AKILA GERÇEKTEN İHTİYACIM VAR... LÜTFEN YARDIM EDİN...

evlılık öcü değil yaaa bizde 5 yıllık ılıskı sonrasında evlendık ki ben evlılık kurumunu onemsemeyen bırı ıdım sadece bır evladım olsun o da aıle ıcerısınde dunyaya gelsın ve buyusun ısterdım ama esım ne evlılık ne yenıden cocuk yapmak bu fıkırlere karsı ıdı ben kendı adıma bana haksızlık edıldıgını dusunuyordum sonucta bu hakkı bır baskasına vermıs ve bır cocuk sahıbı olmustu..
ben zaman gectıkce aıle ve cevre baskısının da payı buyuk evlenmemız gerektıgını soyledım ona kalsa hala bekardık ama ıkı yıldır evlıyız ve dunya tatlısı bır kızım var ıyıkı evlenmısız dıyemem cunku evlılık sorumluluk ısteyen bır iş ama ıyıkı kızım dunyaya gelmıs ıyıkı aılem vs evlenmemıze vesıle olmus dıyorum ama sunu bılıyorum yıne olsa yıne esımle evlenırdım bır baskası ıle degıl..!!
yanı eger kı cocuk sahıbı olmayı dusunuyorsanız yasınız da bellı bır yasa gelmıs artık bence en azından bır nıkah kıyınve ılıskınıze kaldıgınız yerden devam edın, boylelıkle rahatca bır evı bır hayatı paylasır ıstersenız evlat sahıbı olursunuz hemde aılenız vs konusmaktan elestırmekten vazgecer..

9 sene mi? bu adam evlenir mi evlenme mi bilemem ama sizinle evlenmeyeceğini söyleyebilirim.

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim...Hepinizin yazdıklarında ayrı ayrı haklılık payı mevcut..Yalnız bırakmadığınız için teşekkürler...

Evlilik bir imza değil cnm birbirine daha çok bağlanmak birbirine ait olmak , işin içine aileler girdiği için ve Türk toplumunda gelin gelinimiz sahiplenme çok fazla olduğu için iki tarafida bunallttiklari için evliliklerde genelde problemler çıkıyor . Siz belli bir yaşa gelmissiniz artık kimseyi kendinize karistirtmazsaniz , ilişkinizi bir adım daha öne taşımanın ne kötülüğü olabilir . Kendisi evliliği kötü bisekilde yaşamış olabilir ama sen iyi yada kötü hiç yasamadin ve şuan seni mahrum ediyor buda çokta haklı gelmedi bana , sende çok onemsemiyorsun belki ama ailen neden seni gelinlikle mutlu görmesin her anne babanın isteğidir . Başkaları için mutluluk değil bu sana emek veren seni doğuran büyüten kişilerin senin için hakkıdır çok bişey istemiyorlar . Evlenmeyipte mutlu olanlar yokmu tabikide var ama olumsuz yanlarida malesef göz ardi edilmeyecek kadar..

Imzasız olunca beraber yasayınca evlılıkten cokmu farklı olacak yoksa tek derdı canı sıkıldıgında kapının onune dusunmeden koyabılecek olmasımı.

Ayrıca sız 36 yasında koskocaman bır kadınsınız , baskasınımı bulamadınız da bu gecmısınden depresıf kısıye kaldınız

"Alt tarafı bir imza diyorum,olmasa ne olur diyorum" derken imza atarak evlenenlerin çoğunlukta olduğunu, yuva kurmanın aile olmanın bir gereği olduğunu unutmayın. İmzasız ilişkiler pamuk ipliğine bağlı olur, merasim olmadığı için tek söze bakar ki sonraki süreçte ailenize mahçup olabilirisniz. Bir şehir değiştirmek, hayatınızı değiştirmektir... Sevgiliniz "alt tarafı bir imza" desin de ailenizi de sizi de zora sokmasın. Fedakarlık yapan neden hep kadınlar oluyor? Sizi istiyorsa evlensin gidin istediğiniz yere... Evlenmek istemeyen erkek kaçış yolu bırakıyordur kendine unutmayın.

9 Senelik bir iliskiniz var ve halen evlenmediniz?
Bukadar sürede zaten anlasip anlasamayacaginiz belli olmasi gerekirdi! 50 Yasinda felanmi karar vermeyi istiyor sevgiliniz?
Evlensenizde birsey degiscegini sanmiyorum asil sorun birlikte oldugunuz kisi 9 senede ikna edemediyseniz dahada etmeyin
sorumluluk alamiyor demekki. Aileninizin bukadar sabretmesi bile hayret verici dogrusu.. oglunuda görmeyen ilgilenmeyen biriyse eger bence geri cekin kendinizi cünkü suan icin sanki öyle oluruna

birakmis devam ediyor ve böylede devam edecek.

