Aklımda binbir soru cvp lütfen

xxCanSuxx

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2015
2
0
33
Herkeze merhabalar öncelıkle arkadaslar ben amelıyat olalı 6 gün oldu burnumda slıkon tampon ve alçılarım duruyor.bugun doktora gittim alçımı yenıledi canım inanılmaz acıdı :KK43: hiç tahmn etmıordum ekxtra olarak 11. gunumde hem tampon hem alçım tamamıyle cıkacak bu arada kemık kayması, kıkırdak alınması ve düzeltme gibi 3 işlemide aynı anda oldum bunuda belırtıyım. Herkezın tamponu 2 3 gun sonra alınmıs alcı cıkmıs ben iyice korkar oldum bu yuzden bu arada ilk gün fotosuda cekmıstım onuda eklıycem 5. gunumde yuzumde şişlık morluk hiç kalmadı sadece göz cevrem sarımsı suan alçı ve tamponlarımın cıkmasını beklıyorum korkarak :KK43:

bu konuda fikri olan yada bu kadar süre alcı tamponu kalan varmı bilgilütfen

Benim de 5. Gün tampon alınmıştı ve bana o süre çok uzun gelmişti. Allah yardımcın olsun 11 gün o tampona dayanmak çok zor.

7 gün kaldı tampon. O kadar rahatsızlık veren bir şey değil. Ben burnumdan pek nefes alamazdım ameliyat öncesi o yüzden ağızdan nefes alıp vermeye de alışkındım. Hatta şu sıralar burnumla ilgili enfeksiyonel problemler var ağzımdan nefes alıp vermeyi daha çok tercih ediyorum.

Bende agızdan nefes almaya cok alıskınım :) zaten hem sinuzıt hem dedgm gibi burnumda kemık kayması kıkırdk rahat nefes alamıordum okuduklarıma göre 11 gün cok geldı bend ondn korkuorm sadece

yok kesinlikle problem yaratmıyor hatta tamponlar çıkarılınca o kadar alışmış ki ağızdan nefes almaya devam ettim bir süre. vücut çok garip bir şey içinde bulunduğu duruma hemen adapte oluyor rahatsızlık duymamaya başlıyorsun. (senin için zararlı olsa bile ) Fakat sen eğer nefes alırken bilincinde olursan o zaman rahatsızlık hissedersin işte. Çünkü vücudunu sen zorlamış olursun nefes almaya. Gripken bir şeye daldığınızda hiç hissetmezsiniz bile o rahatsız durumu neredeyse ama burnum tıkalı nefes alamıyorum vs. diye düşünmeye başladığınız zaman sizin için rahatsızlık verici olur. Herşeyden önce psikolojik olarak hazırlamalı insan kendini .

Herkeze merhabalar öncelıkle arkadaslar ben amelıyat olalı 6 gün oldu burnumda slıkon tampon ve alçılarım duruyor.bugun doktora gittim alçımı yenıledi canım inanılmaz acıdı :KK43: hiç tahmn etmıordum ekxtra olarak 11. gunumde hem tampon hem alçım tamamıyle cıkacak bu arada kemık kayması, kıkırdak alınması ve düzeltme gibi 3 işlemide aynı anda oldum bunuda belırtıyım. Herkezın tamponu 2 3 gun sonra alınmıs alcı cıkmıs ben iyice korkar oldum bu yuzden bu arada ilk gün fotosuda cekmıstım onuda eklıycem 5. gunumde yuzumde şişlık morluk hiç kalmadı sadece göz cevrem sarımsı suan alçı ve tamponlarımın cıkmasını beklıyorum korkarak :KK43:

bu konuda fikri olan yada bu kadar süre alcı tamponu kalan varmı bilgilütfen

Benim tamponlar yanilmiyorsam 7-8. Gun cikmisti, bantlar ise 11. gun. Korkucak birsey oldugunu sanmiyorum, alcin oynamistir belki doktor biraz daha kalmasini uygun gormustur, hic merak etme :))

X