AKP, Gestapo modelini kurmak istiyor

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.301
42.832
CHP lideri Kılıçdaroğlu MİT yasa tasarısını eleştirerek Nazi Almanya’sı benzetmesi yaptı ve ‘2. Dünya Savaşı öncesi Almanya’daki gestapoyu unutmayın, yeni bir gestapo modelini kurmak istiyorlar’ dedi.


Gestapo modelini kurmak istiyor

ANKARA Milliyet

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ak Parti’nin 10 yıllık iktidar sürecinde baskının arttığını belirterek, ”Türkiye, süratle bir totaliter demokrasiyi inşa etmeye başladı” dedi, MİT Yasa tasarısı ile Nazi Almanyası sistemi kurulacağını savundu. Kılıçdaroğlu, dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi:


‘Totaliter sistem’
“Türkiye hukuk devleti kavramını büyük ölçüde unutmuş gözüküyor. Sandık önemlidir ama tek başına demokrasi değildir. Hitler örneği vardır, Mussolini örneği vardır. Seçimle geldiler, ne oldu? Ben devletim, her şey benden sorulur demeye başladılar.
Farklı bir rejim içine Türkiye sürükleniyor. Bütün yurttaşlarıma sesleniyorum: bugün size dokunmayan yarın size dokunacaktır. Türkiye, süratle bir totaliter demokrasiyi inşa etmeye başladı. Türkiye’de hak ve özgürlükler baskı altında, medya istediğini yazamıyor. Bütün yetkiler bir elde. Totaliter devlet ağır ağır inşa ediliyor.

‘Bir numaralı düşman’
Düne kadar Anayasa Mahkemesi’ni göklere çıkarıyorlardı, şimdi bir numaralı düşman. Nasıl olsa mahkeme elimizin altında diye düşündüler. Ama öyle olmadı, oradaki insanlar da vicdan sahibi. Başbakanlık koltuğunda oturan zat, ‘Twitter falan kökünü kazıyacağız’ dedi. Buyur kazı bakalım.
Twitter’ı yasaklıyor ama kendisinin de Twitter hesabı var. Bunların içinde bir tane kuzu (Burhan Kuzu’yu kastediyor) var, sözde anayasa hukuku profesörü. Anayasa Mahkemesi’ne twitter’ı yasaklamak için başvuru yapıyor, başvurusunu da twitter aracılığıyla duyuruyor. Kafaya bakın.
MİT Yasası görüşülüyor. Türkiye süratle bir istihbarat devletine dönüşüyor. Yasa çıkacak fişlemeler meşru hale gelecek. II. Dünya Savaşı öncesi Almanya’daki gestapoyu unutmayın. Yasaldı ama devlete değil partiye veriyordu istihbaratı. İstihbarat partiye veriliyor Türkiye’de de. Bu süreci hayata geçirmek yeni bir gestapo modelini kurmak istiyorlar. milliyet
 
X