Aklım almıyor erkekler neden merhametsız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

samyeli10

sadece ben :)
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2010
590
272
323
Balıkesir
Koca olamayacak baba olamayacak adamlar evlılıge koşar adım gıdıyor... Kendilerinde zerre merhamet yok bencilce tavırlar sureklı kadın suçlu kadın calıssın kadın çocuğa baksın kadın sorumluluk alsın. Kadın kötü kadın paragöz kadın dır dırcı... Yok mu esıne sahıp çıkan çocuğuyla zaman gecırmesını seven ıcınde Allah korkusu olan biri çok nadır evliliklere denk geldim... Bosandım ıyı oldu fakat çocuğum baskasının babalarına baba dıyor... Keşke geçmişe donseydım de baskasıyla evlenseydım dıyorum hıc değilse cocugum aile ortamın da büyür baba sevgısını tadardı dıyorum...

Benim eşim böyle de çocuk olmuyor bizde de bir de ben çok sinirli katı ve inatçı biriyim biraz da merhametsizim....
O yüzden evliliğimiz başlarda rüya gibiydi başkaları geldi içine etti gitti... Yani bu dünyada ne yaparsan yap huzur yok her yerim stres den mahvoldu zaten....

Geçmiş olsun.. İnşallah Allah hayırlısıyla evlat nasıp etsın... Allah dagına göre kar verıyor aynı durum arkadaşım dada var mesela kocası çok sakin çok ıyi arkadasım merhametsız kocasını evden kovar kım akrabası kapıyı açsa kocasına ona da düşman olur siniri gecınce adamı tekrar çağırır ama onda kı mutluluğun onda bırı bizde yok anlam veremedim.. Demek kı hepimiz ölene kadar ımtıhan olacağız... Biraz esnek olsan mı dıyecegım ama fıtrat kolay kolay değişmiyor... Belkı adam seni böyle sevıyordur

Karşınıza öyle biri çıksaydı öyle biriyle evlenirdiniz zaten.zaten dediğin gibi az olduğu için durum bu.o kısım saçma olmuş.

Merhametsiz oluyorlar evet,menfaatciler biraz da.Kiymetli de olmuyorsun.6 yıl çalıştım çocuğa baktım ev işi vs kosturmacasi bir kez yardım etmeyen adamdı.Edemem diyordu.Evde perişanlık çek işte zaten perişanım çocuğum ayrı perişan bakicida kreşte.Simdi eve geçtim az iş alıyorum şimdi de yardım ediyor.Demek çok fedakar olmayacaksın.Guclu kadın olayım derken pehlivaan oldum lafı var ya doğru.Uzerine yük almayacaksin çok.
Siz de zor seyler yasamissiniz.Ama şimdiden sonrası güzel olsun ve fedakarlık yapmayin.Sonu iyi olmuyor.

Koca olamayacak baba olamayacak adamlarla evlenmek için kadınlar birbirini eziyor, kendini eziyor, kendinden geçiyor. Adamın her halinden belli beş para etmediği kadın kendini paralıyor evlensin diye. Biraz da bu açıdan bakmak lazım bence. Söz konusu evlilik olunca kadınların gözüne perde iniyor, hiç bir falsosunu görmüyor adamların. Biraz seçici olsanız, biraz gözlemleseniz, evlenecem diye adamların önüne paspas olmasanız onlar da kendilerini yontmak zorunda kalacaklar. Çünkü ellerindeki yetilerin bir kadının onlara gelmesine yetmediğini farkedecekler.

Burda tek suç kadının mı diyeceksiniz biliyorum, hatta bir sürü beğenmedim gelecek bu mesajıma ama üzgünüm durum bu. Bu adamları seçip, koca baba yapan kadınlar.

