Akraba evliligi sacmalığı

dedemin babasinın kuzeninin torunuyla görüsüyormus
On dakikadır bu tanımlamanın bizim ailedeki karşılığını bulmaya çalışıyorum. Algılayabilirsem, yakınlık derecesini anlamış olacağım.

E sizinse akraba evliliği değil mi? Ben mi yanlış hatırlıyorum?

Biz göcmen kökenli bir aileyiz 7 kuşak öteme de baksam akraba evliliği yok bizde cok ayıplanır komsu oğlu bile kardeştir aklından gecireni linc ederler.Benim kardeşim dedemin babasinın kuzeninin torunuyla görüsüyormus 27 yasında kendisi ciddi düsündüğünü söylüyor.Böyle anlatınca dıdımın dıdısı ama is öyle degil iste annem babam karsı çıkmış kardesim beni aradı abla sen ikna edersin diye.Ya dedim akraba evliligi nedir milyarlarca insan içinden gönül bu sevmiş tamam ama karşı cıktıgım bu zihniyetle büyüdüğüm yerde tersini destekleyemem aileme tavır yapıyormus nasil yaklasmalıyız uzaktan da olsa kuzen işte.Karsı cıktikça askı alevlenecek biliyorum ne yapilmalı acaba kendisi uzman dogu görevinde yalnizlıktan sıkıldıgından mı böyle yapıyordur acaba sordum alakası yok diyor..
Yahu dıdının dıdısı kuzeni değil Ya, evlenebilirler abartmayın..

Göçmenlerde eskiden katli vacipti, o derece istenmez😀 Akraba evliliğine kesinlikle karşıyım,ilkel kabileler gibi birbiri arasında donerler ve dışa kapalılar.Hem bilimsel hem ahlak acısından uygun değil.Genelde eğitim seviyesi düşükler arasında yaygın. Kuzen evliliği kadar sacmasini duymadım,kuzenim öz kardeşimden farksızdır.
Kuzen neyse de bu konudaki akrabalık bağında -ki akrabalığı mı kalmış- sıkıntı olmamalı

On dakikadır bu tanımlamanın bizim ailedeki karşılığını bulmaya çalışıyorum. Algılayabilirsem, yakınlık derecesini anlamış olacağım.
Şimdi; ben dedemi bile doğru düzgün hatırlamazken, onun üst soyları hakkında fikir yürütemedim ve konuyu kendi jenerasyonumuza indirgedim.
Kardeşinizin cinsiyetini bilmiyorum ama ben abimin kızını baz alarak üst nesilleri düşüneceğim.
Yeğenim Şukufe olsun.

dedemin babasinın kuzeninin torunu.

Şukufe'nin dedesi babam olsun. Babamın kuzeni (anne tarafından mı, baba tarafından mı?) diyelim baba tarafından olsun.
Babamın amcasının oğlu (kuzen Rüknettin amca olsun ismi.)
Rüknettin amcanın torunu da Vakkas Doruk olsun.
Şimdi; yeğenim Şukufe ile Vakkas Doruk'a nikah düşer mi?
Şu kadarını söyleyeyim, muhtemelen bu çocuklar birbirini hiçbir zaman görmedi ve görmesi de mucize olur.
Yani sizin ailede bir mucize gerçekleşmiş.

Ben de Balkan kökenli bir ailede büyüdüm ama muhtemelen bizde de bu durum, problem edilirdi büyükler tarafından.
Belki Şukufe ve Vakkas Doruk bunu asla anlamazdı ama ben büyüklerin hislerini anlayabiliyorum.
Yorumuma gelince, akraba evliliği etiğinin dışında, akraba ile hiçbir ortaklık geliştirmeme taraftarıyım.

Şimdi; ben dedemi bile doğru düzgün hatırlamazken, onun üst soyları hakkında fikir yürütemedim ve konuyu kendi jenerasyonumuza indirgedim.
Kardeşinizin cinsiyetini bilmiyorum ama ben abimin kızını baz alarak üst nesilleri düşüneceğim.
Yeğenim Şukufe olsun.

dedemin babasinın kuzeninin torunu.

Şukufe'nin dedesi babam olsun. Babamın kuzeni (anne tarafından mı, baba tarafından mı?) diyelim baba tarafından olsun.
Babamın amcasının oğlu (kuzen Rüknettin amca olsun ismi.)
Rüknettin amcanın torunu da Vakkas Doruk olsun.
Şimdi; yeğenim Şukufe ile Vakkas Doruk'a nikah düşer mi?
Şu kadarını söyleyeyim, muhtemelen bu çocuklar birbirini hiçbir zaman görmedi ve görmesi de mucize olur.
Yani sizin ailede bir mucize gerçekleşmiş.

Ben de Balkan kökenli bir ailede büyüdüm ama muhtemelen bizde de bu durum, problem edilirdi büyükler tarafından.
Belki Şukufe ve Vakkas Doruk bunu asla anlamazdı ama ben büyüklerin hislerini anlayabiliyorum.
Yorumuma gelince, akraba evliliği etiğinin dışında, akraba ile hiçbir ortaklık geliştirmeme taraftarıyım.
Tam öğrendim anlamak icin rahmetli dedemin kuzeni vardi halil amca onun oğlunun torunuymus kız bir tik daha yakın ama uzak akraba tabii dogru.Aynen öyle akrabayla hic bir hukuki iliski olmamalı bence de

Bu kadar uzak akrabaya bile karşı olan göçmenler aynı köy içinde evliliği nasıl gerçekleştiriyordu bu bir. Neden ailece her olaya bu kadar yüksek tepki veriyorsunuz bu da iki? Anlamıyorum böyle şeyleri. Ay yok yani biraz daha zorlasaniz iş Adem Baba'ya kadar gidecek hiç evlenilemeyecek bu mantıkla 🤷

Back
X