Akraba evliligi sacmalığı

Dedenizin babasının kuzeninin torununu nerden taniyosunuz inanılmaz.

Ben 5 senedir evliyim. Eşim dedemin babasının kuzeninin torunuysa bile benim bundan haberim yok.
Geniş ailelerde mümkün 😁ben de tanıyorum mesela,kardeş sayıyoruz hatta. Güneydoğulu annem, o da tanır. Babam tarafı karadenizli o da tanırdı,aslında nereli olduğumuza bağlı şeyler değil de,aileye bağlı.

Geniş ailelerde mümkün 😁ben de tanıyorum mesela,kardeş sayıyoruz hatta. Güneydoğulu annem, o da tanır. Babam tarafı karadenizli o da tanırdı,aslında nereli olduğumuza bağlı şeyler değil de,aileye bağlı.

ben aklımda canlandıramadım bile
babamın dedesinin kuzeni tam olarak kimin nesi oluyor😅

Biz göcmen kökenli bir aileyiz 7 kuşak öteme de baksam akraba evliliği yok bizde cok ayıplanır komsu oğlu bile kardeştir aklından gecireni linc ederler.Benim kardeşim dedemin babasinın kuzeninin torunuyla görüsüyormus 27 yasında kendisi ciddi düsündüğünü söylüyor.Böyle anlatınca dıdımın dıdısı ama is öyle degil iste annem babam karsı çıkmış kardesim beni aradı abla sen ikna edersin diye.Ya dedim akraba evliligi nedir milyarlarca insan içinden gönül bu sevmiş tamam ama karşı cıktıgım bu zihniyetle büyüdüğüm yerde tersini destekleyemem aileme tavır yapıyormus nasil yaklasmalıyız uzaktan da olsa kuzen işte.Karsı cıktikça askı alevlenecek biliyorum ne yapilmalı acaba kendisi uzman dogu görevinde yalnizlıktan sıkıldıgından mı böyle yapıyordur acaba sordum alakası yok diyor..
Dedemin babasının kuzeninin torunuyla evlenebilirim hatta evli bile olabilirim çünkü tanımıyorum kendisini... 😂

Bir iliskinin akraba evliligi olarak tanimlanabilmesi icin 3. Derece kan bagi olanlarin kendi icinde evliligi olmasi gerekmiyor mu?

Yani cember kuzenlerinizin, babanizinin kuzenlerinin ve dedenizin kuzenlerinin olusturdugu bireylerden olusuyor. Sizin belirttiginiz bu cember cok disinda.

Geri kalanlar icin Sezen Aksu soyluyor:

“Ask bile cozemezse yaziklar olsun,
Ne bu ucurum boyle yurekler arasi?”
Yalnız kuzenlerimiz dördüncü derece akrabamız oluyor.

3. Derece teyze dayı hala amca.

Bu dereceler çok karışıyor 😂

Çok yakın akraba değil misal ben bizim sülalede dediğiniz kişi kim bilmem bile. Yakın akraba sıkıntı oluyorda bu çok olmaz ama aile yapınızda karşıymış olursa bu zihniyet yüzünden hep gerginlik olur,olmazsa kardeşiniz engel oldunuz diye burnunuzdan getirir.

Biz göcmen kökenli bir aileyiz 7 kuşak öteme de baksam akraba evliliği yok bizde cok ayıplanır komsu oğlu bile kardeştir aklından gecireni linc ederler.Benim kardeşim dedemin babasinın kuzeninin torunuyla görüsüyormus 27 yasında kendisi ciddi düsündüğünü söylüyor.Böyle anlatınca dıdımın dıdısı ama is öyle degil iste annem babam karsı çıkmış kardesim beni aradı abla sen ikna edersin diye.Ya dedim akraba evliligi nedir milyarlarca insan içinden gönül bu sevmiş tamam ama karşı cıktıgım bu zihniyetle büyüdüğüm yerde tersini destekleyemem aileme tavır yapıyormus nasil yaklasmalıyız uzaktan da olsa kuzen işte.Karsı cıktikça askı alevlenecek biliyorum ne yapilmalı acaba kendisi uzman dogu görevinde yalnizlıktan sıkıldıgından mı böyle yapıyordur acaba sordum alakası yok diyor..
Arnavutmusunuz şayet öylryse onlarda 7 kuşak olayı vardır.

Göçmenlerin akraba evliliğine karşı olması çok takdir ettiğim bir şey ama bu kadarına bile karşı olup “Bizde komşu kızı bile kardeştir, asla o gözle bakılmaz.” muhabbeti yapmaları, bununla övünmeleri de bayıyor ya. (Bursa’da çok yapıyorlar bunu.)

Milletin ırzına göz dikmedikten sonra hiç tanımadığın uzaktan akrabaya ya da komşuya niye aşık olmayasın? Saçmalık.

Son düzenleme:
Göçmenlerin akraba evliliğine karşı olması çok takdir ettiğim bir şey ama bu kadarına bile karşı olup “Bizde komşu kızı kardeştir, asla o gözle bakılmaz.” muhabbeti yapmaları, bununla övünmeleri de bayıyor ya. (Bursa’da çok yapıyorlar bunu.)

Milletin ırzına göz dikmedikten sonra hiç tanımadığın uzaktan akrabaya ya da komşuya niye aşık olmayasın? Saçmalık.
Komşu da olmuyorsa kimle evleniyordu kendileri acaba, malum eskiden ulaşım zormuş, komşudan daha yabancıyı nerde bulmuş evlenmişler acaba?

Back
X