Aklımı kaybedeceğim..

Merhaba fazla uzatmadan konuma geçeceğim ilk önceliğim evliyim ikinci çocuğu düşünüyoruz ama bir tarafta da kendim psikolojik sinirsel bir kişiliğim var ilk çocuğum şuan 3.5 yasinda halen bana bağlı bensiz oyun dahi oynamaz diğerlerini hiç söylemiyorum bile ama ben tahammülüm kaçıyor böyle olunca bu seferde o sinirle kızımı boğmaya kalkıyorum bunu söylerken bile utanarak söylüyorum ve üzülerek tabi ama sizce benim bu kafa ile ikinci çocuğu yapmakta hakediyor muyum kizima arkadaş kardeş olsun istiyorum ama sizce ne yapmalıyım
Birinciye çok baktın da ikincisi kaldı
İnsan utanır şu boğma muhabbetinden bu soruyu kendi kendine bile sormaya.
Kafanıza dank etsin de bir daha asla yapmayın hayır bebeği düşünüyorum
Şiddetin her türlüsüne karşıyım ama eşinizde sizi boğunca mı anlıcaksınız?
Veya eşiniz size siz bebeğe mi uyguluyosunuz?
Acil bilinçlenmeniz lazım, sinirlerin yıpranması en doğal hakkınız ama önlemini de en çok bebeğinizi düşünerek yine siz alıcaksınız.
Kendinizi kontrol edemediğiniz ilk o an tamam deyip çözümüne koşucaksınız

Bence evladınız buyuyene kadar ve psikolojik destek almadan bu işe KeSinLİkLe kalkışmayın.sonra geri dönüşü olmayan bir yola girersiniz. taravmalarinizi duzletmeden bu iş dogru olmaz.Anne olmak güzel, kardeş çok güzel ama yetebilmek kaidesiyle... vazgeçin!!! bu duzeltilmeye muhtaç ruh haliniz iyileştiğin de bu konuyu tekrar masaya yatirirsiniz.

Ya yorumlara baktım kadına ne yüklenmişsiniz😥 böyle yapınca sinirlenince sinirine hakim olamayan o anneden farkı kalmıyor kimsenin. Burada böyle yüklenilince o çocuğa tavrı değişmez ki, okudukça daha da sinir olacak belki sinirini çocuktan çıkaracak… tamam kadına sempati beslemedim ama burada önemli olan kadını linçlemek değil çocuğun geleceği. Ya bakanlığa bildirilir onlar anneye gerekli eğitimi verir ya da psikolojik destek önerilir. Hiçbir psikolog da yanlış yolda birini linçleyerek iyileştirmez, keşke toplum olarak hatasından dönmeye çalışanlara daha anlayışlı yaklaşsak. Konu sahibi de okuyorsa, psikolojiniz iyi değil. Kötü biri olduğunuzu düşünmek istemiyorum, burada yazılanlar sizi daha da germesin, kendinize çeki düzen vermenize vesile olsun inşallah… Burada 2. Çocuğu sorguluyorsanız siz de kötü bir anne değilsiniz ve yaptığınız yanlışın farkındasınız. Sadece ne denli kötü bir muamele içinde olduğunuzu farketmediniz( belki siz de şifdet gördünüz ve normal geldi) ama bu konu sayesinde durumun vahimliğini fark etmiş oldunuz. Bundan sonra çocuğunuzu kaybetmek istemiyorsanız( çocuk esirgemeye gitmesi ve çocuğun psikolojisinin elden gitmesi olarak) kendinize gelip durumu değiştireceksinizdir eminim. Bu açıdan bu konuyu iyi ki açmışsınız, hayırlısı olsun hakkınızda🙏🏻
Çocuk gelişimciyim demişsiniz, bunları yazabiliyorsanız o diplomayı yırtıp çöpe atın. Dediğinizin aksine basbayağı kötü biri. Anne olmayı hiç haketmiyor. Umarım çocuğu elinden alınır ve bir daha üremez.

Konunun ihbar edilmesine sevindim. Elim ayağım titredi bende anne adayıyım o çocuk sadece sizin değil toplumunda gelecekteki ferdi nasıl caniler yetiştiriyorsunuz. Kızım mi olacak oğlum mu olacak bilmiyorum ama sizin gibi hasta ruhlu insanlarla karsilastirmasin Rabbim hiç bir evladimizi. Ayrıca boğma eylemi bile isteye yapıldığı için konu sahibiyle empati kuracak kadar ponçik olamayacağım. Sebep ne olursa olsun bende sigara kullanıyorum içmiyorum içemiyorum cam çerçeve indiriyim hergun bende (!) Bu konuda hiçbir şekilde haklı olamazsınız ! Normalde sert yorumda yapmam ama bu konu gerdi beni inşallah en yakın zamanda aklı başında bir aile bireyle büyür kızınız. Keşke bir uygulama olsa da böyle anne babalar hadım edilse.

