Akraba evliligi sacmalığı

Biz göcmen kökenli bir aileyiz 7 kuşak öteme de baksam akraba evliliği yok bizde cok ayıplanır komsu oğlu bile kardeştir aklından gecireni linc ederler.Benim kardeşim dedemin babasinın kuzeninin torunuyla görüsüyormus 27 yasında kendisi ciddi düsündüğünü söylüyor.Böyle anlatınca dıdımın dıdısı ama is öyle degil iste annem babam karsı çıkmış kardesim beni aradı abla sen ikna edersin diye.Ya dedim akraba evliligi nedir milyarlarca insan içinden gönül bu sevmiş tamam ama karşı cıktıgım bu zihniyetle büyüdüğüm yerde tersini destekleyemem aileme tavır yapıyormus nasil yaklasmalıyız uzaktan da olsa kuzen işte.Karsı cıktikça askı alevlenecek biliyorum ne yapilmalı acaba kendisi uzman dogu görevinde yalnizlıktan sıkıldıgından mı böyle yapıyordur acaba sordum alakası yok diyor..
Yalnız bu akrabalık değil hısımlık biraz daha uzağa gidilse herkes birbiriyle akraba abartmışlar sizinkiler bırakın insanlar sevdiğiyle mutlu olsun ne saçma şey bu birinci derece olsa tamam ama akraba bile değil ya

Biz göcmen kökenli bir aileyiz 7 kuşak öteme de baksam akraba evliliği yok bizde cok ayıplanır komsu oğlu bile kardeştir aklından gecireni linc ederler.Benim kardeşim dedemin babasinın kuzeninin torunuyla görüsüyormus 27 yasında kendisi ciddi düsündüğünü söylüyor.Böyle anlatınca dıdımın dıdısı ama is öyle degil iste annem babam karsı çıkmış kardesim beni aradı abla sen ikna edersin diye.Ya dedim akraba evliligi nedir milyarlarca insan içinden gönül bu sevmiş tamam ama karşı cıktıgım bu zihniyetle büyüdüğüm yerde tersini destekleyemem aileme tavır yapıyormus nasil yaklasmalıyız uzaktan da olsa kuzen işte.Karsı cıktikça askı alevlenecek biliyorum ne yapilmalı acaba kendisi uzman dogu görevinde yalnizlıktan sıkıldıgından mı böyle yapıyordur acaba sordum alakası yok diyor..
Dedemin kuzeninin torununu düşündüm kimdi diye evet bizde de bu evlilik normal kabul edilmez. Akrabasınz kuzensiniz diye küçükken beraber oynttılar bizi. O yüzden olmaz.
balkan göçmeni annemin taraf.

Dedemin kuzeninin torununu düşündüm kimdi diye evet bizde de bu evlilik normal kabul edilmez. Akrabasınz kuzensiniz diye küçükken beraber oynttılar bizi. O yüzden olmaz.
balkan göçmeni annemin taraf.

Siz de evlenmeyin kimseyle. Ademle Havvadan geldiğimize göre herkesle bir şekilde akrabayız sizin mantığa göre. Evet aynen dıdının dıdısı

Yakın akraba değilmişsiniz genetik hastalıklar olması düşük ihtimal ancak eşler arasında bir huzursuzluk olsa aileler birbirine girebilir ne gerek var 😏

Çok karşıyım akraba evliliğine ama ordaki biraz düşüşünün dıdısı olmuş gerçekten de. Bence illa evlenecekse seviyorsa engel olmayın ama mutlaka evlenmeden önce sma testlerini yaptırsınlar yine de. Bu mesaj dayısının oğlu amcasının kızıyla evlenenlere ilham olmasın rica ediyorum

Bence bu noktada aileniz daha haksız.
Haram değil günah değil.
Sevmişler, e yakın akraba da değil.
Mesele evlenmek mi sevmek mi? E zaten sevmişler. El duysa kaç yazar?
Engel olmak kendi evlatlarının bir ömür sevdiği insanı unutmaması demek.
Biliyorum göçmenlerde, çerkeslerde bilmem kaç kuşak kardeş gibi düşünülüyor ama kardeş değiller nihayetinde.
Zorla yapılan bir yapyakın akraba evliliği de değil toplumun bir de o yüzü var.
Aileler arasındaki ilişkilere zarar verdiği için bende çok taraftar olmasam da sevgi işin içine girince başka bakılmak durumunda.

Bir de o bahsettiğiniz akraba ilişkisini kendi soy ağacımızda çıkardım.
Kendisini 1 kere gördüm o da adam doktordu aa soy isim aynıymış deyip rastgele randevu aldım tanışmış bulunduk 🤣

Siz dedenizin babasının kuzeninin torununu nasıl tanıyorsunuz 😅 bence akraba bile olmuyor artık DNA testi yapılsa hepimiz kadar ortak genetik özellikleri çıkar yahu bırakın seçmişler birbirlerini

Ay bu konu beni ilk aşkıma goturdu. Biz de göcmeniz, 7 kuşak akrabayla evlenilmez
Biz 4. Kuşaktan akrabalık. Annemiz babamız kuzen cocuklari biz de kuzen torunlardik. Tum soy agacimizi ezberlemistim resmen, kim kimin neyi, nerden akraba ogrenmistim ask ugruna. Akraba oldugundan eve rahat rahat girip çıkıyordu. Ben de ergenliğin baharında gördüğüm, vakit geçirdiğim ilk erkeğe aşık oldum. Annemler fln çok ayıplamisti öğrendiklerinde. Zaten benimki ilk aşk unuttum gitti zamanla. Bence de simdi dusununce yeterince akrabaymisiz, çocuğum arabasıyla ilgilensin istemem şimdi düşününce. Insallah kardeşimizle o kişinin yolları doğal yollarla ayrılır. Ben ileri görüşlü biri sayılırım ama evlilik yapinca o kişinin ailesiyle de evleniyorsun, böyle huzur bulamazlar, is hep daha karışık hale gelir.

Olur da evlenmeye karar verirlerse engel olabilelim diye yedi kuşak soylarıyla alakayı kesmemişler😂
Evet Turkiyede yapılan amca oglu, hala kizi vb akraba evlilikleri oldukça kotu sonuclar dogurdugu icin, biz başımıza gelmemesi için sıkı takipteyiz.

Evet Turkiyede yapılan amca oglu, hala kizi vb akraba evlilikleri oldukça kotu sonuclar dogurdugu icin, biz başımıza gelmemesi için sıkı takipteyiz.
Ahaha öyle bir yazmışsınız ki biz Türkiye’de hep hala amca oğullarıyla evliyiz. 😂 çok modernsiniz tebrikler

Amca oğlu hala kızı ile biz de evlenmiyoruz artık, insanların üzerindeki aile toplum baskısı kalktıkça hatrı sayılır ölçüde azaldı, benim memleketimde yok denecek kadar az artık. Ama dedenin kardeşinin kuzeninin bibisinin torununa falan da akraba demek, katiyyen uzak durmak, hatta kan çıkması falan en az öz kuzenin ile evlenmek kadar saçma.

Back
X