• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akıl verir misiniz?

Fight4freedom1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2021
5.399
5.205
148
Konu eşim. Eşim 35 yaşında lise mezunu, bu zamana kadar özelde çalışmış.Şuanki işi araba ile dagıtım işi. Bazen 12 de bazen akşam 9 da bitiyor. Şartları çok kötü degil. Çok iyi de degil.İki kişiyiz ve gayet yetiyor. Kenara para bile atabiliyorum. Birikim olarak dügünden gelen altınlar var. Ols olsa 40bin civarıdır. Bende iş arıyorum.Eşimin yakın arkadaşının dükkanı var. Kendi işini yapıyor.O,abisi ve eşimin kardeşi sürekli eşime şu işe gir, bu işe gir sürekli akış veriyorlar. En son akıl verdikleri iş araba ile kargo dagıtım. Ayda 6bin kazandırıyor. 100bin kredi çekip 170 olarak ödeyeceğiz. Araba alacagız sıfır falan. Benim aklıma yatmadı. Bana batmakta var çıkmakta ya iyi kazanırsa, adama engel olma diyorlar.Eşim 12 de işten çıksada önce arkadaşının yanına ugrar öyle eve gelir.
Bugün geldi eve. Bunu sürekli yapıyor bu arada. Odaklanmış bir yere.Yok benden bişey olmaz, insanlar bu parayı nasıl kazanıyor, yok nolacak böyle. Kardeşi ile tüm muabbetleri iş, araba, para hakkında. Sürekli melankolik takılıyor.
Derdi olmasada kardeşi işsiz ve iş begenmıyor. Geçen oturdu agladı hüngür hüngür.Yok eşimden birşey gelmiyor. Destek olamıyorum. Ki kardeşi yüksek maaşla bir iş istiyor. Her işte çalışmaz.
Bi gün arkadaşına üzülüyor, yok annesi hasta diye.
Sizlere sorum ben bu adama nasıl tavsiye de bulunayım?Vücudum özeli kaldırmıyor diyor. Şu işi yap dıyorum. Olmaz tatili yok diyor.Ki eve gelip bu konuyu açtı. Direk dedim ki. Sana gelen arkadaşın akıl vermiş. Napayım istedigi işi yapsın 100 200 bin zarara mı girelim.Kafama yatan iş önerseler girsin tabiki. Ama gideri gelirinden fazla iş öneriyorlar.

A
Konu eşim. Eşim 35 yaşında lise mezunu, bu zamana kadar özelde çalışmış.Şuanki işi araba ile dagıtım işi. Bazen 12 de bazen akşam 9 da bitiyor. Şartları çok kötü degil. Çok iyi de degil.İki kişiyiz ve gayet yetiyor. Kenara para bile atabiliyorum. Birikim olarak dügünden gelen altınlar var. Ols olsa 40bin civarıdır. Bende iş arıyorum.Eşimin yakın arkadaşının dükkanı var. Kendi işini yapıyor.O,abisi ve eşimin kardeşi sürekli eşime şu işe gir, bu işe gir sürekli akış veriyorlar. En son akıl verdikleri iş araba ile kargo dagıtım. Ayda 6bin kazandırıyor. 100bin kredi çekip 170 olarak ödeyeceğiz. Araba alacagız sıfır falan. Benim aklıma yatmadı. Bana batmakta var çıkmakta ya iyi kazanırsa, adama engel olma diyorlar.Eşim 12 de işten çıksada önce arkadaşının yanına ugrar öyle eve gelir.
Bugün geldi eve. Bunu sürekli yapıyor bu arada. Odaklanmış bir yere.Yok benden bişey olmaz, insanlar bu parayı nasıl kazanıyor, yok nolacak böyle. Kardeşi ile tüm muabbetleri iş, araba, para hakkında. Sürekli melankolik takılıyor.
Derdi olmasada kardeşi işsiz ve iş begenmıyor. Geçen oturdu agladı hüngür hüngür.Yok eşimden birşey gelmiyor. Destek olamıyorum. Ki kardeşi yüksek maaşla bir iş istiyor. Her işte çalışmaz.
Sizlere sorum ben bu adama nasıl tavsiye de bulunayım?Vücudum özeli kaldırmıyor diyor. Şu işi yap dıyorum. Olmaz tatili yok diyor.Ki eve gelip bu konuyu açtı. Direk dedim ki. Sana gelen arkadaşın akıl vermiş. Napayım istedigi işi yapsın 100 200 bin zarara mı girelim.Kafama yatan iş önerseler girsin tabiki. Ama gideri gelirinden fazla iş öneriyorlar.
Aglamak filan çok abartı tepkiler bı erkeğe göre ki ben bile ağlamam bu sebeplerden.

