Aklım karışık..

Tuaf millet evlilik vaadediyorda terkedip gidiyor ,üstüne ses tonunuz bozuk diye defalarca arıyor boşuna huzurunuzu kaçırmayın öpüp başınızın üstüne koyun :))

yapmayın Allah aşkına. 6 milyar verilir mi bi kaç saat insanlar eğlensin diye... kusura bakmayın da ben o 6 milyarla muhteşem bi geziye çıkardım kocamla, unutulmaz olurdu :))

seni anlıyorum benim dugunumde de ben aslında dugun istememiştim nikah baska ilde olmustu orda gelinlik giydim zaten burdada arkadaslarla eğlenmeye gideriz demiştim eşimin abisi fln olmaz öyle sey düğün olsun gelenler olur fln dedi hatta ogun gitmiş salon tutmus kapora vermiş ben bunları sonradan ögreniyorum çok kızdım ama salon fln diye değil bana sorulmadıgı için ama ne yapayım sonra dusundum zaten dugun bile istemiyordum uzatmaya gerek yok dedim
sende haklısın kırılmıssın cunku hayalinde baska bişi kurmussun o paraya bi eksiginizi alırsınız ama nişanlın bence kırıldıgını bilsin sana söylemeden yaptıgı için

allah mutlu etsin önemli olan o
güzelce kirmadan anlatmaya calismis
olmuyor demekkiki bu yüzden orayi tercih ediyor
bence kizmayin üzülmeyin hayirlisiyla dügününüzün tadini cikartmaya bakin

adam sanki kaçkewre düğün salonu vs tutmuşki bilsin kaç paralardan başlıyor. Nişanlınında belliki gönlünden geçen hayallerini kurduğu şey havuz başıymış hep öyle anlattığına göre ama iş paralara gelince bazı hayallaerden imkanlar doğrultusunda vazgeçmek gerekir. Bence gönül koyma seni düşünmüyor takmıyor olsaydı seni sonrasında aramaz msj çekmezdi. çocuğu bu meseleyle boşuna üzme 6bin neree 3 bin neree aradaki farkla çok güzel takımlar eviniz için çok daha değerli ve gerekli ihtiyaçlarınızı giderirsiniz. Mutluluklar =)

Ben bu yaz evlendim.1500 TL tuttu salon,orkestra pasta dahil..6000TL çok tabi.O kadar masraflı bir düğün yapacağınıza eşyaları en güzelinden alın bence.

Yorumların hepsını okumadan yazmaya karar verdım.
Bebısım gelmeden kk dan uzaklasmam lazım (:

Evlılık tarıhı yaklastıkca, kurulan hayaller bır bır denıze atılıyor.
Ne yazık kı!
Bızde cok guzel bır kutlama yapacaktık,
hersey harıka gececektı, butun ayrıntıları dusunmustu esım.
Fakat hıc bırı olmadı.
Esım bır basına yapıyordu herseyı, bırde aılesıne yardım edıyordu.
Yetısemedı.
Uzuldum elbette, bır kez evlenıyorum dedım, bır kez!
Fakat bır kez evlenen sadece ben degıldım kı,
esımde benımle bırlıkteydı.
Bunu anlamam cok zaman aldı, hala ıcımde uhde kalan ayrıntlar var ama,
gectı artık, zamanı gerı dondurem.

Nısanlınız sıze karsı gayet nazık davranmıs, bellıkı ıncıtmek ıstemıyor sızı.
Ama ınanın bır dugun ıcın 6,000 TL cok para,
tabıı butceye gore degısır ama bence o kadar ayrıntıya gerek yok.
Anladıgım kadarı ıle aman aman bır maddıyatı yok,
yanı bunların hesabını yapmak durumunda nısanlınız.
Sızde bıraz anlayıs gosterın, ılla havuz basında mutlu olacaksınız dıye bır kural yok kı.

Sımdıden omur boyu mutluluklar dılerım.

Son düzenleme:
Bence bu hiç büyütülecek bişey değil..
Üstelik nişanlınız sizi hiç umursamadan bu kararı almış da değil.
Size durumu açıklamış gayet kibar bir şekilde.
Size kızadabilirdi..
Bence tadını çıkarın o günün.
Mutluluklar...

Düğünlerde mutlaka bir eksiklik, beklentilerin de bir değişiklik oluyor.
Burda bir anket yapsan herkesin az çok içinde kalan bir şeyler olduğunu görürsün.
Hiç böyle şeylere takılıp huzurunuzu bozma.
Uzar gider böyle şeyler.
O günle kalmaz, çeşitli tartışmalarda, maddi sıkıntılarda önüne sürülür.
2-3 saatlik düğün bu sıkıntılara değmez.
Başka ihtiyaçlarınız için kullanırsınız o parayı.
Dilerim bundan sonra her şey gönlünce olur.

