akla ihtiycaım var :(

dp_dp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2010
9
0
86
Ankara
bunu söölemkten bile utanıorm, kendi içimde yaşadığım depremi anlatamm ama akla ihtiyacım var. eşim izmir de okumuş ve orda bildiğinz üniversite gençleri olarak gayet raat bi öğrencilik hayatı yaşamış. hayatına giren çıkan insanlar olmş. biz tanışdıktan sora o hala izmirdeydi ama tabii çalışıodu. sık sık birbirimize ziyarete gelir giderdik, ben de antalya da yaşıorm bu arada. bir keresinde gittiğimde beni arkadaşlarıyla tanşıtırdı. sohbet muhabbet konuştuk hepsiyle. zaman içerisnde arkadaşlarıyla olan samimiyetinden dolayı aklımda bi soru belirmeye başladı. eski sevgililerinden birini benmle arkdaşım die tanıştırıp tanıştırmadığını merak etmeye başladım ve geçen gün sordm. tanıştığım arkadaşlarından birisnn eski sevgilisi olduğunu sööledi. o an yıkıldım açıkcası. belki ben abartıorm ama yediremiorm kendime. ben o insanla muhabbet ettim. evde o insan hakkında telde dier arkadaşlrıyla saatlerce konuştular. ve eğer ki ben sormasam kız bigün size gelcem dese gelme demezdi bunu da biliyorm. kafayı yemk üzereym. bi anda koptu içimde bişiler eşime karşı. siz olsaydınız napardınız lütfen akıl verin...

eşin evlenmek için o kızı yada kızları değil, seni seçmiş. öncelikle kendine ve eşinin sana karşı olan hislerine güven.

açıkçası eşimin eski sevgilisini evimde istemezdim.

bunuda tatlı bir dille söylerdim.
kendini benim yerime koy, farzet ki benimde eski sevgilim olsun ve sizi tanıştırayım. eve davet edeyim bu hoşuna gider mi? diye empati yaptırabilirsin.

çok saçma birşey bu
olmuş bitmiş zaten

bunu söölemkten bile utanıorm, kendi içimde yaşadığım depremi anlatamm ama akla ihtiyacım var. eşim izmir de okumuş ve orda bildiğinz üniversite gençleri olarak gayet raat bi öğrencilik hayatı yaşamış. hayatına giren çıkan insanlar olmş. biz tanışdıktan sora o hala izmirdeydi ama tabii çalışıodu. sık sık birbirimize ziyarete gelir giderdik, ben de antalya da yaşıorm bu arada. bir keresinde gittiğimde beni arkadaşlarıyla tanşıtırdı. sohbet muhabbet konuştuk hepsiyle. zaman içerisnde arkadaşlarıyla olan samimiyetinden dolayı aklımda bi soru belirmeye başladı. eski sevgililerinden birini benmle arkdaşım die tanıştırıp tanıştırmadığını merak etmeye başladım ve geçen gün sordm. tanıştığım arkadaşlarından birisnn eski sevgilisi olduğunu sööledi. o an yıkıldım açıkcası. belki ben abartıorm ama yediremiorm kendime. ben o insanla muhabbet ettim. evde o insan hakkında telde dier arkadaşlrıyla saatlerce konuştular. ve eğer ki ben sormasam kız bigün size gelcem dese gelme demezdi bunu da biliyorm. kafayı yemk üzereym. bi anda koptu içimde bişiler eşime karşı. siz olsaydınız napardınız lütfen akıl verin...

abartmışsınız yani ne var bunda olmuş bitmiş demekki eşin unutmuş eskiye sünger çekmiş sizde unutup önünüze bakmalısınız.

eşin eski sevgilisiyle hala arkadas adı altında (ki ben buna karşıyım) görüşüyormu...

geçmişi kurcalamak kimseye bişey kazandırmaz...
unut gitsin..
kopacak bişey yok ortada...