Niye böyle eşiniz ?

Aglamak filan çok abartı tepkiler bı erkeğe göre ki ben bile ağlamam bu sebeplerden.

Niye böyle eşiniz ?

A

Niye böyle eşiniz ?
Bilmiyorum.Kardeşi sürekli iş bulamadım moralım bozuk dıye anlatıyor. Kardesını cok sevıyor. Bende bugun dedım artık. İş begenmıyor ama dedım. Gercekten ıs begenmıyor.

Bilmiyorum.Kardeşi sürekli iş bulamadım moralım bozuk dıye anlatıyor. Kardesını cok sevıyor. Bende bugun dedım artık. İş begenmıyor ama dedım. Gercekten ıs begenmıyor.
Hiç bı fikrim yok çünkü kocaniza şaşkınım.

Hiç bı fikrim yok çünkü kocaniza şaşkınım.
Salya sümük agladı. Ya arabamız falanda var. Kenarda paramız var. Durumumuz kötü degıl o kadar. Tamam kiradayız ama bence kötü degılız. Ya sürekli benden cacık olmaz, ben şöyleyım deyıp duruyor. Ben ne dıyecegımı şaşırdım artık.

Salya sümük agladı. Ya arabamız falanda var. Kenarda paramız var. Durumumuz kötü degıl o kadar. Tamam kiradayız ama bence kötü degılız. Ya sürekli benden cacık olmaz, ben şöyleyım deyıp duruyor. Ben ne dıyecegımı şaşırdım artık.
Sen herşeye kosturuyorsun bı cacık olmayan kardesin kocacim demek lazım.
Der misiniz bilemiyorum

8

Dedim zaten. Sen ne işlerde çalıştın. O da calıssın. Parası var, gencecik adam dedim. Ses etmıyor. Kardeşine cok iş denk geldı ama yüksek maaslı rahat ıs ıstıyor.
Eşiniz aileci bir adam ve bu hassasiyetini duzeltmenin hiç bir yolu yok
Bı versiyonu da babamdı 65 yaşına gelmiş halen aynı adam,değişmezler

Eşinizin risk alıp işe girmesi dueumunda tek zararıniz 70-80 bin mi olacaj ?

Allahim nedir bu elalemin aklından çektiğimiz
Benim kocam da ayni böyle filanca şunu dedi falanca bunu dedi, tepki göstersem asla bir daha benle paylaşmaz yapacağını yapar. Açıklayarak anlatmaya çalışıyorum surekli, ama bak şöyle bir tarafı da var gibi. Sen ne anlarsın falan yapıyor önce (iş tecrübem kendisinden fazla bu arada) sonra mutlaka düşünüyor ki vazgeciyor şükür
Sen tavsiyede bulunmaya açıklamaya devam et. O an anlamak istemiyor gibi görünse de mutlaka sonrasında düşünüyordur. Allah bu çok bilen poh yiyen elalemleri bildigi gibi yapsın. Onlara birsey olmuyor tabi işkembeden sallamak kolay

Pandemide kargo eve teslim olayı artınca eşinize önerdikleri iş patlama yaptı. Ama pandemiden sonra düşüş yaşayacak ve bınun için yatırım yapanlar da o yatırım ellerinde kalacak. Vücudum özeli kaldırmıyor ağlama filan ayyy çok prensesmiş eşiniz. Kendi payınızı ayırın, evin bütçesini de ayırın iş bulduğunuzda sizin paranızdan zırnık o yatırıma aktarmayacağınıxı söyleyin gitsin kendi başına batsın

