AKP 1 milyon engelli ve yaşlının maaşını kesecek

Saraylim

Vazgec gonul.. Vazgec sesini duyan yok
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2012
6.954
19.360
CHP Milletvekili Oran, evde bakım, yaşlılık, engelli aylığı alan 1 milyon vatandaşın maaşının kesileceğini belirtti.
18670.jpg

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, AKP iktidarının, halen evde bakım, yaşlılık, engelli aylığı gibi sosyal yardımlardan yararlanan 1 milyon 200 bin vatandaştan 1 milyonunun maaşını kesmeye hazırlandığını söyledi. Oran’ın verdiği bilgiye göre, hükümetin isteğiyle geçen yıl, engelliye evde bakımı karşılığı yakınına ödenen engelli bakım maaşı alma koşulları değiştirildi. 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu’nda yapılan değişiklikle 793 liralık bu maaşı alabilmek için artık hanedeki kişi başına gelire bakılıyor. Hanedeki her bir bireyin aylık gelirinin 858 liralık asgari ücretin üçte ikisinden yani 572 lira 64 kuruşun altında olması şartı aranıyor. Umut Oran, “Bu durumda evde bakmakla yükümlü olduğu engellisi bulunan 3 kişilik bir aile, aylık toplam geliri 1.718 lirayı aşıyorsa, engelli bakım maaşı alamayacak; alıyorsa kesilecek. Üstelik kişi başına gelir sınırı, 1 Temmuz’da 606 lira 95 kuruşa yükselecek” dedi.

CİDDİ MAĞDURİYET DOĞURACAK

2022 sayılı Kanun kapsamında 65 yaş üstü yaşlı ve engellilere ise üç ayda bir 435 lira ödeniyor. Bu maaşı alma koşulları da geçen yıl değiştirildi. Buna göre aylık 145 liralık yaşlılık maaşını alabilmek için ailede kişi başına düşen gelirin 286 TL’yi, 1 Temmuz’dan itibarense 303 TL’yi aşmaması gerekiyor. Yüzde 40-69 arasında özürlü olanlara verilen aylık 291 TL; yüzde 70 ve üstü bakıma muhtaç özürlü aylığı ise 437 lira. Türkiye’de evde bakım, yaşlılık, engelli aylığı gibi sosyal yardımlardan yararlanan 1 milyon 200 bin kişi bulunduğuna dikkat çeken Oran şunları söyledi:
“Son iki yılda 2022 ve 2828 sayılı yasalarda yapılan değişiklikler sonrasında zaten yüzlercesinin maaşı kesilmiş, hatta bu yurttaşlarımıza ağır cezalar kesilmiştir. Hukukçular ve uzmanların hesaplamasına göre mevzuat değişiklikleri doğrultusunda belirlenen bu aylık gelir sınırları uygulanırsa, bunlardan 1 milyonunun maaşı kesilecektir. Bu yardımlardan yararlanan insanlar toplumun en yoksul, en çaresiz kesimidir. AKP’nin sosyal devlet ilkesine aykırı uygulamaları ciddi mağduriyetler doğuracaktır. Bu kabul edilemez bir durumdur.”

Elektrik zararını devlet karşılasın
CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, 31 Mart’ta yaşanan ve tüm Türkiye’yi karanlığa gömerek kaosa yol açan büyük elektrik kesintisi nedeniyle binlerce sanayici, üretici, esnaf, KOBİ ve vatandaşın toplam 700 milyon dolar civarında zarara uğradığını söyledi. Oran, bu zararın devlet tarafından karşılanması için yasa teklifi hazırladı. Umut Oran yasa teklifiyle, söz konusu elektrik kesintisine ve dolayısıyla bu zarara yol açan elektrik üretim, dağıtım, iletim şirketinin sorumluluğunun saptanması halinde ise devletin sanayicilere yapacağı bu ödemeyi söz konusu şirketlere rücu etmesini önerdi.

http://www.sozcu.com.tr/2015/ekonomi/akp-1-milyon-engelli-ve-yaslinin-maasini-kesecek-793807/

Kacaksaray, sarayin aylik milyonlarca lira giderleri, milyonluk makam arabalari, altin kadehler, dunyanin en luks makam ucagi vesaire vesaire.. derken paralar tukendi tabii. Bu faturayi birilerinin odemesi gerek..:KK66: Beyimiz bu luksu cebinden odeyecek degildi herhalde...:KK53:

Simdilik en sessiz yiginlar, yaslilar ve engelliler odemeye baslasin, sonradan herkes elini cebine atacak, hakkina razi olacak el mecbur..

