Akraba sorunsalı

Pastachef

Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2020
198
233
18
28
Ya Allah aşkına oturdugum sehre amcamlar geldi misafir olarak. Hiç derdimiz tasamız yok gibi bir de ortamlarda onların tribini cekiyoruz. Neymis davet etmemimiş. Eşim rahatsızdı onlarda Baska yerlerde kaldılar. Ama yine de gitmeden davet edicem. Sizinde varmı böyle cidden ayar oluyorum tek derdim onları yedirip içirmek gezdirmek sanki.

Bende bi teyze var,ne zaman bizim yaşadığımız şehre gelse annem davet ederdi.Biz onları her seferinde karı-koca 2 kişi gelecek şekilde beklerdik hazırlıklarıda ona göre yapardık ama her seferinde görümcesinin amcasının kızının oğlundan tutun da bizim hiç tanımadığımız,alakamızın olmadığı kişileride alır gelirlerdi.Annem bu durumdan bıkınca artık davet etmedi o da “Ablam bizi evine çağırmadı” diye laf ettiler her seferinde.

Bende bi teyze var,ne zaman bizim yaşadığımız şehre gelse annem davet ederdi.Biz onları her seferinde karı-koca 2 kişi gelecek şekilde beklerdik hazırlıklarıda ona göre yapardık ama her seferinde görümcesinin amcasının kızının oğlundan tutun da bizim hiç tanımadığımız,alakamızın olmadığı kişileride alır gelirlerdi.Annem bu durumdan bıkınca artık davet etmedi o da “Ablam bizi evine çağırmadı” diye laf ettiler her seferinde.
Yemin ederim aynı dert. Sonra sülalecek bizi evine cagırmadı muhabbeti dönüyor.

Bi akşam çayı iki gezdirme bu kadar külfet mi ya. Ben de akrabalara bayılmam ama bu denli konuşulunca irrite oluyorum artık.

Yemin ederim aynı dert. Sonra sülalecek bizi evine cagırmadı muhabbeti dönüyor.
İstediklerini söylesinler onlar geliyor diye insanlar tüm işlerini güçlerini bırakıp tüm planlarını onlara göre mi ayarlamak zorunda?Denk gelinirse, şartlar müsaitse zaten davette edilir dışarda da görüşülür.Ama bunlar sanıyor ki kendilerinin gelişi çok büyük bir olay ille görüşülecek davet edilecek.İnsanların bi hayatı,başka planı programı olamaz çünkü.Onlar istediklerini desinler siz de görüşmek istiyorsanız içinizden geliyorsa davet edin.Mecbur değilsiniz.

Akrabalık kadar saçma zorunlu bi bağlılık olamaz.
Ya ben amcamı sırf akraba diye sevmek zorundamıyım.
Çağırmayın.
Bidahada talepte bulunmasınlar.

Ya Allah aşkına oturdugum sehre amcamlar geldi misafir olarak. Hiç derdimiz tasamız yok gibi bir de ortamlarda onların tribini cekiyoruz. Neymis davet etmemimiş. Eşim rahatsızdı onlarda Baska yerlerde kaldılar. Ama yine de gitmeden davet edicem. Sizinde varmı böyle cidden ayar oluyorum tek derdim onları yedirip içirmek gezdirmek sanki.
Bende akraba sevmeyengillerdenim.
Ama bunun nedeni kendi akrabalarim..
Ne zaman teyzem gelse habire kendi oğlunu över bize nispet üstüne nispet yapar.
Hep bir cekememezlik..
Hep bir benim çocuklarım sizden daha iyi (!) Daha super (!) Durumu..
Mesela torunu oldu. Gerçekten tatlı ama sürekli günde 12355 kere whatsappta grubumuza foto atar..
Bir gün dayanamayıp sanırım tek sende torun var yazacağım en sonunda:) bıktırdı aynı fotodan 12345 kere atarak..
Işte annemin hatrına dayanıyorum..
Boşverin akrabalar boyledir. Kimse kimseyi gerçekten sevmez ve yardım etmez.. eğer iyi insanlarsa tabi ki sık görüşülür. Ama ben iyi niyetli akraba hiç görmedim:)
Uzak durmak en iyisi..

Siz onların bulunduğu şehre gittiniz mi hiç. Size nasıl davranıyorlar.

Back
X