Esnek olmak için psikolog bile gittim daha yeni yeni yarım esnek olabiliyorum...
K.v aşağılık kompleksleri ve fikirsiz davranışları k.p de eleştirel ve kibirli lafları ve davranışları beni çileden çıkartıyor....
Başlarda ben sinirden ağlayordum ve sürekli şikayet ediyordum....
Şimdi şimdi biraz daha esnedim.sürekli kızım o onun huyu senin alakası yok sen sakin ol.... Sen hayatına bak sen işine bak... Hayatına odaklan deyip kendimi sürekli sakinleştirmeye çalışıyorum. Ben çok katı inatçı ve tersim cevap verdiğim zaman bile ters cevap verebilirim.... Mesafe koydum herkesle arama biraz....
Ailesinin pis huyları yüzünden eşime patlamak zorunda kaldım.... Pişmanım ama ne yapayım ya oldu yani....

Valla ben de kadinlar kulubunde boyle esleri, es ailelerini gordukce hayret ediyorum. Cevremdeki cogu evlilik duzgun. Tartismasiz evlilik yok ama boyle sacma evlilikleri de burada okudukca cevreme ve hayatima sukrediyorum. Es olamayacak insanlara sans vererek hata yapiliyor, hatayi farkedip farkli bi yol cizmek gerekir. Bu her zaman kolay olmayabilir ozellikle kadinlar icin. Bu yuzden bir kadinin ekonomik ozgurlugu olmadan evlenmesini dogru bulmuyorum. Cevremde 25ten once evleneni de gormedim. Hatta benden kucuk kuzenlerim artik 30dan once evlenmiyorlar.

Her zamanki gibi başkalarının konusunda kendini anlatıyorsun, üstelik konuyla alakası bile yok

O kadar haklısın ki ama benim hikayemde durum tam tersi. Kötü bir ilişkiyi bitirdikten 2 sene sonra kocam karşıma çıktı. Hiç ilgilenmek istemedim, peşimde koştu. Evlilik asla düşünmüyordum bana yalvarmalar, o kadar merhametli sevgi dolu bir adamdı ki. Bana bakarken gözlerinin içi parlardı hayatımda ilk kez sevildiğimi hissettim ama hala evlenmek istemiyordum çünkü babamla annem ayrıydı travmalarım vardı vs. Neyse beni bir şekilde ikna etti evlilik yoluna girdik. Bu sefer ailesinin saçma sapan hareketleri çıktı. Zaten aile ilişkisi yoktu doğru düzgün, ben çok üzülüyordum. "Evlendikten sonra görüşmicez şöyleydi böyleydi" dedi. Abisi sürekli araba isterdi "Evlendikten sonra asla vermicem kendi başının çaresine baksın herkes" diyip durdu onlardan nefret ediyordu. Birkaç arkadaşının eşiyle kafamız çok uyuşmadı "Onlarla zaten senden sonra çok sık görüşmeye başladım istemezsen görüşmeyiz" oldu. Evlendik adamın ailesi, arkadaşları benden kıymetli oldu. Abisiyle arası bozuk, senin yüzünden dedi (Halbuki araba istedi her seferinde veren adam o gün yorgun olduğu için vermedi ve abisi tek seferde konuşmayı kesti. Buna rağmen menfaatçiliğini görmedi). Durumu anlattım benim yüzümden değil diye, "Sanane kullanıyorlarsa beni kullanıyorlar abim o benim" demeye başladı. Sonra arkadaşlarına geldi. Benim yüzümden görüşmüyormuş vs. Şimdi bana diyor ki "Herkes mi hatalıydı. Hep sen mi haklıydın. Senden sonra etrafımda insan kalmadı." Halbuki kendisi herkesle iletişimi kesmişti. Şimdi ben kötü bir insan oldum. Evlenmeden önce asla böyle değildi kapımda köleydi. Tek bir yanlışını görmedim. Ee şimdi ben ne yapıcam bu durumda benim suçum ne oluyor? Daha bir senemiz dolmadı ben her kavgada hatalıyım gözünde. O gözüme bakarken içi titreyen adam ağlarken merhametin m'sini göstermiyor artık.

