Aklım karışık..

hayatimin_anlami

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2010
43
0
36
Almanya
arkadaslar size kisaca sorunumu anlatmak istiyorum. biz dügün yapacagiz 2011 de.
sözlendigimizden beri nisanlim hep dügünümüzü havuzbasinda yapacagimizi söylerdi. bende umutlandim haliyle. gecen salon bakmislar annesiyle. o salon olmaz dedi. pahaliymis 4bucuk tutuyomus orkestrasi yiyecegi kamerasi haric. orkestrada 2 milyar tutuyomus ayriyeten. sizce bi dügün icin 6 milyar cokmu?

onlarda vazgecmisler o acik salondan. kapali siradan bi salon tutmuslar onun herseyi icinde diye kuru pastasindan yas pastasindan iceceginden orkestrasina.
bunuda 3 milyara tutmuslar.
ben o salonu hic begenmedim. icime sinmedi. ama sanki mecbur etti. salon baktiklari gün beni aradi konustuk ses tonumdan anladi moralimin bozuldugunu. kapattiktan sonra bana msj yazdi. sonrada akli bende takili kalmis aradi beni kac kez. ikna etmeye calisti. elimden gelen bu dedi. imkanlarim dogrultusunda en iyisini yapmaya calisiyorum dedi... bende üstüne gitmek istemedim...
bu konuda bana gönül koyma dedi. ben seni üzmek istemiyorum falan..ee madem öyle neden üzüldügümü bile bile onu tuttun diyemedim.. bu seferlik böyle oldu dedi..sanki bi dahami evlencem bi kere olcak bu diyemedim....

ama bilemiyorum. acaba gercektenmi öyle yoksa sadece cok masrafli olmasin diyemi.
bu güne kadar hic yalani olmadi hep güvendim ona. ama neden böyle bana firsat birakmadan apar topar tuttu? hemen gidip ayni gün kapora yatirmis. direnmeme bile firsat birakmadan. ben yurtdisindayim kendim bakamiyorum.

bir yandanda diyorum milleti bir kac saat eglendirmek icin verecegimiz parayi esyalarima veririm daha iyisini alirim yillarca kullanirim. bide diyorum insan bi kere evleniyo haliyle cok güzel olsun dügünüm istiyorum. tartisip aramizi bozmakta istemedim. ama icimde kalcak...

bilmiyorum ne dogru ne yanlis bana yol gösterin lütfen. benmi düsünemiyorum göremiyorum dogrulari? aklim karisik lütfen.....

nişanlının durmu nedirr tam bilemiyorum.ama bu zamanda maddi olanakları bir araya getirip evlenmek çok zor gerçekten...bir kaç yıl evvel patronumun oğlu evlenmişti.diyceksin ki adı üstünde patron o..sıradan bir aile şirketinin patronu işte ,ama 55 TL ye falan mal olmuştu düğün dernek...ne kdar gereksiz bulmuştum..dediğin gibi bir kere insan hayatında evleniyor,abartı derecede kötü değilse,maddi açıdan çok yıpranıcaksa,bir ortayol bulabilirsiniz diye düşünüyorum..bu gibi şeylerde maddiyat hep düşünülüyor evet..gerçekten durumu iyi olmayanlar da var yapmak isteyip ,bir yandan da olupta kullanmayanlarda var...yine de bana göre eksikleriniz varsa önceliği onlara verebilirsiniz..mutluluklar diliyorum şimdidenn..

Ben anlamadım önceden maddi durumları cok mu iyiydi de sizi öyle bir mekanda dügün yapacagım diye umutlandırdı.Maddi durumu hep aynıysa niye yüksekten ucmus??

Keske sizinde onayınızı alsaymıs nede olsa düsünceleriniz farklı yöndeymis.Ben olsam bende kırılırdım.

Son düzenleme:

ne yapsın adam gücü o kadarmış sağlık olsun sokakta düğün yapan yada para yok diye kızı kaçıranda var!

Ha su saatten sonra yapılacak birsey yok gibi görünüyor.Sizde düsündügünüz gibi eksiklerinizi tamamlamaya calısırsınız.yerimseniben

oraya 6 bın verene kadar dugunden sonra borcunuzu harcınız kaparsınız rahat yasarsınız yaa. bı kac saatlık eglence ıcın mılletı ne cok dusunuyosunuz. zaten kalabalık olcak sandalyeyı mı gorceksınız daha. zaten heyecandan esınız ancak gorebılırsınız. boyle syelere takılıp düğün üstü esınızle aranzıı acmayın para yuzunden

canim dugun masraflarini nisanlin mi karsilicak yoksa ailesimi?

ayrica eger durumu varda yapmiyorsa sana soz verdigi halde hos degil ama eger durumu yoksa bence hiiiiic uzerine gitme!! herkes mutlaka hayalindeki dugunu ister ama inanki o dugun oylede geciyor boylede..aslinda insan cok guzelde gecse kendi dugununden pek bisey anlamadigi icin onca paraya aciyor..keske kendimi eglendirseydim diye( ben oyle dusunuyorum kendi adima) helede evlendikten sonra maddi acidan zorluk cekince o zaman basiyo insanin kafasi ama dedigim gibi durumu var veya ailesi yapacaksa o ayri..
AYRICA SANA SÖZ VERIRKEN BU KADAR MASRAF OLACAGINI DUSUNEMEMIS OLABILIR,

yorumlariniz icin tesk ederim arkadaslar.

