• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

akla ihtiyacım var. Özellikle anneler bakabilir mi

esasen anneden bir şey saklanmaz.çocuklarını en iyi anlayabilecek kişi o dur.
ama bazı durumlarda iletişim eksik kalabiliyor.kuşak ve farklı yetişme tarzını bazı
anne kız ilişkileri kapatamıyor maalesef.

be de her şeyi anlatabilen biri olamadım sayesinde.şimdi bile anlatsam bir şekilde bahanesi var.
yalan söylediğim durumlar oldu,olmasa daha güzel olurdu.ama sonuçta bana pişmanlık verecek
hiç bir şey de yaşamadım çok şükür.

ailelerimizin eksik iletişimi sayesinde bazen şahsi sorumluluklar almaya çok önceden başlarız.
iyi ölçüp tartmak gerekiyor bu yüzden.

şuan sevgilinle ne kadar zamanda bir görüşüyorsun? ve görüştüğünüz yerlerin senin için sakıncalı veya riskli, başına bir şey gelebilecek yerler olduğunu düşünüyor musun? ıssız, tehlikeli vs...

4 yılı bitirdik. Evet bazen sessiz sakin yerlere gidiyoruz. Basıma birşey gelmesi derken onun birsey yapmasndan mı bahsediyosunuz

4 yılı bitirdik. Evet bazen sessiz sakin yerlere gidiyoruz. Basıma birşey gelmesi derken onun birsey yapmasndan mı bahsediyosunuz

sorularımı çok yanlış anladın. :27: ne zamandır birliktesiniz demedim, ne kadar zamanda bir görüşüyorsunuz dedim. bunu da şunun için sordum. eğer sık görüşüyorsan ailen bir zaman sonra daha şu gün görüşmediniz mi demeye başlayacaklar. sonra sen yine ayşe fatmayla çıkıyorum demek zorunda kalacaksın. ama çok sık görüşmüyorsan bu dediğim sıkıntıyı pek yaşamazsın.

sorularımı çok yanlış anladın. :27: ne zamandır birliktesiniz demedim, ne kadar zamanda bir görüşüyorsunuz dedim. bunu da şunun için sordum. eğer sık görüşüyorsan ailen bir zaman sonra daha şu gün görüşmediniz mi demeye başlayacaklar. sonra sen yine ayşe fatmayla çıkıyorum demek zorunda kalacaksın. ama çok sık görüşmüyorsan bu dediğim sıkıntıyı pek yaşamazsın.

Evet yanlış anlamışım dikkat edince anladm ne zamandır dememisşiniz pardon :D genelde haftada bir bulusuyoruz bazen haftada iki oluyo bazen de haftayı geçiyo

Evet yanlış anlamışım dikkat edince anladm ne zamandır dememisşiniz pardon :D genelde haftada bir bulusuyoruz bazen haftada iki oluyo bazen de haftayı geçiyo

işte sık görüştüğün zamanlarda daha bu hafta görüştünüz dememe ihtimalleri çok az söyleyeyim. :) hatta bizimkiler bir ara abartıp daha geçen ay görüştünüz falan demeye başlamışlardı. :37:

6 yıl boyunca yalanlarla sevgilimle buluşmuş biri olarak söylüyorum. Anneni en iyi sen tanıyorsun. Annenin vereceği tepkileri tart ölç.

Herkes artık annene söyle dediği zaman bir gaza geldim ve gittim anlattım. Söylemez olaydım. :) Hayatımı zindan etti. Bu sefer hiç buluşamaz oldum. En sonunda ayrıldık dedim ama eski özgür günlerime hiç dönemedim. Her şeyimden şüphelenir oldu. Hee benimki fazla takıntılıydı belki. :) Bi de babamdan çok korkuyodu. Bunu bilmenin sorumlulugunu taşıyamadı mesela. Bekaretim hakkında bile tespitler yapmaya kalktı :))

Annemin baskılarından mezun olur olmaz evlendik biz de :)

