Akraba Evliliği Karşı Çıkmalar

Kendi ailemde yok, eşimin ailesinde çok normal ve yaygın bir durum. Hatta kp ve kv kuzenler. Evlilik aşamasına geldiğimizde bu ayrıntıyı ailemden gizlemeye çalıştım çünkü bizim oralarda hiç hoş karşılanmaz. Ama netice olarak dinen ve hukuken yasak değil. O yüzden bu tarz bir evliliği hoş karşılayan birisine hakaret edemezsiniz. Bazı üyeler gerçekten haddini aşmış.

Merhaba. .
Benim öz teyzemin oglu kendi öz halasinin kizina aşık olmuş kizda tabiki aşık
Ailelere soylediler ama herkes kabul etmedi karsilar genis ailemiz de hic boyle evlilik yok bu arada dedeleri evlatliktan red ederiz diye kesin kararli
kizin babasi karsi oglanin babasi biraz ilimli oda kacariz diyorlar yanlsi bir sey yapmasinlar diye herkes karisik
sizce nasil yaklasmalari gerek basina boyle olay gelen varmi
akraba Evliliği zor mu gecer
onlarda bir akil ariyor o yuzden soruyorum
Teşekkürler
benim eşimin tarafındada oldu böyle bi muhabbet..hatta sevgili olan kuzenlerle aramız o kadar iyiydi ki eşimle ben bile karşı çıktık..bizede çok ters böyle şeyler..tabi onlarda kimseyi dinlemedi aynı sizdekiler gibi..biz kendimizden eminiz evlencez birbirimizi çok seviyoruz dediler..önce oğlanın annesiyle kızın babası küstü..düşün iki kardeş küstüler.oğlanın annesi destekliyo kızın babası kesinlikle karşı..bu sefer akraba içinde gruplaşmalar oldu tabi..herkes karıştı işin içine.. herşeye rağmen devam ederken kendi aralarındaki en ufak bi sorun yüzünden kız bitirdi..bütün aile ilişkileride bozuldu... eskiden hep beraber toplanır yemekler yerdik şimdi herkes ayrı ayrı görüşüyor

Merhaba. .
Ailelere soylediler ama herkes kabul etmedi karsilar genis ailemiz de hic boyle evlilik yok bu arada dedeleri evlatliktan red ederiz diye kesin kararli
kizin babasi karsi oglanin babasi biraz ilimli oda kacariz diyorlar yanlsi bir sey yapmasinlar diye herkes karisik
Teşekkürler

bende karşıyım benim akraba dayı oğlu hala kzı ben engelli doğdum iki kardeşim şükür sağlıklı tanıdım bi kaç ailede araba hatta teyze çocukları ama onların çocukları sağlıklı bence uzak durun evlenmeyin

Merhaba. .
Teşekkürler
benm teyzemin oğlu kardeşim gibidir abi derim onlarda beni krdeş gibi görür. saçmalığın daniskası bnce ya ben karşıyım akraba evliliklerine

yahu aldatmayla evlenmeyi mi kıyaslıyorsunuz :KK57: koca yakın arkadaşla aldattı konularına da "ohh hiç değilse etik davrandı akrabalık yok " deyip geçeceğiz artık
aldatmaya evliliği kıyaslamıyorum nikah düşüyor diye illa evlenmek o zgozle bakmak mı grekiyor diyorum.

Merhaba. .
Teşekkürler
Bizim ailede bir tane oldu akraba evliliği herkes tövbe etti yani o kadar kötü oldu sonuçları. Ama ben iyi olanları da gördüm. Kişilerle ailelerle alakalı ya. Allah vicdanlı insanlarla karşılaştırsın bizleri

aldatma olmasın mesela, kocası ayrılsın 1 sene sonra kardeşiyle birlikte olsun, vay kocamla kardeşim birbirlerine nasıl bu gözle baktı diye ortalığı yıkacak kadınlar, burda nikah düşüyorsa herkes birbirine o gözle bakar diye ortalığı yıkıyorlar. nikah düşen herkes potansiyel eş adayı o zaman. 85 lik dede, 13 lük kızla evlenirse bu da sapıklık değil, çünkü nikah düşüyor, kocamı boşayıp kaynımla evlenebilirim ve buna kimse gayrıahlaki diyemez çünkü nikah düşüyor, aynı evde büyüdüğüm kuzenimle evlenebilirim çünkü nikah düşüyor :KK59:
evet canım aynen öyle. Nikah düşüyorsa gerisi fasa fiso. Biz buna ahlaksızlık deyince de hatalı ve edepsiz! Oluyoruz. Onlara edepleriyle! Mutluluklar diliyorum

İyi ki Allah evlenmek haram olan kişileri belirtmiş de insanlar kalkıp onlarla evlenmiyorlar.
Hicrette değiliz,kabile kavim hayatı da yaşamıyoruz.Gerek var mı ? Yok.
Eskaza aşık olunmuşsa evet açık bir kapı var ama aşk da geçici sonuçta.

arkadaşlar işin dini boyutunu niye katıyorsunuz anlamıyorum, hayır olaya kanunen bakın, yasak mı? değil? zorunlu mu? değil? herkes kuzeniyle evlenecek diye bir zorunluluk da yok evlenemez diye bir yasak da yok. o halde herkesin keyfi bilir.

ben akrabam ile evlenmedim, hiç düşünmedim de, ama evlenene de sözüm yok. kendi kararı. neyi tartışıyoruz ki hala? sanki dinen kuzeninle evleneceksin diye bir zorunluluk var gibi yazılmış. hayır zorunluluk değil sadece bu konuda yasak yok. bu kadar

aldatma olmasın mesela, kocası ayrılsın 1 sene sonra kardeşiyle birlikte olsun, vay kocamla kardeşim birbirlerine nasıl bu gözle baktı diye ortalığı yıkacak kadınlar, burda nikah düşüyorsa herkes birbirine o gözle bakar diye ortalığı yıkıyorlar. nikah düşen herkes potansiyel eş adayı o zaman. 85 lik dede, 13 lük kızla evlenirse bu da sapıklık değil, çünkü nikah düşüyor, kocamı boşayıp kaynımla evlenebilirim ve buna kimse gayrıahlaki diyemez çünkü nikah düşüyor, aynı evde büyüdüğüm kuzenimle evlenebilirim çünkü nikah düşüyor :KK59:
kocası ayrılsa kızın en yakın arkadaşı ile evlense peki? olayı çarpıtıyorsunuz bence.. en akın arkadaşta da aynı aldatılmışlık hissi olur kardeşte de. 13 lük kızla 85 lik dedeye gelince 13 lük kız evlenemez 17 yaşında ailenin rızası ile oluyor en erken. dinimiz devletin kanunlarına uymayı da emrediyor. 13 lük kızla evlenemeyeceği gibi 4 evlilik de yapamaz. çünkü kanunlarda birden fazla evlilik yapılamıyor. kanunlara da uymamız gerekiyor.

bakın şunu karıştırmayın diyorum akraba ile evleneceksin diye bir zorunluluk yok, yani kanunen de olmadığı gibi. ama yasak da yok

akraba evliliğinin sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Kalıtsal faktörler bir tarafa, ailevi iliskiler o kişilerin en ufak bir anlaşmazlığında kopma noktasına gelebiliyor.
Fakat ensestlik filan yapılan ithamlar ağır olmamış mı?
1. Dereceden kuzen çocuğu olarak buna katılmıyorum.
çok yanlış bir itham kusura bakmayın...

Back
X