aklım şaştı. akla ihtiyacım var?

hayalperi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2014
134
14
98
Eşimle yılardır İte kaka giden evliliğimiz var.eşimin işi dekarasyon bende evimde değişiklik istiyorum onu zorlayacak maddi açıdan pahalı bir şey değil yok işim var yapamam der. bazen tamam canım yapcam der.
kendi mesleği evine özenipte bir şey yaptığı yok mutfak masasını yapamıyacak biliyorum rengi çizilen eskiyen masamızı boyuyalım dedim. onu kaç ay oldu söylüyorum beraber yapalım diye.bir pazarını ayırmıyor bunun için. mesala sabunluk boyuyacağım bir tşekil örnek gösteriyorum yaparmısın diyorum . yaparım yaparım diyor bir şey yok. çok yoruldum artık. işide esnaf olduğu için karşılıksız çıktı . kimi para vermez çok bir mesleği var.hep içerden gidiyoruz ben çalıştığım için brikim yaptım paradan 20 bin çektik
10 bini 1,5 sene sonra verdi. 10 bini hala vericek tammda ne için çalışıyorum ben cocuğumuzda var brikim yapmak için.eşim kardeşiyle ortak iş yapıyor. kaynım bekar . evimşzde kira olsa ne yaparız bilmiyorum . bunada şükür bu benm sitemim değil sadece olmuyorsa neden zorlamak
işinde çalışan elmanıda var onlara haftalık veriyor.evimize pazarlık düzülücek beş karış sıurat.para yok diyor bazen. ben cocuğumuzn masrafını karşılarken bir erkek olarak oda elktrik su ödemiş pazarlık düzmüş ne var. nezaman yapıcaz dedğimde İşin başımdan aşkın sende bana
ne söylüyorsun der. hep böyle .. beni sakinleştirmek için tamam der bekle bekle yok bir şey.hep böyle ne yapacağım bilmiyorum. buraya içim sıkıldığı için açtım konuyu bayadır yazmıyordum.

Bi masa sabunluk boyamak yada ne bileyim öyle şeyleri yapmak zor olmasa gerekir işi varsa ne yapsın adam siz kendiniz alın boyayı cilayi yapın vakit geçirmiş olursunuz eşiniz de işiyle meşgul olur

ya adamın işi o diye bi pazarını da böyle eften püften şeylere ayırmasını beklemeyin. bi sabunluk boyama nedir yahu abartmışsınız biraz. ayrıca belli ki iyi kazanmıyor, neden üstüne gidiyorsunuz. ha parası vardır vermez o ayrı mesela ama yoksa napsın adam?

ya adamın işi o diye bi pazarını da böyle eften püften şeylere ayırmasını beklemeyin. bi sabunluk boyama nedir yahu abartmışsınız biraz. ayrıca belli ki iyi kazanmıyor, neden üstüne gidiyorsunuz. ha parası vardır vermez o ayrı mesela ama yoksa napsın adam?
çok şeymi istiyorum evimize birşey yapması çok zor olmasa gerek.

Adamları bunaltmayın.
bunaltıcı şeylermi ... kim istemezmi sürpiz yapan koca ama malesef bu güne kadar hiç bir şey görmedim. pahalı şeyler istemiyorum kendi el emeği yaptığı şeyleri hediye etsin yeter.evimize istiyorum çok zor olan bir şey değil yaptığı birşey zaten işi bu .. örnek olarak gösteriyorum arkadaşımın eşide eşimn işi ile aynı eşim evimize yaptı derken ben üzlüyorum.

bunaltıcı şeylermi ... kim istemezmi sürpiz yapan koca ama malesef bu güne kadar hiç bir şey görmedim. pahalı şeyler istemiyorum kendi el emeği yaptığı şeyleri hediye etsin yeter.evimize istiyorum çok zor olan bir şey değil yaptığı birşey zaten işi bu .. örnek olarak gösteriyorum arkadaşımın eşide eşimn işi ile aynı eşim evimize yaptı derken ben üzlüyorum.
Bazı şeyler insanların içinden gelir, eşinizin içinden gelmiyor demek ki.
Sizde böyle yapıp onu boğuyorsunuz.
Adam akşama kadar bu işle uğraşıyor zaten, neden gelip evde de aynı şeyi yapsın.

Evin ihtiyacından sürprize döndürdünüz olayı.
Asıl sıkıntı nerede?
Evidir, yapmalıdır ama yapmıyor. Şu şekilde kesin yaptırırsın diye bir çözümü yok.
Ondan beklemeden siz başkasıyla anlaşıp yaptırın gitsin.
Daha çok beklersiniz öbür türlü.
Sürpriz beklentinizi de sıfırlayın.Ömrünüz çürür böyle.

eşinizin 6 senedir böyle yapıcam deyipte yapmaması sizce nasıl bir şey..bir yapıcam diyor uzuyor aylar geçiyor 1 sene olucak istediğim okadar büyük bir şey değil gönül almak ..
Surekli erteleyen, soyledigini yapmayan insanlardan ben de hoslanmam ama demissin ya hani "isi bu, bi pazar gununu ayiramaz mi", ayiramiyor iste insan.. Ben mesela ogretmenim, 6 gun calismaktan pert olunca bi pazar günü oturup birine ders anlatmak zulum gelir.. Empati kurmaya çalış bu yonden..

Değişmiyorsa zorlama öyle mutlu olmaya çalış eşinin iyi yönlerini görmeye bak..

Bacım sen terzi kendi söküğünü dikemez derler duymadın mı..erkeker ayrıca biz gibi aceleci değil ruhu yorulmuştur adamın belki de :işsiz:

Eşin belki aynı işi evde yapmak istemiyor zorlama
Başkalarının eşleri yapıyor diyede kıyaslama yapma eşini öyle kabul et boşuna kendini mutsuz edersin az beklenti +huzur

Back
X