Annen seni sorgulamıyorsa ağzını aramıyorsa belki de böyle bir şeyi bilmek istemiyordur benimki gibi. Yine de buluşcağın zaman anneye söylemek gibi bir rahatlık yoktur heralde. Umarm istediğin gibi olur :)

senin yaşlarındayken ben de yalan söylerdim. çünkü doğruyu söylesem annem kızardı ya da bir sürü soru sorardı.
çoğu kız yaşamıştır bunu sen yaşlardayken.
şimdiyse neredeyse hiçbir şeyi gizlemem. ve geçmişte söylediğim yalanlara bin pişmanım. çünkü hiçbir yalan annemi üzdüğüme değmedi.:43:

Aslında bizim en büyük sorunumuz eğitim. Ben üniversite okuyorum o lise mezunu calısyo şimdi. Annem en cok bu duruma tepki gosterir o yuzden soyleyemiyorum. O da okuyo olsaydı sorun olmazdı. Belki de ailemin onu kabul etmeyecegini bildigim halde devam etmem yanlış ama onu cok seviyorum sizce ilerde aramızdaki bu fark sorun olur mu

Canım ben mesela en başından böyle bir ilişkiye kalkışmazdım. Bu konularda kendim daha pinpirikliyim annemden.

Üniversiteye ne zaman başladın, okul ne zaman biter? İnşallah aranızda bir sorun yaşamazsınız bununla ilgili onun dışında ailen bunu problem edecektir illa. Siz mutluysanız sen önemseme.

Sen ne okuyorsun ve erkek arkadaşın ne iş yapıyor bu da önemli tabi. Açıköğretimle de halledilebilecek bir iş yani..

Hepinize merhaba. fikirlerinize ihtiyacım var ben 19 yasndaym ve uzun suredir görüştüğüm birisi var ama bunu aileme soylemedim o yuzden de onunla bulusacagım zaman hep annemlere yalan soyleyip gidiyorum ve bu artk beni rahatsız etmeye başladı. Özellikle benim yaslarımda kızları olan annelere soruyorum siz böyle bi durumda kızınzn size durumu anlatmasnı istermiydiniz anneme yalan söylemek uzmek istemiyorum ama dogruyu soylesem izin vermeyeceginden korkuyorum sizce ne yapmalıyım hepinizin yorumlarını bekliyorum

Benim kızımın bana doğruyu söylemesini isterim beni arkadaş görüp herşeyini paylaşmasını isterim tabi aramızda saygıyı kaybetmiyecek bir şekilde olsun isterim yaşın biraz genç olduğu için anneler hemen böyle şeyleri kabullenemiyor biraz zaman ister büyüdüğünü hissetmesi için bence söylemende fayda var sonra yanlış biri çıkar karşına seni üzecek sen daha bunu göremezsin ama annelerin hisleri kuvvetli

6 yıl boyunca yalanlarla sevgilimle buluşmuş biri olarak söylüyorum. Anneni en iyi sen tanıyorsun. Annenin vereceği tepkileri tart ölç.

Herkes artık annene söyle dediği zaman bir gaza geldim ve gittim anlattım. Söylemez olaydım. :) Hayatımı zindan etti. Bu sefer hiç buluşamaz oldum. En sonunda ayrıldık dedim ama eski özgür günlerime hiç dönemedim. Her şeyimden şüphelenir oldu. Hee benimki fazla takıntılıydı belki. :) Bi de babamdan çok korkuyodu. Bunu bilmenin sorumlulugunu taşıyamadı mesela. Bekaretim hakkında bile tespitler yapmaya kalktı :))

Annemin baskılarından mezun olur olmaz evlendik biz de :)

Annen seni sorgulamıyorsa ağzını aramıyorsa belki de böyle bir şeyi bilmek istemiyordur benimki gibi. Yine de buluşcağın zaman anneye söylemek gibi bir rahatlık yoktur heralde. Umarm istediğin gibi olur :)

Bende bundan korkuyorum iste benim de hayatımı zindan ederse diye. Annem hic boyle seyler sormadı agzmı aramadı sevgilin var mı diye sanırım bilmek istemiyo. Tesekkur ederim (:

Canım ben mesela en başından böyle bir ilişkiye kalkışmazdım. Bu konularda kendim daha pinpirikliyim annemden.

