Akondroplazi (cücelik)şüphesi

Balbocegi93

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2020
2
2
16
32
Herkese merhaba mutlu bayramlar diliyorum..gebeliğimin bugün 30.haftasına geçtim..bu haftaya kadar sorunsuz ilerleyen bi hamileliğin oldu çok şükür..sadece baş büyüklüğü vardı , bununda genetik olabileceği söyleniyordu. Bu haftaki dr kontrolünde ise yıkıldım..kol ve bacakların 1 aya yakın geri olduğu söylenip araştırma hastanesine yonlendirirldim.oradaki dr yüz yapısı cücelik andırıyor baş büyük alın cıkıntılı, kollar bacaklar kısa ve akondroplazi diye kesin teşhis koydu..gelişemez mi daha süre var önümüzde dediğimde bu vakalarda yanılmıyorum diyerek tüm umutlarını yıktı..bu siteye yeni kayıt oldum . bu durumu yaşayanlar lütfen bilgi verir misiniz ,çok ama çok üzgünüm..dua ediyorum bebegi m için ama bi yandan da çok korkuyorum..lütfen yaşayanlar, bebeği sağlıklı doğanlar vars a paylaşabilir mi..

Herkese merhaba mutlu bayramlar diliyorum..gebeliğimin bugün 30.haftasına geçtim..bu haftaya kadar sorunsuz ilerleyen bi hamileliğin oldu çok şükür..sadece baş büyüklüğü vardı , bununda genetik olabileceği söyleniyordu. Bu haftaki dr kontrolünde ise yıkıldım..kol ve bacakların 1 aya yakın geri olduğu söylenip araştırma hastanesine yonlendirirldim.oradaki dr yüz yapısı cücelik andırıyor baş büyük alın cıkıntılı, kollar bacaklar kısa ve akondroplazi diye kesin teşhis koydu..gelişemez mi daha süre var önümüzde dediğimde bu vakalarda yanılmıyorum diyerek tüm umutlarını yıktı..bu siteye yeni kayıt oldum . bu durumu yaşayanlar lütfen bilgi verir misiniz ,çok ama çok üzgünüm..dua ediyorum bebegi m için ama bi yandan da çok korkuyorum..lütfen yaşayanlar, bebeği sağlıklı doğanlar vars a paylaşabilir mi..
Allah yardımcınız olsun. İnşallah öyle bir sorunu yoktur ancak olsa bile Allah çaresiz dert vermesin. Akondroplazik bireylerin zekası normal. Engelleri olması nedeni ile memuriyetleri kesin. Bu gibi durumları var. Bunun dışında bir (kanserdir, yatalak hastalıklardır vs gibi) hastalığı olmasın. Dua edin rabbim kimseye taşıyamayacağı yükü vermez. Ve emin olun sizin ve çocuğunuz için iyi planları var. Buna göre şimdiden güzel hayatı yazılmıştır siz üzülmeyin.

Merhaba, ben de 30.haftamdayım. Ve 27. haftamda bana da cücelik şüphesi var dendi, 27'ye kadar her şey çok iyi demişti takibimi yapan perinatoloji uzmanı. 29. haftam bittiğinde bacak-boy kısalığı 4 haftaya çıkmış,kafası büyük.
İkiz gebelik yaşadığım için, herhangi bir test hem doğru sonuç vermez hemde amniyosentez'de ikisini de riske atmış olursunuz dedi doktor.
Sizin durumunuz da bir gelişme var mı ? Bu dönemde insan aynı konuda bilgi ve tecrübesi olan birini arıyor konuşmak ve fikir almak için.

Merhabalar..düzenli takip ediliyorum ,32.haftamdayım şuan. 2 hafta önce gittiğimde gelişiminin devam ettiğini söyledi perinatolog,gelişme grafiğinin devam etmesi önemli oluyormuş böyle durumlar da .o yüzden olumlu bi haberdi bizim için.minyon da olabilir böyle de olabilir diye iki ihtimali de söyliyorlar. Önümüzdeki hafta tekrar kontrolüm var inşallah gelişimi açığı kapatmıştır..ama çok araştırma yaptım size şöyle söyleyebilirim böyle söylenip bi sıkıntı yaşamadan bebeğine kavuşan çok insan duydum,Forumlarda okudum.moralinizi yüksek tutun ve olumlu düşünün bebeklerimiz biz mutlu oldukça güzel gelişiyorlar..ne zaman üzülsem bu konu için bebeğinin hareketlerimde farklılık hissediyorum o yüzden olumlama yapmaya çalışıyorum, sizde iyi güzel düşünün görecekseniz gelişimi ilerleyecektir anne karnı kapalı bi kutu rabbimden başka Kimse bilemez

Merhaba bebeğiniz doğmuş olmalı durumu nasıl acaba dilerim sağlıklı doğmuştur.Benim içinde böyle bir şüphe var şu an.

Back
X