Akraba

tesekkur ederim bu çok aklimda gercekten
Bir sekilde denk getirmek lazım insanlar emekle kazaniyorlar sonucta
💖
İyice salağa yatmak lazım.
Hiç renk vermeyin.
Anneannenizin evinde yapın orada cesaret eder, sizler genç ve akıllı oldugunuz için cesaret edemez…
Ama şimdi paramızı aldım, sen aldın, vs vs der iseniz siz suçlu olursunuz.
İspatlayamadığınız için dava açsanız karşı tarafa tazminat ödersiniz.

Arkadaşımın arkadaşının başına geldi bu tarz bi olay.
Okulda tanıştığı bir anne ile samimi oluyor, gel git başlıyor. Kadini evine davet ediyor.
Bi kaç altınını çalmış.
Abisi polis anlatıyor kadin geldi ortada duran bi kaç altınımı çaldı diye. Kamera kaydı, üzerinde, suç üstü yakalamadığın için hiç bir şey yapamazsın demiş.

Benim evimde de değerli eşya ve nakit var. Bunları duydukça kasa almaya karar verdim.

dedemin çok sonraları evlendiği hanımı böyleydi. hepimizi soyup soğana çevirdi. kadın hatta günübirlik ziyarete gittiği akrabamızın kızının çeyizinden eline gelen çatal kaşığı bile almıştı. dedem biliyordu ve ses etmiyordu. konuyu açtırmayıp lafı ağzına tıkıyordu insanların. kadın acayip rahattı, biz çantalarımızla tuvalete giderken gülerdi. sadece dedemin akrabalarına yapardı, konu komşudan hiç duymadık. dedem öldü şimdi milletin ağzını tıkayacak kocası olmadığı için hırsızlık yapamıyor.

bunları avaz avaz bağırarak rezil etmek lazım ki yapamasınlar. eve sokmatacaksınız bu kadar basit ya. anneannen bu sıkıntıyla yaşamak zorunda mı? başka apartmana taşıyın madem kirada.

Burda mi okumuştum hatırlamıyorum montunun cebinden alınıyormuş hep konu sahibinin bu defa montunun cebine para koyar gibi yapıyor ama aslında korunaklı sekilde mürekkep koyuyor nasil yaptıysa artık ki tabii uğraşılırsa yapılır
Derken işte eli mürekkep oluyor inkar da edemiyor artık
Çok kötü ama ya kleptoman falan mi
Bir de aldığına altin alıyor demişsiniz eşinin tepkisi falan demişsiniz
Nasil eşler var
Nerden hangi parayla aldin bu altını denmiyor mu yani ben anlamadım
Ay bu da farkliymis cideen cok akillica
Ya altin konusu soyle esinin sorguladigini dusunmuyorum zaten cimri birisi oradan buradan arttirip aliyordur diye dusunuyordur bence

dedemin çok sonraları evlendiği hanımı böyleydi. hepimizi soyup soğana çevirdi. kadın hatta günübirlik ziyarete gittiği akrabamızın kızının çeyizinden eline gelen çatal kaşığı bile almıştı. dedem biliyordu ve ses etmiyordu. konuyu açtırmayıp lafı ağzına tıkıyordu insanların. kadın acayip rahattı, biz çantalarımızla tuvalete giderken gülerdi. sadece dedemin akrabalarına yapardı, konu komşudan hiç duymadık. dedem öldü şimdi milletin ağzını tıkayacak kocası olmadığı için hırsızlık yapamıyor.

bunları avaz avaz bağırarak rezil etmek lazım ki yapamasınlar. eve sokmatacaksınız bu kadar basit ya. anneannen bu sıkıntıyla yaşamak zorunda mı? başka apartmana taşıyın madem kirada.
Ay tovbe estafurullah cok korkunc ya gerçekten
Gerçekten annanemde cok uzuldu biz de ayni sekilde eve girmeme givi bir durum yok oglunun eşi sonucta 🥲

İyice salağa yatmak lazım.
Hiç renk vermeyin.
Anneannenizin evinde yapın orada cesaret eder, sizler genç ve akıllı oldugunuz için cesaret edemez…
Ama şimdi paramızı aldım, sen aldın, vs vs der iseniz siz suçlu olursunuz.
İspatlayamadığınız için dava açsanız karşı tarafa tazminat ödersiniz.