Üniversiteye ne zaman başladın, okul ne zaman biter? İnşallah aranızda bir sorun yaşamazsınız bununla ilgili onun dışında ailen bunu problem edecektir illa. Siz mutluysanız sen önemseme.

Sen ne okuyorsun ve erkek arkadaşın ne iş yapıyor bu da önemli tabi. Açıköğretimle de halledilebilecek bir iş yani..

Başladığımızda ben daha çocuk denecek yastaydm. Zaten ciddi bisey degildi o zamanlar okul durumunu falan dusunmedim hic. Oylesine biseydi. Ama zamanla o bana ask oldu bende ona daha ciddi dusunmeye basladık. Okulumu ve bolumumi soylemek istemiyorum ama oldukca iyi bi universitede iyi bi bolum okuyorum. Simdi olsa böyle bi iliskiye baslarmydm bilmiyorum muhtemelen aramzda boyle bi fark varken baslamazdm ama sonucta simdi onu çok seviyorum ve bunca yılın hatri var onsuz yapamam zaten

Benim kızımın bana doğruyu söylemesini isterim beni arkadaş görüp herşeyini paylaşmasını isterim tabi aramızda saygıyı kaybetmiyecek bir şekilde olsun isterim yaşın biraz genç olduğu için anneler hemen böyle şeyleri kabullenemiyor biraz zaman ister büyüdüğünü hissetmesi için bence söylemende fayda var sonra yanlış biri çıkar karşına seni üzecek sen daha bunu göremezsin ama annelerin hisleri kuvvetli

Siz bi annesiniz hazır sizi bulmusken bisey daha sormak istiyorum. Kıznz üniversite mezunuyken lise mezunu biriyle olmasna yada evlenmesine tepkiniz ne olurdu

Siz bi annesiniz hazır sizi bulmusken bisey daha sormak istiyorum. Kıznz üniversite mezunuyken lise mezunu biriyle olmasna yada evlenmesine tepkiniz ne olurdu

Şimdi ben bazı şeyleri yaşadığım için ailemin yaptığının aynısını kesinlikle yapmam ama senin ailen daha nlayışlıdır ailem kısmetime mani olmuşlardı konuda vallahi aynısınım benzeriydi ben üni okuyoken eşim lise mezunuydu ve ne bir mesleği nede işi vardı ama insan olarak iyi birisi idi en azından beni çom seviyordu ama hiç hayırlı olmadı benim için sonra kendileri anladılar istediler eşimle izdivaç kurmamı ama hergün emdiğim süt burnumdan gelmişti ama ben böyle yapmıyacağım için kızımın bana yaln söylemesini istemem erkek arkadaşın temiz bir çocuksa helal sütü emmiş seni seviyorsa bence lise mezunuymuş değilmiş önemli değil yeterki seni mutlu etsin değerini bilsin peki arkadaşını okuma planları varmı ilerisi için ne düşünüyor? Eğitim açıcından iş açısından annenden saklama bence çünkü yaşın genç belki senin görmediğin birşeyi görür çocukta yani kişilik anlamında zamn çevre çok kötü artık eskisi gibi değil devir kısmetinse kimse mani olamaz allah izin vermiyor inan am kısmetin değilse Her türlü şey bahane oluyor

Sen akıllı bir kız olmalısın ki bir kere annenden gizlediğin için rahatsızlık duyuyorsun.Evet benimde senin yaşında bir kızım var.Yıllar önce aldım karşıma konuştum.Benden hiç birşeyi gizlememesini söyledim.İnsana zarar gelmesini istemeyecek en birinci kişi annesidir o nedenle pek güvenir benim kızım bana. Sen de söyle annene başta tepkili davranabilir ama sende onu anla .Senin için kaygılandğından dır.Güzel güzel konuş.Daha çok gençsiniz ve yanlış yapmaya çok müsaitsiniz. Annene güven zarar etmessin.Ona söylediğine inan çok sevinir ve aranızdaki bağda daha güçlenir. Kızım 16 yaşındaydı birine aşık olmuş öyle dedi bir de omuzumda ağladı.Ay çok üzüldüm geçer dedim üzülme sonra hatırlamazsın bile dedim.Evet şimdi hatırlamıyor.Sana da diyeyim : Geçer geçer.
Yaşın daha çok genç. Öpüyorum seni.