Gayette eşine ve çocuklarına sahip çıkan erkekler var. Nasip mi tercih mi bilemem

arkadasimin eşi tam bir b.k sineği.bosanmasini çok isterim.ama ikinci cocuguda yaptı ben çocuk seviyorum diyerek.kizi pazara bile cikarmiyor hayvan.tek sosyalligi sabah işe gidip aksam eve gelmesi.maas olduğu gibi kocada kendisine sadece kas aldirmak için para veriyor o kadar.gecen dedim al kızları cayida demle aşağı bahçeye in parka gitmiyorsan. izin vermiyor kene var diyor dedi.arkadasim çekiyor diye ondan da nefret ettim. Yani böyle adamları siz baba ,eş yapiyirsunuz onların suçu yok.

Erken evlilik çok sorunlu birşey olduğu için.ben de 30 a girdim.25 yaşındaki halimle aramda dağlar kadar fark var.zaten fark ettiysen 23,24 yaşında bilmem kaç aylık çocuğum var tarzı konular çok açılıyor.daha yeni açılmış.22 yaşında bebeği olan bir kadın.şunu artık bir toplum kabul etse bu iş 30 dan önce sakat.

Tabi ki istisnalar vardır, kendini çok iyi saklayan adamlar vardır. O ayrı mesele.

Ama mesela sizin durumunuzda ben bir durur düşünürdüm, ailesi ile arası iyi olmayan adamdan bana koca olmaz, bir kalemde benim için arkadaşlarını silen adam yarın öbür gün aynı şekilde beni siler diye. Aile kavramını bilmeyen insan yeni kuracağı ailenin de değerini bilmez çünkü. Aile bireylerine nasıl davranıyorsa aşkı sönünce bana da öyle davranacaktır. Aynı şekilde hayatındaki insanları pat diye hayatından çıkarabilen bir insan kıymet bilmez, minnet duygusu olmayan biridir. Siz size yaptıklarına odaklanıp aslında adamın nasıl bir karakterde olduğunu görmezden gelmişsiniz.

Arkadaşları konusunda o arkadaşlarıyla erkek erkeğe görüşmeye devam etti, çift olarak görüşmeyi kestik ama arkadaşları zamanla araya mesafe koydu eşlerinden dolayı sanırım. Ailesi içinse annesi çocuklarını sallamıyor, baba zaten karı kız peşinde. Ben de kendi babamı hayatımdan çıkardığım için bunu sorun yapmadım çünkü görüşülmemesi gereken bir aileydi onun için. Şimdi annesine acımaya başladı, abisine vefa borcu olduğunu anladı. Bilmiyorum belki de haklısınız ama görmedim. Mal gibi kaldım sorunlu ilan edildim. Yapılan her şeyi unutup geçebiliyor ben de tam tersi unutamıyorum.

Bacım,bizim kadınlarda da var..
Düzgün adama rağbet yok ki..
Nerede serseri,kopuk var çoğu onlara koşuyor.Yahut parası olana koşuyor.
Tamam erkekler biraz kalas ama nerede hıyar varsa bizim kadınlar da ellerinde tuzla peslerinden koşturuyor.
Genelleme değildir, istisnalar da kaideyi çok zor bozar

İşte kendi dünyanın kavgasını dönüşünü yapıp ertesi günü aynı sofraya oturan bir şapşik olduğu için senin yaptığın ona merhametsizlik, vefasızlık, soğukluk geliyor. Benim eşim de biraz böyle, kavga ettiysek nolmuş öpüşür barışırız diyen biri, bana herkes sorunlu bi sen mi iyisin dese, noldu koç zoruna mı gitti, zoruna gittiyse söyle bi daha gitmesin derim, zırıl zırıl ağlamam karşısında. Tersimi bildiği için öyle salak salak konuşmuyor.

İkisini de yapıyorum ikisinde de deliriyor valla artık benim sabrım kalmıyor onun da kalmadı gibi. Ne kadar gamsız ya

İkisini de yapıyorum ikisinde de deliriyor valla artık benim sabrım kalmıyor onun da kalmadı gibi. Ne kadar gamsız ya
İyi iyi delirsin. Arada delirmek iyidir. Elde edene kadar herkesi as kes, avcuna girince vay efendim senin yüzünden. Bak şurdan s. gitsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…