Ben anlamadım önceden maddi durumları cok mu iyiydi de sizi öyle bir mekanda dügün yapacagım diye umutlandırdı.Maddi durumu hep aynıysa niye yüksekten ucmus??

Keske sizinde onayınızı alsaymıs nede olsa düsünceleriniz farklı yöndeymis.Ben olsam bende kırılırdım.

canim durumu hep ayniydi. oranin fiyatini bilmiyordu yeni ögrendi anladigim kadariyla.
umutlanmamin sebebide zaten bana hep söyle demesiydi. sana yerine getiremeceyegim vaatler vermedim ben derdi hep. olay böyle oluncada benim sok olmam normal. telefonda istemedende olsa sesim degisti aglamaya az kalmisti.
güvenimi kirdi diyebilirmiyim buna bilmiyorum. ama beni kirdi. bunuda farketti zaten hemen. rahat edemedi aradi beni gönlümü almaya calisti. olay böyle olunca bende üsteleyemedim zaten.

ama ben tam onaylamadigiim halde gitti tuttu bunada kirilmadim degil. ama tutmadan önce sadece bana bildirdi diyebilirim.

yinede sagolun arkadaslar.. sizde benim gibi düsünüyormussunuz. icimi rahatlattiniz. oraya verilcek parayi evimize esya aliriz. galiba en mantiklisi bu.

ha bu arada durumu cook cook iyi degil kötü de degil.. orta halli iste.. iki yillik üni mezunu..ama dügünü evimizi masraflarini tamamen kendisi karsilamak istiyor. ailesine yük olmak istemiyo.

2-3 saat için fazla masrafa gerek yok..en güzel yerde de yapsan millet gelip 2 saat durup gidecek..
çok mu kötü tuttukları salon, salaş bir yer mi?değilse önemseme..tek yapamadığı şey bu olsun..

2-3 saat için fazla masrafa gerek yok..en güzel yerde de yapsan millet gelip 2 saat durup gidecek..
çok mu kötü tuttukları salon, salaş bir yer mi?değilse önemseme..tek yapamadığı şey bu olsun..

yok canim o kadarda degil yani cay bahcesinde yapanlar var bedava bile olsa orda yapmam diyo.. yani normal bi dügün salonu iste..
ama oranin organizasyonunu begenmedigim icin icime sinmemisti. yorumlariniz beni rahatlatti. iyikide üstüne gitmemisim cocugun. bos yere huzurumuz kacicakmis..
sagolun
ama fikirleriniz yinede önemli benim icin. kendi dogrumu yanlisimi ayirt etmek icin

Son düzenleme:
Amaaan havuz başında da yapsan aynı, salonda da yapsan aynı inan bana, siz gelin-damat zaten hiçbir şey anlamıyorsunuz yorgunluktan, heyecandan, koşturmaktan, ayrıca öyle de herkesi memnun edemiyosun böyle de, boşver arkadaşım. Borcunu harcını kapat, evini döşe o parayla, bana sorsan bu devirde düğüne bile gerek yok ya heves işte.

Amaan takıldığın şeye bak.Biz havuzlu düğüne gideceğmiz arkadaşlarla dalga geçiyoruz oltada alsak mı gibilerinden :) Hem kocaman havuz yapıyorlar küçücük oynama pisti millet üst üste oynuyo,bir iki kere havuzlu düğün salonlarına gittim de hiç ama hiç beğenmedim :)))

