• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AKRABADA YATILI KALMAKMI YOKSA GÜNLÜK KİRALIK EV Mİ?

mandalinalimon

Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2016
929
241
18
42
Yarın ankaradayız, ben eşim 2 yaşındaki oğlumuz.3 güniçin gidiyoruz, eşimin dayıları var,2 hafta önce bir dayısına kaldık, inanılmaz kötüydü, şöyle ki, bize ayrı bir wc verildi, tek çekyatta 2 kişi sığıştık, sabah kaçta kalkacağımız biliniyordu kahvaltı bile hazırlanmadı sadece akşam yeme içme iyiydi,5 gün kaldık, yalnız sabah 8 de çıktık akşam 9 da geldik eve, fazla rahatsızlık vermemek için.gece 12 olmuş, ev ahalisi uykunuz var mı diye sormuyor, hala tv seyrediyorlar, biz acayip yorulmuşuz, eve gelmemek için de eşimle kafelerde takıldık.
eşimin bir başka dayısı daha varmış ama bilemiyorum.öte yandan bir kiralık ev buldum hem de kızılayda 60 m2 mutfağı var, günlüğü 80 lira ama acaba idare etsek mi diyorum akrabalarda ama ne tavsiye edersiniz, fazladan 240 lira gidecek üzülüyorum eşime, şu an tek çalışıyor fazla mı harcama yapıyoruz acaba

Geçmiş olsun, yani ne bileyim biraz idare etmek gibi gerekir diye düşündüm. Eşiniz tek çalışıyor madem git gel , hastane yollar masraflı olur.
Sizi anlıyorum ben de başkasının evinde kesinlikle kalamıyorum.
Ama bazı durumlarda idare etmek gerekir.

hem karnım doysun, hem pastam kenarda dursun olur mu canım? rahat etmek istiyorsan paraya kıyıp otel, motel, apart vs kalacaksın. hem ziyaret olur, birazcık da rahatımdan fedakarlık ederim diyorsan akraba yanında. kahvaltı hazır değilse, 5 gün evlerinde kalmışsınız siz hazırlasaydınız. bir haftadır ben de misafir var. çalışıyorum, ne kahvaltı hazırladım ne de akşam yemeği. sağ olsunlar kendi evleri gibi görüp, yük olmamak için kendi kendilerini ağırladılar.

Evlerini açmışlar işte daha ne yapacak insanlar.
Fazla beklentiye girmişsiniz.
Ev tutmanız daha mantıklı geldi bana.Ev sahiplerinden çok hürmet görmediğiniz için sizin canınız sıkılmış.
beklentim farklı oldu, hiç önemsenmedik ne biliiym annem farklı ya ne biliyim misafir gelmeden kadıncağız havluları değiştirir, duş alın der, misafiri gezdirir tozdurur et yemekleri yapar, gerekirse kendi yatağını bile verir onunla karşılaştırılınca değer görmedik sevilmesik kırık bir çekyat reva görüldü

hem karnım doysun, hem pastam kenarda dursun olur mu canım? rahat etmek istiyorsan paraya kıyıp otel, motel, apart vs kalacaksın. hem ziyaret olur, birazcık da rahatımdan fedakarlık ederim diyorsan akraba yanında. kahvaltı hazır değilse, 5 gün evlerinde kalmışsınız siz hazırlasaydınız. bir haftadır ben de misafir var. çalışıyorum, ne kahvaltı hazırladım ne de akşam yemeği. sağ olsunlar kendi evleri gibi görüp, yük olmamak için kendi kendilerini ağırladılar.
ufk tefek şeylere yardım ettim, ayrıca her gün elimiz dolu gittik, yaklaşık 200 lira harcadım, helali hoşolsun söylenmez ama

beklentim farklı oldu, hiç önemsenmedik ne biliiym annem farklı ya ne biliyim misafir gelmeden kadıncağız havluları değiştirir, duş alın der, misafiri gezdirir tozdurur et yemekleri yapar, gerekirse kendi yatağını bile verir onunla karşılaştırılınca değer görmedik sevilmesik kırık bir çekyat reva görüldü
Beklenti yüzünden bu hayal kırıklığı zaten.
240 Lirayı verin ve tutun o evi.Canınız sıkılmaz en azından.
Keşke herkes annemiz gibi olsa :KK200:

Et yemekleri mi yapar ?

Ee misafir umduğunu değil bulduğunu yer lafı nerden çıkmış.
Kime neden kendi yatağımı vereyim ki.
Şaka gibi.
Siz bencede otelde kalın...

Herkes anneniz gibi olamaz zaten beklentiniz yanlış
Maddi durumunuzu eksi anlamda etkilemeyecekse tutun kiralık bir ev
Etkiler diyorsanız da bir hafta çocuğunuz için şikayet etmeden kalın orada.
Özel hizmetin ve imkanlarının dışında size saygısızlık etmedikten kalp kırmadıktan sonra bir şey diyemezsiniz o insanlara sonuçta kapılarını açmışlar kanepeden başka bir alternatifleri yoktu belki onların da.

ufk tefek şeylere yardım ettim, ayrıca her gün elimiz dolu gittik, yaklaşık 200 lira harcadım, helali hoşolsun söylenmez ama
iyi de insanları çek yatı kırıkmış, dert etmişsiniz. misafirlikten beklentisini yüksek tutanlar, kendi yağlarıyla kavrulsunlar düşüncesindeyim. ayrıca bir yerde kalınca zaten eli boş gidilmez, bu günlük bile olsa böyledir. 240 lira fazladan gidecek hesabı yapmanız da hiç hoş değil.

detayları verdim otelolarak gördüğümden değil, sadece annem farklı ağırlardı misafiri, ben de soğuk duş oldu

5 gün az değil ki.. insanlarında bir düzeni var sonuçta..
sizde zaten sabah çıkıp akşam gelmişsiniz otel gibi kullanmışsınız evi belki onlarda bu durumdan rahatsız olmuşlardır..
misafire annenizin gösterdiği hassasiyeti göstermek zorunda değil herkes.. uykunuz gelince uykumuz geldi deseydiniz.. çekyata gelincede başka yer vardı da çekyata mı sıkıştırdılar sizi ?
bu kadar alıngansanız günlük kiralık evde kalın en iyisi.. daha rahat edersiniz..

Bi bayramda eşim sağolsun bizi akrabasının evine götürdü. Ben otelde kalalım demiştim. Eve gittik kadın 20 dk sonra geldi içerideydi mutfakta falan ses geliyordu. Ordan anladım istenmediğimizi. Eşime de ah sen var ya dedim ama iş işten geçmişti. Zaten akşam saati gittik bi yatak hazırladılar ama diken oldu yatak bana. Eşim de çok üzüldü. Şuna güveniyordu. Ailesi evin babasına 1,5 sene bakmış vs. Samimiyete güveniyordu yani.
Sabah kahvaltı hazırdı sağolsun uyandığımızda ama kadın yine ortada yok. Adam var kahvaltı yapıyor. Adam doydu gitti kadın geldi. Anladım ki bizim yüzümüzden kavga etmişler. Ne gerek vardı yani. Ertesi gün sabahtan çıktık otele gittik zaten. Ne oldu,yine otel.
Benim anladığım kadın belki bayramda bir yere gidecekti bzim yüzümüzden gidemedi.
Orası beypazarı gibi turistik bir yer. Belkide gelen bunlarda kalıyor.
Adam çok ama çok üzgündü biz giderken ama ben yine de eşime kızıyorum bu konuda.

Siz de kalın apartta mis gibi..

Back
X