyor. de diyorum demem diyor. baya saçma yani.

Eşim o konuda devre dışı işte. kardeşi aylaaarca kaldı en son ben artık geceleri uyku uyumuyordum.baktı çıldırıyorum. ancak o zaman sesi titreye titreye dedi.
Bastan fazlasıyla taviz vermişsiniz malesef
Ben olsam argo olucak biraz ama koynuma almazdım
Evde birileri varken rahat edemiyorum derdim vs
Bu böyle devam eder sizin

Bende sizin gibi olsaydım kv ile aramda sorun olmazdı.. kimsenin olmazdı.
Herşeye evet, tamam, güler yüz.. gösterirseniz.. istemediğiniz şeylere bile tamam derseniz. Tabi ki de aranızda bi sorun olmaz.

Kendi isteğiniz doğrultusunda hayatınızı yaşamaya başlayın.. o zaman görelim kv ve görümceleri :)

Oh.. alttan alttan gazı verip yollarını bulmuş onlar. Bu devran böyle sürer.
Bir an önce dur demen lazım.

Kötü olmayı bile göze alman lazım. Yoksa içten içe hep böyle mutsuz olacaksın.

Hayır demeyi bilmelisin. Müsait değilim başka zaman demeyide!
Sınırların ve çizgilerin olsun.. yuvanı yol geçen hanına çevirmişler

bunu konuşarak aşamazsınız
sınırını bilmeyen insana lafla bir şey anlatılmaz bence.
yavaş yavaş geri çekeceksiniz kendinizi.
mesafeli ve soğuk olacaksınız.
kendi akrabalarınızı yatıya çağıracaksınız mesela ve açıkça gitmelerini isteyeceksiniz.

kızlar merhaba, 1,5 sene önce evlendim yaklaşık olarak. Çalışıyorum ,eşimde çalışıyor, maddi sorunlar haricinde büyük sıkıntılarımız yok. Sakin sessiz uysal biriyimdir.Eşimde öyle hatta çoğu zaman çok konuşkan da değildir.Ailesine çok düşkün en önemli kısmı o.

Şimdi asıl konuya gelirsem evlendiğimden beri evde yalnız kalmadım. Bir görümcem geldi bende kaldı aylarca. Görümcelerimle anlaşırım sıkıntım yok ama daha 3 aylık evliydim ve aylarca bende kaldı gitmedi ev bulacağım ayağına. Hadı bunu atlattık. O gitmeden eşimle tartıştık eşimde konuştu,gitti kardeşi. Küslük vs olmadı.Ben hep iyiydim zaten, benden yana bir sıkıntıları yok her zaman güleryüzlüydüm.Eşime sadece rahatsızlıklarımı söylerdim. O da iletebildiği kadar iletirdi.

Şimdi aralıklarla annesi ve kız kardeşi bize gelip birer hafta kalıyor.Biz çalışıyoruz,bizi gördükleri yok bana çok saçma geliyor. İyi tamam dedim kalsınlar.
Ardından bir rahatsızlık oldu 2-3 hafta bizde kalmaları gerekti rahatsızlıktır dedim sustum. Hastalarına bende baktılar.(okuyan olursa diye detaya giremiyorum) ama çok saçmaydı önceden planlanmıştı gidelim şekerportakalında bakalım demişler.Burası daha rahatmış.

Ayrı şehirlerdeyiz ama uzak şehirler değil birbirine.2 haftada bir ya biz geliriz ya onlar kesin bir şey bulur gider.3 haftaya çıkmadı bu aralık daha. Kafayı yiyesim geliyor.

Şimdi ben artık bunu kullanmaya başladıklarını düşünüyorum.Kaynana ve görümcemle sıkıntım yok, ben evde yokken her yeri silip süpürürler vs yemekleri yaparlar ama onlar evdeyken ben kendi evimmiş gibi hissedemiyorum. Ev benden çıkıyor.Ama diyecek tartışacak hiçbir şey de diyemiyorum kızımın evine çöreklendik, sağolsun kızıma geldik filan diyorlar mecbur ses çıkartamıyorum.

Ama artık yoruldum.

Sürekli evde birilerinin olmasından,mutlaka bir action olup bizim gitmemizden ya da onların gelmesinden, rahatça gelip haftalarca kalmalarından, hatta bizim evde olmayacağımızı bile bile gelmelerinden...

Akıl verin.