6000 lira çok uygun bence bizimkiler 3 sene önce 5000 liraya tutmuşlardı hemde kapalı salondu ama yemekliydi ve salon bizim oranın en iyi salonuydu

valla burdaki pekçok arkadaş o parayla başka şeyler yapın demiş ama ben öyle demeyeceğim bence düğün çok önemli, hayatın boyunca hatırlıyorsun. başkaları için değil kendisi için içine sinen bir düğün yapmalı insan.

insan hayatinda bi kere evlendigi icin hersey mükemmel olsun istiyo dogal olarak. olmayincada üzülüyo iste. ha bide sunu belirtmek istedim. benim derdim sadece havuzlu veya havuzsuz degil. ayni zamanda o salonun organizasyonuda hic hosuma gitmemisti. bi akrabamizda orda yapti ondan biliyorum. hic memnun kalmadilar. o yüzden bu kadar tedirginligim. ama artik yapcak bisey yok. kabullenmeye calisiyorum durumu.
anlayis göstermeye calisiyorum... sizde cogunluk olarak ayni fikirdesiiniz cünkü.
ve yorumlariniz bana inanin cok iyi geliyor.

Türkiyedemi yasicaksiniz cnm?

evet canim türkiyede yasiyacagiz.

Düğünlerde mutlaka bir eksiklik, beklentilerin de bir değişiklik oluyor.
Burda bir anket yapsan herkesin az çok içinde kalan bir şeyler olduğunu görürsün.
Hiç böyle şeylere takılıp huzurunuzu bozma.
Uzar gider böyle şeyler.
O günle kalmaz, çeşitli tartışmalarda, maddi sıkıntılarda önüne sürülür.
2-3 saatlik düğün bu sıkıntılara değmez.
Başka ihtiyaçlarınız için kullanırsınız o parayı.
Dilerim bundan sonra her şey gönlünce olur.

bunuda düsündüm canim.. yani en azindan ilerde bana borcumuzda harcimizda sen o salonu tutturdunda böyle oldu diyemez.
yani illada o salon diye tutturup. sonra hep yüzüme vurmaktansa varsin onun dedigi gibi olsun benim ona bisey demeye hakkim olsun.

bide düsünüyorum anli sanli dügün yapip iki gün sonra ayrilanlar var allah kimsenin basina vermesin. ama varsin o bir günde degilde ondan sonraki günlerimde mutlu olayim diye düsündüm. ama insaallah icimde kalmaz bu. cünkü gectikten sonra insan geriye dönemiyor maalesef elefera arkadasiminda dedigi gibi.

Yorumların hepsını okumadan yazmaya karar verdım.
Bebısım gelmeden kk dan uzaklasmam lazım (:

Evlılık tarıhı yaklastıkca, kurulan hayaller bır bır denıze atılıyor.
Ne yazık kı!
Bızde cok guzel bır kutlama yapacaktık,
hersey harıka gececektı, butun ayrıntıları dusunmustu esım.
Fakat hıc bırı olmadı.
Esım bır basına yapıyordu herseyı, bırde aılesıne yardım edıyordu.
Yetısemedı.
Uzuldum elbette, bır kez evlenıyorum dedım, bır kez!
Fakat bır kez evlenen sadece ben degıldım kı,
esımde benımle bırlıkteydı.
Bunu anlamam cok zaman aldı, hala ıcımde uhde kalan ayrıntlar var ama,
gectı artık, zamanı gerı dondurem.

Nısanlınız sıze karsı gayet nazık davranmıs, bellıkı ıncıtmek ıstemıyor sızı.
Ama ınanın bır dugun ıcın 6,000 TL cok para,
tabıı butceye gore degısır ama bence o kadar ayrıntıya gerek yok.
Anladıgım kadarı ıle aman aman bır maddıyatı yok,
yanı bunların hesabını yapmak durumunda nısanlınız.
Sızde bıraz anlayıs gosterın, ılla havuz basında mutlu olacaksınız dıye bır kural yok kı.

Sımdıden omur boyu mutluluklar dılerım.

hem sana bu güzel yorumun icin cok tesk ederim arkadasim. cok güzel aciklamissin. cok samimi buldum seni..

bazi arkadaslarinda söyledigi gibi balayimiz umarim güzel olur

Bence bu hiç büyütülecek bişey değil..
Üstelik nişanlınız sizi hiç umursamadan bu kararı almış da değil.
Size durumu açıklamış gayet kibar bir şekilde.
Size kızadabilirdi..
Bence tadını çıkarın o günün.
Mutluluklar...

haklisin canim. kirici olabilirdide ama yapmadi gayet nazik davrandi. e durum böyle oluncada ben ona hicbisey diyemedim. yinede kafami kurcalasada bu konu anlayis göstermeye ve kabullenmeye calisiyorum.