Kacaksaray, sarayin aylik milyonlarca lira giderleri, milyonluk makam arabalari, altin kadehler, dunyanin en luks makam ucagi vesaire vesaire.. derken paralar tukendi tabii. Bu faturayi birilerinin odemesi gerek..:KK66: Beyimiz bu luksu cebinden odeyecek degildi herhalde...:KK53:

Simdilik en sessiz yiginlar, yaslilar ve engelliler odemeye baslasin, sonradan herkes elini cebine atacak, hakkina razi olacak el mecbur..

Sarayın masraflarını çıkarmak için her an bir "saray vergisi" yürürlüğe girebilir bence. Artık maaşa mı yoksa faturalara mı eklerler bilemiyorum...

Yol yaptı , 13 sene sonra başörtüsüne serbestlik getirdi..
Biyanımıza sokucaaz sanki yolları tövbe yarabbim..
birinden duymuştum bu kesinti durumunu.. inanmamıştım , ajitasyon yapmakla suçlamıştım o kişileri..
yazıklar olsun be..
hanı dul ananıza , bacınıza maai veriyordu bunlar..

Daha onceden kestiler saniyordum. Hatta gecen engelli bi vatandas cikti, maasini kesmisler, ustune bide verdiklerini geri isteyip, 25000 civarinda borc cikarmislardi.
Yaptiklarini balladira ballandira anlatiyorlar (tv-gazeteler ellerinde nede olsa), kestiklerinden, goturduklerinden, kasikla veripde kepceyle geri aldiklarindan kimsenin haberi olmuyor. Bide cikip bunlari ove ove bitiremiyorlar ya peees yani.
Adamlar bi tesisisn 5 defa done done acilisini yapmis adamlar. 2 basbakan, 2 bakan bide belediye baskani acilis yapmis. Bunlarda saniyorlarki akepe hep yapiyor.
Hee hee yapiyor, siz uyuyun.

Yol yaptı , 13 sene sonra başörtüsüne serbestlik getirdi..
Biyanımıza sokucaaz sanki yolları tövbe yarabbim..
birinden duymuştum bu kesinti durumunu.. inanmamıştım , ajitasyon yapmakla suçlamıştım o kişileri..
yazıklar olsun be..
hanı dul ananıza , bacınıza maai veriyordu bunlar..

Hayir yani "yol yapildi" diye övünüyorsan, bir düsün bakalim hangi yüzyilda yasiyorsun degil mi? Hangi ülkeye gidersen git "yol yapti, köprü yapt" diye övünen görürlerse gülmekten yikilirlar heralde. Insanlarin devlet adamlardan beklentileri o kadar az ki. Cok aci bir durum aslinda.

bu maaşı sömüren ihtiyacı olmayıp ta alanlar çok var
adamın evi arabası işi herşeyi mevcut ama evde bakım ve aylık alabiliyor ihtiyacı olana amenna da ihtiyacı olmayanlar almasın

bu maaşı sömüren ihtiyacı olmayıp ta alanlar çok var
adamın evi arabası işi herşeyi mevcut ama evde bakım ve aylık alabiliyor ihtiyacı olana amenna da ihtiyacı olmayanlar almasın
tam tersi olmaz inşallah..

Daha onceden kestiler saniyordum. Hatta gecen engelli bi vatandas cikti, maasini kesmisler, ustune bide verdiklerini geri isteyip, 25000 civarinda borc cikarmislardi.
Yaptiklarini balladira ballandira anlatiyorlar (tv-gazeteler ellerinde nede olsa), kestiklerinden, goturduklerinden, kasikla veripde kepceyle geri aldiklarindan kimsenin haberi olmuyor. Bide cikip bunlari ove ove bitiremiyorlar ya peees yani.
Adamlar bi tesisisn 5 defa done done acilisini yapmis adamlar. 2 basbakan, 2 bakan bide belediye baskani acilis yapmis. Bunlarda saniyorlarki akepe hep yapiyor.
Hee hee yapiyor, siz uyuyun.
Umut Oran 2. paragrafta bahsetmis zaten.. Iki kanunda degisiklik yapip son iki yilda yuzlerce insanin maasini kesmis, agir cezalar odetmisler... Engellilerin anasini aglatmis yane..:KK43:

Hayir yani "yol yapildi" diye övünüyorsan, bir düsün bakalim hangi yüzyilda yasiyorsun degil mi? Hangi ülkeye gidersen git "yol yapti, köprü yapt" diye övünen görürlerse gülmekten yikilirlar heralde. Insanlarin devlet adamlardan beklentileri o kadar az ki. Cok aci bir durum aslinda.
evet cok aci bir durum gercekten.
insanlari bunlara sevinecek hale getirenlerden hesap sorulmali...

