aklima takildi oglumla ilgili yine

huzurunevindekihuzursuz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2013
377
40
118
merhaba kizlar ya ben bi kac gundur oglumun boyuna ve kilosuna taktim kilosu 13 boyu 92 cm 03.01.2011 dogumlu benim oglum ama sanki kucuk gibi bi kac kisisde kucuk kalmis fln diyince aklim karisti hayir zaten hic anlamam bi anneye aa ne kadar kucuk kalmis bu cocuk die neden solerlerki bunu bile solemenin bir uslubu yokmu??

benim oğlumda seninkinden 1 ay büyük,görenler benimkine biraz tombişmi ne diyolar.yani senin durumla tam tersi.insanların ne dediğini boşverin,kontrollerde sağlıklı çıkıyomu ona bakın.gerisi fasafiso...

benim oğlumda seninkinden 1 ay büyük,görenler benimkine biraz tombişmi ne diyolar.yani senin durumla tam tersi.insanların ne dediğini boşverin,kontrollerde sağlıklı çıkıyomu ona bakın.gerisi fasafiso...

ya evet olede iste ne bilim gun icinde oglunuza neler yediriyosunuz acaba benmi yanlis yapiyorum biseyleri merak ettim

ya evet olede iste ne bilim gun icinde oglunuza neler yediriyosunuz acaba benmi yanlis yapiyorum biseyleri merak ettim

evde ne pişerse yedirmeye çalışıyorum,tabi aburcuburda seviyo her çocuk gibi.abartmadan onlarıda veriyorum.
ben her çocuğun bünyesinin farklı olduğunu düşünüyorum.belki aynı şeyleri yediği halde benim oğlumla senin oğlun kiloları farklı olabilir.farklı bünyelerden bahsediyoruz.
lütfen başkalarının yaptığı yanlışı siz yapmayın,yaşıtlarıyla kıyaslamaya gitmeyin.
ben son kontrolümde uyarı aldım mesela doktordan bi kaç kilo vermesi gerek diye.sizinki bişey demiştir elbette.onu dinleyin bence...

aslinda evet doktorumuz fazla rahat ama suda bi gercekki cinar inanilmaz hareketli bi cocuk cok aktif sabah cici bebe ve sutu islatiyorum koyu kivamli lapa gibi bazen yagda yumurta bazen peynirli omlet yapiyorum cicibebenin disindakileri cok yemiyi oglen uyumadan bi tabak corba icer ama corba gibi yapmam asla daha yemek kivamli kati bi yemek yaptiysam yogurtla onu yediririm sonra yatar uyaninca ya balli birdincin yumurtali sut ya lahmacun bi tane yada nutellali elmek yada meyva aksamda yine oglenki gibi tabi herzaman hepsini yemiyo ama genelde yiyo

yeme düzeninde bi sorun yok bence,gayet normal geldi yedikleri..yemek aralarında atıştırmıyo sanırım.benimki aralarda da mutlaka yiyo,bana çekmiş o konudametabolizması hızlı bi çocuk olabilir,hem fazla hareketli diyosunuz.doktorda sorun değil diyosa gönlünüzü ferah tutun.kilo sağlık demek değildir.zayıflığı sorun olsa o kadar hareketli olabilirmi bi düşünün.Allah çocuklarımızı bize bağışlasın.

benim kızım da ocak 2011 doğumlu.boy ve kilo olarak yaşıtların oldukça fazla.
sağdan soldan kızıma da hormonlu mu bu,yarmagül gibi laflar edenler oluyor.
aslında orantısız bir kilosu yok,yaşından 1-2 yaş büyük görünüyor ama.
doktorlara göre her şey gayet iyi,o yüzden ben d eartık umursamıyorum herkesin ne dediğini.
bence sizin oğlunuz d agayet normal,boyuna göre kilosu bana iyi geldi yani,daha uzun olsaydı o zaman zayıf durabilirdi belki.
ama zayıf olsa da bu bir hastalık değil ki,bir sürü faktör var bunu etkileyen.
Allah sağlık versin,en önemlisi o.
çocuğunuz yeterince büyümüş,insan ilk anne olduğunda çok takılıyor böyle şeylere ama büyüdükçe aldırmamayı öğreniyor.
bence kulaklarınızı kapatın söylenenlere,yavrunuzla güzel zaman geçirmeye bakın.