Bu arada hep emrivaki yapıyorlar biz geliyoruz diye eşimde ne diyim gelmesinler mi diyim diyor. Beni hiç aramıyorlar.

Ayy hepsini okuyamadım. Ben burda fenalık geçirdim. Ben sevmem öyle gereksiz kalabalığı. Bir şekilde daha az gelmelerini sağlayın. Tatil köyü mü orası

Ben senin yerinde olsam anne bugun patatesli borek yapsana derim.iki gun sonra anne yaa pogaca canim cekti ben gelemeden yapiver derim. Sonraki gun anne bana bir kisir yap derim yapsinda yapsin bakalim bidaha gelicekmi

Onlara yüz vermeyin. Onların yanındada eşinize küs gibi olun anlasın üstünüze çok düşecektir o zaman ama yüz vermeyin tm gelinir gidilir evlat ama bu kadar da olmaz bi gün kal git bunlar biraz cimrimi yiyicimi bedavacımı acaba bunlar ikisi birden çalışıyo para çok herşey leri var sanıyolardur. Arada maddi konulardan açın şu borç var bu borç var bide her geliyoruz dediklerinde bişeyler isteyin pahalı şeyler misal tavuk mangal kömürü alın mangal yapam de evde yicek bişey kalmamış de masrafları bali onlara yükle maddi sıkıntım var diyon bak. Eşini aradıklarındada telefonu açmadan eşine kızgın bi şekilde gelcez derlerse bizde çıkıyoduk falan desin öyle söylet. Kendi ailen geliyomu bu kadar sık gelmiyorsa eşine söyle bende diyicem bizimkilerde gelsin günlerce kalsın evlilik diye bişey kalmasın de. Ya ana babadır saygı sevgi olucak yardım edilir tabi ama devamlı dip dibe birbirinizden sogursun uz oturup konuşun bu konuyu eşinizle.

ya tabi her anım iyi olduğu için tabi onların da iyi olması muhtemel. ama öyle zekiler ki ben eşimle kötü olurum onlara hiç birşey olmaz gibi. bana soran yok zaten oğullarını arıyorlar.
daha az gitmeye başlasam?
ya da aradıklarında eşimi ay dur bana ver deyip ben mi alsam?

Onlara yüz vermeyin. Onların yanındada eşinize küs gibi olun anlasın üstünüze çok düşecektir o zaman ama yüz vermeyin tm gelinir gidilir evlat ama bu kadar da olmaz bi gün kal git bunlar biraz cimrimi yiyicimi bedavacımı acaba bunlar ikisi birden çalışıyo para çok herşey leri var sanıyolardur. Arada maddi konulardan açın şu borç var bu borç var bide her geliyoruz dediklerinde bişeyler isteyin pahalı şeyler misal tavuk mangal kömürü alın mangal yapam de evde yicek bişey kalmamış de masrafları bali onlara yükle maddi sıkıntım var diyon bak. Eşini aradıklarındada telefonu açmadan eşine kızgın bi şekilde gelcez derlerse bizde çıkıyoduk falan desin öyle söylet. Kendi ailen geliyomu bu kadar sık gelmiyorsa eşine söyle bende diyicem bizimkilerde gelsin günlerce kalsın evlilik diye bişey kalmasın de. Ya ana babadır saygı sevgi olucak yardım edilir tabi ama devamlı dip dibe birbirinizden sogursun uz oturup konuşun bu konuyu eşinizle.
yok daha benim ailem zaten gelenin çok kızım bi başbaşa kalamadınız deyip bir hafta kalmadılar bende

laf arasında başbaşa kalmak ıstedığınızı soyleyın ... yorgunluklarınızı eve gelınce rahat gıyınıp dolaşmak ıstedığınızı soyleyın mesela ....

Bastan fazlasıyla taviz vermişsiniz malesef
Ben olsam argo olucak biraz ama koynuma almazdım
Evde birileri varken rahat edemiyorum derdim vs
Bu böyle devam eder sizin
cinsellikle terbiye edilebilen erkeklerden değil eşim. keşke olsaydı da vermiyorum deyince ayaklarıma kapansaydı

