Tane tane anlatacağım sizce kim haklı söylermisiniz?
(Şu bacım şu an 18 yaşında) bundan 7 sene önce sonuncusunu yaşadığı, bir taciz silsilesini geçen sene anlattı, dayımın oğlu kız kardeşimden 4 yaş büyük ve bacım bunların evinde bir 3 yıl kadar vakit geçirmiştir , orada kalır ve kız olan kuzenimle birlikte Kur'an ezberi yaparlardı, yaklaşık 4 yıl sürdüğünü söylediği bu olaylar en son tecavüze varan bir boyuta kadar gelmiş, nasıl sonlanmış? derseniz en son artık 11-12 yaşlarına gelen bacım bu işin kötü bir şey olduğunu anlayınca ben istemiyorum diyebilmiş ve bağırırım eğer bana dokunursan seni rezil ederim demiş, biz o insanlardan öyle bir şey beklemeyeceğimiz için bacıma, kendini koruma öz eğitimi vermedik, o bizi bu eğitimi ona vermemiş olmamızla suçluyor , biz sana böyle bir eğitim verilmese de bunun yanlış olduğunu anlaman gerekir diye onu suçluyoruz, ve bize o dönem bunu hiç ama hiç belli etmemesiyle asla söylememesi ile suçluyoruz, aradan 3-4 yıl geçtikten sonra biz dayımlarla olan görüşmelerimize nispeten bir son verdiğimizde bacım bu yaşadığı olayları anlatmaya başladı, evvela ben tacize uğradım dedi sonra kim olduğunu daha sonra tacizi tecavüz boyutlarına çıkacak kadar ilerlediğini, bütün bu anlattıklarını sadece ailemiz biliyordu, biz bacımın Kendi isteğiyle gizli kalmasını tercih ettik ve dayıma veya çocuğuna herhangi bir şey söylemedik ve sanki hiç ama hiç yaşanmamışçasına devam ettik, ta ki bu yakında bacım dedeme anlatmış ,dedem de küçük yengeme anlatmış, yengem de tutturmuş bu olayı açığa çıkar kaynıma anlat, dedem en son tamam demiş gitmiş dayımla konuşmuş böyle böyle bir olay var haberiniz olsun, dayım şu dönemlerde şehir dışında olan kuzenimi yanına gelince hesaba çekeceğini, inkar etse bile ben anlarım ben onun babasıyım diyor...
Tüm bu olay çocuğun annesi olan yengeme de gitmiş yengem ve bacımın birlikte hafızlık yaptıkları kız kuzenim bize şu an ana avrat sövüyor, dedikleri de şu siz orospusunuz ne halt işlediyseniz bizimkinin üstüne atıyorsunuz, bu doğru olamaz çünkü biz çok muhafazakar bir aileyiz, muhafazakarlığımızdan değil ama çocuğumuzu pek fazla dışarıya özgür bir şekilde çıkmasına izin vermediğimizden dışarıdan kendisine bir zarar gelmesini imkan yok, yani eğer ki bu kızın başına herhangi bir şey geldiyse bu iş bizim tanıdığımız insanlardan oldu kesinlikle.
Benim tek şüphem var o da kuzenim ve bacımın arasında bir çocuk aşkı mı vardı? çocuk oldukları gerçek bir cinsel çekim olmaz ama belki bir özenti ile yaşanmış bir yaklaşım olabilir, acaba İlk zamanlar bacım da isteyerek kendisine karşılık verdiği kuzenini daha sonra kuzenimin karşılık vermemesinden dolayı mı o beni taciz etmişti diyor, merak ettiğim şey böyle bir şey yaşanmıştır bacım yaşandı diyorsa ona inanıyorum ama bacıma zorla mı yaptı bu çocuk bunu yoksa bacımın da mı isteği vardı bunu bilemiyorum, benim bacım ben hiçbir zaman istemedim diyor o bana zorla yaptı diyor, ama hiçbir zaman bu zorlama büyük bir insanı zapt etmek için gereken bir seviyeye gelmemiş çünkü bacım korkmuş o yüzden hiçbir zaman üzerinde bir morluk bir darp iziği hiçbir şey görmedik, o küçükken onu ben yıkadım hiçbir zaman bir morluğunu görmedim, kimseye söyleme kimseye anlatma seni rezil ederim seni mahvederim gibi şeyler söyleyerek hep kendisini korkuttuğunu söylüyor, bacım 11-12 yaşlarına geldiğinde karşı tarafın bunu kimseye söyleyemeyeceğini anlamış ve kendisi onu bununla tehdit etmiş ve en sonunda bu ilişki bitmiş, olayın kötü tarafı karşı tarafta çok büyük birisi değil o da bacımdan 4 yaş büyük, şu an yengem ve tacizci kuzenim kız kardeşi bizi orospulukla suçluyor, bacınız kim bilir ne halt işledi benim erkek kardeşimin üstüne atıyor diyor, yengem ise oğlum ağzını mı kapatmış donunu zorlamı indirmiş falan diyor, o kadar küçük bir çocuğun donunu zorla indirmenize gerek yok değil mi biraz korkutsanız o kendi bile indirir.