Son düzenleme:
Bence bu kadar kafana takma aralarında bişeyler bitmişse zararı olmaz gibilerinden yorumları duyar gibiyim ancak bence bu konunun canını sıkması çok normal.eşinin seni eski sevgilisiyle aynı ortama sokması çok can sıkıcı bir durum. Sen eşine bu konuyu açtığında aramızda bişey kalmadı sadece arkadaşım diyecek ve muhtemelende öyledir ama bence bu durumdan rahatsız olduğunu usturuplu bir dille söylemelisin ne kendisi görüşsün nede seni aynı ortama soksun itiraz ederse empati yapmasını söyle senin eski sevgilinle görüşmeni istermiymiş...Umarım hemfikir olacağınız bir çözüm bulusunuz

eşin evlenmek için o kızı yada kızları değil, seni seçmiş. öncelikle kendine ve eşinin sana karşı olan hislerine güven.

açıkçası eşimin eski sevgilisini evimde istemezdim.

bunuda tatlı bir dille söylerdim.
kendini benim yerime koy, farzet ki benimde eski sevgilim olsun ve sizi tanıştırayım. eve davet edeyim bu hoşuna gider mi? diye empati yaptırabilirsin.

yanlız aynı yorumu yapmışız....:)

Her ne kadar çok cansıkıcı bir durum olsa da yapılabilecek birşey yok.
Sakın bu durumu yük etmeyin kendinize.
Yorulursunuz, yorarsınız..
Değişteremeyeceğiniz ve birşey yapamayacağınız bu konu için huzurunuzu kaçırmayın..

olaya bakış açıları farklı olabiliyo ama benim içim hiç raat diil. biçok insann dediği gibi aramızda bişi yok zaten fln gibi şeyler duyuyorm eşimin ağzından. beni üzen arasında bişi olma olasılığı diil ki. evet beni seçti benmle evlndi, isteseydi onnla evlenirdi ama beni bu kadar yaralayan bu durumun bence aşağılayıcı olması. 'benm hiçbişeyden haberim yokken bi zamanlar belki de bana baktığın gözle baktığın başka biriyle beni nası muhattap edersin ve bunu dier arkdaşlarnn yanında yapp beni nası küçürr düşürrsün ' düşüncesinden başka bişi geçmio aklımdan. yemek yiyemiorm, uyuyamıorm, konuşmak bile istemiorm konuşamıyorm da zaten. duyduğumdan beri yannda da yatmıorm, içimden gelmio. haketmediğimi düşünüorm...

olaya bakış açıları farklı olabiliyo ama benim içim hiç raat diil. biçok insann dediği gibi aramızda bişi yok zaten fln gibi şeyler duyuyorm eşimin ağzından. beni üzen arasında bişi olma olasılığı diil ki. evet beni seçti benmle evlndi, isteseydi onnla evlenirdi ama beni bu kadar yaralayan bu durumun bence aşağılayıcı olması. 'benm hiçbişeyden haberim yokken bi zamanlar belki de bana baktığın gözle baktığın başka biriyle beni nası muhattap edersin ve bunu dier arkdaşlarnn yanında yapp beni nası küçürr düşürrsün ' düşüncesinden başka bişi geçmio aklımdan. yemek yiyemiorm, uyuyamıorm, konuşmak bile istemiorm konuşamıyorm da zaten. duyduğumdan beri yannda da yatmıorm, içimden gelmio. haketmediğimi düşünüorm...

Peki böyle devam ederseniz, evliliğinizin geleceğini görebiliyor musunuz?

Herkesin yorumu aşağı yukarı aynı olmuş.
Fakat, sen sanırım niçin bunu yaptı? Neden hala onunla görüşebiliyor gibi bir düşünce içerisindesin.
Bende senin yerinde olsaydım kızar, sinirlenir, aynı düşüncelerde olurdum. Fevri bir insan olduğum için tepkilerim yanlışta olsa, fazla olabilirdi.
Ben diğer arkadaşlara katılmakla beraber, düşüncem eşinin hakikaten yanlış davranmış olması.
Elbette sen rahatsızlığını eşinin empati kurmasını sağlayarak (bir arkadaşında önerdiği gibi) gösterebilirsin.
Seni bu konuda anlamasını sağlayabilirsin.

Fakat benim anlayamadığım niçin eski sevgilisi ile birlikte hala arkadaş olarak görüştüğü?
Beni en çok bu rahatsız ederdi herhalde.
Aynı şekilde bir bayanın böyle birşey yapması kesinlikle ve katiyetle kabul edilemezken, bir erkek bunu nasıl düşünebiliyor, nasıl hala irtibat halinde olabiliyor anlamıyorum.
Her zaman derim, kadınlar daha ince ve ileri düşünür. Erkeklerde de biraz bu olsa keşke.

