Akraba ile iş ayrılığı

hayallerbedavaa

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2014
131
81
298
Hanımlar selamlar,herkesin öncelikle bayramı mübarek olsun.
Kısaca derdimden bahsedeyim ben:esim abisinin dukkaninda çalışıyordu bir suredir(en son 5-6yildir,onceden de surekli ise gir cik olaylari olmus).
Ama iş o ki abi kardeş ilişkileri de zedeleniyordu çünkü zıt karakterler ikisi de ve çok çatışma yaşanıyordu. Velhasil esim gecen gun çok büyük olmayan bir tartışma yaşamışlar(eşimin anlatmasından yola çıkarak söylüyorum,diğer tarafı dinleme imkanım olmadı henüz) tartışma sonucunda abisi bi daha dükkana gelme demiş,eşim de ertesi gün işe gitmedi,öğlen gibi de sgk dan mesaj geldi sigorta çıkışınız yapılmıştır diye. Sonra o ayki alacağını konuşmak için iki gün sonra eşim dükkana gitti o ayki alacağını aldı ve ekstradan ne tazminat ne birşey konuşmamışlar. Benim bilgim pek yok tazminat alabiliyor mu,abisi olduğu için haliyle bu iş nasıl olacak hicbir fikrim de yok açıkçası. Kirada oturuyorum,küçük bebegim var giderler vs başka işyeri olsa tazminat alabilirdi sanirim ve bu iş arama sürecinde en azından elimizde para olurdu.. ama şimdi durumda ne yapmak gerekir bilemiyorum..
Yorumlarınızı beklerim

Tartışmanın detayı önemli ,hakaret işle ilgi bir eksiklik varsa tazminatsız iş akdi fesh imkanı var malesef

Bir de bir detay daha ekleyeyim benim kardeşim de aynı işyerinde çalışıyor. Kardeşime de demiş gelmesin daha diye. Kardeşim de yanlarindaymis konuştukları sırada.

Bir de bir detay daha ekleyeyim benim kardeşim de aynı işyerinde çalışıyor. Kardeşime de demiş gelmesin daha diye. Kardeşim de yanlarindaymis konuştukları sırada.
Sözleşme önemli değil ,sgk girişleri var ,buna göre işlem yapılır
Ne konuştukları sebep önemli ,bırakın kendileri halletsinler üzmeyin kendinizi

Insallah tazminat vs alırsınız da...

Daha ciddi bir kısım var,sanki eşiniz biraz geçimsiz biri mi ya da iş hayatında gevşek bir yapısı mi var.
Daha önce de girdi-çıktı demissiniz simdi abisiyle de tartışmış? Bazılarının çalışma hayatı sirf bu gevşek yapıları sebebiyle sekteye uğruyor çünkü

Büyük geçmiş olsun,
Allah başka hayırlı kapılar açsın.
Akraba ile ye,iç,alışveriş yapma diye
boşuna dememişler.

Daha önceki girme çıkma sebepleri abisinin dükkanının işlerinin bir düşüp bir yükselmesi ile alakalı idi,bazen desteğe ihtiyacı oldu bazen de tek başına idare etmesi gerekti,zaten farklı bir mesleği vardi eşimin o dönemlerde. Abisi ile sık sık tartışır kardeşler arası iletişim sıkıntısı var genel manada aslında bu da işlerine de yansıyor malesef..Mesela abisi sinirlenip defol git gelme der eşim de gitmez sonra sinirle söyledim öyle demek istemedim olur.. neyse çok uzattım temelde iletişim sorunları var aslında gözlemlerim bu şekilde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…