canım bence hem kendini hemde nişanlını bu tür sebepler için üzme bende yeni evlendim evlilik hazırlıkları yaparken okdar çok tartıştık ki anlatamam seni anlıyorum herşey içine sinsin istiyosun bende öleydim.ama öle titizlendikçe aksilikler çıkıyo sonunda birbirinizi kırıyorsunuz mesela en basitinden ben yatak odası aldım şöyle içime sinen japon modeline uygun oda yatağı aldı gitsen kalın büyük yataklardan al üstünde ek pedleri olanlanlardan allahım yatak odasına yatağı koymuş amnnemler hazırlamış birden görünce kan beynime sıçradı o takıma o yatak olurmu diye aldığım takım panolu gösterişli bişey ama okoca yatağı koyunca ne panonun özelliği kaldı ne takımın kayboldu resmen bunun üzerine bayağ tartıştık.oydu buydu derken çok yıprattık birbirimizi.ama evlendiğin güne gelince heycandan sıtresten mutluluktan hiç birşey hatırlamıyosun bile inan buna ogünden hiç birşey hatırlamıyosun.bence oyüzden ne kendini nedenişanlını üzme derim.biz nikahtan sonra yemeğe gittik hoş güzel biyere ama orda bile bişey anlamadım ki kafan beynin acayip bi duygu yumağı oluyo herşey biribirine karışıyo sanki.bide insanlar herşey dört dörtlük bile olsa mutlaka kusur bulup dedikodu yapacak şey buluyorlar.

şimdi ise o tartışmalar okadar saçma geliyoki boşu boşuna kırmışız birbirimizi diyorum.

Kafana takma esas olan mutlulugunuzdur onu da bole kucuk seyer icin yipratmayin. İmkani yok demekki napsin??? Mutlulugunun tadini cikarmaya bak salonu napican kendi eylencenize bakin.
Allah mesut bahtiyar etsin. Aminnnnnnnnnn !!!!!!!!!!!!

en önemlisi sevdiğin adamın eşi olucaksın. Boşver gerisini.. düğün dernek çok akılda kalmıyor. En iyi yerde bile yapsan herkes bir kulp buluyor zaten. milletimi eğlendirceksin. Mekanı kaliteli yapan insanların eğlenme biçimleridir. Allahhihoyyyt mesut etsinn şimdiden..hihoyyyt

açık kır düğünü hep hayalimdi. amaa tanıdığın düğünü öle güzel bir havuz kenarında olmuş, herşey iyi giderken. sen hava boz. yağmur başlasın. okadar kalabalık davetli grubu küçücük salona sığmaya çalışmış. haliyle davetliler perişan, gelin damat perişan olmuş. havalara belli olmuyorki. ne zaman ne olacağı. riskli.

takma kafana. o parayı başka şeylere harcarsınız.

Son düzenleme:
en önemlisi sevdiğin adamın eşi olucaksın. Boşver gerisini.. düğün dernek çok akılda kalmıyor. En iyi yerde bile yapsan herkes bir kulp buluyor zaten. milletimi eğlendirceksin. Mekanı kaliteli yapan insanların eğlenme biçimleridir. Allahhihoyyyt mesut etsinn şimdiden..hihoyyyt

ne güzel söylemissin haklisin canim.. en cok bu söz etkili oldu bana. ama dogru söylemissin.

açık kır düğünü hep hayalimdi. amaa tanıdığın düğünü öle güzel bir havuz kenarında olmuş, herşey iyi giderken. sen hava boz. yağmur başlasın. okadar kalabalık davetli grubu küçücük salona sığmaya çalışmış. haliyle davetliler perişan, gelin damat perişan olmuş. havalara belli olmuyorki. ne zaman ne olacağı. riskli.

takma kafana. o parayı başka şeylere harcarsınız.

ben bu ihtimali hic düsünememistim. nede olsa dügünüm eylülde olcak. gercekten havalar bozabilirdi.

benimde hayalim hep kir dügünü idi. oda gerceklesme imkani olmadigi icin acik salon bari olsun istemistim. oda olmadi. kapali salon oldu. neyse hayirlisi olsun. yorumlariniz bana gercekten cok teselli oldu tesk ederim arkdaslar.

Son düzenleme:
Bence bunlara hiç takılma. Kafanı karıştıracak bir durum yok ortada. Ben de nişanlıyım. Allah kısmet ederse 2011 de evleneceğiz. Ben kendim nişanlıma diyorum çok masrafa girme , şunu yapma bunu yapma. Neticede onun harcayacağı para da senin aslında , kazandığı da. Artık sen ben yok; siz varsınız. Doğrudur belki olanakları ona yetmiş. Kim istemez şahane bir düğün olsun. Bırak havuz başını , boğazda olsun. Düğündü oydu buydu hikaye sen mutluluğuna, huzuruna bak. O gün senin günün tadını çıkar neresi olduğu, nasıl olduğu mühim değil. Sen sevdiğinle evleniyor musun ? Sevdiklerinizde yanınızda mı ? Evetse sorun yok.

Bak hem düğün masrafından ayırdığınızla güzel bir balayına gidersiniz. Başbaşa. Ne kadar güzel. Belki her halikarda gitcektiniz biraz daha güzel bir yere gidersiniz yada bir iki gün ekstradan uzatırsınız. Maddi şeylere takılma sen iyi günde kötü günde onla olmaya gönül koyduysan bunlar teferruat. Allah mutlu etsin inşallah.

Back
X