arkadaslar kiziyorsunuz ama bu konu suistimale cok acik bir konu.
bu dünyanin cogu yerinde böyledir.
burda neler görüp duyuyoruz.
cocuguna egitim bursu almak icin baska birinin evine orda yasiyormuscasina kayit yaptiranlar, bosanip beraber yasayanlar, issizlik maasi alip kacak calisanlar falan...
cilki cikarilmasa olmaz sanki..
ona görede önlem alinmasi sart.
bu konuda katiyim cünkü yukarda saydiklarim gibi cok kisi var ve ben ve esim normal insanlar gibi calistigimiz icin yardim almiyoruz ve bizim vergilerimizle insanlar pasa gibi yasiyor yattigi yerden. bu haksizliktir. dürüstlügün bedeli kerizlenmek olmamali. yoksa bende bilirim isimi kacak yapip birsürü yardimlardan faydalanmayi ama insanin icine siner mi ??
sindirenler var iste.
belli bir aylik geliri gecenlere yardim yok. bu sadece türkiyede uygulanan bir durum degil. ve herkes icin gecerli.
adam yatalak hasta ama evleri isyerleri var ona ragmen ona bakan kisiye devlet niye para versin? yada evde kadin adama bakiyor ama kira gelirleri var ve kendilerine gayet rahat yetiyor niye yardim alsin?
burdaki tek problem belirlenen aylik gelirin düsük olmasi olabilir.
o konuya birsey diyemem..

cocuguna egitim bursu almak icin baska birinin evine orda yasiyormuscasina kayit yaptiranlar, bosanip beraber yasayanlar, issizlik maasi alip kacak calisanlar falan...
bu konuda katiyim cünkü yukarda saydiklarim gibi cok kisi var ve ben ve esim normal insanlar gibi calistigimiz icin yardim almiyoruz ve bizim vergilerimizle insanlar pasa gibi yasiyor yattigi yerden. bu haksizliktir. dürüstlügün bedeli kerizlenmek olmamali. yoksa bende bilirim isimi kacak yapip birsürü yardimlardan faydalanmayi ama insanin icine siner mi ??
sindirenler var iste.
belli bir aylik geliri gecenlere yardim yok. bu sadece türkiyede uygulanan bir durum degil. ve herkes icin gecerli.
adam yatalak hasta ama evleri isyerleri var ona ragmen ona bakan kisiye devlet niye para versin? yada evde kadin adama bakiyor ama kira gelirleri var ve kendilerine gayet rahat yetiyor niye yardim alsin?
toplam sekizyüz geliri olana verilmiyor,ama ciddi sağlık problemleri olanlar buna tepki gösteriyor 800 yetmiyor diye

sindirenler var iste.

E Esmerpapatyam ,
saydığınız usulsüzlüklerde önlem alınmasını bende destekliyorum, koca apartmana sahip olduğu halde gıda ve kömür yardımı alan, yeşil kart çıkartanlar oldu, hepsi çıkartılsın ortaya ama onlara bu imtiyazı tanıyan ya da vicdanları sızlamadan yardımları almalarına zemin hazırlayanlar kimler?
X mahallesinin ihtiyaç sahiplerini kim belirliyor? Misal benim katım yatım olsa bilinmez mi? Oturduğum yerin muhtarı bilir.

Evi kira geliri olanları da bilmek zor değil, evin varsa tapusu da vardır, bugün e-devlet sistemiyle adına kayıtlı evinden, arabana kadar tüm mal varlığına erişilebiliyor, ayrıca bildiğim kadarıyla bakıma muhtaç hastalara veya engellilere aylık bağlanmadan önce sosyal inceleme adında inceleme yapmak için evine yetkililer geliyor, beyan ettiklerin doğru mu değil mi teyit için, yani birileri vazifesini eksik yapıyor veya iltimas geçiyor demek ki, sırf bu yüzden aslında çokta ihtiyacı olan insanların aylıkları da kesilebilir aynı özensizlikten ve çokta yazık olur o insancıklara.

Bir takım uyanıklar ve o uyanıklara iltimas geçenler yüzünden fatura muhtaçlara kesilirse üzülürüm şahsen.
Ki kesilme riski var çünkü hane halkı kişi başı gelir sınırı yükselecek, bu zamanda engelli veya yatan sürekli bakıma muhtaç bir insan için aylık harcanan paradan haberleri yok mu:KK43:
Ağır zihinsel engelli çocukların altı bezleniyor mesela, benim arkadaşım ergenlik çağındaki kızının altını bezlemek zorundaydı mesela, hastalara hasta pedleri, yemek sorunu çekenlere mamalar:KK43:
Kolay değil hem manen, hem maddi :KK43:

inşallah ihtiyaç sahibinin parası kesilmez layıkıyla yaparlar ama tanıdığı olan yakini olan ihtiyaç sahibi yada değil alacaktır maalesef.(

X