Şimdi ben bazı şeyleri yaşadığım için ailemin yaptığının aynısını kesinlikle yapmam ama senin ailen daha nlayışlıdır ailem kısmetime mani olmuşlardı konuda vallahi aynısınım benzeriydi ben üni okuyoken eşim lise mezunuydu ve ne bir mesleği nede işi vardı ama insan olarak iyi birisi idi en azından beni çom seviyordu ama hiç hayırlı olmadı benim için sonra kendileri anladılar istediler eşimle izdivaç kurmamı ama hergün emdiğim süt burnumdan gelmişti ama ben böyle yapmıyacağım için kızımın bana yaln söylemesini istemem erkek arkadaşın temiz bir çocuksa helal sütü emmiş seni seviyorsa bence lise mezunuymuş değilmiş önemli değil yeterki seni mutlu etsin değerini bilsin peki arkadaşını okuma planları varmı ilerisi için ne düşünüyor? Eğitim açıcından iş açısından annenden saklama bence çünkü yaşın genç belki senin görmediğin birşeyi görür çocukta yani kişilik anlamında zamn çevre çok kötü artık eskisi gibi değil devir kısmetinse kimse mani olamaz allah izin vermiyor inan am kısmetin değilse Her türlü şey bahane oluyor

Okumayı dusunmuyo bi kac kere soyledim ama yanasmadı hic. Fakat bi isi var geliri de fena degil bende calsmaya basladgmda sıkıntı cekmeyiz. Haklısınız her şey kısmet

Sen akıllı bir kız olmalısın ki bir kere annenden gizlediğin için rahatsızlık duyuyorsun.Evet benimde senin yaşında bir kızım var.Yıllar önce aldım karşıma konuştum.Benden hiç birşeyi gizlememesini söyledim.İnsana zarar gelmesini istemeyecek en birinci kişi annesidir o nedenle pek güvenir benim kızım bana. Sen de söyle annene başta tepkili davranabilir ama sende onu anla .Senin için kaygılandğından dır.Güzel güzel konuş.Daha çok gençsiniz ve yanlış yapmaya çok müsaitsiniz. Annene güven zarar etmessin.Ona söylediğine inan çok sevinir ve aranızdaki bağda daha güçlenir. Kızım 16 yaşındaydı birine aşık olmuş öyle dedi bir de omuzumda ağladı.Ay çok üzüldüm geçer dedim üzülme sonra hatırlamazsın bile dedim.Evet şimdi hatırlamıyor.Sana da diyeyim : Geçer geçer.
Yaşın daha çok genç. Öpüyorum seni.

Anneler bitanedir tabiki bende guvenirim anneme bi anne cocugunun kotulugunu ister mi hic. Ama benim kaygım aşırı tepki vermesi yada beni anlayamaması biraz aksidir benim annem dedigim dediktir hayır o cocukla asla olmaz diyip beni dinlemezse ? Ama yinede sizleri dinleyip soylemeye karar verdim once bi cesaretimi toplaymda :D ilk defa boyle bisey soyleyecegim anneme bakalm nolcak. Tesekkur ederim yorumunuz için

Haha annenizle olan konusmanız beni guldurdu .D.D haklısınız belki de annem biliyodur bazen bende düşünüyorum anlıyo mu acaba diye ama ne biliyim biliyosa bile hiç belli etmiyo. En azından sizin teyzenizin haberi varmış. Bi de şu var ki annem o kadar anlayışlı bi insan degildir. Eğitim konusunu cok sorun eder biliyorum bu yüzden tereddüt ediyorum soylemekte

:) bnm annem de ilkokul 5ten terk emin ol dar kafalıdır at gözlüğüyle bakar hayata kuralcı katıdır ( ama sadece bana karşı ) :) aklındaki soruların cevabını harekete gecmeden alamazsın ki :) sen bi anlat annene vereceği tepkiye göre bi daha oturur düşünürüz :) bol şans tatlım :):1:

Back
X