Ya yorumlara baktım kadına ne yüklenmişsiniz😥 böyle yapınca sinirlenince sinirine hakim olamayan o anneden farkı kalmıyor kimsenin. Burada böyle yüklenilince o çocuğa tavrı değişmez ki, okudukça daha da sinir olacak belki sinirini çocuktan çıkaracak… tamam kadına sempati beslemedim ama burada önemli olan kadını linçlemek değil çocuğun geleceği. Ya bakanlığa bildirilir onlar anneye gerekli eğitimi verir ya da psikolojik destek önerilir. Hiçbir psikolog da yanlış yolda birini linçleyerek iyileştirmez, keşke toplum olarak hatasından dönmeye çalışanlara daha anlayışlı yaklaşsak. Konu sahibi de okuyorsa, psikolojiniz iyi değil. Kötü biri olduğunuzu düşünmek istemiyorum, burada yazılanlar sizi daha da germesin, kendinize çeki düzen vermenize vesile olsun inşallah… Burada 2. Çocuğu sorguluyorsanız siz de kötü bir anne değilsiniz ve yaptığınız yanlışın farkındasınız. Sadece ne denli kötü bir muamele içinde olduğunuzu farketmediniz( belki siz de şifdet gördünüz ve normal geldi) ama bu konu sayesinde durumun vahimliğini fark etmiş oldunuz. Bundan sonra çocuğunuzu kaybetmek istemiyorsanız( çocuk esirgemeye gitmesi ve çocuğun psikolojisinin elden gitmesi olarak) kendinize gelip durumu değiştireceksinizdir eminim. Bu açıdan bu konuyu iyi ki açmışsınız, hayırlısı olsun hakkınızda🙏🏻
🤷Karşında biri çocuğunu doverse öldürmeye kalkarsa ona usulca yaklaşıp kardeşim bu yaptığın çok kötü birsey de ve uzaklaş.. senin mantığa göre böyle olmalı.. arkada bı traala lalaaa lala müzik caliyo tabi...

Merhaba fazla uzatmadan konuma geçeceğim ilk önceliğim evliyim ikinci çocuğu düşünüyoruz ama bir tarafta da kendim psikolojik sinirsel bir kişiliğim var ilk çocuğum şuan 3.5 yasinda halen bana bağlı bensiz oyun dahi oynamaz diğerlerini hiç söylemiyorum bile ama ben tahammülüm kaçıyor böyle olunca bu seferde o sinirle kızımı boğmaya kalkıyorum bunu söylerken bile utanarak söylüyorum ve üzülerek tabi ama sizce benim bu kafa ile ikinci çocuğu yapmakta hakediyor muyum kizima arkadaş kardeş olsun istiyorum ama sizce ne yapmalıyım
Doktora gidip tedavi olmalısınız. Her çocuk huzurlu mutlu bir anneyi hak eder. Ben de ikinci çocuğum olsun isterdim ama neler yaşayacağımı bildiğim için yapmıyorum. Yani hem kendi durumunuzun farkındasınız hem de ikinci çocuğu istiyorsunuz

Yeni üyeyim,çok fazla bilgi sahibi değilim sayfa hakkında,site yönetimi ulaşamaz mı bilgilerine ?
Ulaşır:)) zaten şikayet edildi merak etmeyin internet ortamında hiç bişey yok olmuyo:)) konuma kadar da belirlenebilir. Site yönetimi değil devlet el koyacak olaya. otrera sağolsun link atmıştı şikayet için. Sayfalar arası gezmen gerekicek ama ordan ihbar olusturabilirsinistersen

Ulaşır:)) zaten şikayet edildi merak etmeyin internet ortamında hiç bişey yok olmuyo:)) konuma kadar da belirlenebilir. Site yönetimi değil devlet el koyacak olaya. otrera sağolsun link atmıştı şikayet için. Sayfalar arası gezmen gerekicek ama ordan ihbar olusturabilirsinistersen
Hiç problem değil,hemen bakıyorum teşekkürler

Yani çocuk bakmak inanılmaz zor, tamamen sabır işi ve fiziksel güç de istiyor, gerçekten insanların tükenip, delirip ağladığını biliyorum. Çocuğa (belli sınırlar dahilinde) kizabilirsin, gerekirse ceza verirsin ama "boğmak" ne demek; fiziksel boyutu ayri, çocukta bıraktığı psikolojik izler apayri.
Sen de tükenmişsin ve iyi değilsin bence, öncelikle bu agresyon problemini halletmeye yönel, ikinci çocuğu düşünmenin sırası hiç değil.