Arkadaşımın arkadaşının başına geldi bu tarz bi olay.
Okulda tanıştığı bir anne ile samimi oluyor, gel git başlıyor. Kadini evine davet ediyor.
Bi kaç altınını çalmış.
Abisi polis anlatıyor kadin geldi ortada duran bi kaç altınımı çaldı diye. Kamera kaydı, üzerinde, suç üstü yakalamadığın için hiç bir şey yapamazsın demiş.

Benim evimde de değerli eşya ve nakit var. Bunları duydukça kasa almaya karar verdim.
Dunden beri dusunuyoruz ailece ne yapabiliriz diye kamera isini yapacagiz galiba
Gerçekten oyle kanit olmadan her sey bos ki cok agir bir itham hirsiz demek mutlaka kanit lazim
Tesekkur ederim yanitiniz icin cok uzucu olaylwr gercekten az paralar degil asla

Oda dq gizli kamera vardi senin aldigini gorduk. Polise gidip millette konu komsuya rezil olmadan getir parayi deseniz. Birdaha da eve sokmasaniz olur mu

Susmaya devam edilirse o da çalmaya devam edecek, nesine şaşırıyorsunuz anlamıyorum.
Yerinizde olsam onun olduğu ortamda,paranın olmadığını anladığım an,herkes kalsin burda,kimse gitmiyor polis çağırıyorum, 10 bin lira kayıp diyerek ortalığı karıştırırım.
Herkes susuyor senelerdir o da yüzsüz yüzsüz çalmaya devam ediyor.

Benim de toplamda 100gr altınım çalındı. 3 Te alyans onları saymıyorum bile.
Herkesi kendim gibi bilip ortalığa bırakıyordum ama malesef hiç acımadan çaldılar.
60gr da borçları var 10yil geçti bahsi bile geçmiyor.
Üstelik borcu olan da çok yakınım :)
Hiçbirini ispat edemedim en son anahtarımı yaptırmışlardır deyip anahtarımı değiştirdim ve 1 küpemi bile ortalıkta bırakmadım.
Allah sorsun ne diyeyim...

Yıllardır birileri ile kötü olmayalım diye bile isteye görmezden gelmek biraz hibe etmek oluyor ama, bir iki kez neyse devamı gelmez diye göz yumulmuş tamam yakındır akrabadır denebilir ama o çaldıkça siz susmuşsunuz, en iyi ihtimalle başka bir bahane ile ara açılıp eve alınmasa bile olurmuş ama o haliyle kabul etmişsiniz gibi, zararın neresinden dönülse kardır tabi, kamera taktırın eve hırsızlığını vurun yüzüne yaptığı altınları da sökün alın elinden gerekirse kamera kayıtlarıyla polise gitmekle korkutun, ayrıca senelerdir devam eden bu durumu eşinin bilmeme ihtimali çok düşük, çalışmayan kadın nerden para bulup altın alacak hiç mi sorgulamadı bu adam. Sizin iyi niyetlilik bir tık fazla kaçmış başka boyuta geçmiş artık bir an önce harekete geçin.

bu kişi evinize geldiğinde neden kapıları kitlemiyorsunuz? suçlamak için söylemiyorum bu arada.

benim annem de yapıyor. biri çaya kahveye gelmek istediğini son dakika bildirince tüm evi toplama / toz alma telaşına giriyor.sadece salonda oturacak "neden buraları da yapıyorsun" dediğim de "ya tuvalete giderken yanlışlıkla açarsa" diyor. "e kilitle kapıyı" dediğimde de ayıp olduğunu söylüyor. kendi evimde kapıyı kilitlemek neden ayıp olsun. normal bir insan yalışlıkla kilitli bir kapıyı açmaya çalışırsa demek ki bu oda kullanıma müsait değil diye düşünür. kötü niyetli insanlar kendi yaptıkları ve yapacakları için utanacağına siz niye kapıyı kitlemekten utanıyorsunuz?

Back
X