Bacımın şimdiye kadar bize bunu anlatmayışında kendisini savunması ise şöyle: o küçükken yaşadığı arkadaşları ile tartışmalar kavgalar veya diğer arkadaşları tarafından gördüğü zorbalıkları anlatınca aileden de zulüm görüyordu, annem ezilen değil ezen çocuk olmasını istiyordu, ezilen bir çocuğa katlanamıyor ve ne zaman bacım anne bana şöyle yaptılar anne bana böyle yaptılar diye anlatsa annem o zaman sen de böyle olmasaydın o zaman sen de kendini ezdirmeseydin diye bize (bana da) tekrar azar atıyor ve bazen bunun sonu dayakla bitiyo,
Bütün bu taciz tecavüz vakalarını duyan abimler kıllarını bile kıpırdatmadılar, hani içten içe bacıma inanmadılar, bir şey yaşandıysa bile bacımın da gönlünün olduğunu düşünüyorlar, öyle bile olsa gene de tecavüz sayılmaz mı? Sonuçta bacım çok küçüktü ve rızası kabul edilemeyecek bir yaştaydı, aklı ermiyordu
Bana gelecek olursak bacıma inansam bile gönlünün olup olmadığı hususunda ben de şüphedeyim, dahası öğrenen yabancı kişiler bacımın kuzenime aşık olduğu için iftira attığını söylüyorlar, ama aşık olduğunu söylemesi bu iftirayı atmasından daha kolay değil mi? Ben daha önce bacımın herhangi bir iftirasıyla ve büyük bir yalan söylediğine hiç rastlamadım, ve cidden çocukken ezik bir yapıya sahipti , arkadaşları onu ezerdi korkardı çünkü yanında arkasında annesinin olduğuna güvenemiyordu...
Şimdi bu durum açığa çıkmışken bizim tepkisizliğimiz akrabalarımız tarafında bacıma inanmayışımızla eşleştiriliyor, oysa karşı taraftan herhangi bir intikam alınmasını istemeyen bacımdı..
Sizce bacım yalan mı söylüyor? ya da yengemin söylediği gibi bacımın rızası mı vardı?
Rızası olsa bile bu Rıza karşı tarafın suçunu hafifletir mi?
Bu kız sizin bacınız olsa onun için bu saatten sonra neler yapabilirsiniz?
Jinekolojik muayeneye götürmedim çünkü kabul etmedi, çok kötü bir muayene olduğunu ve bir de psikolojisini bunun için bozmak istemediğini söyledi, zaten karşı taraftan da bir isteği olmadığı için muayeneye girmesinin gerektiğini zannetmiyorum, kaldı ki o muayeneyegirse bile asla bunu kuzenimin yaptığını kanıtlayamaz, sadece bekaretinin bozulduğunu ispatlayabilir, zaten ismimiz orospuya çıktı ve bu da belgesi olur
Bir dönem adet dengesizliğinden dolayı doktor bacıma doğum kontrol hapı yazdı, o dönem görüştüğümüzde bunu yengeme söylemişler, şimdi bu olaylar açığa çıkınca zaten doğum kontrol hapı kullanıyordu ki demişler, yani bildiğiniz fahişe gibi görüyorlar, o durumdan aklanırız kolay doktordan belgeyi getiririm hastane kayıtları duruyordur hangi doktor hangi hastalık için yazmış, ama bizi kızı gibi sevdiğini iddia eden yengemin bu kadar şeytanlaşması normal mi? Yoksa suçluluk psikolojisi mi?
Benzerini yaşayan, duyan,benimle paylaşabilirmi?
Sorusu olan sorsun, fikri olan söylesin, veya avukat olan hukuki süreci söyleyebilirmi?
Tecavüz raddesinde olduğunu düğünüme bir hafta kala anlattı nerdeyse düğünü iptal edecektim