Aynı zamanda konuyu büyütmenin anlamı yok bence de.
Eğer eşinin tavırlarında herhangi bir soğukluk, seni "acaba"ya düşürecek bir sıkıntı yoksa, geçmiş geçmişte kalmıştır.
Umarım eşin içinde bu böyledir ve bir daha seni aynı sıkıntılara düşürmez. :34:

Malesef ki erkekler bazen aptalca davranıp, aptalca şeyler yapabiliyorlar.
Senin bu tavrında yanlış bence, sen eşin ile sonuçta severek isteyerek, birlikte karar vererek evlendin değil mi?
Artık o "senin"! Sizde bir bütünsününüz, önemli olan bu!
Eğer bu noktayı kaçırırsan, yavaş yavaş eşin senden uzaklaşır, aynı şu anda senin hissettiğin gibi.
Bence senin yapman gereken duygularını eşin ile paylaşmak, onunda artık özür mü diler, yaptığının aptallık olduğunu mu kabullenir bilemeyeceğim, ama onun yapması gereken seni anlaması ve anladığını belli etmesi.
Neler duyuyor, neler görüyoruz... Yaşadığın hoş birşey değil, fakat gemileri bir kalemde bu kadar çabuk yakabilecek misin?
Bu gidişatın neticesini görebiliyor musun?

Peki böyle devam ederseniz, evliliğinizin geleceğini görebiliyor musunuz?

zetan yavaş yavaş bişilerin biteceğini düşünüorm, hiç istemesem de. bu kadar geniş olması beni de o derece genişletmeye çalışmasını aklım almıo. bitek özür bile dilemedi bi de bu yönü var. sadece zaten bitmiş bişi, o benm kaç yıllık okul arkadaşım açıklamsı yaptı; bu da oturuo içime.

abartma bence eger onu sevseydi şuan onunla evlenirdi seni arkadaş grubu içerisinde olduğu için tanıştırmak zorunda kalmıştır bir çok insanın başına gelebilirbirdurum.rahat ol ve bu durumun evliliğini yopratmasına izin verme

Buna benzer birşey benimde başıma geldi. biz daha nişanlıyken anlattı eşim bana böyle böyle diye eski işyerinden arkadaşıymış, ailecek görüşüyorlarmış vs. tanıştırayım dedi kabul ettim kızla bi tanışayım dedim. kız da o sırada başkasıyla nişanlıydı. ben problem yapmadım çünkü onlar gayet mutlu gözüküyorlardı bizde mutluyduk problem yapacak bişey yoktu ortada. hatta kızın düğününe gidip altın bile taktık o da bizim düğüne geldi. ama eminim ki kızın eşinin bu durumdan haberi yoktur.

Ha bu arada bana anlatmadan kalkıp arkadaşım diye tanıştırsa ve ben sonradan öğrensem bende kızarım trip atarım.

zetan yavaş yavaş bişilerin biteceğini düşünüorm, hiç istemesem de. bu kadar geniş olması beni de o derece genişletmeye çalışmasını aklım almıo. bitek özür bile dilemedi bi de bu yönü var. sadece zaten bitmiş bişi, o benm kaç yıllık okul arkadaşım açıklamsı yaptı; bu da oturuo içime.

Önemli olsaydı özür dilerdi diye düşündüm ben.
Bu konunun açılması da hoşuna gitmemiştir eminim.
Böyle devam ederseniz yavaş yavaş bitecek zaten evliliğiniz.
Belki de çabucak bitecek geçmişin hesabını yaparken siz.
Hazır mısınız bitmesine.
Pişman olmayacak mısınız peki?

şuan hazmedemiorm hiç bi şekilde. sonucu ne olacak, sonucunn bize etkisi ne olacak bunu bilmiorm. ne yapmm gerekir onu da bilmiorm. birisi şunu yap dese şu durmda içimden gelir de yapabilir miyim orası da meçhul. zaman gerekio sanırım.

şuan hazmedemiorm hiç bi şekilde. sonucu ne olacak, sonucunn bize etkisi ne olacak bunu bilmiorm. ne yapmm gerekir onu da bilmiorm. birisi şunu yap dese şu durmda içimden gelir de yapabilir miyim orası da meçhul. zaman gerekio sanırım.

Bir uzmandan yardım alın.
Eminim çok iyi gelecek. Ne yapmanız gerektiğini size farkettirecek.

Back
X