çok üzüldüm ya. boğmak nedir🤦‍♀️ hepimizin tahammülü kayboluyor bazen. kızıyoruz bağırıyoruz farkında olmadan sarsıyoruz belki. ama boğmaya kalkmak korkunç bir şey. acilen psikolojik destek alın. canı nedir o yavrunun. bir gün elinizde kalabilir. yazık günah 🤦‍♀️ 2. yi tabi ki yapmayın

Emzirmek için uyandırmaya kiyamadigim bebeğim su an yanımda.. yaa nasıl kiyiyosun nasıl. Nasıl aglatabiliyosun? Gucu gücü yetene tabi nasi korkuyodur yawrum minicik canı sana nasi karşı koysun.. sen anneliği haketmiyosun net. Anca amip gibi cogalmayi biliyosun anne olamaz sen ve senin gibiler!! Hadsiz. Kendin korkudan nasıl tuydun ama?? Uçuklatirlar adami . Ödün patladı gece boyu uyku girmesin bakalım gözüne. O çocuğu nasıl korkuttuysan sen de öyle kork!!!
Kendinden güçlü biriyle

Bence fake gibi geldi ya da psikopatsiniz..neyine senin ikinci cocuk umarım fakesin

Bence fake gibi geldi ya da psikopatsiniz..neyine senin ikinci cocuk umarım fakesin
ya eskı konularına bak bak o bogucam dedıgı cocugu dogurdugu zaman gırıyormus sıteye. o olayın buraya gelcegını ummadan nasıl olsa benı tanıyan bılen yok dıyerek cesaret ettı de yazdı da ... ıste .. hesabı tutmadı.

Doğurmak marifetmiş gibi doğurun, sokak köpeği gibi ite kaka büyütün, boğun, boğazını sıkın, bağırın çağırın; sonra o çocuklardan normal bir birey olmasını bekleyin. Sizin gibi ebeveynlerin yetiştirdiği çocuklar, hepimizin derdi oluyor. Yarın evlatlarımızla karşılaşıyorlar, komşumuz oluyor, trafikte, toplu taşımada sorunlu yetişmiş bireyler hep karşımıza çıkıyorlar.

Aman ha sakın korunmayın, doğurun doğurun.

Ben çocuk sahibi olmadan önce bebekleri süt içen, altı temizlenen ve uyuyan varlıklar sanıyordum. Bir sıkıntısı yoksa eline çıngırak verirsin saatlerce oynar, yanında sessiz sakin oturur sanıyordum. Burada tuvalete gidemiyorum, duş alamıyorum diyen anneleri okuduğumda neden acaba diye şaşırıyordum. Benim gibi konudan bihaber arkadaş varsa bilgilendireyim, bebekler öyle kanepeye koyayım otursun ben de yanında gülerek çayımı içeyim şeklinde büyümüyorlar. Bir canlı düşün eğer kolikse saatlerce son ses ağlıyor, bırakıp gidemiyorsun, tv değil ki sesini kısasın. Bir kere youtube'dan bebek ağlama sesi yaz ve 4 saat son ses kesintisiz dinle. Aynı anda eline 3 kiloluk bir nesne al o nesneyi kucağında hoplata hoplata sakinleştirmeye çalış. Hem psikolojin bitiyor hem fiziksel gücün kalmıyor.

Toplum habire gaz veriyor. Hadi çocuk yap yetmedi 2.yi yap. Instagramdaki sevimli bandanalı kıyafetli bebekler gibi olmuyor gerçek hayat. Çocuk demek hayatının en az 2 senesi çile demek. Düzenli uyku yok, keyif yok, kendine ait zamanın yok. Ha çok uslu bir bebeğin çıkar kısmetine, koyarsın bir köşede gülücükler saçar o başka. Ama mutlaka diğer ihtimal de göze alınmalı.

bogmak sizce anlayisla yaklasilmasi gereken bir konu mu? Daha bu hafta bir anne isitme engelli kizini bicaklayarak öldürdü. Konu sahibi ise öldürme teşebbüsünde bulunuyor. Sonraki asamada biraz daha uzun sure bogup öldürmek var. Insanlar cinnet gecirip cocuklarini öldürebiliyor farkinda misiniz? Bu insanlar cocuklarina hic siddet uygulamadan çok mutluyken bir anda öldürmüyor, onceside oluyor. Öfke kontrolü olmayan bir insan durumun vehametini nasil anlasin?

Allah da seni bildgi gibi yapsin kadin!
Git tedavi ol!

Back
X