Düğün herşey geçiyor bitiyor, ikiniz yanlız kalıyorsunuz,
Şu üç günlük dünyada birbirinizi hiç kırmaya değmez, oturup hiç birimiz düğün günümüzü düşünmüyoruz bugünü yaşıyoruz,
Ne muhteşem düğünle evlenip sonu hüsranla bitenler var.

...
hem sana bu güzel yorumun icin cok tesk ederim arkadasim. cok güzel aciklamissin. cok samimi buldum seni..

bazi arkadaslarinda söyledigi gibi balayimiz umarim güzel olur

Rica ederım.
ınsallah belırttıgın gıbı balayın cok guzel gecer.
Emın ol, karsına daha cok sorunlar cıkacak, evlılıgın suresınce.
Sen, bu sorunlara ne kadar mantıklı, ne kadar sogukkanlı yaklasırsan,
evlılıgın o kadar ıyı gıdecektır.
Her zaman en guzel cozumu bulman dılegıyle...

Bu benim şahsi fikrim kimse kızmasın, bence düğündü tantanaydı hiç önemli değil. Bence hepsi gereksiz formaliteler. Önemli olan sevdiğin insanla hayatını birleştirmek, borçsuz harçsız evlenmek (ki evliliğin cicim ayları borç düşünerek rezil olmasın) ve güzel bir balayı yapmak. Bence düğünden milyon kat önemli balayı. Düğün değilde balayı için mesela beş yıldızlı olsun on yıldızlı olsun desen hiç yadırgamam. Ama düğünü kendin için yapmıyorsun ki. İnsanları eğlendirmek memnun etmek için yapıyorsun.
Artı ben orta halli insanların dünya para verip yok havuz başıymış yok kır düğünüymüş çok fuzuli buluyorum, ayranı yok içmeye ...........gibi geliyor bana. Biz böyle çok lüks yerlerde düğüne gittiğimizde açıkçası acıyoruz düğün yapan insanlara, o kadar paraya nasıl kıydılar diye düşünüyoruz. Ben olsam ona dökeceğim parayı balayımda harcarım, eşyamı alırım, evime harcarım. Bunun içinde nişanlımı hiç üzmem

Milleti oynatmak hoş etmek icin 6 milyar cok bence.
oraya verdiginiz parayla balayına gider eşinizle mutlu gunler gecirirsiniz..
hem durumuda iyi degilmiş. malesef bazen hayallerle gercekler brbirini desteklemiyor..
nişanlınıza destek olun fazlada gonul koymayın bence.. balayı planınız varsa onu dusunun..dugunde 2-3 saatlik bişey..2-3 saat icin para dökmenın alemi yok diye dusunuyorum..

Diğer yorumları okumadan cevaplıyorum.
Şimdi çocuk 6 milyarı borç yapıp sana havuz başı düğün yapsa, evlendikten sonra borç ödemek mi yoksa borçsuz bir evliliğe başlamak mı istersin.
Kusura bakmada cidden birkaç saatlik bir olay için bu kadar masrafı ben yaptırmazdım oğlumada yaptırmam. Varın onunla bir eksiğinizi giderin. Zaten düğünden sen bir şey anlamazsın, sana yorgunluğu kalacak. Sonuçta iyi bir salonsa nişanlının tuttuğu olsun.
Evlilik öncesi maddi açıdan zorlamaya gerek yok.

canım oncelikle inşallah cok mutlu olursun.
ben bu tip konularda maddi rakamların ortalıga dokulmesınınden hıc hoşlanmam ve dogru bulmam. herkes yaptıgını kendıne saklamalı bence..
ama bana ınan dugun esya hepsı bır kere oluyor dogru ama bır yere kadar onemli.. onemlı olan o ınsanla evının kapısını kapattıgında mutlu ve huzurlu olabilmen.. hepsi gelip gecici cunku sız kalıcaksınız evınızde basbasa mutsuz olsan ne dugunun ne esyanın onemi kalmayacak. boyle guzel günleri ufak detaylarla zehir etme kendine...
benim evlendigim kişinin güzel bir dugun yapma ımkanı olmasaydı ben sade bir nikah ve aksam samımı arkadaslarımızla bir eglence tercih ederdim. sen de ımkanlar dahılınde ıstedıgın bırseylerı yapmaya calış. ama unutma bunlar baslangıc ve sonrası onemli. tekrar mutluluklar...

Back
X