sorun etmeyim diyorum sanra bole solediklerinde cok uzulup cocugun ustune cok gidiyorum bu sefer yeme duzeni anlattigim gibi ama asla itirazsiz yemez hep oyun oyalama ip atlama hic sofrada yemez mesela bizden ya once ya sonra cnku istemiyo bende mecbur suyla oynayarak evi supurerek balkondan okulu izleyerek anca bu sekilde

mesela sen aralarda ne veriyosun atistirmalik olarak evet yeme duzenimiz bole ama asla isteyerek yemez ayda yilda senede bir istahli yer allah hepimizin yavrularini bagislasin

benim oğlumda neredeyse 6 yaşında daha istekle yediği hiçbişeyi tam olarak hatırlamıyorum.küçükken bende hep oyunla yada zorla yedirirdim.sizin yedirdiklerinizde bi yanlış yok.sadece süt yerine ve bebe bisküvisi yerine bal pekmez ve ev yapımı yoğurt yedirin.ben en azından öyle yapıyorum.ev yapımı yoğurtta kalsiyum daha fazla.sütteki kalsiyumun da fazla olmasına rağmen emilimi zor ve beraberinde yediklerinin vitamin değerlerini de alıp götürüyor. hiç vermeyin demiyorum ama bence gece yatarken ballı veya pekmezli süt olabilir.mesela sarellalı ekmek demişsiniz onun yerine sizin kendi yaptığınız çikolatalı ev yapımı kek olabilir.aralarda çok fazla abur cubur yemesini önleyebilirsiniz.
ama netice itibariyle diğer arkadaşların dediğine de katılıyorum.her çocuğun bünyesi ve genetik yapısı farklıdır.o yüzden dr.bi sorun görmüyorsa hiç kafaya takıp kıyaslama yapmayın.

bende yogurdu kendim yapiyorum zaten cnm ama benim oglumun zevkleri cok degisken bi ara keke cok takti kafayi her allahin gunu yapiyodum biz olduk dombili onda tik yok bu aralarda nutellaya kafayi takti pekmez uzun zamandir vermiyorum harnup pekmezi nasil olur bu yas araliginda agirmi gelir acaba

hiç ağır gelmez.ben bebekken bile verirdim.ara ara pekmez ara ara da bal verirsiniz.çocukların hepsinde oluyor öyle belli yiyeceğe karşı takıntılılık.siz yine de nutella dan uzak tutun.hem çok katkılı hem de iştahını iyice tıkar.buarada aklıma gelmişken muz verin hem çok faydalı hem de yedikten 1-2 saat sonra acıktırıyor.evde yaptığınız börek kurabiye gibi şeyleri yesin en azından abur cubur niyetine.değişik sebzelerden krep yada mücver yapın.ama öyle tatsız tuzsuz değil.baya siz nasıl yiyorsanız öyle.onların da damak tadı gelişiyor artık bebekken olduğu gibi olmuyor.yumurtayı benim ki de hala yemez omlet falan yapsam yada yağda yumurta kıyamet kopar.ben de hemen krep,mücver yada başka bişeyin içinde yediriyorum anlamıyor.

meyva cok sever zaten elma olmasin kiyamet kopar mandalinayi cok sever muz degiskenlerimizin arasinda bak mucveri ben yapim sevebilir aslinda iyi fikir

Bana boyu cok iyi geldi kilosuna takilma benim oglum 18.02.2010 dogumlu 19 kilo ama bi kasik kendisi

Bence sen kimseyi takma kendi bildiğin yoldan da sapma benim oğlumda 2 Ekim 2011 doğumlu boy 90 kilo 15 doktor azıcık fazlası var dedi Doktor ama kötü değil yani çünkü çok hareketli bende evde ne varsa onu yediriyorum küçükken nasıl alışırsa öyle gider yani bende gıcık oluyorum bazen misafir geliyo bende ikramları falan sehpaya koymuşum oğlumda gidip gelip oynadıkça ağzına tıkıyor bişeyler oturanlardan bazıları yeter yeter şişko olacaksın yeter yeme yeme diyolar belki şaka yollu onu sevdıklerı için ama benimde zoruma gidiyo bazen sanki kendi kesesinden gidiyo gibi Allah için oğlu yerine kıyar oğlumu ama bazen gıcık oluyorum :)))

Benim oglumun boyu 1.25 boyu
Yemek yeme duzeni yok herseyi isteksiz yiyor benimde derdim o

Persentil hesabı var.

Ben baktım oğlunuz bu hesabın tam ortasında yani endileşenmeyin.

Sizde google da "erkek bebek persentil hesabı" diye bakın. O verilerin içerisindeyse ama 1 ama 100 hiç sorun yoktur.

mesela sen aralarda ne veriyosun atistirmalik olarak evet yeme duzenimiz bole ama asla isteyerek yemez ayda yilda senede bir istahli yer allah hepimizin yavrularini bagislasin

benim oğlum çubuk kraker türü şeylere bayılır.aralarda veriyorum.birde ince galetaları çok seviyo.bi ara keke takmıştı benimkide.hemde hazır olanlara.her gelen hazır keklerden getiriyodu çünkü.yasakladım alanlaradaben evde kendim yapıyorum damla çikolatalı üzüm pekmezli kek.tavsiye ederim bayılarak yiyo çünkü.
sevmediği sağlıklı şeyleri sevdiği yiyeceklerin arasına saklayın.bu en bilindik ve işe yarar yöntem.kolay gelsin hepimize

Küçükken bana da yarmagül derlerdi :)
Millet konuşur canım sen umursama .
Her çocuk şişman uzun boylu olacak diye bir kural yok .
Ballı süt içirin veya incirli süt .
İnciri kaynatın suyunu süte katın tadı çok güzel oluyor hem de .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…