9 senedir evliliğe ikna edemediyseniz daha da edemezsiniz emin olun. Kendi korkuyor ama bu arada sizin yıllarınız gidiyor ki gitmiş zaten. Üstelik iki aile de biliyor. Belirsiz, karanlık bir gelecek var önünüzde. Ben olsam ayrılırım.

kendi şartlarınızla aynı evi paylaşıyosanız evet evlilik sadece bi imzadan ibaret ama siz hala aileniz iel yaşıyosanız evlenmiyor olmanız çok saçma.

ayrıca çocuğunu neden görmüyor, o kısım önemli.

sen de 36 yaşına gelmişsin çocuk sahibi olmayı düşünmüyor musun?

Evlilikten korkmak diyince benim aklima beraber yasamaktan ortak yasamdan korkmak geliyor siz imza atmaktan korktugunu mu dusunuyorsunuz.Sonucta ortak bir yasamdan yani evlilikten korkan adam imzayi atmasa da beraber yasamaktan da korkmasi gerekir.Beraber baska sehre gidelim ama imza atmayalim sacma geldi bana.Evlilik bir imzadan ibaret olmadigi gibi evlilikten korkmak da imza atmaktan korkmak demek degil.Imza fobisi yoksa tabi:)

Sizde bi ara zatn " evlenelim" havasini vermissiniz ama sevgiliniz hayir diyince birden " bencede gereksiz yaa' demissiniz.
Evlilik herseyden once kadinin guvencesidir. Eger ilerde basim agrimasin bi kadin olarak diyorsaniz o zmn tamda evlenirsiniz.
Huzuru bekar hayati ysayark bulamazsiniz.
Herseyin basinda evlenip bosanan kadinlarin cinsellik yasamis oldugunu herkes biliyor ve sorun gormuyor, ama bekarsan ve uzun seneler sonra ayrilmissan hal boylemi? Bakis acisi farklidir bu durumda.
Dedgim gibi, simdiki huzuru ve ilerdeki huzuru istiyorsan, evlilik.
Yoksa zatn sen zorlamiyim dedigin, gozunden sakindigin sevgiline hiiic biseycikler olmaz. Olan sana olur.

Senin guvendigin kadar adam sana guvenmiyor farkinda misin bilmiyorum.

Bir de bir daha evlenmeye korkacak kadar ne gecmis basindan? Karisi darp mi etmis sevgilini veya psikolojik siddet mi uygulamis, tecavuz mu etmis?

Ne alakası var ya evlenseniz niye mutsuz olasınız aileniz haklı yıllarca sevgili olarak devam mı edeceksiniz bir çocuk istemeyecek misiniz.

O değil de bu adamı 9 yıldır bekliyorsanız yazık olmuş size. Ayrıca evlilik sadece çocuk için değil iki insanın bir birine verdiği çok manalı bir söz. Çok güzel bir ilişki şekli şayet dengini bulduysa insan. Sizi bundan mahrum etmiş.

Yuvarlak hesap on yil de , koskoca on yıl ... Ailenin peygamber sabrı varmış valla .. açıkçası sonuçlanmayan bu denli uzun ilişkilere karşıyım ,herşeyi yaşadın bitti gitti bi çocuk heyecanı kalmış ,onuda adam yaşamış zaten ,eeee niye evlensin .. alan razı veren razı ,erkek olsam bende evlenmezdim ,sebeb yokki ...

Ben olaya alt tarafı imza diyerek bakmıyorum alt tarafı imza olsaydı zaten evlenirdiniz
Nikahsız beraber yaşamayın derim

bence evlilik diye tutturman lazım. evet bir imza önemli değil falan ama bunun ayrılığı var ölümü var allah gecinden versin. kendini sağlama almak için evlenmen lazım.

burda seni yargılayan arkadaşları da önemseme bence, onlar seni anlamazlar.

bana göre siz istiyorsunuz ama sevgiliniz istemiyor ve bunu size kabul ettirmiş. Ayakları yere basan bir bayansınız sizin istekleriniz önemli. Bence kendinizi böyle bir duygudan mahrum bırakmayın.peki anne. Olmak gibi bi isteğiniz var mı? Sevgiliniz çocuğuyla neden görüşmüyor? Bence asıl düşünülmesi gereken şey bu .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…