Ben senin yerinde olsam anne bugun patatesli borek yapsana derim.iki gun sonra anne yaa pogaca canim cekti ben gelemeden yapiver derim. Sonraki gun anne bana bir kisir yap derim yapsinda yapsin bakalim bidaha gelicekmi
hepsini sesini çıkartmadan yapar kadın inanır mısın? iş güç sökmüyor kapı pencere ne varsa ben yokken siliyor

aynıı bizimkiler kalmazda her konuda oğlunu arar konuşur eşimde ne diyim dio sizin gibi. baştan hep iyi niyetli baktığımızdan.. onlar demesede sende geldiklerinde siz geldiğiniz için gidemedk suraya gidicektk falan de napcaksın yani eşin diyemiyosaa

laf arasında başbaşa kalmak ıstedığınızı soyleyın ... yorgunluklarınızı eve gelınce rahat gıyınıp dolaşmak ıstedığınızı soyleyın mesela ....
ya eve onlar varken bi misafir geldi onların tanıdığı.kız kvsini yerdi.sürekli geliyor bıktım artık daha yeni evliyim diye. ayyy ne kadar haklısın yavrum tabi başbaşa kalmak istersin dediler.
bana gelince düşünen yok ya da işlerine gelmiyor

Şimdi asıl konuya gelirsem evlendiğimden beri evde yalnız kalmadım. Bir görümcem geldi bende kaldı aylarca. Görümcelerimle anlaşırım sıkıntım yok ama daha 3 aylık evliydim ve aylarca bende kaldı gitmedi ev bulacağım ayağına. Hadı bunu atlattık. O gitmeden eşimle tartıştık eşimde konuştu,gitti kardeşi. Küslük vs olmadı.Ben hep iyiydim zaten, benden yana bir sıkıntıları yok her zaman güleryüzlüydüm.Eşime sadece rahatsızlıklarımı söylerdim. O da iletebildiği kadar iletirdi.

Şimdi aralıklarla annesi ve kız kardeşi bize gelip birer hafta kalıyor.Biz çalışıyoruz,bizi gördükleri yok bana çok saçma geliyor. İyi tamam dedim kalsınlar.
Ardından bir rahatsızlık oldu 2-3 hafta bizde kalmaları gerekti rahatsızlıktır dedim sustum. Hastalarına bende baktılar.(okuyan olursa diye detaya giremiyorum) ama çok saçmaydı önceden planlanmıştı gidelim şekerportakalında bakalım demişler.Burası daha rahatmış.

Ama artık yoruldum.

Akıl verin.

Kocana cilve yap sonra da üff rahat edemiyorum de.Kıyıda köşede öp mesela amaan kendi evimde de ulu orta da sarılıp öpemiyorum neyse de.Duşa gircem ama çekiniyorum yanlış anlamazlar inşallah de.Annenler gidince şöyle baş başa özel bir yemek hazırlıcam bize de.Falan filan.Ama şikayetçi olma o dolar yavaş yavaş

cinsellikle terbiye edilebilen erkeklerden değil eşim. keşke olsaydı da vermiyorum deyince ayaklarıma kapansaydı

Alla alla halbuki daha yeni evli sayılırsınız
O zaman sürekli haftasonlarınıza plan yapın bigün arkadasınıza bigün sizin aileye bigün bi yere vs vs planınız olsun

ya bunlara laf soksam diyorum ben. bi gittiğimde. of ya amaaan biz de hiç yalnız kalamadık yoruldum gibi.
ya da telefonda eşimle konuşurken alıp,vermezsede kendim arayıp, bu hafta müsait değiliz demek?
ya da eşimle ciddi bir tartışma yaşayıp yeter artık demek (şu sıra yapamıyorum hastalık mevzularından dolayı acımasız vizdansız gibi olursam diye)
of amaaan ne zormuş evlilik

eşim ne deyim dediklerinde gelme de diceksiniz. başka çözümü yok. o demiyorsa siz deyin müsaşt değiliz diye. ha geldiler mi? kesinlikle yüz vermeyin ve konuşmayın.

siz kötü gelin olmamak icin kocanizi one surmeyin o zamam, belli diyemez o

anne iyi hos geliyosunuz da ben artik kendi evim degil de birlik oturuyoruz senin evinde gibi hissediyorum deyin

biraz kötü olun yapacak bisey yok

bu kadar agir olmasa da beni sevmeyen ve istemeyen bi kv ile benzer seyler yasadim

senede bi kez gelirler bi kac gun kalir giderler
ondan önce ayni yerde oturuyoduk aramiz 20 dkydi gidip kaliyoduk gelip kaliyolardi, burda ben hep devre disiydim emrivaki yapiyolardi sizin gibi. sizi anliyorum ama bu esinizle cozebileciginiz bisey degil maalesef

Back
X