Eşiniz aileci bir adam ve bu hassasiyetini duzeltmenin hiç bir yolu yok
Bı versiyonu da babamdı 65 yaşına gelmiş halen aynı adam,değişmezler

Eşinizin risk alıp işe girmesi dueumunda tek zararıniz 70-80 bin mi olacaj ?
Bu dedigi işe basvurduk. Şükür cıkmadı. Sıfır araba almamız lazım. En az 140 bin. 100 kredı ceksek. 170 ödeyecegız. Ve 5sene sonra arabayı satıp bıdaha araba almamız gerek. Ve bu işin 5sene garantı sı yok. Aylık net gelır sadece 6bın TL. Ve arkadasları olmazsa arabayı satar borcu kapatır dıyor. Şu akıl verenlere sinir oluyorum. Gecen arkadaşı gene iş konusu açtı. Dedim ki bu iş tutmazsa bu adamın evlılıgın bıterse sorumluluk alabılecekmısınız. Aşırı baskı yapıyorlar. Olum şu işe gır, yok sürünme

Pandemide kargo eve teslim olayı artınca eşinize önerdikleri iş patlama yaptı. Ama pandemiden sonra düşüş yaşayacak ve bınun için yatırım yapanlar da o yatırım ellerinde kalacak. Vücudum özeli kaldırmıyor ağlama filan ayyy çok prensesmiş eşiniz. Kendi payınızı ayırın, evin bütçesini de ayırın iş bulduğunuzda sizin paranızdan zırnık o yatırıma aktarmayacağınıxı söyleyin gitsin kendi başına batsın
Ben en son altınları vermeyın dusunmustum. Bana dedıkı ben ömür boyu sürüneyım böyle bla bla... Ama araştırdım kafama yatmadı.Kendı adıma atıyorum parayı kenara. Eşim cok merhametli. Gıder verır altın falan ne varsa..

Allahim nedir bu elalemin aklından çektiğimiz
Benim kocam da ayni böyle filanca şunu dedi falanca bunu dedi, tepki göstersem asla bir daha benle paylaşmaz yapacağını yapar. Açıklayarak anlatmaya çalışıyorum surekli, ama bak şöyle bir tarafı da var gibi. Sen ne anlarsın falan yapıyor önce (iş tecrübem kendisinden fazla bu arada) sonra mutlaka düşünüyor ki vazgeciyor şükür
Sen tavsiyede bulunmaya açıklamaya devam et. O an anlamak istemiyor gibi görünse de mutlaka sonrasında düşünüyordur. Allah bu çok bilen poh yiyen elalemleri bildigi gibi yapsın. Onlara birsey olmuyor tabi işkembeden sallamak kolay
Sonunda diyecegim ki tamam bu işe gir. Ama batarsa bu arkadaşınla asla görüşmeyeceksın ya d evlılıgın bıtecek. Ya cok iyi bısey olsa kendı yapardı. Sürekli bir iş sevdası. Tüm muabbetleri bu. İşten öglen 12 de cıktıgı oluyor. Halaa memnun degıl.

Pandemi bitince arabayla kargo dağıtma işi devam edecek mi acaba bunu ataştırmış mı eşiniz?
Ubercilerin başına neler geldi bilmiyor zaar.
İşte bu kankısının yan dükkanındakı adam bu işi yapıyor. Ayda 10bin kalıyor falan anlatmıs. Bende sosyal medyadan bu işi yapanlara dırek sordum. Grupları falan var. Insanlar o kadar kredı cekıp araba alıp bu işe gırılmez dedı. Elde arabamız olsa neyse.. Ayrıca şuankı aldıgından 2bın fazla alacak. Lafta kendı ısını yapacak. Sürekli arkadaşı baskı yapıyor

Kocanda şükür eksikliği hastalığı var
Bugün dedim ki bi gün çok paran olur kör ya da sakat olursan görürüm seni dedim.Evet şükürsüz. Ne anası hasta ne babası. Üzüldüğü agladıgı şey kardeşinin iş bulamaması hatta begenmemesı. Şuankı işine girmek için can atıyordu zamanında. Şimdi gözü daha da yüksekte. Mesela araba var bizde. Neymiş millet 1milyonluk arabaya biniyormuş. Ben nıye bınemıyorum dıyor

Back
X